1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. veren

veren Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    548
    Допаѓања:
    1.270
    Анксот и нападите се последица од преголем стрес прертпен НО не се стрес , а дали има врска анксот физички со телото јас сум читал дека нема а истото и Чепреганов го збореше на тв, а јас и вие сигурно не знаеме и разбираме повеке од него за нашите главички :)

2. silvija88

silvija88 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2013
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    184
    Jas mislam deka samite mozeme da gi razlikuvame bolkite predizvikani od anksioznost i vistinskite bolki za koi treba da se obratime kaj lekar. Najcesto rezultat na anks e glavobolkata, poretko bolki vo zeludnikot i mala bolka poveke kako steganje vo gradite, drugi bolki ne znam barem jas nemam iskuseno. Pozz, vi posakuvam se najdobro

На hoex му/ѝ се допаѓа ова.
  3. hoex

hoex Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2015
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    189
    tocno, tie simptomi zaedno so grutka vo grlo i omalaksanost, ama mozno e i omalaksanosta da e od promena na vreme zaso vremevo e za nigde eve od utre ke vrne

4. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.934
    Допаѓања:
    31.289
    Ве читам јас цело време, иако немам пишано некое време.
    Добра сум сега, многу подобра од пред некој период.
    Гледам почесто да излегувам, шетам, почнав и да вежбам, читам книга, се спремам полека за свадбата :D
    Си имам јас некои други проблеми кои ме мачат малку психички, али се ќе помине.
    Гледам има и нови членови, се надевам дека ќе не има се помалку со текот на времето.
    Имајте убава вечер, секој ден да бидеме се посилни и посилни и да избега од нас еднаш за секогаш анксиозноста :D:hug:

На elisabeta, mal.ecka, Sun &moon и 5 други им се допаѓа ова.
  5. sandrice25

sandrice25 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    172
    Glavobolka kako rezultat na napnatost ili pak macnini vo zeludnikot koga se plasis moze I da gi prepises na anks. Megjutoa noga raka da te boli od toa ne veruvam. Site lugje na svetov gi boli nesto ama samo nie premnogu znacenje im pridavame,zatoa za da si ja smiris dusata najubavo da si proveris od sto e. Pozz :)

На silvija88 и veren им се допаѓа ова.
  6. stelaohrid

stelaohrid Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    232
    Koga ke ispitate sve srce glava zelidnik krvna slika urina reuma faktor silci ginekoloski testovi tiroidna zlezda. Migrena zabi usi ocen pritisok tumur markeri ova vi kazuvam sto sve jas sum pravela testovi i koga nisto nema da najdat togas sekoja cudna pojava vo vasiot organizam e na nervna baza, jaa koga se napivam apce za smiruvanje odma sum druga licnost site cudni simptomi gi nema funkcioniram maksimalno samo gledam da ne pijam apce sekogas sega veke gi prepoznavam se trudam da najdam tehnika da gi sovladam sptomite valja ke najdam poleka poleka..
    Hehe samo hrabro decki :dance::punch::clap:

На Sun &moon, Cleonika и veren им се допаѓа ова.
  7. veren

veren Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    548
    Допаѓања:
    1.270
    Тоа го зборам цело време :) но секој си има различни мислења и тоа е :)

На stelaohrid му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    Da se nadovrzam na muabetot, i izvinete shto pisam latinica... znaci , veruvam deka ima bolki shto mozeme da gi pripiseme na anksot, i ne znam po koja osnova i doktorot dal takva izjava na tv i slicno, poshto poznavam i drugi lugje, a se znam i sebe, i znam deka od anks moze da se sluci da se osekja bockanje i bolki vo grb, steganje pockanje vo gradi, bolki vo zeludnik,glavobolka steganje vo glava i slicno, i za ovie simptomi site se slozhivte deka moze da se od anks, no dopolnitelno, znam deka moze da se sluci od pregolema anksioznost ili koga anksioznosta e vo najgolemo zarishte, ili pocetokot ili slicno, da se pojavi i grcenje na noze, race, trnenje na noze i race, a so toa i nekoja tapa bolka, trnenje na vilica , na lice , zuenje na ushi pa i bolenje na edno uvo i slicno..se toa od stegnatost i napnatost, i od samiot anks i neli dobro poznatite reakii telesni sho gi predizvikuva ankost i panikata, shto mozebi i se pricinata za da neli dovedat vo organizmot nekako da se slucat ovie bolki. Logicno, ne mozam jas sea da pripisam na anksot shto me bolat jajnici, ili kicma sho mi se fatila, ili na primer zab ili pa nastinka da imam, ama sepak, ima nekoi telesni neprijatnosti ili bolki sho gi osekjame , a moze da se predizvikani od panikata i anksot.. jas ne velam deka se raboti za opasni nekoi bolki, megjutoa moze da gi ima. :) Pozdravceee

На perla24, Inkaaa, kostadinka24 и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Sun &moon

Sun &moon Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    105
    Tocna se soglasuvam so tebe jas imav mnogu cesti glavobolki grcevi vo liceto stresenje na race i slabost vo prstite .i uste mnogu od nabrojanite simptomi.

На Cleonika му/ѝ се допаѓа ова.
  10. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    10983619_1548099982133457_1010174638_n.jpg За поубав ден ! :* Ве сакам борци мои :)

На mistrivce, perla24, natemila и 10 други им се допаѓа ова.
  11. zoceeee

zoceeee Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    70
    Da ve prasam dali losize kosmari i sonista se del od anksioznosta

На Cleonika, Sun &moon и presiosaP им се допаѓа ова.
  12. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    да

На Sun &moon му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Sun &moon

Sun &moon Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    105
    Kako ste mi dusi kako se spravuvate so simptomite ? Jas malku podobra sum vo sabota bev na kontrola kaj doktorot i mu kazav kako se osekav deka nema nekoja promena i toj pocna da mi podstavuva prasanja dali mislam deka mozam da imam kontakt so gospod dali gledam nekoi raboti dali si zboruvam so televizorot gospodi bozeee tolku se isplasiv i rekov ne normalno zatoa sto jas samo se plasam od ludilo a ne deka imam nekoi slucuvanja takvi . I mi rece da si prodolzam so terapijata za ankcioznost da vi kazam od toj den kako pocna da mi izleguava stravot od koga izlegov od tamu si rekov pa cekaj bre jas ne sum budala samo se plasam zosto si praaam samata poveke stravovi zosto da pojdam do stepen sto ne sum . I zastanav i si rekov gotovo od denes jas ke zastanam na noze ii ke bidam taaa starata jas da vi kazam pocanv da i se sprotistavuvam na ankcioznosta i eve skoro 2 dena se osekam podobra posrekna nemam tolku panika i duri koncentracijata mi e pojacena . Lugeeee pravete se za inaet znam tesko e ama ne se plasete .i ako imate moznost poglednete ne youtube safari duha . Toa mnogu pomaga . Ve guskam site

На deskarada, silvija88, Viki693 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. stelaohrid

stelaohrid Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    232
    Da, jas pijam mirtazepin pocnav so 15 miligrami koga zgolemiv na 30 pocnav da sonuvam kosmari zivi sonista na sabajle kako da se budev od koma spiev zaneseno po 12 saati pa sega namaliv pak 15

15. silvija88

silvija88 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2013
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    184
    Sonovite mnogu kazuvaat za nasata momentalna sostojba, potocno za nasata podsvest, spored niv moze da se odredi vo kakva sostojba se naoga licnosta ili za nekoi problemi za koi ni samata licnost ne e svesna. Jas koga odam kaj mojot psihijatar najprvo me prasuva sto sum sonouvala i mi kazuva sto znaci toj son. Eve nekoi znacenja: ako sonuvate svoja krv znaci gubitok na psihicka energija, a pak ako sonuvate pari obratno zgolemuvanje na psihickata energija, ako sonuvate deka nekoj ve progonuva znaci deka begate od svoite problemi, ako sonuvate deka nekoj koj e ziv umrel znaci deka ste se odkazale od nego, ne smetate poveke na nego. Sonista povrzani so seksualnosta: letanje, masa polna so jadenje, slatki, seks - najprosto kazano tie sonista znacat deka vi fali poveke seksualno zadovolstvo :D .Paraliza vo son, ne znam dali vi se slucilo, mene mi se slucuvalo, izgleda mnogu strasno, no ne e, znaci deka vi treba poveke odmor i obicno se javuva ako se razbudite i potoa pak prezaspiete. Sonovite kako odenje vo toalet, zed, pienje na voda navistina gi oznacuvaat tie potrebi. Se nadevam deka pronajdovte nekoj od sonovite sto ste gi sonuvale :) . Pozdrav :hug:

На Cleonika му/ѝ се допаѓа ова.
  16. littleflower

littleflower Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2012
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    1.484
    Девојки, после 2 години, денес повторно почнувам со елицеа. Се напив 2.5 мг како за почеток и многу се плашам да не имам некои side effects иако во минатото немав. Цел месец како требаше да почнам да ги пијам и одолговлекував и се полошо ми стана. Го испив пред 15 минути и сега целата згрчена сум од страв. Пие ли некоја од вас елицеа, ми треба малку утеха...

17. silvija88

silvija88 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2013
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    184
    Jas piev elicea dolgo vreme bev odlicno. Mnogu bev raspolozena i imav super energija, imam smenato mnogu apcina, no od niv mi bese najdobro. Ne se plasi zasto moze da ti bide podobro, a poloso vo nikoj slucaj. Samata ke osetis po nekolku dena, tie ne deluvaat naednas uste prviot den, mozebi malku ke osetis podobruvanje, inace nesakani efekti nema, barem jas nemav. Ne go citaj upatstvoto ok? Frli go odma, taka me sovetuva mene doktorot za site lekovi zasto moze da ti sozdade nepotrebni grizi. Ocekuvam da ni pisis kako ke se custvuvas. Pozdrav

На littleflower му/ѝ се допаѓа ова.
  18. azzurro

azzurro Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2015
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    851
    ja deneska konechno posetiv psihijatar se mu raskazav koi simptomi gi imam kako se osekjam gi vide i raznite analizi i ispituvanja...i mi reche deka sum zdrav celosno...i mi dade dijagnoza teshka anksioznost i kje pochnem odma so terapija sepak mie polesno sega zatoa shto znam deka simptomite mi se od anksot....dva meseca me ubija mislite deka neshto ne e vo red so mene.Ajde ljudi samo napred anksioznosta e momentalna psihichka sostojba koga togash kje pomine.Imajte ubav den.

На stelaohrid и hoex им се допаѓа ова.
  19. sandrice25

sandrice25 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    172
    I jas si zakazav za vo ponedelnik na psiholog. Razgovarav so zenata po tel mi rece deka ne dava apcinja tuku deka lekuva so psihoterapija, pa ke vidime kako ke bide

На Lellla и kostadinka24 им се допаѓа ова.
  20. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    ajde sandrice samo napred jas sum utre na vtora seansa kaj psihologot a vkupno mi rece se 12 se nadevam ba podobra sostojba.pisi kako ke pominis

На sandrice25 му/ѝ се допаѓа ова.