Јас ги имав многу долго време,како во сон да ги преспав скоро 2 години,мислев ќе се изгубам и ќе ме однесат во лудница.....ништо не гледав не слушав,не разбирав,не чувствував..........Еве ме,ги немам веќе и живеам!!!!! Ве поздравувам...ајде на цеден лимон со ладна вода и листови нане.Мора да е подобро.
jas sum takva denes i samo placam nekako ne realno i bez emocii bez vojla bez nisto ,kazetemi koe vreme e najubavo za namaluvanje na AD jas od 50 asentre sama go namaliv na pola i nesum dobro a sedativi ne pijam
@mal.ecka како ја надмина оваа состојба,јас сум без апчиња и релативно добро се држам понекогаш со б6 но многу ме измачува кога сум во оваков период.ве поздравувам
Hel me denovi ve mi e uzas mi ripa stomak nekojmnemir ne mozam da spijam navecer se mislam nes ke mi se sluceama me cude navecer so mi e taka koga treba da spijam
Здраво девојки, се досадувам денеска затоа што имам вишок време сама со себе и добив впечаток дека тоа е причината што ни се појавува анксиозност или депресивни мисли. Кога си преокупиран со работа или со дружење немаш време за тоа и се чувствуваш физички подобро. Мора времето да се пополни некако. Тоа е мојата теорија денес. Финтата е да си го пополниш денот со интересни активности и да се предадеш на нивно исполнување. Вечерва сакав да одам на изложба, али не побарав друштво и се заебав Бидете поздравени и држте се
Прекрасно семејство каде секогаш беше весело(мајка,татко,брат,внукаичката и баба ми)Тие ми беа поддршка.Сега имам нов дом кај мажотми каде ми е потешко. Работа,прекасни другари и другарки,дечко ми(сега маж)работа која ме исполнува,цеден лимон и лажиче мед секој ден,пивски квасец и магнезиум,позитивна енергија,Овошје и зеленчук,здрава храна,исполнет ден,јога кога имам време,релакс музика................позитивни мисли и мора да биде во ред.И да хелекс пола од 0.25 кој се обидувам целосно да го откажам.Поззз
Leleee luge kako e mozno se da me boli pocnuvajki od vrat pa grb, steganje vo gradite, bolki vo racete i nozete, site simptomi na srcev udar ke zbesnam veke
Само да ве поздравам клап сте денес ? Јас се досадував цел ден и затоа ме фаќа нервоза хаха али сепак сум добро
Edno prasanje do mamickite.Aj kazete mi kako koga izleguvam na ulica so kolickata ok sum ako trnam peski so detevo odma panika me faka mislam ke se onesvestam itn i go zemam vrace i so brzanje doma.Kako da bidam pocvrsta nesakam ad no pisete mi mislenje ako treba kraj kraeva i ad ke pijam.Neznam so da pravam.Sega mi teknuva koga bev bremena na nekoja strana grupa nz so bese na fb postaviv prasanje za anks i bremenost bebe i edna mi pisa koga ti e strav da rajgas i krv da ti zemaat togas ne zasluzuvas da imas bebe kako ke go izgledas so stravovi.I stvarno kako????sakam da ima normalna majka kako site ostanati deca
ete jas resiv denska da ne se dosagjam da bidam produktivna i taka ke si se doteram najdobro sto znam i ke izlezam....ke prosetam niz grad pa moze i nesto intresno da najdam da si se podnovam
Ako ne sakas deteto da ti strada i da pies antidepresivi togas stisni zabi i prifatija situacijata vo kaja si i izdrzi maski bez da begas doma da se vrakas doma so deteto i da begas sekogas koga ke te fatat pancni napaddi,ednostavno deteto ne zasluzuva celo vreme da bide pod stres ili da nema normalno detstvo vo koe moze slobodno da bide nadvor so negovata majka onoklu kolku sto toa saka da bide nadvor ili da otide vo igroteka bez da se plasi koga majka mu ke go grabne i ke bega doma so nego,toa ne razbira sto ti se slucuva tebe i za nego toa e stres ne moze da razbere zosto sekogas e prekinato vo negovoto uzivanje bez razlika dali e nadvor na gosti ili bilo kade toa ke pameti samo deka majka mu go zema i bega a neznae zosto,znaci nema drugo resenie ke stisnis zabi ke izdrzis ili ako nemozis ke baras care terapija ,psihoterapija bilo sto no moras za deteto ti da bides cvrsta majka zatoa sto toa nego ke go vodi zivotot ponatamu za da izrasne vo cvrsta i silna licnost bez stravovi a vaka ti mu gi prenesuvas i ke go napravis plaslivo i kolku da e pametno intelegento stravot ke mu go ogranicuva zivotot a ako gleda silna licnost vo tebe toa ke bide isto taka silno i uspesno,znaci mora sama da se preispitas mozes li sama da se spravis bez terapija ili ako nemozes togas pocni si terapija za da ne go unistis zivotot i na tvoeto dete,normalno e da si zagrizena i da sakas da si silna no odgovorot go znaes samo ti lesno e da se kaze ne pij ad ili pij ad no ti znaes najdobro kolku mozes da se spravis so ova no edno e jasno ni tvoeto ni moeto ni nicie dete ne zasluzuva da raste vo sredina ispolneta so stravovi i negativnost koga togas toa nemu ke mu se odrazi vo zivotot.
Dali si majka imas dete mazena si????znaci prasuvam majka koja e vo ovaa sostojba so dete.Sepak blagodaram sto si pisala
Site majki go npravat najdobroto za svoite deca bez razlika kako se tie cuvstvuvat bolno ili zdravo No situacijata vo koja se naogat lugeto so anks ili panicen strav e cuvstvo koe ne bira dali si so sopstvenoto dete koe ti e najskapoceno na svetot ili si sam Jas sekogas sum se kriela i apcinja koga sum piela nikoj da ne me vidi ili koga osekam deka kizata ke ja prebrodam sama No Betiboo neka odgovori sto koga se najdes doma sama so deteto a tebe ti e tolku loso sto tones pagas ne gledas nisto pred tebe a srceto ti cuka kako da ke izleta Vo tie situacii i deteto pomaga na tebe Tocno toa se stresovi na deteto no sto da pravis nemas izlez Ja pies terapijata odis sekade i pravis sesto no eve ne ide i neide za se treba dolgo vreme Semejstvoto e tuka i za dobro i za loso Deteto go tesis i mu davas sila deka ne ti e nisto i ke ti pomine Kakvi ne situacii sum imala i eve moite deca se pravi zdravi i umni Go postuvam mislenjeto i na Betiboo no potpolno i vo celost te razbiram tebe Kostadinka24 Bidi hrabra se sto dojde mora i da projde
Kako i da e nekogas e podobro da ne pisuvam otkolku pisuvam poveke ke se razocaram otkolku nekoj da mi dade sovet.Ima od loso poloso toa sum go videla so sopstveni oci vo moevo malo.ve pozdravuvam se nadevam deka na temava ke ve ima sto pomalce
@betiboo мислам дека си многу сурова, мене ми падна не убаво кога го прочитав твојот пост, иако не сум ни мажена ни деца имам, а не пак јас да бев таа шо поставува прашање, а ти така да ми одговараш. Сите ние овде шо пишуваме, не пишуваме и бараме совети од шо ни е убаво, туку од шо мораме, шо се бориме секој ден. Мислиш дрка костадинка и било кој друг не сака да излезе рајат да прошета со детето без страв и паника дека ќе падне некаде или пак јас да излезам во кафич без да мислам дека секој момент ќе паднам некаде? Да имаше магично стапче да можевме да направиме се тоа да исчезне, и ние да излегуваме и шетаме секаде, да живееме без страв. Е можам да коментитам јас за тоа не сум мајка, ама знам како е кога мене ми е тежко и наместо совет, да ми падни уште повеќе тешко и неубаво чуство.
@kostadinka24 Ти си мила похрабра и од што мислиш и супер мајка. Имав такви периоди кога и ја зимав и бегав но беше мала како твоето сега па верувај дека дефинитивно не осека. Понатака во текот на растот ке ти дава толку многу сила што дефинитивно нема да бегаш. Лани имавме претстава во театар во нај тешкиот период бев, сите ми вика написе дијазепам, демитрин нема да издржиш, гужва е ова она. Но јас реков непијам ништо ке одам како ми биде така. Кога дојде на ред она, од среќа и возбуда не помислив на анкс и паники. Само солзи радосници. Друго нормално е некој период да не се осекаш дообро и детето да го види тоа, ке му објасниш со тоа дека и тоа некогаш е болни и не се осека добро и ти се грижиш за него, мојата е сега 7 години толку е бистра и паметна што кога ке ме види некогаш недобро вика мамо ајде да прошетаме еден круг ке те фати воздух ке бидеш подобро. Многу може ке ме осудат но многу пати ме слушнала како сум рекла ми е страв да се возам во автобус, хаха и таа ке рече мамо заедно ке се возиме јас ке ти покажам дека нема ништо страшно како што ти ми покажуваш дека нема вештерки. Затоа уживај и не се оптеретувај, затоа што ти сама си го исчува твоето дете и така и понатака ке го чуваш.
@betiboo заби на оваа состојба не се стискаат така лесно како што и кажа на Костадинка ,и со тоа дете дека не заслужувало такво детство , никој не заслужува па и ние да бидеме анксиозни не залужуваме но ете станавме анксиозни иако моите родители ни па роднини ни никој не бил анксиозен ама ете јас сум ,значи нема врска никаква .И друго детето ке било прекинато во уживањето немало да разбере зошто секогаш било прекинато ,е па не е само тоа прекинато еве на пример ко ке има роденденска забава во игротека децата се заиграни но родителите ко ке треба да си одат децата се лутат плачат за да останат повеке или па ете се заиграло детето па треба некаде да одите пак треба да го прекинеш да го земеш ,јас се чудам со ова знаци секоја мајка го прекинува своето дете во играта непостои мајка која никогаш не го прекинува во играта и на гости да се нормално дека треба да го прекине со играта не ке бидат вечно на гости и тоа не е стрес како што имаш пишано ,ако тоа беше стрес сите деца ке умираа од страв дека биле прекинати во играта ,и друго никој не му го пренесува стравот на детето ние мислиш анксиозните сме толку плашливи па ке му го пренесуваме стравот на детето ние ако се пласиме од одредени работи се плашиме како секој нормален човек не се плашиме од се и сешто па детето ке го плачиме немој вака немој така ,а се кладам дека сме похрабри од човек што не е анксиозен ,јас ако се плашам на пример од затрорен шпростор не се плашам од змија ,ако се плашам од срцев удар не се плашам да скокам со подобран и ред примери ,и викаш негативности ,од кај знаеш дека ние негативности сме полни па сега ете детето ке зивее со тие негативности и така и него ке му се зарни зивотот ,абе ајде ако ни иде нас некоја негативна мисла како последица од аксиозноста незнаци дека за тоа зборуваме со детето или сме негатинви цело време па се караме со сите ,мисла ко мисла ке помине ке замине и да се скараме како секој нормален човек во семејството што имаа ситуации на кавга тоа е нормално .И за крај да кажам немој да пишувате вие кој немате искуство со состојбава зошто овде се бараат совети од членки кои се подобриле во нивната состојба и кои ја надминале и тие што сеуште се бориме .