1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. hoex

hoex Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2015
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    189
    Eglonil ima i kapsuli, za protiv gadenje i vrtoglavici e i plus se dobiva apetit

На silvija88 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    da ama toj mi vika ne mi pravi posle muabet toa dopolnitelno me stresuva.Jas imav 70kg od eliceata lani koga pocnav da ja pijam a sega vo rok od tri meseci koga pocnav pak da panicam oslabev 10 sega sum 60kg.Pravev ajvar mi se cini nad serpata vo ajvarot ke se onesvestev.A nemam napraveno krvna slika mi e strav sa ne mi bidi slaba krvta pa dopolnitelno da panicam.Tuku da ne bidam dosadna imajte site ubava vecer.

3. hoex

hoex Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2015
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    189
    Jas vcera imav tri panicni napadi, ne znam kako ama preziveav, denes pak me boli glavata ama ne i obrnuvam vnimanie. Rakata mi se koci kaj prstite. Disam dlaboko, si vikam se e dobro i pominuva malku po malku. Sega sum so drustvo i super e

4. kostadinka24

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    i ne prasav ova slabeenje e rezultat na anksioznosta poveke pati mi se ima sluceno vaka ne mi e prv pat ama ajde da prasam i nekoj drug dali mu se ima sluceno istoto

5. silvija88

silvija88 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2013
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    184
    Mene mi se ima sluceno istoto. Ne jadev ic, mi bese strav da ne povrakam a i celo vreme mi se gadese. Toa bese na pocetokot. Koga pocnav da gi pijam apcinata se oslobodiv nekako, pocnav da jadam i sega se zdebeliv duri i odpoveke. Jadam se i sesto, najveke cokolada :D . Jas mislam e rezultat na anksioznosta ama kaj sekoj e razlicno. pozz

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. sandrice25

sandrice25 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    172
    Jas nezz kaj mene dali e od anksioznosta ama Se primetuvam deka nemam apetit, posebno koga sum nervozna, voznemirena I nemozam ni edno kilo da se popravam :(

7. Sun &moon

Sun &moon Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    105
    Ima li nekoj ? Eve sega e 7:25 jas se razbudiv so nekoj strav . Maz mi otide na rabota sega se vraka duri vo 5 . Uf pa i nokeska samo se vrtev ne spiev ic ubavo . Dali koga stanuvate od spienje se custvuvate cudo?

На hoex му/ѝ се допаѓа ова.
  8. hoex

hoex Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2015
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    189
    Da, ic ne mi e dobro nasabajle, mi se vrti, muskulite mi se stegnati ali uspevam nekako da se opravam. Mene sega vo momentov kako da saka da me fati panika, tesko disam, imam grutka u grlo, vilicata mi e kako ukocena

9. kostadinka24

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    jas da vi kazam mi smaci ova nemozam poveke mu trebam na detevo malce pribrana da bidam i vo vtornik odam definitivno na psiholog akp ne uspeam so psiholog odam na psihijatar toa e toa mi treba nesto da se vratam vo normala da popijam edno tri cetiri meseci ili ako uspeam so psiholog razgovor uste poubavo.ke ve izvestam kako sum pominala da go preziveam uste utresniot den.

10. starstar

starstar Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2015
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    69
    Да и јас сум иста пред некое време две три недели мн ми се гадеше не можев да спијам ни да јадам мн ми беше страв да не повратам а нема човек што ја сака толку храната како мене така да многу ми беше тешко хахах.
    И да ве прашам некогаш пијам Б6 дали може повеќе од два три пати на ден да се пијат (во упатството пишува препорачана доза 2 на ден ама не пишува дали нешто може да ми биде ако се напијам повеќе) и дали го зголемуваат апетитот?

На Sun &moon му/ѝ се допаѓа ова.
  11. silvija88

silvija88 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2013
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    184
    Prijateli ne znam dali mene apcinsta me odrzuvat ili nesto drugo. Spijam ko zaklana, jadam ko nenormalna. Doma sum ok. Na periodi me faka ko neprijatno custvo, ama si vikam toa e, tie se simtomite ne se plasam, ne mozi nisto da mi se sluci, ke pomini, i pominuva navistina. Isto imam maka pred da izlezam i toa mi stana kako normalno, koga ke izlezam ako me fati napad na panika ne se plasam samo ja pustam da pomine niz moeto telo i za nekolku minuti ke pomine, nisto strasno. Samo golem problem mi e so ne mozam nikade sama da odam, ni do prodavnica, no imam nadez ke uspeam. I vie prijateli ne gubete nadez, nemajte strav od panicnite napadi zatoa sto tie se bezopasni, ne vi mozat nisto. Pozdrav do site i dobra vi nok.

На Sun &moon и bubic.k им се допаѓа ова.
  12. Sun &moon

Sun &moon Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    105
    Kako ste damiii moi denes

13. stelaohrid

stelaohrid Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    232
    JAS GI PIEV B6 tri pati na den po dve pred jadenje i ne mi se gadese jadev sve, piev taka eden nesec

14. Sun &moon

Sun &moon Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    105
    Jas neznam ova moevo gi pomina site granici od togas koga se isplasiv deka slusnav glas kako mi go vika imeto sega samo na toa mislam i kako toa da slusam lelele nemozam da ziveam normalno se mislam gotovo se zbudaluvam sizofrenija .mnogu mi e teskooooooooooooooooo

15. hoex

hoex Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2015
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    189
    A jas sto sum celo vreme preokupiran so glavata, deka nedaj Boze imam nesto, celo vreme ja ispituvam sto e kako e, i rakata sto mi se koci i grutka so imam u grlo i ukocen vrat i vilica... Probuvaj da ne obrnuvas vnimanie na toa, ke pomine

16. Sun &moon

Sun &moon Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    105
    Oooooo i jas samo se osekam izmoreno nemozam ni da zboruvam so luge , nemozam da se skoncentriram na nisto depresionalizacijata i dearalizacija me ubivaat kako da ne sum jas . Ah ovaaa ankciozna sostojba do koga vaka bre lugee sekoj den se trudime probuvame zosto mora da e tolku tesko

17. stelaohrid

stelaohrid Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    232
    Ne daj boze sizofrenija e druga rabota nie ankcioznite sme hipohondrici poveke ni se pricinuvaat raboti od kolku sto gi cuvstvuvame, evo sega mene mi se cini deka nemam vozduh plitko disam kako da me gusi a stom se napijam apce za smiruvanje mozam i maraton da trcam znaci nisto ne mi e samo taka mi se cini, sepak duri sme vakvi ne macete se zemajte terapija jas pojam lorsilan od niv letam

18. Sun &moon

Sun &moon Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    105
    Da i jas piev terapija 2 meseci ne mi pomogna bas mu rekov na doktorot mi gi smena od denes pocnav drugi pa ke vidimi kako ke rabotat . Jas prvo probav bez apcinja ama nemozev pa sega zemam.

19. silvija88

silvija88 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2013
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    184
    Poglednete go videto, mene mi pomogna, se nadevam i na vas :)

На stelaohrid му/ѝ се допаѓа ова.
  20. DaNy26

DaNy26 Активен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2015
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    60
    Здраво драги мои,еве ме и мене пак јас сеуште си страдам од оваа расеаност,па сакам да ве прашам дали некој од вас се соочил со слична ситуација и како го надминавте?Мене ова ми се случува неколку дена а јас веќе неможам да функционирам нормално мислам дека ке побудалам,моите дома ми се амеат дека за глупости се нервирам ама јас неможам туку така да не мислам!! Мислам дека сите работи ги правам механички без присуство !!Имам болки во вратот и како притисок на едната страна од главата,сите болести можни си ги замислив:( помагајтее

На Sun &moon и hoex им се допаѓа ова.