1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. stelaohrid

stelaohrid Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    232
    Zdravo na site, go citam forumov i se cudam kolku lugje patat od isti sostojbi kako mene, jas patam od depresija ankcioznost i mnogu cesti napadi na panika, nekogas so denovi ne izleguvam od doma tuka se cuvstvuvam najsigurna, stom izlezam odma me obzemaat losi misli, pocnuva da mi se vrti da osekjam kako da lebdam gi slusam lugjeto koga zboruvaat kako so eho, i mislam deka ke se onesvestam. Porano se lekuvav so zepira , mi pomina no posle 4 meseci mi se vrati pak istata sostojba duri mnogu polosa, sega pijam remirta, nemam dobro spijam i imam apetit ama uste imam napadi na panika, pa sakav da prasam dali piel takov lek i kakvi rezultati ima.... pozdrav do site

2. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.425
    Допаѓања:
    6.952
    Kaj mene se vrati cuvstvoto na nesigurnost.Se tresam pri samata pomisla deka pak treba da si zaminam Skopje.Mi e strav od samata pomisla deka sum tamu sama.Osekam golem nemir so mislam deka ke eruptira vo sekoj moment...Neznam dali da se vratam na Asentra i Heleks nekoe vreme..Nemozam da odam da prasam doktor,nema koga,si begam utre porucek.Nekoj sovet?Mi e strav sama na svoja raka pak da pocnam da gi pijam,pominaa tri meseci od kako se nemam nisto napieno...Neznam zosto pak vaka.Aman znaci!!!
    Ni izleguvanjeto ne mi pricinuva veke zadovolstvo a za hrana da ne pram muabet.Apetitot mi e na nula,se samo na toa mislam...Mi treba pomos ama stvoriv averzija kon apcinja,se osekam vinovno samo b6 ko ke se napijam... Izvinete za lat.

3. Tori1

Tori1 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2013
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    95

Se nadevam ke pomogne.

На MilaJ, stelaohrid, sanya.n и 2 други им се допаѓа ова.
  4. perla24

perla24 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2015
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    191
    Мене ми беше истo мoже цел месец нo сеa спијaм кaкo бебе :)

На Inkaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  5. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    891
    Допаѓања:
    2.916
    Верувај кога ќе идеш таму оваа состојба сама по себе ќе си замине, обврските нема да дозволат да дојде до тоа, бидејќи времето ќе ти биде исполнето со активности. Не си сама, никако. Не дозволувај да бидеш сама, знам дека е заебано но гледај да бидеш меѓу луѓе што е можно почесто.

Сега малку за моменталнава ситуација. Ништо лошо нема да ти се случи, не се секирај. Се е мисла, потсвест. Сега мислиш и мислиш, а тоа е од досада и само се оптеретуваш непотребно. Немој никако да се враќаш на таблетите. Штом си успеала 3 месеци да не чепнеш ништо, не се враќај на тој пекол, само полошо ќе си направиш. Земи свари си чај од маточина, или камилица. Спомна за бедоксин (б-6), ако ти помага напиј се слободно, витамин е, далеку е тоа од хелекси асентри врагови.

Ова морам да ти кажам, според мене, во оваа ситуација ти си Победник, уште кога си ги напуштила лековите (3мес. не се малку), ти веќе си ја победила состојбата.
    Во тоа име ти честитам :handshake: и ти велам браво за храброста (y)
    Cheers :beer: :hug:
    Се надевам помогнав, барем малку. Во вакви работи најбитна е поддршка и разбирање, поттик и мотивација како би се надминало срањево што од ден на ден зема се поголем замав најчесто кај млади луѓе. Секој што успеал да го надмине ова (дури сеуште да се бори тоа значи се труди да го надмине) Е ПОБЕДНИК!

На mal.ecka, deskarada, Be-yO-nCe и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.425
    Допаѓања:
    6.952
    Tamu ziveam i rabotam a inaku sum od bt.Zaminav pred 5-6 meseci skopje.Prvo seuste bev na lekovi i posle toa gi bataliv skroz.Ednostavno ne ni pomisluvav na sostojbata se do pred 2-3 nedeli koga pocnav da osekam nekoj nemir vo mene i pocnav da se plasam deka pak ke se povtori..Znaci ne sum skroz sama tamu,imam drustvo,imam momce.Ama pak nekako pocnav da se zatvoram i vrtam vo krug..Neznam sto da napravam..

На Kenzoo му/ѝ се допаѓа ова.
  7. perla24

perla24 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2015
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    191
    Ima takvi denovi ne se plasi,so stravot go predizvikuvas uste povekje.Pa sekoj covek osekja nekogas nemir samo sto nie anksioznite go podgrevame so strav i ne razmisluvame racionalno deka na sekoj ziv covek mu se slucuva nekogas nemir i voznemirenost ama sekoj ne reagira vaka :) samo hrabro

На Be-yO-nCe и MiloMalo им се допаѓа ова.
  8. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    891
    Допаѓања:
    2.916
    Уште поубаво, јави им се, издоговорете средби, интересното тек доаѓа :).
    Изгледај го клипот погоре многу убаво е објаснето, може медитацијата многу да помогне.
    Земи бедоксин слободно, не се плаши.
    Во краен случај, во Ск посети лекар, може ќе ти препорача нешто на природна база
    за да не се враќаш на хемии. (од срце се надевам дека нема да е неопходно:sweat:)
    Овие таблети ќе ги земам за пример, имаат многу слично дејство на хелекс,
    на природна база се, не успиваат, а смируваат моментално.
    Околу 250-300денари се (зависи каде) внатре има 30.
    Има и други слични ама вака или онака сепак пожелно е консултација со лекар,
    колку и да е природно сепак е таблета, дека може ќе нема потреба ни од тоа...
    Обично ги даваат доколку состојбата е со подолг и појак интензитет,
    а ако е моментално и пократкотрајно поарно биди си на бедоксин или чајче од маточина.
    Ајде мисли позитивно, ќе се видиш со момчето и пријателите :hug:

На Be-yO-nCe му/ѝ се допаѓа ова.
  9. littleflower

littleflower Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.484
    Многу чудно се осеќам деновиве. Се препотувам, по цел ден ми е матно во главата, кога излегувам надвор ми трепери целото тело, како да сум кревко гранче се чувствувам, многу чудно. И некако како да ќе „испарам“ во секој момент, како да ќе ме снема. Вчера бев во супермаркет, и среќа што не бев сама. Од сите тие артикли таму се изгубив буквално, се блокирав. Да бев сама, веројатно или ќе избегав или ќе си седнев некаде да се исплачам. Страв ми е и збунета сум, незнам зошто вака... ова со снемувањето, му се има случено некому?

10. sanya.n

sanya.n Активен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    85
    stravot se hrani so strav i stanuva posilen se pretvora vo uzas.treba da svatime deka ne mozeme da se izgubile ili onesvestime od pomisla i od obicno cuvstvo,lugje koi imaat seriozni problemi kako bolesti na mozokot i neznam ti sto ne se osekjaat taka ,ke se onesvestat i tolku.nas ova ne maci samo,zatoa otrgnetego vnimanieto na druga strana i tolku.jas sum zasemetena sekoj den ama gledam da go ignoriram toa i na momenti zaboravam deka mi e taka ,i koga zboruvam otvoreno za mojot problem mi olesnuva,pravetego toa i vie,sum iskusila i napadi na panika,i tresenje na racete i teloto,i losi misli,i sega ova.ama ke pomine i zatoa ne sakam da pijam nikakvi apcinja sakam da go pobedam ova sama bez nisto,kako si doslo taka i da si odi.

На MiloMalo му/ѝ се допаѓа ова.
  11. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.934
    Допаѓања:
    31.289
    Дали ви се тресат рацете, нозете, целото тело ? Преѓеска почнав да се тресам, не знаев дали ми е случајно шеќерот паднат нешто или пак од ова чумава

12. sanya.n

sanya.n Активен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    85
    moze i od sekerot i mene mi e nekogas taka i zemam bedoksin i nesto blago i pominuva.a moze i od ovaa cumava kako sto rece

13. Nikolia1

Nikolia1 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2015
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    7
    Znaes sto pravev jas koga trebase da odam vo drug grad na podolgo vreme ( inaku rabotata mi bese takva so pativanje) Pomisluvav na toa sto se moze UBAVO da se sluci tamu. Fokusot stavi go na momceto, prijatelite i cuvstvoto sto go imas koga si so niv. Pomisli dali ako ne otides dali ke se cuvstvuvas taka ubavo Kako koga si so niv?

На sanya.n му/ѝ се допаѓа ова.
  14. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    дали некој има користено капки на база на валеријана?

15. stelaohrid

stelaohrid Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    232
    sum koristela prirodni ne se voopsto stetni imaat blago sedativno svojstvo

16. lejlla

lejlla Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    2.376
    Мој совет не се враќај на апчињата!!! Не мисли на нив, кога си можела 3 месеци без нив ќе можеш и понатака. Земи нешто на природна база, можеш чај од кантарион и рузмарин и медитирај, движисе повеќе и дружисе, прави се само да не мислиш глупости. Најчесто септември е многу депресивен месец, најмногу заради тоа што настануваат постојани временски промени, а и самата твоја промена на средината те прави уште по несигурна па можам да гарантирам дека тие се причините што те прават несигурна.

17. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.425
    Допаѓања:
    6.952
    Jas se vrakam za Skopje denes i pocnuvam da se prepotuvam..Sto ako mi se sluci nesto tamu,kako ke izdrzam cela rabotna nedela.Kako da ne znam kade pripagam,neznam zosto se slucuva ova pak..Kako da ne sum jas ovaa.Razmisluvam da se vratam kratko na terapija,kolku da mi pomini misla deka so apcinja ke mi bidi podobro..Neznam luge sto da pravam tolku slaba ne sum se osekala vreminja i sega pak se povtoruva.Zosto,zostoo?!?! Aman veke smacena si sum na sama sebe.

На Matea94 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. perla24

perla24 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2015
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    191
    Popladnevo legnav i vo sonot pocna da mi se losi,nekoe cudno cuvstvo i naednas ripnav od krevet zadisana so tahikardija.prv pat mi se slucuva vaka.vi se slucilo na nekoj? :(

На Cleonika и mal.ecka им се допаѓа ова.
  19. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.381
    Допаѓања:
    126.491
    Мене,многу често.....милион симптоми има ова наксов и ми се чини сите ги имам доживеано...

20. perla24

perla24 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2015
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    191
    Sea strav mi e da legnam da spijam mislam pak ke me snajde isto

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.