Ништо чудно да е до тоа.Еве јадов и пак ми е така.Можеби заради што сум вознемирена константно.Сабајле кога станувам ништо не ми е.Си помислувам на состојбава и почнува немирот. Плус настинувам,плус треба да добијам и комбинацијава ми е весела.
da ve prasham napraev sve ispituvanja pochnuvajkji od krvna slika pa so red sve beshe ok.Ja i natamu sum napnat nervozen mislim deka imam nekoja bolest, neramnoteza , nestabilnost pri odenje dali e ova svarno anksioznost poshto dva trojca lekari mi go potvrdija istoto deka e anksioznost ?
Znachi toa e toa ok fala na odgovor.Sea samo ignorr na simptomite i gotovo kolku i da e teshko kje mora drugo nema
Ај и јас да си кажам. Имам дечко, како личност супер е, весел насмеан, добар, абре се што можеш да посакаш кај еден човек. По година и пол врска а веќе одреден период и заедно живеење заприметив некои работи. Нели сега кога ти е толку блиску се гледаат некој ситуации. Не сакаше да доаѓа во ноќен клуб. Мислев тоа е во ред, нели има луѓе што не сакаат гужви па не ми падна чудно. Повеќе му годеше да седи дома него да искача, ајде си реков сите сме различни. Не излегуваше често со другари, пак ќе ми прелеташе некое објаснување. Но често стануваше нервозен, напнат, вознемирен. Прво, искрено мислев јас сум нешто крива, со што и јас се нервирав, па имавме кавги, стигав до степен од нервози со болки во желудник да плачам. Не можев да разберам што не функционира во врскава. Час весел, час нервозен. И седнавме да разговараме после толку време врска. И тој ми објасни дека најверојатно пати од анксиозност. Се чусвствувам лошо меѓу многу луѓе, не сакаше да запознава нови луѓе, му сметало гужва, кога ќе искочел од дома мислел ќе му се случи нешто. И дури и дома кога седел на моменти се плашел многу, имал тахикардија глаболки, бил нервозен и напднат. Нешто што крајно ме изненади и ме натера да се запрашам, што понатаму? Ќе можам ли јас да му помогнам? Ќе се среди ли се тоа? И знаете што? Мислам на добар пат сме. Некогаш има повторно, но ретко такви момети на страв и вознемиреност, кога ми вика без причина затоа што не знае што му случува. И не сакал да ми каже никогаш, се плашел дека ќе ме изгуби а ме сака многу. Затоа, најодговорно тврдам дека, само преокупирање со други работи ќе ви помогнат. Ете оди на трчање и тоа навистина му помага, почесто излегува и слично. Еднаш ме убедуваше дека ќе падни дека не му е добро и слично, изрежирав лажен повик од другарка дека итно сме поканети на отварање и дека треба да одиме таму. Па му реков ајде со мене вака и вака сакам да си зеам нешто ново по бутици и он на почетокот ама не не знам вака така и го убедив дојде со мене, 4 саати по бутици, па јадење, па кафе и кога се вративме дома имаше сила да се преслечи и да си легне. Значи сепак, да не ме разберете погрешно, мислам дека повеќето работи се во вашата глава. И нормално е да се чувствувате така кога постојано на тоа размислувате, на тој начин свесно делувате на психата и затоа е тоа така. Она што сакам да го направам е да помогнам доколку некој/а сака да излегува и да ја надмини кризата ете јас сум тука. Пишете ми порака, ќе се запознаеме, ќе излегуваме и ќе видите дека кога денот ви е исполнет нема да се чуствувате така. Озбилна сум, ако на некој и/му треба совет, разговор, прошетка тука сум.
Bravo za macovska....pobrzo ke se oporavi I izlezi od sostojbava so licnost kako tebe...ako treba bidimu edinstvenata podrska na ovaj svet..koga znae deka nekoj go razbira...oporavuvanjeto e neizbezno....a AZZURRO..jas ke ti potvrdam od licno iskustvo..TOA E SAMO SIMPTOM NA ANKCIOZNA SOSTOJBA....DA....I nisto drugo...eve za uteha ili malo ohrabruvanje...JAS PATAM SAMO OD TOJ SIMOTOM koj prv pat mi se pojavi 2013....I e periodicno izrazen koga ic so meseci koga po den ili dva koga sekundarno....(I normalno od strav se prosledeni dr.simptomo:koj srcebienje koj vrtoglavica koj zabegva na desno...kako mene....)....I mnogu cesto sum se nasla vo situacija da recam OD INAET:E NEMA DA PADNAM BIDEJKI OVA NE E NISTO I NISTO NE MI MOZI....I veruvaj ima efekt varem kaj mene...znaci vrti suci....psihata e I nisto drugo......sakav da ti kazam bidejki I dovolno samo nekoj da ti e podrska vo ovaa aituacija deka Ke pomine cuvstvoto e mnogu neubavo no e minlivo....eve uste eden pr.ke ti kazam za mene vcera..stanav taka so nestabilnost pritisok ok...se pomaciv..kolku I da ne sakame toa e sindzir....se plasis lele sto sega I eve ti panika....jas preku glava mi dojde I sama si rekov...abe ajde ne mi e prv pat...ako ne denes utre ke pomini ke izdrzam.....zatoa ne se plasi glavata gore toa te turka na adna strana..ti nasila na drugata .....ve pozdravuvam site..arno ato imame forumce...miakam na site mu e poleano vaka...na tie sto sme tuka.....I daj boze do startot na 2016....site da ne snema od ovde...hehehe
Те обожаваммм. Толку позитивен, енергичен пост од сабајле хахаа бравоооо. И знаете што идам во банка сега лево, десно, напрет хахаха само не назад ама важно идам до банка, па за пари се работи а тогаш со се сите симптомчиња ако треба ке одам. И имам вртоглавицаа ама ваква љубовнааа. Убав деннннн срцкии *
Mistrice toa e toa za sega samo toj simptom mi se javuva kako shto kaza se javuva periodichno istoto e i so mene nekogash znaelo da me drzi edna nedela nekogash den ili dva ama sega e mnogj podolgo eden mesec ima toa me plashi i zatoa mislim deka neshto ne u red so mene.Sekoja chest na pozitivnosta shto ja imash sea barem malu mie polesno.
i jas denes ko poarna da sum ne rszmisluvam tolku no sakam tie do se vo moznost da go ptocitaat mojot problem pogore sakam mislenja i soveti oti resiv ovie panicni napadi so me fakat da isceznat da bidam starsta jas koja bese pridutna segde vo sekoe vreme da uzivam pri patuvanjata i so sinmi a ne da se plasam dali ke mi e nesrno da ne me fati panika kako kexsedam sama so sinmi itn.molam za soveti gledam deka mi pomagat nekoi sto hi citam.pozz ubav den
Да ви се пофалам, јас сум се подобар и подобар Има вистина во она што викаат дека бавење со некоја спортска активност помага. Јас возам точак секој ден, сега кога ке залади во теретана почињам. Некад ми се појавува некој од старите симптоми, како на пример грутката во грло али научив како да ја игнорирам и чудесно ја снемува Од пред некоја недела почнав и апчињата да ги намалувам јеј
Извинете за негатива,мене ми се вратија малку симптомите на дереализација и деперсонализација.Цело време сум напната,дали е од асентрата не знам ама поинтензивни ми се паничните напади.Изгледа е така дури да почни да делува.Незнам што да се прави веќе.Две недели се во прашање ама ми изгледаат како вечност.
Јас не знам зашто кога издржа толку време пак си се врати на лековите, поготово ако си се вратила на своја рака без лекар. Требаше да пробаш со нешто на природна база, ама сега веке почекај нека поминат тие две недели. Иначе за симптомите не се секирај ова време е најлошо за нас, кога се менува времето. Поззз и ти посакувам што побрзо да се вратиш во нормала, ти си од постарите тука јас памтам дека долг период беше совршено добро ке бидеш пак. Јас верувам во тебе а ти го можеш тоа.
dali nekogas osekjate koga ke imate loso cuvstvo go gradite kako da vie odzema telesnata energija mislite vi se sece teloto i nozete?i ova li e od toa?
Фала на позитива Нате .Инаку да,од постарите сум тука а верувај ме тепаше фактот што не сум дома.Затоа се вратив на лековите.Не сакам да ме носат по болници тука во Скопје.Инаку ме немаше тука доста време,7-8 месеци сигурно.Не дека стално ми беше совршено ама поминував со б6.Последните 3 месеци не ни помислував на апче.Сега дали со промените на времето што се случуваат изминатите 2-3 недели ми е така не знам.
Čovek može sam sebi da obezbedi jedan dobar i zdrav život. Potrebno je da svakog dana mislimo o tome kako smo zdravi i srećni, bez obzira na sve okolnosti. Tada se produkcija serotonina povećava, uticaj stresa se smanjuje, svakodnevni zamor se lakše savlađuje. Dakle, svaka radost je lekovita.
Проблемите, стресот си го прават своето, не тогаш во моментот покасно излегува се, јас по крш до сега не сум била, до пред 4месеци бев одлично, а посебно овај месец сум за никаде, ми се јавуваат и некои нови симптоми, почнав дури да си мислам колку убаво излегуваат, шетаат луѓено, а јас кај и да појдам како на игли да седам, на секој чекор вртоглавици, тежина во главата, на моменти се тресам.Толку многу страв се собрало во мене. Се лутам на самата себеси шо дозволив не сакано и не очекувано да бидам ваква, Знам дека ќе ми биди многу тешко ама морам да соберам сили да се подобрам малку. За месец некаде ме чека и свадба и тоа од сестра ми и уште од сега мислам како ќе издржам цел ден па и в црква, тоа ми е голема фобија, па и в сала, мислам дека ќе избегам од свадба ццц, морам до тогаш да се стабилизирам малку. Мило ми е шо читам подобрувања, позитивни работи, се надевам дека еден ден некогаш се ќе исчезне, не знае колку е среќен оној кој не е зафатен од ова, не дај боже никогаш овај пекол да го чуствува. Вие ми сте единствената подршка, имајте убава вечер.
LUGE DA VE PRASAM DALI VI SE IMA SLUCENO SREDE NOK DA SE RAZBUDITE I DA VE FATI NAPAD NA PANIKA TOES DA VI TRPNE RAKA DA VE GUSE DA VI STUDEE HELPPP
Се има десено да... да се штрекнеш пд спиење и имаш чувство дека тоа е тоа штом од сон те буди готово е.. такво е чувството.. не се грижи истото е е е ништо ново.. Јас еве денеска се чудам што ме фати супер бев и после мноооогу време ме фати анкс баш... нешто почна како трема тахикардија...мини напад на паника...и после се разви во страв во некои боцкања в гради и не се осеќам убаво ко омалаксана сум и ме држи разочарувањето не знам шо ми стана добив вчера ама ова оддамна го немаше..се надевам ќе мине. Кисс до сите