Lele ljuge pijam antidepresivi I pak se javuvaat tie simptomi na anksioznost nemir strav napnatost da se custvuvas bez volja dali e period ili moze pak da trae dolgo vreme me faca panika.Dali minuva nekoj niz vakov period ve molam pisete. Znacii dobro si I naednas te napaga nemirot. Pisete ve molam...
Нема врска тоа дека пиеш антидепресиви, и да пиеш и да не пиеш пак ќе имаш некои симптом, некогаш ќе бидеш подобро во некој период, некогаш полошо. Треба самата себе да си помогнеш, се е до самата психа, еве јас ништо не земам само Б6. Како ќе се чуствуваме зависи од времето, барем мене така, и од самите себе.
Vcera i denes patuvav so bus,sama,odev za sk imav obvrski na fax,zesko znaci ne se disese a jas sum celo vreme ok,pulsot normalen si disam se normalno i si vikam vo pamet abe jas nekako mn dobro se cuvstvuvam... znaci i koga mi e dobro neso ne mi cini,cudno mi e
Srcki moi ve citam celo vreme,Znam Kako se osekjate no me raduva koga Ke procitam deka nekoi od vas vekje svatile deka nisto ne e seriozno deka se e do umot. Jas koga imam nekoi simtomi Kako na primer tresenje na racete I dushata zemam bedoksin 3x2 I ubavo mi e
Знам дека не ве дружам во последно.Не сакам да се потсеќам и не сакам да мислам на ова...Дај боже сите да не нема од темава!Само имам еден огромен проблем,прашањето го поставив и претходно но никој не ми одговори.Дали има некој искуство со доцнење на менструација поради нагло прекинување на АД и хелекс.Ми доцни веќе 15 дена.Не знам што да мислам...
Tie sto ste od prilep dali znaete da imame psiholog ili nekoj da raboti so kognitivno bihejvioralna terapija?
Kako ste devojki? Jas pocnav malku po malku da funkcioniram normalno, se pravam za inat.Ne deka ne me zdrmalo na momenti ama ne mu pridavam tolku znacenje,ednostavno si go prifakjam kako del od zivotov,ne mu se sprotistavuvam nitu pak begam i se kje napravam za taka da ostane.Rabotete na samite sebe,ne stoite so skrsteni race, ne se oslonuvajte samo na apcinjata. Sekako ova e moe mislenje koj saka neka go uvazi,koj ne neka go ignorira Ve gushkam
Да ве прашам, дали некој чуствува притисок на главата кај слепоочниците? Еве неколку пати ми се случило така и нз дали ми е од ова или пак нешто друго.
ДЕВОЈКИ за справување со анксиозност научете да се релакисрате т.е научете ги техниките за дишење за опуштање верувајате помага многу....бидете храбри знам дека е тешко но мора самите да си давате надеж и храброст ....треба да го гледаме животот од поведрата страна .....апчиња колку што можете избегнувајте посебно хелекс и др антидепресиви..гледајте на природна база да се справите со тоа..знам дека понекогаш нема др излез за да се смириш,но пред да додје до тоа да се обидеме да спречиме .....
Дали во симптоми на анксиозност спаѓаат работи како: мислите дека кога ќе ве фати вкочанетост или некоја паника им пречите на другите луѓе па затоа тие кивкаат, кашлат, се чешат, дека некои бегаат од него ....ова го збори дечко ми и покрај тоа што му кажувам дека се тоа е во неговата психа,дека е од анксиозноста и од преголем стрес, дека е нереално инаку секојдневно нормално функционира со друштво на кафе,ама го фаќаат такви чудни моменти ве молам пишете дали ова спаѓа во анскиозност и дали се лечи
zatoa sto heleksot za razlika od antidepresivite stvara zavisnot i e sedativ AD ne stvaraat zavisnost i ne se opasni kako heleksot toa e toa sto nesakame da go znaeme i prifatime ama taka e ,nase e sto pomalku da go koristime heleksot ,toj ne ni pomaga celosno no ne potiknuva da vunkcionirame
ne se site ima luge koi pijale ad 2 godini 3 4 pa sega ziveat normalno bez niv ,znaci ne se site ijas nesakam da go prifatam faktot deka sedativite svaraat zavisnost ama toa e sto da pravam pozz