Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    Pak jas.Od sabajle seta se tresam kako liljak zeludniko me iskina treba sin mi na vakcina a mene mi se cini doma ke se strupolam a ne da odam na vakcina lujge pomagajte ke odam kaj maticnata ama ke poludam gotovo ve molam pisete

2. betiboo

betiboo Истакнат член

Се зачлени на:
    5 декември 2012
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    62
    a sto napravi so zanfeksata gi prekina li?

3. kostadinka24

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    Da gi prekinav taka mi rece psihijatarot.Inace bev kaj maticnata mi dase upat da ispitam krv od vena i upat za na psihijatar vo ponedelnik.Kako ke gi preziveam ovie dva dena i kako ke mi zemat krv od vena koga mi e strav da mi zemaat krv od vena.Znam napnav jas vo posledno vreme na temava nemoj da mi zamerite nemam kade da se iskazam i komu

4. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.381
    Допаѓања:
    126.494
    Мораш сама да си дадеш храброст,пиј нешто во меѓувреме на природна база.

5. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    Женски значи да ви раскажам.... денес на работа ми се случи нешто прблем вп врска со работата што мн ме насекира и вознемири.. и седрв де нервирам сма знам и дека сум била и мн понервозна и понасекирана не веше ова коој знсе колку... ама во моментот и сама останав и маеднаш некое чудно воцкање болка осетив на лева страна в гради..и се уплашив ама ајде реков нема да паничам... поседав уште две минути и пак истото и ме фати страв... викнав такси и после долго време значи од првиот напад на паника и после тоа кога отидов да испитам крв срце и тн, а тоа беше минатата година, од тогаш немам отидено така и покрај стравови и паники...ама денес мн се уплашив и отидов и по пст од гужва до таксито и све..ме фати пак напад на паника се тресеа раце ми се сечеа нозе..но ќе кажам пак сум имала и поинтензивни паники..ама сепак.. отидов таму сестрите само што ме прашаа што ти е ја почнав да плаќам да липтам...ме смирија им кажав што ми е ми дадоа вода со шеќер, ми измери притисок докторката ме провери дишење и срцето..ми рече ништо немаш дури ни тахикардија немаш ни прескоци ни ништо нормално ти е се и притисокот ти е нормален само мн си се вознемирила...и плус си се уплашила.. ми ставија инекција пола дијазепам, се смирив малце и еве ме сеа дома...исто момент беше што ми ср изнасмеаа коа кажав дека сум се уплашила за срцето..или дека инфаркт ќе ме удри.. ми рекоа ако беше така ние тука ќе поумиравме оддамна..ама сепак не е убаво да се стресуваш толку и да земаш се при срце.. тоа беше тоа евр ме сеа полузаспана лежам ама ок сум...па реков да ви раскажам. :*

На natemila му/ѝ се допаѓа ова.
  6. kostadinka24

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    Jas nesto slicno mila doziveav koga pojdov kaj maticnata sets se tresev i setav vo cekalnata i sestrata me zabelezala i mi vika ne ti e dobro da i ajde preku red me pikna dodusa i lujgeto pred mene me vidoa i me pustija bez problem.Koga vlegov se iznaplakav i vika nisto ne ti e napad na panika i rekov da mi napravi ekg da mi izmeri pritisok se nasmea i mi rece odi i ne mu ja misli tolku te cekam so rezultatite od krvta.I taka i sea da vi kazam pp grmi se sprema da vrni jas sum ko nova.pozdravce do site sto bi pravela bez vas si znaete koi ste:*

На mal.ecka, Cleonika, deskarada и 3 други им се допаѓа ова.
  7. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.858
    Допаѓања:
    15.742
    Поздрав од Прилеп - Центар :):hug: :*

На mal.ecka, deskarada и kostadinka24 им се допаѓа ова.
  8. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.934
    Допаѓања:
    31.289
    Одам јас да се забавувам, да видиме кој е поголем инает :D
    Да врни грми, поубаво така отколку да е загушливо :D
    Имајте убава вечер :*

На mal.ecka, GirlLove, bubic.k и 2 други им се допаѓа ова.
  9. sanya.n

sanya.n Активен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    85
    oba utro koga stanav zeludnikot kako da me bolese se napiev edno apce kasnav tro i na rabota pravo,na sabajle kako nozete da mi se tresea a i sonuvav kako sum sum se cuvstvuvala loso i kako na sekoe se budev.i koga stignav na rabota mislev ke padnam sekoj moment pa se napiv eden bedoksin i se smiriv malku pa ete cel den natamu-navamu mi pomina dobro,no samo edno uste me zagrizuva uste mi e matna glavata nekako edvaj cekam da odam kaj doktorot imam zakazano za sreda i da mu gi kazam simtomite posto koga bev pred 2 nedeli nemav nisto od ova zamo zasemetenost vo glavata a sega imam eden kup novi simtomi problem so zeludnikot na sabajle,mi se tresat nozete na sabajle i dushata mi e stresena ,mislam ke se onesvestam,mi se losi na momenti:?:uufff neznam sto povekje

10. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    Nemoj da se plasis se toa ti se simptomi od anksioznosta, se razbira deka nema da ostanes samo so eden simptom, no se toa e od anksioznosta...znaci sostojbata go ima zavzemeno celiot tvoj koncept na razmisluvanje, gledanje na rabotite, i vlijae vo sekoj aspekt, kolku i da mislime deka eve denes sme eden den ok, neli se e po staro, i naednas se pojavuva nekoj simptom na primer steganje gradi, bolenje glava kochenje race, strana i sl, i si velime e ova mora da e neshto strasno, denes ne sum anskiozna, mora da e ova dr neshto... No vsushnost nashiot mozok samo preuvelichuva,a pricinite moze i banalni da se... a dopolnitelno e toa shto nekoi od site tie simptomi se ednostavno rezultat na anskioznosta nasha, panikata i postojaniot stres i strav... taka da,ne se raboti za udar mozochen, ili bolest nekoja... se raboti samo za simptomi na anks... ne se plashi poleka samo..zemi chitaj neshto pozitivno, chitajte ja taa knigata vo pdf PANIC AWAY, stvarno e mn pozitivna i mn pomaga... :*

11. kostadinka24

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    Eve sum jas so nesonica bolki vo zeludnik i mi se povraka.Dzabe se pofaliv deka mi e dobro.Kako da zaspijam se bori nekoj so nesonica????i da sto mislite prstite od racete mi trnat dali e od anksot ili pak moze da imam dijabeyis toa go citav kako eden simptom drug suva usta.Gi imam i dvata plus majka mi bese dijabeticar.lujge ke pomini ova ili.......

12. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.381
    Допаѓања:
    126.494
    Знаеш дека ќе мине........Обично кога неможам да спијам пијам чај од канатрион и нане во комбинација...Кај мене делува....Поздрав од близина на Прилеп:hug:

На deskarada и GirlLove им се допаѓа ова.
  13. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.539
    сувата уста е од анксиозноста ,промениги мислите не мисли на болести ,секој од нас сака волшебна таблета која ке ги промени или нешто што преку ноќ ке не промени ,треба длабоко во себе да се натерате да се борите да превземете нешто ,секој ден направете барен едно нешто што ке биде добро за вас ,не секој дневно да ве буткаат негатини мисли и да не ви дозволуваат да излезете од тој круг .Да кажанм зошто ме немаше долго на форумов,не дека сум најдобро но се понашам како потполно здрава личност ,значи почнав здраво да се хранам па одгледувам ова лето органска храна ,вежбам витнес јога а навечер медитирам ,значи немам воопшто време за на форумов и ретко зборувам за анксиозноста затоа што колу повеке зборуваш и обрнуваш внимание на нејзе таа толку повеќе те бутка и те совладува.Денес е малку дождливо времето но нема да ми го расипе денот ,читам книга и се релаксирам со чај .Ги имам доживеано сите симтоми кои ги пишувате кога еден месец ми се гадеше и неможев ништо да јадам јас со сила јадев макар и да повратев ,кога неможев од дома да излезам поради стравот еден месец ми требаше да се решам да отидам до продавница сама ,сега ке отидам со авион некаде сама :rofl:.Значи ако има проблемот решение нема потреба да се грижиш ,а ако нема решение тогаш нема смисла да се грижош .Поздрав имајте убав ден а ако ен вие убав потудетесе барем една убава работа направете за вас :*:hug::hug::hug::hug:

На deskarada, lejlla, Cleonika и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    Во дополнување на она што го пишала Елисабета, повелете линк, за што јас лично верувам дека е така, и мислам дека покрај фрустрации и стрес, еден голем дел од вината го носи и исхраната...

http://www.motika.com.mk/novo-istra...ivno-e-povrzana-so-rafiniranite-jaglehidrati/

15. Emili12321

Emili12321 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    288
    здраво дечки :))) како стеее ? јас сум супер веке подолго време,да не се подречам... воопшто не мислам на анксот но кога помислувам на школо ми се превртува во меот и малце ме фаќа трема,оти повторно испрашувања,тестови и воедно и стресови ... но се надевам годинава ке биде супер :) :l::l::l::l: kissssss

На natemila, Cleonika и deskarada им се допаѓа ова.
  16. perla24

perla24 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2015
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    191
    Devojki,kako se spravuvate so derealizacijata? Mislam deka toa me pravi najvise napnata :(

17. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    Прашањево се однесува на тие што земаат антидепресиви .. Дали сте забележале некои промени на градите ( значително зголемување, болни гради,болки во брадавиците) и зголемување на влакнестост на цело тело ?

18. persula

persula Активен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2013
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    9
    SAkam da prasam dali nekoja od ansioznite se ima porodeno i kako dali prirodno ili carski i kako go dozivea toa!

19. kostadinka24

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    Jas da vi kazam sto zabelezav denovive.Znaci mm odi na rabota od sabajle do vecer kasno sam za sebe si raboti.I eve sega dva dena doma bess mene sostojbava mi se podobri ama celo vreme muabet so sin mi natamu navamu.E od utre si prodolzuva na rabota jas so ke pravam nisto po komsii od kujka na kujka haha.A da i da vi kazam denes bev kaj edna baba da mi zabaj od uplav i da vi kazam mi kaza deka imam strav mi oziveal i mi kaza deka od toa imas bolki vo zeludnikot tesko ti e i da ne zamaram so toa so babata navecer zabelezuvam koga zaladuva se cuvstvuvam bas super.Tuku jas de super de za nikade.Toa ti e:)ve pozdravuvam♡♡♡♡

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. perla24

perla24 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2015
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    191
    Dali nekoj kako simptom na anksot cuvstvuval zestina vo glavata i liceto?