Imas dobar pisholog vo karpos 3 zena e konkretno za Napadi na panika i anksioznost. Mnogu ja falat. Jas ne sum bila kaj nea zatoa sto sum zadovolna od mojot psihijatar.
Јас попуштив и си дојдов до Битола на некое време.Сабота или Недела пак треба да се вратам и од сега коски ми се тресат.Незнам што ми е што не можам да се стабилизирам и да преминам преку фактот дека ништо нема да ми се случи,дека нема да умрам,да не ме дрма веќе депресија и чудово гнасно одвратно!Мразам што сум ваква,денес го посетив и психијатарот ми рече дека ќе ми требаат 20тина дена да се навикнам повторно на асентрата па се надеваме на најдобро.Закажав и сесија кај психолог за сабота па ќе видиме што ќе кажи.Ми се смачи веќе ваквиот живот.
Нате секогаш е така колку си добра на глава ќе ти се качат, покажи им малку заби одма поинаку ќе биди. И јас ете сум таква, секогаш викам другиот пат поинаку ќе биде, колку си добар ти ја искористуваат добрината. Не кажувам работи со кои би можела да повредам, да навредам некој, ама браво за они ко немаат влакно на јазикот и се кажуваат така треба. За осетлива и јас сум и тоа многу, кога гледам филм почнувам да плачам хаха, ако читам книга, ако ми текни некоја случка или ако слушнам на некој нешто му се случио, почнувам, плачка сум хаха ама сама в соба никој да не ме види.
И јас сум преосетлива од како ме зафати анксиозноста , за све си плачам ,све допира до мене а порано бев ѕверче со ништо не се замарав.. Но депресијата си го направи своето .. Инаку да се надоврзам за муабетите за психијатри и психолози .. Јас на почеток не можев да се помирам со фактот дека од 20 години одам на психијатар бев бесна што сето тоа ми се случува , но во ниту еден момент не сум се покајала ниту сум се застрамила што го прифатив предлогот на моите родители да посетам доктор . Мојот психијатар се постави пред се како пријател кој ја ислуша мојата мака и навистина ми помогна , највеќе со муабет а потоа секако и лекарствата си го направија своето .. Единствено кај нас ова остана табу тема и сите кои сме посетиле психијатар сме " нервни лудаци " , но тоа е ..
mnogu loso se osekjam denes kako izgubena vo eden moment mislam ke poludam i me fakja panika,kako da sum odsutna od se ona koe se slucuva kako da ne e realno.kako se spravuvate vie so ova?moram li da pocnam da zemam apcinja? mi se place neznam vekje so da napravam.
неам пишано на форумов одамна.. да не ве оптоваруем со муке и проблеми, најдов некој клиники у београд као лечеле од депресија анксиозност напади и сл. и уште еден програм инфотурн се вика има и на ѕоутубе девојка од скопје као била и за 5дена се и се сменило.. не сум активен на форумов и затоа незнам дали била дискутирано за тоа, доколку било да ми кажете на која страна е или пак ако има некој лицно искуство би било супер да знам..
Ма и најобична статиа на фб љубовна или обично видео јас плачам, лелеле како некоја лигла сум станала. И баш браво на тие без влакна на јазикот, а не јас и ако каажам нешто па после ке се анализирам што сум кажала. Ххаха ама мора да се смени овааа. @bubic.k мора да се вратиме на ѕверчиња и @deskarada па тогаш може и анксов ке се исплаши па ке избега. Ве сакаааммм
Istoto mi se slucuva i na mene, mi ide da si ja otkornam kosata od sto se osekjam loso. Ne mozam da se isplacam ubavo ne saka od vnatre da izleze nekako. Celo vreme mislam na najlosoto lugje, celo vreme mislam deka ke bide se poloso i poloso. Ne mozam da disam ubavo i imam napnatost vo muskulite, a ne sakam da upotrebuvam apcinja. Celo vreme ispituvam zosto me boli vratot i zosto celo vreme mi krcka ali toa e najnormalno ama jas odma mislam na najlosoto. Pomos
ајде да мислиме на убави работи и позитвни ништо не ни е...смејте се на сила и цело време повторувајте на глас или во себе НИШТО НЕ МИ Е супер сум ,,,животот е прекрасен....ние сме силнии ние можеме се да пребродимее...пуштете ја вашата омлена песна ....
skroz si u pravo za muzikata im mene ne mie bash sjajno ama deneska muzika do daska cel den i nekako ubavo mi dojde...
Дечки а да ми одговорите вие што пиете лекови да не станувате зависни од нив ? И многу ли осеќате потреба од нив да се осекате подобро или тоа е само навика, незнам некако не ми е логино да се тровам со апчиња туку во последно мн ме боли главата ми трпне а не осеќам ни потреба ни ништо едноставно гледам позитивно и несакам да се замарам со ова психа ?
Znaci vakaaleku od toa deka gi napagam psihijatrite...I tocno jas ne sum psihijatar....jas sum tuka edna od vas a voedno I ZAGRIZENA MAJKA so sin stotuku presen pubertetlija....I ova so mladinata ne go kazav slucajno...ne daj boze da bi imal sin mi problem primer(eve da ne sum pogresno svatena)...bi se konsultirala so psiholog psihoterapevt.....ne bi go prepustila NE DAJ BOZE na tableti.....I ubavo naglasiv:KOGA SE MORA....no koj me svati...me svati....kako I da e ...imajte ubav den ve pozdravuvam
Луѓе бе не знам што да правам повеќе...Толку ми е тешко,толку ми се плачи а не можам.Си мислам дека ќе ми се случи нешто цело време си мислам дека готово е со мене,мислам дека никогаш нема да биди подобро и дека никогаш нема да го пребродам ова.Нонстоп мозокот ми оди на тоа дека ќе умрам па имам дереализација растргната сум насекаде.Скопје имам дечко ама па не можам само заради него да останам таму и да се мачам секојдневно ама па исто ми е и тука.Жими се не е живот оваааа!!!! Не можам луѓе не можам!!!
Lugje cel den mi bese supe denes i sega koga se vrativ doma pocna glava da me boli i mislam deka vo sekoj moment mozam da se ugusam od sto ne mozam da disam, kako da mi stoi nesto vo grlo... A ne obrnuvam mnogu vnimanie na ova anksov, ali pak nekako ne mi e dobro
Site imame takvi nekoj denovi koga mislime deka nemozeme da izlezime od testaka situacija vo koja se naogjame,za zal no sepak ima i dobri denovi koga svakjame deka vcera sme imale samo los den i deka se e vo red so nas koga prv pat dobiv napad na panika i mislev deka ke se srusam deka nesto ne e vo red so mene, koga ne bev zapoznata so ova i neznaev sto tocno mi se slucuva slucajno pobarav na google voznemirenost i izleze edna stranica anksioznost i napadi na panika togas gi najdov site simtomi koi jas gi cuvstvuvav i svativ deka ne sum samo jas i deka ne poluduvam i togas pocnav da zboruvam otvoreno za toa.ova sto site sme tuka i pisuvame sekojdnevno za nasite losi i dobri iskustva treba da ni bide podkrepa i uteha.Zavcera imav los den stanav so loso cuvstvo mi se placese si velev kako ke odam na rabota i kako ke dosedam cel den i togas se napiv eden helex od 0.25 mg i cel den peev zaboraviv sto mi bilo.deneska ne se napiv nisto otidov na rabota i voopsto ne ni pocuvstvuvav nesto.sakam da kazam deka see do nas samite,nemora da pieme nikakvi apcinja samo treba da go pravime ona sto go sakame i ona sto ne pravi srekjni.ponekogas me macat misli koga se osekjam zasemeteno si vikam ne daj boze nesto imam vo glavata a da pojdam na se snimam? a nekogas si vikam ne mi e nisto zosto da odam na takvi gluposti.i se taka vo krug.ne podnoslivo e cuvstvoto no mora da go kontrolirame.