1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.381
    Допаѓања:
    126.491
    Написе чај од нане+канатарион легниси и мисли позитивно....легни читај книга и сонот сам ќе дојде....не грижисе,јас 2 години така спиев или подобро кажано не спиев...само со тахокардии бев и гадење...но ете помина...се случува понекогаш но многу ретко.

2. perla24

perla24 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2015
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    191
    Jas sum podobra inaku sea ova malku me zagrizi

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. azzurro

azzurro Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2015
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    851
    Zdravo na site ja sum nov chlen.I ja spagjam vo ova grupa na anksiozni mn mi e teshko pred 2 god mi dijagnosticiraa anksioznost a pred toa dobiv golem stres. Uspeav nekako bez terapija da bidem dobro se do pred 1 mesec koga mi se povtorija istite simptomi.Pochnav so ispituvanja krvna sl. ok kompjuterska tomografija na glava ok bev na ushno i toa ok.Ovie ispituvanja bea pred dve god.Sega povtorno praevev krvna sl. ok na usgno bev i toa ok i matichniot mi dade dijagnoza anksioznost.Sega za sega imam samo nestabilnost koga odam kako da gubam ramnoteza i imam nesonica.Inaku sluchajno ja najdov grupava i mn mi olesna shto znam deka ne sum samo jas anksiozen.Bev na psiholog ama poshto zivim u italija i tamu prvin pocnav terapija so lekovi na prirodna baza.Tolku od mene izvinete shto bev malku opsiren ama mn mi e tesko sve mislim deka imam nekoja bolest.

На Matea94, natemila и mal.ecka им се допаѓа ова.
  4. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.381
    Допаѓања:
    126.491
    Ех тешки јас да знаев пред 10 години што ми е и колку многу не има ама воопшто немаше да се загрижам за себе:Dцрн хумор...се тешам што не сум сама а сепак ми е криво што толку многу не има.

На bubic.k му/ѝ се допаѓа ова.
  5. azzurro

azzurro Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2015
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    851
    a da zabraev... da vi kazem mushko sum.Znachi napraev milion ispituvanja nemashe nigde nishto.Stvarno neznam shto da praem mn se nerviram sve mislim na toa.

6. azzurro

azzurro Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2015
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    851
    kazite nekoe iskustvo kako da se spravim so ova

7. Girl777777

Girl777777 Нов член

Се зачлени на:
    6 јули 2015
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
  8. Girl777777

Girl777777 Нов член

Се зачлени на:
    6 јули 2015
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    Se obiduvam ..fala sepak

9. azzurro

azzurro Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2015
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    851
    ljudi da ve prasham dali nestabilnost pri odenje kako gubenje ramnoteza e simptom na anksioznost i ponekogash osekjam tahikardija?pred da mi se pojava ovie simptomi imav tri meseca golema nesonica

10. zoceeee

zoceeee Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    70
    Luge loso mi e pak I pak I pak ne mozam veke da izdrzam da ziveam so strav dali oti treba da dobijam mi e mn loso trpnenje najazik raka ripanje stomak tresenje aman nz poluduvam

11. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    не полудуваш само смири се ...тешко е но мораш...повторувај ништо не ми е се е во ред.....напиј се вода со шеќер..

12. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    Симптомите на анксот се најизразени во периодот пред и за време на циклус. Пробај да го одвлекуваш вниманието . Излези до продавница, кругче низ маало , кафенце со пријателка прави било што само не седи дома. Сите тие симптоми си ги предизвикуваме потсвесно зошто цело време сме преоптеретени со тоа шо ќе ни се случи следно . Запомни едно колку лошо и да ти изгледа во моментот , неможе да ти се случи ништо .. И трнењето и тресењето све ќе помине . Не ти е ништо верувајми , сите секојдневно се соочуваме со тие симптоми , не си сама во оваа борба .. Но заедно сме посилни и сите ќе успееме кога тогаш . Нема откажување . Добра ви ноќ

На Cleonika и Inkaaa им се допаѓа ова.
  13. azzurro

azzurro Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2015
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    851
    i mene mi e losho ova ne se izdrzhue vishe :(

14. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.539
    Јас денес бев на 6 недели ред му носевме на вујкоми кој почина од рак,се испикав во тоа гужвите поминав неколку пати со тоа благите со све да ги почастам за душа ете таков бил адетот иако јас не сум по адетите ,тоа е друга тема зборот ми беше дека ништо не осетив од анксиозност се соочувам со сите стравови а анксиозноста бега од мене додека јас се соочувам ,попот пее го гледам и си викам порано да дојдев тука на ваква дешавка ке ме снемаше немаше шсамса да издржам ама се поминува ,оваа состојба некако мене лично ми е состојба на создревање приваќање на стравовите зознавање на животот ,верувајте дека не ме плаши повеќе нишо сеуште мислам дека сето ова не е можмо јас да немам повеќе стравови но се надевам дека ке потрае дај боже да не се вратат стравовите повеќе ,ве поздравувам имајте добра и мирна ноќ .

На deskarada, Cleonika, lejlla и 2 други им се допаѓа ова.
  15. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Се се издржува верувај. Бев толку лошо што мислев нема спас, сите болести што постое мислев јас ги имам, се мислев полудувам, се мрднувам, умирам, се онесвестувам и што уште не. И 7 години фала богу ништо не ми се случи. 1 година пиев лекови и супер бев, па смртен случај и се ми се врати. Ама веле реков не одам на лекари, не пијам лекови па што биде нека биде. Фала богу јака подршка од моите дома, од пријателите а највеке од сама себе, Почнав полека да си ветувам прво дека што и да осетам не пребарувам на нет, после дека ако ми е пишано да се разболам, мрднам и умрам ке ме снајде мислела јас или не мислела. Сега сум каде каде подобро, излегувам, шетам се дружам. Знае од време на време да ме здрма пак, знае да ми е нестабилно, лошо со вртоглавицааа и што уште не, ама си викам ок смири се што се деси нека се деси и тоа е тоа. Се надевам дека и јас и сите овдека еднаш за секогаш ке се спасиме од ова.

На deskarada, azzurro и Cleonika им се допаѓа ова.
  16. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.425
    Допаѓања:
    6.952
    Jas popustiv..Ne mozev veke da se boram so sebe i ispiv asentra i edno heleks..Heleksot me sredi pa po pat pominav dobro.Ke vidime od utre kako ke bidi.Neznam veke kade da se obratam,se osekam razocarana vo sebe.se osekam kako da gi razocaruvam i moite.Gnasno cuvstvo!Nikogas kaj nikoj veke da ne se povtori!

17. sanya.n

sanya.n Активен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    85
    Te razbiram Kako e bidi silna I se Ke bide ok. Doma sum ok sekogas a idam na Rabota pocnuva mislam Ke mi se slosi Ke pocnam da se tresam Lele si vikam Ke se onesvestam ode vreme da si odam Doma a be mi pominuva vednas. Sto li Ke e ova

18. azzurro

azzurro Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2015
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    851
    fala za podrshkata ovde mi e mn polesno mozhem barem da se opushtim da se iznakazem sve shto me machi poshto doma ne se mn upateni za ovaa da ja narecham sostojba anksiozna.Najmnogu shto me muci e nestabilnosta znachi ne se klasichni vrtoglavici nego neshto me turka levo desno ko pijan se osekjam bev na 6 doktori site vikaat deka e na nervna baza stres.FALA uste ednash se nadevam deka eden den site kje bideme dobri.Pozz.

19. BellaMia

BellaMia Нов член

Се зачлени на:
    21 септември 2015
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Ве молам дајте ми негов број. Благодарам однапред

20. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Тука сме за помош, денеска од сабајле си бев во црква и си поминав супер :) сега си се спремам за на роденден. Ајде дечки без разочарувањееееее. Ние сме :muscle::muscle::muscle::muscle: Поззз и убава ноќ :*