zdr na site mene sinoka mi se sluci nesto loso za moment pocna da mi se susi ustata jazikot kako zdrven da mi bidee leleee eden strav koga mi vleze deka dozivuvam srcev udarr ama nekako pomina a bev izlezena pa se podnapiv malo visee i sega mi emn loso mi se gadi mi se vrtii
@sanya.n istoto i jas si go mislam so glavata deka treba da se snimam i ke mi kazat losa vest, glavata premnogu me boli a toa e od sto mi pagja pritisokot od vreme na vreme, a imam samo 16 godini i si vikam mlad sum nema nisto da mi se sluci.
i ja go imam istiot problem sve mislim deka neshto ne e u red so mene koga prv pat mi se pojavia simptomite pres dve god imav pokachen krven pritisok, nemozev da goltam , trnenje pozadi na glavata i mi pukna filmot pokraj krvna slika otidov ja snimav glavata se beshe ok toa beshe pred dve god sea pa istite simptomi znachi preku glava mi e dojdeno od svee
Lujge pomagajte ne mi e dobro mislam srcev udar ke doziveam ke poludam ke dobijam sizofrenija ne mi e voopsto dobro srcevo ke mi izleta od gradi pulso mi e 130.ve molam sovet
od vozbuda dobivas tahikardija napij se apce za smiruvanje i disi dlaboko ke pomine srcev udar ne se dobiva so brzo cukanje na srceto, ne im se predavaj taka na napadite stravot se hrani so strav pokusavaj da go kontroliras, i jas ne sum poarna pa na drugi ke ucam
После 4 дена активно плачење денес сум нијанса подобро.Расположението ми се менува на неколку саати да не речам минутиШта чеш...свекорми и свекрвами ми се чудат колку сум променлива,неможат крај да ми најдат.Некогаш се лутам за ништо,некогаш се најлошо да ми речат се газам од смеење...ех тешко на тие околу нас!!!!Си бев денес кај моите,си се напив кафенце си ја изгуѓкав срцката и некако се по кеф мие.Уживам во сонцето и се спремам за на работа.Од 5 сум станата,активности цел ден и баш ми е фино.Ај машала да си речам нека пукне Ве
Гаадна работа е анксиозноста,пред неколку години почнав да добивам панични напади од мали безначајни проблеми.И тогаш почнав да се чуствувам анксиозна,среќа моја мајка ми е психијатар.Многу зборење дрдорење едно исто,чат пат лек за смирување ама реално ако не се смириш сама лекот помага кратко.Кога ќе се почуствувам ми има кажано мајка ми да земам вдишам со стомакот така неоолку пати и да се сконцентрираш на нешто друго,и некако да се убедиш себе си дека е ништо сериозно.
мене во оваа состојба најмногу ми помаагат видеата на ана бучевич не сакам да бидам досадна жената што зборува е полна со позитивна енергија и за оваа наша состојба треба да посветиме внимание на нашиот духовен живот да се нахраниме со убави зборови ...мене многу ми помага верувајте ...ве читам цело време и сакам да помогнам слушаки ја неа почнав да бидам посмирена и полесно да ги прифакам работите...градот во кој што живеам и нема баш некој добар психолог за да одам да поразговорам ...така си ја слушам неа во моменти кога имам негативни мисли и паднам психички ....една за ситееее....
Вреди да се прогугла жената,иначе на психоаналитичар е најдобро да се отиде.Имаат они техники да дојдат до тоа зошто имаш анкзиозност и да се намали драстично без лекови.
Бев деенес на психолог и ништо различно не ми кажа туку само пак истото.Ќе помини ми вели,сега е малку потешко ама ќе биди..Мене депресија ме мачи,не можам да издишам а да не осетам тежина на душата луѓе..Само се надевам дека АД ке почнат да делуваат некогаш..Тешко ми е ептен,немам воља да станам од кревет
Zdravo na site ,se raboti za moja bliska licnost koja veke dva meseci pati od panicni napadi.vo razgovor so psihijatar e stavena na terapija -zepira 20mg helex0,25 3*1no vo tekot na denot e so vrtoglavica tezina na vo glavata srcebienje ne gledam nekoe podobruvanje ve molam iskustvo.blagodaram
Jas bi kazala deka kaj nekoi Ad pocnuvaat da deluvaat duri posle 1-2 meseci a dobar rezultat se gleda i duri posle 3-4 meseci....no vo sekoj slucaj posle 1-2 meseci mora da ima mal napredok za da se zakluci dali deluva AD ako nema nikakov napredok vo toj period potrebno e korekcija na terapijata...
Како сте ? ЈАс денеска како сум се расчистила Музика и си чистам и си играм, убав ден топол ЗА некој ден за одмор, за мене за чистење.
Cim me zaboli glavata, a toa e mn cesto pomisluvam na najlosoto deka imam nesto na glavata ne znam zosto... I me boli grbot i me stega u gradi mnogu. Ne znam vekje sto da pravam lugje