Тебе ке ти се заарни нема да можат да не избркаат од свадба хахаххаааа, и ај на фб ке ти пишам да не замараме тука хаха
Zdravo.Odamna nemam piseno ama ve sledam postojano.Se poveke ne ima ovaa e sostojba koja doaga ama ne si odi ja ima pa dobri sme pa pak ke ne poseti.Cudo od sostojba samo hrabro.Jas dolgo bev dobra sega pak napnatost nemir strav neobjasliv ama sum vo pms mislam deka ke pomine ako nesto ne me napadne pak pojaka doza na aneks.Imajte mirna i ubava vecer........
Znachi ne se grizi, ako seushte mozes da pisuvas zboruvas i se drugo, i seushte nisto dr ne ti se slucilo, znaci ne e nishto.. ne se plasi mislam deka spored mnogute primeri i simptomi sto sum gi iscitala ovde od vas, si velam anksoznosta i nashiot um mozhat da ni predizvikaat stvarno zastrashuvacki simptomi shto gi dozivuvame tolku realno,a se toa da bide samo posledica na nashiot strav ili stegnati shto sme postojano i sl. i mene mi se slucuvalo i da mi trpne leva raka,pa leva strana od lice od glava i bolenje, ama se toa od promaja moze dae, moze od seneshto da e.. Inaku, jas eve sovetuvam drugi, a sakav da pisam so svojot problem od vecerva, znacii taze poloziv, neli se pofaliv, i sea prvite nekolku dena stv so mn trema vlagav v kola duri mislam gradive stegnatii stomakot stwgnat mi bea postojano doeka vozev, ama mn zelba imav mn interesno mi stana i sea sekoja vecer vozam skoro po 2 ipol saati so drugarkite niz grad, i vekje opushtena sum, amavecerva taka isto pri vozenje, neshto zborev glasno raskazuvav, i neli koa ke dokazes nekoj zbor ko so posleden zdiv do kraj, i pocuvstvuvav nekako ko zdiv da nemav vishe, ko izdishan koa si, i koa da prestanav da mozam zdiv da zemam, i odma dlaboko vdishav neli od strav od sve, i mi se povrati ama seushte imam cuvstvo ko da mi se polnat teshko gradive ne znam nekako neprijatno.. ne znam dali i ova mi e se od stegnatost ili mzoe da e nekoj problem? ... znaci deneska cel den ne sum ok od sabajle so nizok pritisok stignav na rabota, mi se matese vrtese pa piev limunada da mi se kaci pritisok, ama sepak se osekjav vrtoglavo, i zamorno, koa dojdov doma zaspavmozebi 15 min i koa stanav glava poocna da me boli ama sepak izlegov da se vozime, i ete toa mi se desi.... dali na nekoj dr taka mu se slucio so dishenjeto?
Zdravo devojki,i jas go imav istiot problem so anksioznosta napad na panika,strav od ludilo i sl. sega posle nekolku godini uspeav da ja pobedam no od pred 2 meseci imam nekoi novi simtomi za koi ne sum sigurna dali se dolzat na istata,pa bi sakala da gi spodelam so vas i da dobijam vase mislenje. imam cuvstvo na zasemetenost vo glavata i osetlivost na svetlna,mi se losi vo gradite a i poslednive nekolku dena kako da mi se tresat racete i dushata i nekako kako da osekjam deka ke se onesvestam.na lekar mi proverija detalno krv,ekg i se bese ok.doktorot mi rece uste da ispitam vitamin D. navistina neznam na sto se dolzi ova dali i nekoj od vas imal vakvi simtomi? stanav sabajleto i kako da nemav energija a stanav od spienje kako racete da me gi osekjav a zasemetenost osekjam skoro 2 meseci i odvreme na vreme me stega glavata.koga bev na doktor mi rece deka mojata zasemetenost ne se dolzi na problemi so mozokot deka toa se e vo red.neznam sto da pravam.
@Marta87 општо добар е, нема проблем со комуникација со луѓе, многу е паметен и се... ама некогаш неможе да ги избегне нервозите и се нервира,осеќа како да има пајажина по лицето, се напнува, му пукаат сите зглобови тогаш, како кога си укочен многу :/ дали поминува ова?
Абе ти ако ги слушаш психијатрите паметот ќе ти го истераат од апчиња. Извинете вака,не дека имам нешто против тоа, секој различно ја доживува ситуацијава и секој на различен начин се обидува да ја надмине, ама со извинение нашиве психијатри се срање и поима си немаат. Овде секојдневно читам, цитирам: Најдобро психијатарот ќе ти каже, најдобро знае, како ти рекол така прави... Абе луѓе, ниедно апче нема да ни помогне како што можеме ние сами. Сменете го начинот на живот, мислите, друштвото и слични работи што дотогаш ве гушеле. Апчето нема да ве направи посреќни, само полошо може да биде, да се осеќаме омалаксани и безвредни на овие млади години. Може касно сфатив некои работи, но битно сфатив. Потрудете се и Вие и што е можно подалеку од апчиња и психијатри. Поздрав и имајте Добра Ноќ.
Lujge me kini zeludnikot mi se povraka strasni napadi na aksioznost imam neznam sto da pravam kaj maticnata kaj da odam ke padnamm nekade nemozam da mrdnam od krevet vo molam pomoooos
Ти пишав во порака за чај од канатрион и масло,ајде свари чај од нане помага и за гадењето и ѓумбир можеш да се напиеш.
Знам како ти е сум била и во полоша состојба од тоа ама заради тоа што не знаев што е тоа анксиозност и панични напади и дека воопшто ги имам Откако се информирав дека не е ништо страшно(добро за нас што ги имаме е најстрашно на свет)и дека со мала самоконтрола можеш да ги намалиш сум подобра..Пробај повеќе позитивно да мислиш,излези од дома и цврсто зацртај си во главата дека не сакаш да живееш така ,без излегувања од дома ,страв цело време итн..Кога и да имаш напад смири се диши длабоко повторувај дека не ти е ништо,дека ќе помине ништо страшно никогаш не ти се случило од тоа и нема да ти се случи плус еве ти и една слика што мене ми помага,поздрав и само позитивни мисли
Kostadinka излези на чист воздух земиго и детето во количка ако неможеш нека ти го причува некој смени мисла не мисли само на анксиозноста мисли за убавите работи што ги сакаш во животот ,ова што ти го кажав е толку едноставно но повеќе ке ти помогне од било кое апче ,само запамети се е до мислите мислите создаваат мир во телото и умот и мислите се тие кој можат да го разболат телото и умот ,поздрав имај убава вечер за тебе секогаш ке одвојам време поздрав hug:
utrovo koga se razbudiv osetiv kako da pocnuva da mi e loso i si vikam o ne pak ova i po nekoe vreme na vrata nekoj tropa stanav da otvoram imavme viknato mastori za wc i stanav taka nabrzina i op nisto...zaboraviv znaci mozelo taka.ama uste sum kako umorna nekako na momenti kako da nemam sila da izlezam nadvor.
Perla sakam da te prasam dali i tebe ti e taka cudno vo glavata znaci ne e vrtoglavica ama kako da ti se mesa neso vnatre vo glavata,mene mi e taka skoro 2 meseci kako da nemozam asalno da citam .kolku vreme ti e taka i kako pominuva ova ludoto???
Значи дефинитивно е период со стегање и бодежи , кај мене се под срце и одзади на грб имам болки во лева рака во глава бев на преглед детален со ехо а цел абдомен сите органи , и екг на срце се е ок само мала блага аритмија , и пак ми е страв ама се надевам се е океј со сите нас ,ве гушкам
Не си единствена, летно време анксиозноста мислам дека ми е во плафон, затоа работам 5 дена и секој ден се будам со помислата дека доаѓа викенд и ќе му ја дувнам во вода некоја. Само така преживувам летно време.
pocnav da vezbam yoga pred spienje na youtube ima yoga for anxiety relief e okolu 30 min i navistina e dobro.mislam sekoj moze da izdvoi 30 min za yoga pred spienje i da se cuvstvuva podobro dobra nok