Jas denes samo sto ne se onesvestiv koga me fati edna panika gotovo mislev e so mene mozi da e od zanfeksata???? Da se ja vuvam kaj psihijatarot ili da pocekam uste den dva????
Па искрено ти кажувам, а и не гледам ништо трагично тука Има луѓе кои воопшто не пијат таблети, сите различно се справуваме
Не не сум пиела никогаш.. и ок бев долго време ок сум успевав да се справам со се, и излегувам веќе долго време се навикнав и се сум ок, ама сепак ете останат си е некој страв, на пример од срцев удар стравот што мислам не заминува, при секое возбудубање и нервоза, и еве вака коа ке ме фати, а знае притисокот да ми паѓа вака, и се плашам да не се онесвестам мада не сум толку уплашена ко порано сеа, не паничан до толку ама сепак.... Инаку до Перла, јас бев на две свадби со состојбава, на првата исто вака мн страв ми беше, ама се опуштив на свадбата, со самото тоа што бев дотерана се средив, се осеќав поубаво и не мислев многу на анкс, сеа не можеме скрос све да забораиме, ама барем не бев анксиозна. гушкиии
@CameliaMiller a go pies heleksot redovno? Jas nikogas vo zivot se nemam napieno heleks. @Cleonika fala tii,ke se izboram nekako
Првите два месеци од кога почнав со терапија го пиев секој ден, сега по потреба само. Психички опушта, а мене барем не ме успива.
Дечки..Да ве прашам.Дали е можно менструацијата да ми касни заради нагло прекинување на Асентрата и Хелексот?! Веќе почна да ми станува непријатно,секогаш ми била редовна.
Se javiv kaj psihijatarot mi rece da gi prekinam da pocnam so seroxat jas go piev nego pred 3 godini ama mislam deka ne pocnuvam povtorno ne mozam ova denes bese kapak na site tegobi ke od sega se ke si proveram pa na kraj ostavam psihijatri.
Јас денеска бев на факултет средував за дипломска, мислев одма ќе завршам работа, ама сето закочено, не организрано, наместо тие да средуваат, сам треба да си средуваш, а и жешко дека беше, јас веќе не знам дали имам вртоглавици од низок притисок или пак од анксиозност, едно време многу фати да ме боли главата назад и знаев дека е притисокот и си мислев е ајде ако паднам сето околу мене здраствени работници ќе ме крени некој, па кога излегов од таму ми помина и вртоглавица, одма фатив автобус и се одморив малку. ЈАс можи сум една од ретките ама одвај чекам да заврши летово, не дека не го сакам, ама кога е поладно времето се чуствував подобро, барем притисокот не ми паѓа толку често.
Да се надоврзам на прашањето од вчера на кое никој не ми одговори со надеж дека ќе се најде некој хуман и ќе одговори.. Тресењето на левата рака продолжува и денес , цела лева страна ме боли со се нога, глава, уво .. Во главата како некои бодежи ми се јавуваат. Стварно сум исплашена
Душичкееее, тресење на раката имав и јас на почетокот на анксот до степен да не можам да го исконтролирам, левата страна што те боли може да е од промаја, или ако лошо си спиела. Бодежи во главата како со игли остри и секундарни ако мислиш на тие и јас имам ама више на ништо не обрнувам внимание. Денес кога се качив во автобус немав тахикардија него како да немав воопшто пулс, хаха ама со мене беше една дргугарка која што ми ја знае состојбата и цело време уште се плашиш, а уште се плашиш и јас малце, па малце помалце и после викам не се плашам више. Среќна сум што се соочив и со овј страв и вел ден ко навиена само зборам. Те молам опушти се ти гарантирам дека не е ништо страшнооо. И те сакааммм знаешш
Знаев Нате дека единствено ти ќе ми обратиш внимание. Браво за денес , секоја чест јас знаев дека ќе успееш. Фала ти многу. Те сакам и јас
@bubic.k mene 3-4 meseci bez prestan me bolese desnata raka do stepen da nemozam da pisuvam kako so treba prvo mn se zamarav so toa i si kazav so so saka neka bide poleka si pomina, i den denes koga sum epten napnata osekjam slabost vo rakata i na pati malku i mi se trese ama ne se zamaram. se slucuvalo i dvete race i noze da me vijat da nemozam da spijam,od aneksot e se.I ne se zamaraj so toa so ti e levata strana demek srceto e od taa strana,nema vrska toa,kako levata taka i desnata ako boli,boli i ke si pomine koga ke prestanes da se zamaras so toa.poz
i uste ova mene 2-3 dena me boli levata straa od celoto nadolu se do obrazot odvreme na vreme me stega ama neka si stega,toa mu e rabota