Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. bile69

bile69 Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2014
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    20
    Lele ljuge pijam antidepresivi I pak se javuvaat tie simptomi na anksioznost nemir strav napnatost da se custvuvas bez volja dali e period ili moze pak da trae dolgo vreme me faca panika.Dali minuva nekoj niz vakov period ve molam pisete. Znacii dobro si I naednas te napaga nemirot. Pisete ve molam...

2. bile69

bile69 Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2014
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    20
    Tolku nema nikoj na forumov da napise nesto poz.....

3. bile69

bile69 Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2014
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    20
    Toa e eden od simptomite da custvuvam i jas

4. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.935
    Допаѓања:
    31.289
    Нема врска тоа дека пиеш антидепресиви, и да пиеш и да не пиеш пак ќе имаш некои симптом, некогаш ќе бидеш подобро во некој период, некогаш полошо. Треба самата себе да си помогнеш, се е до самата психа, еве јас ништо не земам само Б6. Како ќе се чуствуваме зависи од времето, барем мене така, и од самите себе.

На Cleonika му/ѝ се допаѓа ова.
  5. perla24

perla24 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2015
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    191
    Vcera i denes patuvav so bus,sama,odev za sk imav obvrski na fax,zesko znaci ne se disese a jas sum celo vreme ok,pulsot normalen si disam se normalno i si vikam vo pamet abe jas nekako mn dobro se cuvstvuvam... znaci i koga mi e dobro neso ne mi cini,cudno mi e:punch:

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. sanya.n

sanya.n Активен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    85
    Srcki moi ve citam celo vreme,Znam Kako se osekjate no me raduva koga Ke procitam deka nekoi od vas vekje svatile deka nisto ne e seriozno deka se e do umot. Jas koga imam nekoi simtomi Kako na primer tresenje na racete I dushata zemam bedoksin 3x2 I ubavo mi e

На deskarada и Cleonika им се допаѓа ова.
  7. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.425
    Допаѓања:
    6.952
    Знам дека не ве дружам во последно.Не сакам да се потсеќам и не сакам да мислам на ова...Дај боже сите да не нема од темава!Само имам еден огромен проблем,прашањето го поставив и претходно но никој не ми одговори.Дали има некој искуство со доцнење на менструација поради нагло прекинување на АД и хелекс.Ми доцни веќе 15 дена.Не знам што да мислам...

На Cleonika му/ѝ се допаѓа ова.
  8. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    Tie sto ste od prilep dali znaete da imame psiholog ili nekoj da raboti so kognitivno bihejvioralna terapija?

9. perla24

perla24 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2015
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    191
    Kako ste devojki? Jas pocnav malku po malku da funkcioniram normalno, se pravam za inat.Ne deka ne me zdrmalo na momenti ama ne mu pridavam tolku znacenje,ednostavno si go prifakjam kako del od zivotov,ne mu se sprotistavuvam nitu pak begam i se kje napravam za taka da ostane.Rabotete na samite sebe,ne stoite so skrsteni race, ne se oslonuvajte samo na apcinjata. Sekako ova e moe mislenje koj saka neka go uvazi,koj ne neka go ignorira ;) Ve gushkam :hug:

На Cleonika, mal.ecka и deskarada им се допаѓа ова.
  10. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.935
    Допаѓања:
    31.289
    Да ве прашам, дали некој чуствува притисок на главата кај слепоочниците? Еве неколку пати ми се случило така и нз дали ми е од ова или пак нешто друго.

На Edie.S му/ѝ се допаѓа ова.
  11. perla24

perla24 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2015
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    191
    Mene,sekoj den ;)

12. mimiblack

mimiblack Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2015
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    45
    ima nekoj deneska otezhnato dishenje?

13. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    ДЕВОЈКИ за справување со анксиозност научете да се релакисрате т.е научете ги техниките за дишење за опуштање верувајате помага многу....бидете храбри знам дека е тешко но мора самите да си давате надеж и храброст ....треба да го гледаме животот од поведрата страна .....апчиња колку што можете избегнувајте посебно хелекс и др антидепресиви..гледајте на природна база да се справите со тоа..знам дека понекогаш нема др излез за да се смириш,но пред да додје до тоа да се обидеме да спречиме .....

На Cleonika, deskarada, kostadinka24 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    Ako moze da znam zosto helex posebno da se izbegnuva jas ako ne e toj ne mozam da funkcioniram:(

15. strelkata

strelkata Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    769
    Дали во симптоми на анксиозност спаѓаат работи како: мислите дека кога ќе ве фати вкочанетост или некоја паника им пречите на другите луѓе па затоа тие кивкаат, кашлат, се чешат, дека некои бегаат од него ....ова го збори дечко ми и покрај тоа што му кажувам дека се тоа е во неговата психа,дека е од анксиозноста и од преголем стрес, дека е нереално :( инаку секојдневно нормално функционира со друштво на кафе,ама го фаќаат такви чудни моменти :( ве молам пишете дали ова спаѓа во анскиозност и дали се лечи

16. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.904
    Допаѓања:
    15.811
    Како да се справам со таа изгубеност и неживост???

17. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.387
    Допаѓања:
    126.545
    Исто и јас

18. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    929
    Допаѓања:
    2.826
    zatoa sto heleksot za razlika od antidepresivite stvara zavisnot i e sedativ AD ne stvaraat zavisnost i ne se opasni kako heleksot toa e toa sto nesakame da go znaeme i prifatime ama taka e ,nase e sto pomalku da go koristime heleksot ,toj ne ni pomaga celosno no ne potiknuva da vunkcionirame

19. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.387
    Допаѓања:
    126.545
    Зошто тогаш сите што биле на АД постојано ги пијат и не функционираат без нив????:^)

20. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    929
    Допаѓања:
    2.826
    ne se site ima luge koi pijale ad 2 godini 3 4 pa sega ziveat normalno bez niv ,znaci ne se site :!: ijas nesakam da go prifatam faktot deka sedativite svaraat zavisnost ama toa e sto da pravam pozz

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.