Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    2.376
    Здрави феминки! Од време на време ве читам, но пробувам колку што можам поретко токму заради вакви и слични работи како овие погоре. Исто така на сите вас кои сте редовни посетители мој совет е да не се опседнувате толку со форуми. Наместо да се читаат секакви глупости, прочитајте добра книга која ќе ве релаксира, а не вака дополнително да се тревожите. Несакам погрешно да ме сватите, јас тука постијано пишував и запознав мн добри луѓе со кои постојано контактирам и многу ми помогнаја, убаво е да се споделат искуства, да се даде подршка...Бидете поздравеи!

На LUCI 99, deskarada, perla24 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.539
    vi go preporacuvam videoto i imate poveke videa na You Tobe koi ke vi pomognat jas sekoj dnevno gi slusam i praktikuvam a i stvarno mi pomognale ,i sto e najvazno meditirajte meditacijata najgolemiot lek za ovaa sostojba

На deskarada, LUCI 99, wolf4e и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. sanya.n

sanya.n Активен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    85
    deneska stanav so neubavo cuvstvo vo gradite i mislam ke se onesvestam deka mi se prislosuva :( mi doagja da placam si vikam nesto ne e vo red so mene :@

4. zoceeee

zoceeee Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    70
    Ista sum I jas so steganje vo gradi grb me buca upm aman veke dali I vremeto deka se menja I nie sme vakaloso

5. sanya.n

sanya.n Активен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    85
    Lele I vo glavata ne mi e Arno Kako umot da mi se zema

6. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.539
    image.jpg Јас супер сум дечки ,синоќа бев на фудбалски натревар преполно беше супер си поминав нема ништо од мојата анксиозност пред да тргнам не мислев што може да ми се случи дали ке припаднам дали ке ми се врти ке ми се лоши ништо не помислив едноставно си тргнав и преубаво си поминав ,незнам откако почнав да не се грижам како што ке ми биде некако анксиозноста си заминува од мене ,цел ден ми е акитивен не седам многу на комјутер секој ден го искористувам максимално а уживам и да го правам она што го сакам ,не постои за мене минато и иднина постои само сегашност да живееме во сегашноста ,колку повеке се гризиме за уте толку повеќе тонеме ,колку повеќе мислиме на минатото толку повеќе не уништува носталгијата кон нешто или некои лоши доживеани случки ,зато живејте денес не губете време не и обрнувајте внимание на анксиозноста зошто колку и даваш значење ти ја храниш со тоа Имајте убав ден иако е дождлив сепак смирува и една фотка од синоќа :):hug::hug:

На Viki693, LUCI 99, GirlLove и 5 други им се допаѓа ова.
  7. zoceeee

zoceeee Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    70
    Luge loso mi e sega duri pravev vecera nozete kako da mi se odzemaa naednas jazik mi otrpna raka mi otrpna nz sto e so mene

8. candygirl

candygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2010
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    99
    ne se plashi i mene mi se slucuva....a moze i si gladna pa zatoa osekjash slabos hihi

9. sikky

sikky Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Значи секундарно ми се случува да ми лупне силно срцето, да се борам за воздух и да ми се врти во глава... Толку сум исцрпена психички и физички (костур се направив).
    Секој ден различни симптоми и секој ден се полошо и полошо...
    Колку и да сакам да се сменам не можам.
    Кажувајте чаре....... го допрев дното.;(;(

10. sanya.n

sanya.n Активен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    85
    Devojki mnogu se plasam Cel den mi e loso na momenti edvaj sedam na Rabota vezden podsednuvam mislam Ke padnam nekade , matno mi e vo glavata I vo gradite toa uzasno cuvstvo.dali nekoj vaka se osekja? Sakam da odam na lekar se plasam da ne se onesvestam nekade. Help @

11. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.934
    Допаѓања:
    31.289
    Од кога станав сабајле имам вртоглавица, седам и ми се врти, матно ми е во главата. Не знам дали е до времево или до мене:smirk:

12. sanya.n

sanya.n Активен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    85
    Jas ne razbiram Kako od Ovaa sostojba moze da ni se vrti vo glava ?

13. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Jas dolgo vreme stradam od aniksioznot i mozam da kazam deka e edna od najlosite bolesti.Ja imam od 7 godisna vozrast i do togas ja nosam so sebe,znaev deka nesto ne e vo red so mene,ama ne znaev shto,ne znaev za aniksioznost.Od kako se preseliv vo stranstvo stana uste polosho,po 3 godini otidov na lekar i mu kazav kako se custvuvam,mi kazaa deka stradam od golema depresija i aniksioznost i mi prepisaa antidepresivi,no ne gi zemav,zaminav na odmor vo Mk i mislev ke mi pomine no ne....
    Pocnav da pijam antidepresivi no izgleda ne mi odgovaraa,nisto ne osekav ni dopir,ni koga ljuge mi zboruvaa,se osekav kako da sum nadvor od svoeto telo,pocnav da ne jadam mnogu i da ne spijam.Pocnav da posetuvam psihijatr i toa dosta mi pomagase zatoa shto imav nekoj koj me razbira...no od kako mi istekoaa sesiite,ne mozev da ja posetuvam se duri ovaa godina oti mnogu skapo mi bese.

Potoa vo kratki crti ja zemav i familijata na nekolku meseci ama i toa ne pomogna,tuku stana polosho zosto ne me razbiraa....Zaminaa nazad Mk i potoa pak smenav antidepresivi 50mg pristiq,no mi se sluci semejna drama vo Mk i uste tolku se zbesnav.Za dve dena zaminav v ibolnica i ostanav za nekolku dena, ne se osekav bezbedna doma i samo se shtipkav i grebev so igli.Tamu bev non stop nadgleduvana od psihijatri i lekari,mi ja zgolemija dozata na 100 mg,me pustija doma,mi kazaa kakvi servisi da pobaram i shto da pravam koga se osekav aniksiozna.Bev hospitalizirana doma za dve nedeli i nadgleduvana od lekari i sestri.

Pocnav sama da baram pomos,pocnav da meditiram,da odam na yoga i da crtam,prekinav kontak so site ljuge koi mi davaa ushte pogolema aniksioznost i me iritiraa.Samo se druzam so ljuge koi me pravat da se smeam i go nosat pozitivnoto vo mene.

Ushte zemam antidepresivi i ako sum epten aniksiozna(imam Valium) no ne go zemam sekogas oti po odreden period ne rabotaat.Tuku odam trcam,vezbam kako shto kazav joga i zemav kucence i me pravi najsrekna na cel svet,zaedno so kerka mi.
    Bev i da posetam i hipnoterapist i toa dosta mi pomogna.

Inaku na aniksioznosta,tesko e oti se e vo glavata,nikoj ne go gleda od nadvor.Na nikoj ne mu ja posakuvam...Nemoj da se sramite da barate pomos i da go cuvate vo sebe.

Isto ima dosta aplikacii za meditacija jas ja koristam Headspace mnogu me smiruva i ja preporacuvam.

Ne ste sami vo ova,se najdobro :*:f:

На bubic.k, deskarada, lejlla и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.539
    wolf4e taka e meditacijata i sportot mnogu pomagaat za ovaa sostojba i jas istoto mu go pisam na feminkite ,da meditiraat da sportuvaat otpro e tesko znam no pominuva

15. be.positive

be.positive Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2014
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    146
    Луѓе, денеска не се чувствувам баш најдобро. Како сте вие?
    Многу истоштено се чувствувам и се плашам дека ќе ми се случи нешто лошо. Срцето чудно си го осеќам. Не знам што ми е... :(

16. sanya.n

sanya.n Активен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    85
    Pred spienje si pustam relax muzika za meditacija I pred da zspijam se opustam , probuvam da go trgnam umot od sekojdnevnite grizi I da se relaksiram I navistina pomaga eve 2 dena I podobro mi e

На be.positive, elisabeta, deskarada и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    Здраво феминки.... јас бев преолупирана до спремање за на одмор и иако минатиот ми беше кошмар за чудо оваа година некако сигурна се осеќав...се спремав и бев возбудена вез боопшто да осеќам страв...и дојдов тука и се беше ок иако времето неколку дена не беше погодено, но денеска наш кога конечно ид рано утро има сонце, мене ме фати неубаво да се осеќам..:/ вчера навечер имав дури сва еазлични кошмаеи и два пати се разбудив од сон со чукање на срце и страв ко реален да бил сонот, ама продолжив да спијам иако се разбудив од рано недоспана... и сеа влеговме во вода и излеговме ама мене од ништо лежејки на сонце почна нешто да ми чука срце и ко непријатно ми е ко лошо...не знам од што може да е... да не е од доручекот прејадена или не знам.. ама дури сеа ме фати непеијатност а баш сакав да уживам... кисс до сите

На elisabeta му/ѝ се допаѓа ова.
  18. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.381
    Допаѓања:
    126.493
    И кај мене ова помага....

19. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    женски здравооо, јас се осекам одличноо. Вчера си бев на родителскаа, со малата се повеке сме излезени. Денеска си бевме на фризер, па си се прошетавмеее и се осекам исполнето и среќно. Имам моменти кога знае да ме дрмнее ама веке скоро на ништо не обрнувам вниманиеее. Имајтеее убав денн :l:

На macovska, Cleonika, deskarada и 2 други им се допаѓа ова.
  20. vekickaang

vekickaang Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2014
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    93
    Od se sto isprobav ova samo mi deluva da gi pominam tie bezvezarni panicni napadi: go zemam telefonot i vrtam po drugarki sestri i taka ke mi se prenasoci mislata i ke mi pomine.