Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. PanicGirl

PanicGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2015
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    8
    mimiblack и јас имам вртоглавици. И плус не јадам ко шо треба. Чекам да дојде утре сабајле и да си го фатам патот за накај дома. Ама еве не ми е добро. Пак ми е врело на кожава мислам градите ќе ми пукнат. Имам вртоглавици и не сум при себе. Се плашам...

2. mimiblack

mimiblack Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2015
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    45
    нема потреба од паника, така полошо си праиме сами на себе насочи мисли кон нешо друго, најди некоја интересна личност за муаабет нешто благо или солено со вода земи си

3. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    јадете секое утро по една или две лажици мед со чаша вода верувајте ке се осеќате подобро ....

На PanicGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  4. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Друштво здравооо, јас сум добро, од време на време вртоглавица, омалаксаност и сл. Е сега утре треба да си се возам со автобус хаха едно пола саат и ме фака паникаа, дали ке успеам да се довозам, да не се симнам некаде на пола пат. Нема да одам сама секако, мајка, другарка хахаа обезбедување ама пак не ми е мирна душата некако.

На tessie, PanicGirl и Cleonika им се допаѓа ова.
  5. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.934
    Допаѓања:
    31.289
    Имам забележано еве 3-4 пати од нигде никаде се намовнувам цела, цело тело, нз дали ми е некој нов симптом, дали на некој му се има случено вакво нешто?

6. perla24

perla24 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2015
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    191
    so e toa namovnuvam??

7. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.934
    Допаѓања:
    31.289
    Хм, па јас нз друг збор за тоа, на пример кога студи надвор ќе се намовниш по телото од ладно.

На kostadinka24 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. mimiblack

mimiblack Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2015
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    45
  9. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.934
    Допаѓања:
    31.289
    Не можеме македонски да се разбериме хаха :D

На Cleonika му/ѝ се допаѓа ова.
  10. perla24

perla24 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2015
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    191
    @PanicGirl a te molam kazi mi zasto voopsto trgna na odmor? Eve i mene nekoja zestina vo glavata ama ne se zamaram kolku poveke mu davas znacenje,tolku povekje kje trae

11. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    Prilepski haha

На deskarada му/ѝ се допаѓа ова.
  12. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    Uspeavte za eden moment da me nasmeete.ve :hug: site

На Cleonika и deskarada им се допаѓа ова.
  13. PanicGirl

PanicGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2015
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    8
    @perla24 Отидов со намера да си поминам убаво и секако оти 'другите' сакаа. Еве денес треба да си одам. Станата сум од 5 сабајле а таксистот рече ќе дојде во 10. Повраќав, се тресев, се шетав по тераса... Ама времето не минува брзо. Сега си седам, ви ги читам постовите и чекам да дојде 10 саат.
    Поздрав

14. Zvezdicka11

Zvezdicka11 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2015
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    16
    Фала за убавите зборови. Мислам дека најмногу ми влијае тоа што не сум емотивно исполнета :( и затоа ми се враќа минатото назад. Многу сакам да се заљубам :) , мислам дека би ми било подобро. Поздрав :*

15. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    2.376
    Одиси дома, написе нешто за смирување и ако не посетуваш психијатар тоа обавезно да го направиш, читам и мислам под голем стрес си и мора да преземиш нешто... Позз

16. perla24

perla24 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2015
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    191
    A ova prv pat ti se slucuva ili si bila i do sega anksiozna?

17. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    Леле женски мн ми е лошо денеска.. додуша и вчера исто ме фати, после јадење ручек..бев прегладнета и јадев и после тоа ми се слоши толку што едвај станав од кревет ми се спиеше ко потепана бев. Сега еве исто доручав и дојдов на работа пешки и седнувам тука и ев еладна пот осеќам лошење , омалаксаност.. не знам зошто вака... оффф .

18. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Јас после три години се качив во автобус, па после пола саат пешачење низ центар, малце ме дрмна страв и паника во автобус, ама среќна сум што конечно се качивввв и со автобус си се вративввввв :)8):sun::beer:

На Viki693, mal.ecka, Inkaaa и 6 други им се допаѓа ова.
  19. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.812
    Допаѓања:
    266.935
    ,,Ежењето,, е една од нашите најосновни реакции на инстинктот на страв, така што самато по себе не е нов симптом туку реакција на чувството на страв.
    На нашите предци (посебно уште додека биле ,,крзнени,,) им било од голема корист, ден денес можеш да видиш како животните (пр. мачка) се ,,накострешува,, кога е исплашена и кога е во состојба на ,,fight or flight,,.
    Реално, мачката има зошто е во таква состојба, додека кај нас, анксиозните, тоа се случува и во најобични, безбедни ситуации.

Лошо е чувството, ама е секако дел од нашава состојба :)

Пиеш терапија?

Колку повеќе придаваш значење, толку полошо ќе ти биде.
    И мојот најлош паничен напад беше на одмор.
    Лежев и мижев, тогаш ни терапија уште не пиев.
    Со шетање и врткање нема да се смириш, седни и диши, ама полека, земај воздух со уста ,,во стомак,, држи го малку, па испушти го полека.
    И прави го тоа се додека не ти се ,,избистри,, умот.

Ова е тешка и заебана работа, ама не е опасна, нема ништо да ти стане, повторувај си го тоа секогаш.

20. perla24

perla24 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2015
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    191
    Devojki ajde mi treba sovet za vo sabota kako da se opustam,na svadba sum prv pat otkako sum vo ovaa sostojba i uste sega koga ke pomislam na toa me fakja nekoja glupava panika i strav sto ako ova,sto ako ona.Ajde spidelete nekoe mislenje kako ste pominale vie na nekoja takva veselba dodeka ste vo ovaa sostojba.Inaku denovive dobro se drzev ama eve sea me fatil nekoj nemir a i vo pms sum pa vikam ako dobijam vo sabota toa uste povekje ke me obeshrabri :)