1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. sanya.n

sanya.n Активен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    85
    cela vecer dodeka spiev se budev i osekjav kako da mi pliva mozokot :( stanav so neubavo cuvstvo i zaminav na rabota,pocna da mi se losi malce ama pomina i denot go pominav ubavo :) stvarno se e do psihata nekogas ne mozam da se iznacudam.

На avtomobil му/ѝ се допаѓа ова.
  2. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Само по себе да поминува ама само ако скрос го игнорираш. Јас сум многу добро. Но завчера имав тежок ден, цел ден нервозна, напната, плачев и вечерта кај 21 часот осетив ептен јака вртоглавица, осетив како да се гушам. Си го земав чадорот и на дождот си искочив на една прошетка во мало. И така дожд-солзи за на крај вечерта си заспијам како бебе. Зборот ми беше да ви кажам дека претходно кога ке се почуствував така се затварав во соба и плачев, а сега сакам да прошетам без страв дека ке се онесвестам. Лани кога ја носев малата во училиште само мислата што ако сега паднам ми беше, а сега се будам со радост, додека ја носам во школо размислувам колку е животот убав, ги гледам децата како безгрижно си трчкаат, приметувам и анализирам се. Како летаат птиците, како дрвата ја менуваат бојата на листовитеее и едноставно се радувам на секој нов ден. Има денови и кога сум лошо но не ми пречат веке, бидејки се и тие дел од животот. Само храброооо :muscle:

На avtomobil, Cleonika, azzurro и 8 други им се допаѓа ова.
  3. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.425
    Допаѓања:
    6.952
    Јас добив..Не ми е ич добро..Се напив и хелекс и уште сум вознемирена.Нерационално размислувам,што ако ми се случи ова она си мислам ако заспијам да не ми се случи нешто а највеќе ми е страв да не ме фати напад на паника.Незнам што да направам веќе..АМАН!:sweat: ;(

4. starstar

starstar Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2015
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    69
    Овие две-три недели воопшто не сум добра,немам сила за ништо не можам да заспијам постојано ми се лоши и страв ми е многу од повраќање и затоа не ни јадам не можам едноставно :(

секоја вечер заспивам со плачење зошто ова мора баш на мене да ми се случува зошто не сум нормална како другите.. Немам сили ни на факултет да одам веќе и понекогаш размислувам да се отпишам..
    И сакам да ве прашам дали е можно да имам проблеми со видот заради анксиозност и паникиве? Гледам како во сон како да не сум тука не знам како да објаснам пред анксиознот да имам не ми било никогаш така и на очно бев ми рекоа се ми е добро со видот :/

5. mimiblack

mimiblack Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2015
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    45
    од анксиозноста ти е :) само опушти се не мисли на лошо најди некоја интересна занимација само тоа е лекот

6. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.425
    Допаѓања:
    6.952
    Јас искризирав.Значи прв пат ми се случува ова.Не ми беше добро,излегов надвор па ме стреси и осетив некоја слабост во половината и нозете и наеднаш ми снема воздух,она буквално! Влегов внатре и насекое треперење на телото снемував воздух луѓе.Како да ме турка нешто тешко надолу во пределот на половината и ме сечи во стомакот.Не знам дали е до менс можеби..Исплашена сум,не сакам да заспијам!Не сакам веќе ова да го осеќам,не можам;(;(

7. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Тоа ти е од што си добилаа, кога имам добиено и некој ден пред да добијам сум лошо. Ама веке знам дека ми е така, и тогаш само си лежам со чајче. Кога ке ми дојде како да се гушам одма си викам еее како не нема да се угушаммм, значии мораш со сите напори да одиш контра на таа негативна мислааа.

8. hoex

hoex Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2015
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    189
    Dali da odam na maticen ili ne? Ne znam mislam deka ke odam za dzabe zasto ona nisto ne moze da mi kaze ili?

9. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.425
    Допаѓања:
    6.952
    Не е како да се гушам туку тежина некоја ми го зема воздухот не знам како да објаснам.А ме болеше половината 2-3 дена си велам да не е до тоа..А и не се движам скоро ич деновиве.Кај лежев од болна па и работата ми е со седење па не можам заради бубачките во глава до таму да одам пешки па фаќам такси и со такси си идам..Се сакам старата јас...;(

10. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    Nemoj do tolku da se voznemiruvas ednostavno povtoruvaj si vo glavata ova mi e od anksioznost, ne e bolest, ne e nishto telesno,nisto nema da mi se sluci.....povtoruvaj si,na sekoj zbor so tvojata podsvest probuva da ti go kaze, dek ti e nesto deka ke ti se sluci nesto, odgovaraj si so toa deka ti e odnaksioznosta, i deka naisto nema da ti se sluci..deka e isto shto i minatiot i preminatiot pat, i deka nisto ne se slucuva... povtoruvajsi na pocetok izgleda ocajnicki i bezcelno ama taka funkcionira mozokot, poleka ke go primi toa kako takvo, i ke vidis na sekoj nareden strav ke reagiras posmireno i pofino :) gushki

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  11. mistrivce

mistrivce Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    66
    Kaj bese zurkata???..p.s:raspolozena za druzba so vas:d::clap::party:

12. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.425
    Допаѓања:
    6.952
    Ептен се истрауматизирав вчера.Не знам како ќе си одам пак дома...До таму е стигната работата...А сама сум со брачед дома...Ми е страв луѓе,мислам дека ке ми се случи нешто и не знам како ќе завршам...Не знам што да правам а пијам асентра и хелекс.Можно е да се појаки нападите заради асентрата моментално?Ептен сум уплашена,нонстоп сум на штрек,напната...Секој момент очекувам нешто да се случи.Не знам што ќе правам јас вака повеќе...:sweat:

13. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    а зошто не пробаш без апчиња..да видеш како ке е осекаш?

14. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.425
    Допаѓања:
    6.952
    Не можам да си играм играчки сега така...Можеби не требаше да почнувам со асентрата,доволно ќе ми беше по 1 хелекс на ден некое време да се стабилизирам.Ама ете почнав на орото па ќе до доиграм..Си ставив беља сама на себе.Уште сега ќе се јавам да закажам за преглед,вака не можи повеќе..

На mistrivce му/ѝ се допаѓа ова.
  15. mistrivce

mistrivce Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    66
    Nemoj da ja pies barem asentrata..gledas..poloso e od kako pocna....ne sum dr..ama gledas deka ti pravi poveke nus pojavi...pozdravce....

16. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.425
    Допаѓања:
    6.952
    Морам да се консултирам со некој.На своја рака почнав пред недела дена ама не можам на своја пак да ја откажам..А ја пиев долго време пред да престанам..

17. mistrivce

mistrivce Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    66
    Toj nekoj..nadlezen se razbira....ke ti daj terapija..ako ne ovaa ke bidi druga..I se taka vo krug....nema sega da se zalam....I jas kako site ovde sym mnogu I pomalce I ic teski denovi...no sum 3 god.bez lekarstva.....if I moment koga neznaes sto da pravis eve pr...1 vo mesecet...ke posegnam po leksilum( pozajmen od majka mi ..svekrvami)...I toa e se....a drugite denovi NE E LESNO....ama se trudam da ne e so lekarstva.....I znam kaj sitee razlicno..individualno..ama koga ke razmislam po god. Pienje prvo heleks potoa uste 2-3god..demetrin....I????...nisto.......of be....kolku mi e krivo za site nas tuka;(....uuuuuffffffffff.....si bila negde vo bt kaj nekogo koj ti prepisal terapija??????? :fubar:

18. hoex

hoex Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2015
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    189
    Jas bev kaj maticnata denes i mi rece da vnesuvam vitamini i tecnosti, da ne mislam na negativni raboti i da bidam fizicki aktiven. Posle edna nedela mi rece da odam, no mi spomna i deka moze da me prati na psihijatar zasto od edna strana bilo dobro nekoj da ti pruzi pomos

На deskarada му/ѝ се допаѓа ова.
  19. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.934
    Допаѓања:
    31.289
    Ништо нема да ти се случи, ти така си мислиш. Ајде опушти се малку, земи воздух издиши неколку пати, пушти музика релаксирај се, или земи некоја книга. Не требало да се враќаш на лековите, еве јас не земам ништо, некогаш б6, некое време и тоа немам земено, треба само да се избориме. Сите поминуваме низ тоа секој ден па еве ништо не ни е, сето тоа е во твојата психа, смени ги малку мислите, или земи јави се, зборувај со некого на некоја тема било која, ќе видиш како ќе ти се смени мислата. :)

На Cleonika, natemila и hoex им се допаѓа ова.
  20. sanya.n

sanya.n Активен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    85
    site ke bideme podobro,povekje ne odam po doktori oti denes bev i na ushno i se e vo red a pak sega mi vika doktorkata ako sakas da napravime EMG test za muskulite i nervite.si vikam bre ne odam nikade pokje i ne pravam nisto,ke pomine.ovde ako se zateras po doktori kaj ti e krajot.podobro sum sega nemam problem so zasemetenosta kako pred nekoe vreme samo uste mi doagja ne ubo na momenti ama go trgam pametot i pominuva,znaci zdravi sme se e do umot.ostane te mi so zdravje i se ke pomine ne se grizete.NIE SME POSILNI :*

На deskarada, azzurro и natemila им се допаѓа ова.