Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. hoex

hoex Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2015
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    189
    Isto i mene mi se slucuvase ova i ponekogas mi se slucuva da me boli vilica ili glava ili da me stega vo gradi nesto i da mislam na najlosoto. Ama ne, treba da izbegnuvas googlanje ili da slusas za nekoi bolesti... ZDRAVI SME NIE NE SE SEKIRAJ. SEKOJ ANKSIOZEN COVEK E ZDRAV I SE IZBORUVA NA KRAJ SO ANKSIOZNOSTA. imaj go toa vo glava

На Cleonika, bubic.k и irina91 им се допаѓа ова.
  2. DaNy26

DaNy26 Активен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2015
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    60
    @natemila мислам дека ти треба да ни бидеш позитив на темава секогаш си така ведра и позитивна и покрај анксиозноста!!:l::l::l:Секоја чест !!

На natemila и Cleonika им се допаѓа ова.
  3. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    Аууууууууууууу земи ме и менеее :P ти завидувам. :P:*

На natemila, bubic.k и veren им се допаѓа ова.
  4. veren

veren Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    548
    Допаѓања:
    1.270
    ајде :)

На natemila му/ѝ се допаѓа ова.
  5. irina91

irina91 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2014
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    81
    Да,сите у групава верувам дека поминале низ овие или слични работи.Мене ми помогна тоа дека ако нешто не е во ред било срце било слепо црево (лупам нели за билошто,што би те фатило параноја)нема да трае со месеци,и да престане па да ее појави баш у момент коа ќе прочиташ,рационално коа ќе размислиш.Верувај исто сум поминала сфаќам што збориш,за срце има други симптоми не се само тие што се општите,кажи си у себе исти симптоми се и за анксиозност нишо не ми е,безвезе се вознемирувам.Секогаш останува тоа да одиш на лекар и да провериш и да си мирна.Иако ти викам исто обично почнува кај срцето да ме боли,не можам да дишам почнува да ми е ладно,и ред други.Знам дека не вреди не поминува лесно иако си кажуваш у себе се е ок,ама верувај со текот на време интензитетот ќе се намали па и ќе исчезне. :hug:

На Cleonika, hoex и bubic.k им се допаѓа ова.
  6. irina91

irina91 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2014
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    81
    @natemila Yezzzz.Вакво време е најбоље нешо.Не ми се веруваа иначе како ја најдов групава,а уше повеќе колку симптомите на анксиозноста се исти чоече.Баш и ги читам коментариве на мајка ми,хахах она ми вика па шо ти зборам ја.И јас поминав низ период на вртоглавици и ред други симптоми .:?:

На Cleonika, natemila и hoex им се допаѓа ова.
  7. Beba@b

Beba@b Активен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2015
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    15
    Fa
    Da tocno e I jas toa sum si go mislela da ne googlam mnogu zaso use poloso mi doaga ama ete nekad ke me fatat krizite I pojako e od mene. A sto e najsmesno od se pred lugjeto vo glavno sum pozitivna, vedra nasmeana ama ete vo sebe nekad me fakjaat strasni krizi I mn loso se osekam. Fala mnogu na sovetot mi znaci

На bubic.k, hoex, Cleonika и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Beba@b

Beba@b Активен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2015
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    15
    Se

9. Beba@b

Beba@b Активен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2015
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    15
    . Fala mnogu na sovetot, se nadevam deka ke se nadmine ova iako e mnogu nepodnoslivo na momenti...

На irina91 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. irina91

irina91 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2014
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    81
    Секако,напнатоста знае да трае со денови па ништо одреден период па повторно.Во моментов ти е лошо но ќе биде подобро,тек па групава ја имаш :) пиши кога и да сакаш види колку луѓе се најдовме да дрдориме да си помагаме :):hug::hug:

На bubic.k и Beba@b им се допаѓа ова.
  11. Beba@b

Beba@b Активен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2015
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    15
    Da da grupava se nadev deka ke mi e od pomos I uteha

12. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    И ја сум слична ко тебе во врска со тоа со други сум ок и весела и смеење и се а во себе знам све и свашта да доживувам.. инаку узпат сакав да прашам не фати нешто денов нашнат денеска и цел ден одеќам стегсње во гради ама не ме пушти ич..можда малку...и ко стегање па дури на два пати и ко боцкање ко горчина...ама не во гради туку горен дел од градите под врат осеќам стегање не знам а нс сум нешто до толку нервозна сеа ...ама не ме пушта ова... дај кажите дијагноза :))

13. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    @veren така а @buba4e89 моежеш да ја викаш со тебе мене нее, раскинувам дружба више така да си знаеш. Ама ај @buba4e89 има јака причина да оди, и со душа би ја пратила. @DaNy26 мила само сватив дека и да се жалам и да не се жалам исто ми е. Си ја прифатив состојбава како дел од мене и си терам. Ви испракам нај позитивна енергија на ситееее :):)

На veren, bubic.k, buba4e89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. hoex

hoex Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2015
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    189
    utre sum na svadba i kazete mi iskustvo so alkohol??? se nadevam ubavo ke si pominam

15. hoex

hoex Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2015
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    189
    kolku i jas da go kazuvam ova deka ne e dobro na google da se cita ili da se slusa za bolesti nekogas i samata psiha te pobeduva i te tera barem da mislis na toa... ama ajde mozeme nie <3

На irina91 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Beba@b

Beba@b Активен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2015
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    15
    E
    Epa takvi sme lugjeto odnadvor gledano nikako nemozes da ocenis kako stvarno se oseka covek bez razlika kolku e nasmean. I vo sushtina nie sme vedri ama pusti strav I kroza na periodi koga fakja I se rasipuva.. Ama Mora nekako da se nadminuva. Si velam daj boze da e samo psiha vo prasanje :)

17. sanya.n

sanya.n Активен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    85
    Napisete na YouTube Kako da izlecite svoj zivot . Edna kniga e preraskazana a pisatelot e psihilog I mnogu nesta Ke vi stanat jasni.

18. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    Fala
    sanya.n ova e predobro ,vredi da se primeni

19. smatka

smatka Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    57
    Zdravo na site, imam edno prasanje kon site ovde,site sme so istta pricina ovde. Dali na nekoj od vas mu se slucuva da ima bollki vo zeludnikot i vo predelot kaj stomakot so poduenost i kako vozduh vo creva , bolka i peckannje ,koga ste pri zgolemen stres :/ Mi rekoja dea e del od anaksioznosta zatoa sto se ispitav se mi e ok na rezultati .Fala vi odnapred :*

20. irina91

irina91 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2014
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    81
    Јас лично не,али познавам особа која на тоа и се случува има проблеми со цревата и желудникот при зголемено ниво на стрес.По некое време исчезнува и малку да е анксиозна одма има проблеми. :hug: