Da da tamu ke se selime zdravje boze samo da izlezat dokumentite.a jas sum i so anksiozna i panicna sostojba.Ti koga odese tamu bese so ovaa sostojba ili posle tamu te snajde ovaa gnasna sostojba????
Taman pomisliv deka ankcioznosta samo preku nok mi se javuva,pred nekoj den idam vo banka koga rece ke se gusam pot me oblea pocna bolka megu gradi rekov gotovo srcev udar e sreka koleska so mene od tuka vo taksi i vo filip vtori ispituvanja mi napravija mi stavija holter 48 h go nosev i izleze se vo red so moevo srce ama eve 4h jas pak so istite simptomi.Sakam da prasam dali nekoj od tuka se izlecil od cudovo.
I jas se akav taka po doktori I me ubeduvaa deka ne mi e nisto ama ako ne posle nekoj saat po eden den isto. Sekako deka se izlecile lugje I voopsto ne pomisluvaat na anks. Jas go imav pred 5 god. I ne piev apcinja I go pobediv togas duri I smesno mi bese za sto sum se plasela. Pred 7 mes. mi se desija eden ton grdi raboti I povtorno sum sega so panicni I anks. I sega ne pijam apcinja,ama mislam deka ne se trpi vekje.
Znam kako ti e i jas probav bez apcinja ama ne se trpese pa probav so apcinja i tie mnogu ne mi pomognaaa pa sega od utre pocnuvam so drugi mu rekov na doktorot da mi gi smeni . Jas mnogu se osekam nikako osobeno koga sum so luge gi slusam so zboruvaat ama kako izgubena sum kako drugi raboti mi se vrtat vo glava deka nesto ne e vo red so mene i se plasam samoo mi se zdosade vakov zivot samo sakam da imam mir kako porano . Ti kako se osekas kakvi simptomi imas?
Според мене, апчињата помагаат моментално, но не го решаваат проблемот. Сандриче, прво оди на кардиолог за тахикардијата, има апчиња кои помагаат. Мене кардиологот ми препиша Верапамил и си ги носам во ташна со мене. Тоа што мене ми помага со анксиозноста е вежбање и трчање. Sun&moon, ако седиш дома и само на тоа мислиш нема да си помогнеш себеси. Мора да најдеш нешто што ти одговара да правиш за да не мислиш на анксиозноста. Некое хоби, читање, вежбање- било што. И не е ни малку срамота да одите на психолог кој што ќе работи со вас на анксиозноста.
Srcka nemozam da odam na psiholog bidejki mojot maz raboti cela nedela a psiholozite ovde vo avstralija za vikend ne rabotat a jas sama uste ne vozam taka da nemozam da otidam . A inaku imam zanimacija odam vo fitnes na joga, body balance odam na angliski i isto taka vezbam i doma. Citam knigi ama kako nemozam na nisto od toa da se skoncentriram . Mnogu sum isplasena ovaa nedela bidejki pred nekolku vreme bevme so mazot mi na vikend vo eden grad i celata bev vo panika polno luge vo parkot zesko i koga otidov vo wc kako da slusnav glas kako da me vika nekoj i jas vo toj moment pomisliv deka gotovo ke se zbudalam ili umiram i sega kako samo toa da go slusam i mi e strav mnogu uf mnogu mi e tesko .
@copacabana sum bila iljada pati I holter nosev,bev I za tiroidnata da vidam da ne nesto ne e vo red. Se bese vo red. Kardiologot mi rece deka se e vo red I ekg uredno I eho. I on mi rece da se napijam po potreba koga ke osetam srcebienje verapamil I do sega samo ednas se imam napieno. Inace imam I na psihijatar odeno I na psiholog voopsto ne mi e sram. Mene mnogu mi pomaga prosetka, koga ke osetam odma izleguvam so deteto vo kolicka. Ama pred 4 dena dobiv uzasni vesti I celo vreme osekjam voznemirenost I na momenti tahikardija I gusenje. Denes vekje mi e podobro se osekjam poubavo,a za apcinja ne pijam od pricina sto mn retko pijam bilo kakvo apce pa I za glava da e,a na ad ili nekoe za smiruvanje nemozam ni da pomislam. @Sun &moon imam losi misli poradi stresovive I kako sto kazav tahikardija I gusenje. Eve denes so cistenje se relaksiram
Кога бев на гости во друга држава само мислев на тоа како ќе отидам таму во авион ќе се загушам не знам што.. Уште на аеродром тука пред да тргнеме ме фати толкава паника што мислев ќе умрам (а не бев сама) и добро издржав некако се качив во авион таму пуштено клима супер,седнав до прозор слушалките ги земав и цело време музика слушав и си заспав Кога пристигнав таму ниеднаш немав никаков напад како сите грижи,нервози и стресови дома да ги оставив а замисли пак за накај дома сама си доаѓав сама чекав ред на аеродром сама (а јас инаку во ред подолго од 10 мин не можам)во авион и се и ми беше топ,така да мислам дека нема ништо да ти биде
lujge denes ne mi e voopsto dobro.Kapak ba se svekrva mi mi vika lelr kolku si oslabena bleda si krpa aman veke da sum oslabena so sekoj panicen napad mene mi se cini gubam po 5kila.aman veke aman
@kostadinka24 samo ignore. Napij se malku sekjer I voda I eden krug nadvor. Ako nemozes nadvor doma odi nataka na vaka ne se zalegnuvaj. Kolku pati ti bilo vaka I se ok zavrsilo? I znam deka si vikas ne ovoj pat ne e toa drugo nesto e ili ovoj pat sigurno ke mi se desi nesto,ama ne isto e kako sekogas I kako I sekogas pominuva.
da taka i si velam sto ako ovoj pat imam nekoja bolest pa slabeam ili pak bleda sum oti krvta mi e slaba pa ke pripadnam.Pa kapak na se mu kazuvam na mm toj mi se izrazvika.A nemam ni apetit za jadenje
Mazite nemozat da ne razberat zatoa ovde nie ke si davame podrska i ke se izborime . I mojot e ist jas poveke ne mu se zalam ne mu velam deka mi e loso sama se boram niz ova . Nesakam da mu se zdosadam . Morame da izdrzime mnogu e tesko od tie misli id tie panicni napadi samo nie znaeme niz sto pominuvame .
Podobro da ti se razvika deka ne ti e nisto nego da pocne I on da panici zaedno so tebe. Ako ti e za uteha imam 45kg,bleda sum krpa a krvnata slika mi e super. Mene mazi potpolno me razbira kako mi e megjutoa znae da mi vikne da me osvesti, posto se slucuvalo bebe place jas panicam demek umiram
Jas da vi kazam se zdebeliv 15 kg od apcinata, osven toa i mnogu jadam na momenti, ponekogas mi e loso vo stomakot, ko da mi se povraka ama pijam sirup eglonil, vi go preporacuvam, go smiruva zeludnikot, mnogu mi pomaga mene