@alijanaAko imas takva opsesija kon nego podobro ti skaraj mu se takva ljubov moze da te unisti sega si uste mala svetot ne se vrti samo okolu eden maz ke gi ima uste mnogu, pa ako sakas taka da pominuvas vo negovo otsustvo trpi si duri se vrati a ako se razbolis so takvo odnesuvanje posle toj ke te otkaci razmisli ubavo sto pravis, a sekoja navika ima i odvika, eee da imam sega jas 20 svetot ke bese moj
denes tolku mnogu mi e strav neznam zosto strav od ludilo seta se tresam placam mm ne pojde na rabota se isplasi.Aman lujge sto da pravam poçnav na psiholog da odam ama od ednas ne ocekuvam podobruvanje.Nemozam poveke vaka
Како ми сте денес дечки?Јас си поткашлувам,малку поднастината и само ми се спие можи сум омалаксана од тоа.Инаку се на се е добро,бев Битола ги видов моите и вечер пак одам за Скопје.Имам мала трема како ќе поминам по пат и како ќе ми биди кога ќе стигнам ама се надевам дека се ќе биде во ред.Дер и деп. си ги имам ама гледам да не му придавам толку големо значење.На сите им се случува исто ако верувате.Во петокот газдарицата ми иди на работа и ми вели абе таман бев подобра некое време станав денес и некако ми е се чудно како во сон да ми е хаххаха а таа нема никакви проблеми со анкс.Знам и велам точно како се чувствуваш.. Муабетот ми е да не се загрижуваме премногу околу состојбава и симптомите пошто и самите знаеме дека е минливо и ќе дојдат подобри времиња! Само храбро дечки!Одете контра на стравот само така ќе победиме!
@alijana nemoj da zivees za denot koga ke mu zdosadis i ke ti se skara moze toj tebe ke ti se zdosadi a moze i nema da si se zdosadite ti teraj si go rzivotot od sudbinata ne se bega ako vi e pisano ke si ostanite zaedno ke ti recam pak pazi da ne se reazbolis gledas so kakvi problemi sme ovde odi si na fax uzivaj setaj druzi se ne vredi za vakvi banalnosti da padnis vo depresija
Jas istoto.si go velam.a i drugite okolu mene deka nemam pricina da sum takva toj nikakva pricina ne mi dade da sum takva ednostavno si mislam kako moze da sum takva licnost slaba...do pred ovaa situacija se bese okej i koga se karavme sekogas beh posilna od.nego sega od koga otide kako svetot da mi se srusi iako tamu otide za ubava rabota da se vraboti i da ni bide ubavo i na dvujcata...no ja nikako da go sfatam toa...ne sakam da sum takva se mrazam zosto sum takva licnost na.site objasnuvam sto.me.mace nikoj ne.me.razbora...neznam.kako bi.mozela da go sredam.ovaa sto mi se slucuva kako da.go nadminam ovoj strav.
Здраво Женскии @natemila фалаа што ме помисли и мене јас морам да кажам дека многу работи надминав, работи од кои што ви се жалев тука пред неколку месеци, пред пола год и тн. Деновиве бев добра се до зафчера тровање од храна па повраќав и омалаксана сум еве уште...ама ќе помине а што се однесува до анкс... не е секогаш совршено..сеуште и на едно кафе коа ќе ме договорат како трема да ме фаќа пред секое одење...ама одам..излегувам.. а најголемиот страв сега, ми е тоа што стравот и паниката си ги имам поврзано со својата нервоза, пошто почнав да се плашам од стегањето на гради коа се нервирам, и сеа дури се осеќам ко да не трпам мн нервоза, туку од се можам да се изнервирам и од ситници почнувам да се напнувам и да ме стегаат гради ако мислам на тоа... ама сама си предизвикувам, од што се плашам од стегањето и паника ме фаќа, на секое сеа очекувам дека ќе се изнервирам и мислам на тоа и почнува да ме стега да ме фаќа паника... ама сепак благодарна сум барем што еден голем дел успеав да надминам.. се надевам и повеќе ке успеам и јас и сите ние ве гушкам
Zdravo lugje, sakam da vi posakam uspesna nedela...Kako ste? Jas deneska bev na momenti za nigde na momenti predobar. Sekakov simptom sto ke go pocuvtsvuvam go preuvelicuvam. Stanav golem hipohondrik. Sekoja bolest ja istraziv i celo vreme se plasam da ne mi se sluci nesto. Imam strav da zaspijam, se cuvstvuvam omalaksan denovive najcesto racete... Znaci ako mi krcne rakata primer odma se uspanicuvam deka e nesto loso. Taka me fakja napad mnogu cesto i ne mozam da se smiram.
helooo lugee da ve praqsam nesto abe nogava od kolkot nadole nekogas ne si ja osekam dali e od premora od stoenje odenje dalii od so me boli polovinataaa helpppp ve molam za soveet
Анксиозноста не e дежурен виновник за се што се случува со нашето тело анксот и паничните напади немаат врска со физичка болка не си давајте свои погрешни дијагнози и рецепти за лек за физичка болка одете на доктор ако ве боли нешто, НЕМА ВРСКА СО АНКС
Da duso mene sekogas mi e taka ama prodolzuvam da bidam aktivna ne se davam mora poveke da imame obvrski za da ne mislime na ova ankcioznost .ti prakam guski i energija i motivavija kisss
Na promena na vreme se javuva reuma i od toa bolat race noze glava koskite bolat napijte se analgin dovolno e ako ne e hronicno
Ima vrska ,mene nekogas me bolat racete sve imam provereno i na kraj ispadna deka od psihata i toa samo prstite me bolat nekogas
Ma ne samo prstite, i vilicite mnogu bolat. Jas koga sum pod stres skripam so zabite(bruksizam) toa mi se slucuva nesvesno i od toa i glavata boli. Ne za dzabe se simptomi na anksioznosta steganjeto vo gradi i omalaksani muskuli, race, noze itn. Anksioznite lugje se zdravi lugje
Jas se soglasuvam so @veren I mislam deka fizickata bolka nema vrska so anksioznosta. I jas imam cesti bolki vo grbot I vo gradite pa mislev deka se filmam demek od anks. Ama osekjav bolka pri dvizenje I pri dopir na gradite pa se proveriv, ne e nisto seriozno megjutoa ne bese pricina anksot.
Se e od stres, teloto e zgrceno koga e pod stres. Stresot e propraten so anksioznite napadi i togas pravi liceto da se cuvstvuva loso, a toa e najmnogu 20 minuti. Po napadot na liceto sto pati od anksioznost ne mu e nisto
Ova e sosema pogresno, neli boli glava od stres i napnatost, neli boli zeludnik od nervoza.Ova i te kako ima vrska so anks.
Kolku i da ne sakame da imame vakvi napadi, tie se del od denot dali ke se slucat ednas ili povekje pati zavisi od toa kolku stres vladee vo naseto telo. Primer jas, odma se uspanicuvam i citam na net a toa e najlosoto nesto i od koga ke procitam me fakja panikata i gusenjeto i omalaksanosta i bolki vo vilicata i muskulite. Najdobro e da ne davame vnimanie na simptomite tie sami po sebe eden den ke si pominat