Isto i mene mi se slucuvase ova i ponekogas mi se slucuva da me boli vilica ili glava ili da me stega vo gradi nesto i da mislam na najlosoto. Ama ne, treba da izbegnuvas googlanje ili da slusas za nekoi bolesti... ZDRAVI SME NIE NE SE SEKIRAJ. SEKOJ ANKSIOZEN COVEK E ZDRAV I SE IZBORUVA NA KRAJ SO ANKSIOZNOSTA. imaj go toa vo glava
@natemila мислам дека ти треба да ни бидеш позитив на темава секогаш си така ведра и позитивна и покрај анксиозноста!!Секоја чест !!
Да,сите у групава верувам дека поминале низ овие или слични работи.Мене ми помогна тоа дека ако нешто не е во ред било срце било слепо црево (лупам нели за билошто,што би те фатило параноја)нема да трае со месеци,и да престане па да ее појави баш у момент коа ќе прочиташ,рационално коа ќе размислиш.Верувај исто сум поминала сфаќам што збориш,за срце има други симптоми не се само тие што се општите,кажи си у себе исти симптоми се и за анксиозност нишо не ми е,безвезе се вознемирувам.Секогаш останува тоа да одиш на лекар и да провериш и да си мирна.Иако ти викам исто обично почнува кај срцето да ме боли,не можам да дишам почнува да ми е ладно,и ред други.Знам дека не вреди не поминува лесно иако си кажуваш у себе се е ок,ама верувај со текот на време интензитетот ќе се намали па и ќе исчезне.
@natemila Yezzzz.Вакво време е најбоље нешо.Не ми се веруваа иначе како ја најдов групава,а уше повеќе колку симптомите на анксиозноста се исти чоече.Баш и ги читам коментариве на мајка ми,хахах она ми вика па шо ти зборам ја.И јас поминав низ период на вртоглавици и ред други симптоми .
Fa Da tocno e I jas toa sum si go mislela da ne googlam mnogu zaso use poloso mi doaga ama ete nekad ke me fatat krizite I pojako e od mene. A sto e najsmesno od se pred lugjeto vo glavno sum pozitivna, vedra nasmeana ama ete vo sebe nekad me fakjaat strasni krizi I mn loso se osekam. Fala mnogu na sovetot mi znaci
Секако,напнатоста знае да трае со денови па ништо одреден период па повторно.Во моментов ти е лошо но ќе биде подобро,тек па групава ја имаш пиши кога и да сакаш види колку луѓе се најдовме да дрдориме да си помагаме
И ја сум слична ко тебе во врска со тоа со други сум ок и весела и смеење и се а во себе знам све и свашта да доживувам.. инаку узпат сакав да прашам не фати нешто денов нашнат денеска и цел ден одеќам стегсње во гради ама не ме пушти ич..можда малку...и ко стегање па дури на два пати и ко боцкање ко горчина...ама не во гради туку горен дел од градите под врат осеќам стегање не знам а нс сум нешто до толку нервозна сеа ...ама не ме пушта ова... дај кажите дијагноза )
@veren така а @buba4e89 моежеш да ја викаш со тебе мене нее, раскинувам дружба више така да си знаеш. Ама ај @buba4e89 има јака причина да оди, и со душа би ја пратила. @DaNy26 мила само сватив дека и да се жалам и да не се жалам исто ми е. Си ја прифатив состојбава како дел од мене и си терам. Ви испракам нај позитивна енергија на ситееее
kolku i jas da go kazuvam ova deka ne e dobro na google da se cita ili da se slusa za bolesti nekogas i samata psiha te pobeduva i te tera barem da mislis na toa... ama ajde mozeme nie <3
E Epa takvi sme lugjeto odnadvor gledano nikako nemozes da ocenis kako stvarno se oseka covek bez razlika kolku e nasmean. I vo sushtina nie sme vedri ama pusti strav I kroza na periodi koga fakja I se rasipuva.. Ama Mora nekako da se nadminuva. Si velam daj boze da e samo psiha vo prasanje
Napisete na YouTube Kako da izlecite svoj zivot . Edna kniga e preraskazana a pisatelot e psihilog I mnogu nesta Ke vi stanat jasni.
Zdravo na site, imam edno prasanje kon site ovde,site sme so istta pricina ovde. Dali na nekoj od vas mu se slucuva da ima bollki vo zeludnikot i vo predelot kaj stomakot so poduenost i kako vozduh vo creva , bolka i peckannje ,koga ste pri zgolemen stres :/ Mi rekoja dea e del od anaksioznosta zatoa sto se ispitav se mi e ok na rezultati .Fala vi odnapred
Јас лично не,али познавам особа која на тоа и се случува има проблеми со цревата и желудникот при зголемено ниво на стрес.По некое време исчезнува и малку да е анксиозна одма има проблеми.