1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. silvija88

silvija88 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2013
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    184
    Vestite vo 19 casot so bea? Ni jas ne gi gledav. Vo 23 ke ima pak, pa ke vidime

На hoex му/ѝ се допаѓа ова.
  2. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    lujge denes bev na vtora seansa kaj psiholog i iskreno posledna.Me ubedi deka ako mislam ke se onesvestam i ke se onesvestam ako mislam deka ke se razvedam so mm ke se razvedam ako mislam deka ke se samopovredam ke go napravam toa.lujge jas mislam ova nema vrska sekade imam procitano deka nema sansi da se onesvestam od panika togas se kreva pritisokot.I denes mene mi pominaa mnogu losi misli na samopovreduvanje i se isplasiv se javiv kaj psihologov i kazav i mi vika mozis da go napravis toa jas vikam neznam i taa kao koj da znae ako ne ti.Propustam jas nesto vo terapijava ili pogresen psiholog sum odbrala ili sum za na psihijatar ili za vo ludnica.

3. sandrice25

sandrice25 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    172
    Neznam kakov pristap ima psihologov megjutoa spored mene pogresen! Za vo ludnica ne si sigurno! Aj razmisli dali bi se povredila koga nie sto patime od ova se plasime za svoeto zdravje,sto se vika se borime sekoj den pa uste I sami da se povreduvame. Kakvi se tie misli da se povredis? Tebe ova psihologov ti go stavila vo glava! Zdrava, prava... Mislam deka imas detence kako sto imam procitano vo prethodnite postovi, pomisli na nego I toa samopovreduvanje izbrisi si go. Ednostavno ne postoi takvo nesto! I da nema da se onesvestis I nema nisto loso da se sluci. Tocno deka kako mislime taka ni se slucuva megjutoa nikoj niti se onesvestil niti pa mu se slucilo nesto loso. Ke pomine kako sto pominalo 1000 pati do sega bez nisto da se desi. Dobra nokj :)

4. stelaohrid

stelaohrid Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    232
    Batali psiholog odi na psihijatar i zemaj soodvetna terapija i ne si za ludnica na site ni pominuvaat takvi misli

На Sun &moon му/ѝ се допаѓа ова.
  5. silvija88

silvija88 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2013
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    184
    Jas mislam toj psihologot tvoj za na psihijatar e :D . Kako mozelo ako si mislis deka ke se onesvestis stvarno da se onesvestis? Kolku pati sum mislela sega ke se onesvestam, ke padnam i slicno pa nisto ne bilo, mislam duri i smesno e. Aj ako si mislime deka utre ke ne boli zab i stvarno da ne boli nelogicno e. Koga sme kaj samopovreduvanje ete jas ednas ispiv malku poveke apcina za smiruvannje i se isplasiv odma deka ke mi se sluci nesto i na bolnica. Koga mu kazav na mojot doktor rece lugeto koi se povreduvaat, vrsat samoubistva i sl. ne se plasat od toa. Nie se plasime kako da sme od staklo se cuvame, a ne pa da se povredime samite. Trgni gi tie misli kakvo onesvestuvanje, kakvi gluposti se toa. Poveketo psihijatri, psiholozi se po nenormalni od nas odnosno nie sme sosema normalni sprema niv. Ete mojot tezok pijanica e, ako go nacekam pijan ke gnjavi 2 saati, ama koga e pri sebe znae da dade sovet, da te utesi, duri osekam deka navistina se grizi za mene, e sega jas od mrza ne odam redovno :) . Smeni go psihologot, odi na drugo mesto, ovaj izgleda pojma nema. Pozz i ne se nerviraj za nekoj budala.

На Cleonika му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Inkaaa

Inkaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2015
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    143
    @kostadinka24 Твојот психолог не ти го кажува тоа буквално, туку најверојатно ти ја објаснувал функцијата на мозокот, во смисла тоа што го мислиме го привлекуваме и теоретски тоа е вистина, но во практика и не баш. Сака да те поттикне да размислуваш позитивно и затоа ти дала една доза на страв иако за анксиозните и мала доза на страв е премногу. :D Вежбај го мозокот да размислува позитивно и за некое време ќе сфатиш дека анксиозноста не е најстрашна работа на светот и дека онесвестувањето, развод, самоповредувањето и слични негативности се само филм во твојата глава. :)

На Sun &moon и kostadinka24 им се допаѓа ова.
  7. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    ми треба многу позитива на овој дождлив ден ,но каде да ја бараам кадееееее...

На natemila му/ѝ се допаѓа ова.
  8. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.539
    Психологот знае дека нема да го направиш тоа затоа те прашал дали би се самоповредила ,мислите ти идат дека ке го направиш тоа но ти нема никогаш да го направиш ,затоа што тоа се само мисли ништо друго кои можеш сама да ги смениш само ти ,а па затоа мисли дека ке се извлечиш од ова и навистина ке се извлечиш ,мисли дека ти си здрава и навистина така ке биде,сепак мислата е вибрација ,за да се дојде до оваа состојба поминало многу време кога мозокот си го натруопала со негативни мисли е сега требе да помине многу време за да се прочистат негативните мисли со позитивна мисла и да излезат на површина .Верувај во себе ,смо ти можеш да ги смениш мислите никој друг ти владееш со нив ти наредуваш што ке мислиш а што не ,толку е едноставно ,мене ова ми помогна многу ма да и секојдневното вежбање и здравата исхрана .Поздрав и да знаеш дека не го згреши психологот

На Sun &moon и Inkaaa им се допаѓа ова.
  9. veren

veren Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    548
    Допаѓања:
    1.270
    Инфо малку дека е се нормално и за таканаречените "физички болки" :)

нема потреба од загриженост минливо е се :) поздрав на сите имајте убав есенски ден

http://kanal5.mk/mobile/vesti_detail.asp?ID=81551

На Sun &moon, silvija88, Cleonika и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. hoex

hoex Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2015
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    189
    E bas ova go barav

На veren му/ѝ се допаѓа ова.
  11. silvija88

silvija88 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2013
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    184
    E go barase na sitel hihi jas pak gi cekav vcera vestite da gi gledam, vo sekoj slucaj arno mu teknalo za nas : D

12. silvija88

silvija88 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2013
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    184
    Pobaraj vo samata sebe, sigurno ima nesto :)

На presiosaP му/ѝ се допаѓа ова.
  13. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    Барам ама тешко ми оди....не го сакам времево во депресија ме фрла...

14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    Денес @natemila направи огромен чекор во борбата против оваа состојба,за прв пат сама се врати дома со автобус. Иако во еден момент помислив да не и се случи нешто,немаше да си простам,сепак срцката моја успеа. Многу сум горда на тебе и се радувам,продолжи така ова е успех.

На Be-yO-nCe, Sun &moon, bubic.k и 5 други им се допаѓа ова.
  15. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Душааа моја. Фала што постоиш и што ми помагаш да се изборам со стравовитеее.Те сакам

На Sun &moon и buba4e89 им се допаѓа ова.
  16. silvija88

silvija88 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2013
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    184
    Navistina e vremeto depresivno, ete jas cel den doma sum, no ne sum depresivna. Treba covek malku sam da si napravi da mu e ubavo. Slusaj vesela muzika, citaj nekoja kniga, gledaj ubav film, vikni si nekoj na gosti, razgovaraj, smej se, mene vakvite denovi mi se odlicni za relaksacija, da si go odmoris mozokot. Jas si imam edno macence i cel den okolu mene se vrtka, predi, se pika vo mene, ni film ne mozev da izgledam od nego :) no toa me ispolnuva zasto mnogu go sakam :D . Znaci muabetot mi bese samite da si napravime da ni e ubavo, da pravime raboti koi ne ispolnuvaat

На Sun &moon, natemila, Cleonika и 3 други им се допаѓа ова.
  17. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.539
    Mene super mi e denes , mu se raduvam na dozdov vezbav pa pravev nekoi specijaliteti muzika do daska anksioznosta kuznaj kade e I ne ja baram so ke mi e I taka samo da se pofalam jas

На Sun &moon, natemila, silvija88 и 2 други им се допаѓа ова.
  18. perla24

perla24 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2015
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    191
    Da gi izvlecam i pozitivnite raboti od anksioznosta...si zapoznav dve prekrasni licnosti, @Inkaaa i @Cleonika i mn sum srekjna :).Vi blagodaram za se srcki :* :* so vas se e polesno ;)

На Cleonika, deskarada, Sun &moon и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Inkaaa

Inkaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2015
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    143
    Sekakoooo srcka, zaedno sme posilni! :) :*

На Cleonika, deskarada, natemila и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Колкуу е најубаво вакааа.....Нови пријателства, заедничка борба и подршка.Вака и психијатрите ке немаат работаа. Ве гушкам сите и ви посакувам убав продолжен викенддд :hug::muscle:

На Be-yO-nCe, deskarada, buba4e89 и 6 други им се допаѓа ова.