1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. silvija88

silvija88 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2013
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    184
    Bas mi e milo sto preku forumov se sklopile i nekolku prijatelastva, samo napred zenski, pozdrav do vas :*

На Cleonika, Sun &moon, Crna Dama и 7 други им се допаѓа ова.
  2. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    Sto me fatil Eden napad vo spienje dusata mi se trese. Dr napiv Voda so seker,heleksot gi ostaviv pred tri meseci no neprijatnovo cukanje I trpki co glavata ne prestanuvaat tiemi bea voedno I prv simptom na anksioznosta I me potsekaat na mnogu neprospani noki I teski utra. Srce mi se kine, nesakam da se vrakjam nazad

На Sun &moon му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Sun &moon

Sun &moon Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    105
    Ne se plasi samo povtoruvaj si jas kontroliram se jas sum dobro toa e samo misla .jas imav napraveno film deka slusam kako nekoj me vika abe poloso od toa nema mislam nisto nemozev normalno da praam . Ama zastanav na noze se razbudev od toj zamislen film i sega napreduvam podobra sum. Poleka ke i kazam zbogum na ankcioznosta . Sekoj ziv covek ja ima toa se nasite misli samo treba da naucime kako da gi kontrolirame tesko e znam i mene mi bese kako da bev vo drug svet ama samo povtoruvaj afirmacii . Koga ke te fati panika vezbaj yoga ima na youtube pomaga mnogu

На bubic.k му/ѝ се допаѓа ова.
  4. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    I jas kaj tri casot se razbudiv seta vo panika i ne mozam da zaspijam isto prvi simptomi na anks koi gi imav seta vnatresno se tresam ne mozam da se smiram i helex se napiv nisto.Ajde uste se nadevam od vremevo e.Sto e najstrasno sega kaj mene strav mi e od ad da pocnam da pijam od nus pojavite.

5. silvija88

silvija88 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2013
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    184
    Luge ne se plasete, od vremeto e se. Pred nekolku dena i mene taka loso mi bese mi se pokaci pritisokot, potoa vecerta naednas mi padna, dobiv vrtoglavica, gadenje, ne mozev od krevet da stanam, znaev deka ke se smeni vremeto i drug pat mi se slucuvalo istoto. Slusavte na vestite? Postojano kazuvaa deka ke ima zdrastveni problemi poradi vremeto. I kaj zdravi i kaj bolni. Pa luge sme i nie :) . Ete primer @Sun &moon nema gajle. Taka? Kaj vas prolet e? Koj znaj kolku ubavo e :) .vremeto vlijae i psihicki i fizicki zatoa nema potreba za strav i paniki stom ke se navikne organizmot ke zaminat i nekoi neprijatni custva.

6. hoex

hoex Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2015
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    189
    Kaj mene se znae--- samo sto ke legnam pocnuvam da se gusam i da mi lupa srceto... I samo sto ke zaspijam se budam zadisan ko bez vozduh

7. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    neznam so e ama tri dena sum katastrofaaaaa..apetit 0 ic ne mi se jade i me drma vnatresno seta se sklopcuvam kaj gluvce isplaseno.

8. stelaohrid

stelaohrid Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    232
    Jaa taka se budev na pocetokot trcav na brza pomos sekpja nok sega veke toa go imam nadminato sega denski imam maka se e od ankcioznosta @kostadinka24

9. hoex

hoex Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2015
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    189
    Dali vi se slucuva da vi se gadi posle sekoe jadenje?

10. silvija88

silvija88 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2013
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    184
    A be luge so vi e? Imam i jas maka ama vie od nisto prajte nesto. Ako mi se gadi nema da jadam ili mozi ke jadam so sila, jas koga mi se gadi ne povrkam trpam, si vikam poloso da ne bidi i ke mi pomini. Nemozam da jadam vo kafani ili kaj nekoj drug doma, osven kaj deckoto. A doma ko ke si sum si jadam ko nesalam imam apetit mnogu. @hoex zemi si sirup eglonil pred jadenje se pie, jas po potreba go pijam pred izlegvanje. Ima i apcina ama ne znam za niv gi nemam pieno. Pozz

На perla24 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. starstar

starstar Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2015
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    69
    Да

На hoex му/ѝ се допаѓа ова.
  12. stelaohrid

stelaohrid Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    232
    Pred jadenje vitamin b 6 tri pati po dve apcinja eden mesec taka ke se stabiliziras

На hoex му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Prase370

Prase370 Нов член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Здраво на сите,јас сум нов член и ме интересира дали некој од вас што бил на психијатар ви има препишано комбинација цитрам,зепира и хелекс по потреба?

14. stelaohrid

stelaohrid Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    232
    Taka se pocnuva posle ke ostanis samo na zepira

На Prase370 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    Значи женски до сите со овој проблем до скоро се жалев за спиењето и јас, мачнина навечер полузаспана се штрекам од ништо се будам ко со лошење плашење и тахикардија, па допплнителна нервоза од што не можам да заспијам ко човек и ќе се напиев пола хелекс... сега морам да кажам дека не ми се десило оддамна, не нсправив ништо конкретно освен што почнав да пијам топло млеко или чај навечер, гледав да се опуштам читав книга или глеав нешто убаво на нет... плус пробав до слушалки во уши да следам медтациски вежби за успивање неколку пати...милам дека клучот беше преку ден што помалку стрес да си правам за да не би легнала во кревет и стресот да ме буди... плус треба да го одбикнеме механизмот нели што една вечер доживеал такво искуство и после си го повторува... само трпение... пробувајте да се опуштите на сите начини, читање пиење нешто топло, опуштање со вежби...и полека ке се навикнете... јас стварно мн мака мачев ама сеа е се ок.. не велам дека не би ми се појавило пак коа ќе иам ппвеќе стрес или слично но сешак веќе се уверив дека има начин..
    Не се плашете. Поддршка од се срце.
    И исто така и јас да кажам се запознавме прво а исто и си испивме чајче и се сретнавме со @perla24 :D мн бев стварно среќна и мило ми беше пошто е прва личност од форумов што ја запознав па и коинциденција или судбина испадна мојот град не поврзуваше :)) Перла одкако ја заппзнав мн сум убедена дека ќе успее да надмине се пошто и сега се држи мн добро и многу трезвено и свесно пристапила и веќе знае што се случува само останува да си го навикне цел систем на позитивни реакции наместо анкс.. ! Тоа значи исто дека сите можете да успеете дамо треба полека да се соочите што се случува и да не го преувеличувате да читате да вежбате се во врска со анксот...и ќе се надмине... барем ќе се подобри на почеток а тоа нсдеж ќе ви даде. :* :*

На Sun &moon, deskarada, sandrice25 и 5 други им се допаѓа ова.
  16. Sun &moon

Sun &moon Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    105
    Se e od ankcioznosta taa se gradi od sekoj pominat stres vo zivotot sekoja misla negativna i doaga do toj stepen na kraj so strav so nerealnost ke pomini luge samo ne sedete pravete nesto vezbajte so zor jas sekoj den vezbav a mi se cinese umiram ama odev sekoj den napred i sega izceznuva poleka . Ova mi e lekcija za od sega da pazam sto mislam i da ne stavamna se na srce se ke pomini kolku i da e tesko pravete se so zor jadete vezbajte i poleka ke iscezne se vreme treba toa ne doaga naednas i ne si odi za 1 den .

На stelaohrid, Cleonika и bubic.k им се допаѓа ова.
  17. strelkata

strelkata Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2012
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    769
    После догло време да се надоврзам на темава... Првата дијагноза на дечко ми му беше депресија и анксиозност. После тоа во друга дијагноза му напишаа халуцинации и душевно растројство :( Го однесов на приватен невропсихијатар, ја прашав докторката дали е анксиозност но ми кажа само дека има дисбаланс на хормоните во мозокот од преголем стрес и дека мора да се лекува... му препиша рисперидон (незнам дали само рисперидон или и друго)...со таа терапија и разговор сега е се подобар, му кажаа дека ке се излечи 100% ... Не сум ни помислила да го оставам, го сакам и верувам дека за се има лек.

На mal.ecka, bubic.k, Prase370 и 2 други им се допаѓа ова.
  18. silvija88

silvija88 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2013
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    184
  19. hoex

hoex Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2015
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    189
    Дечки, кaкo ви пoминa денoт? Мене ми беше oнaкa, де тешкo дишење де ќе пoмине

20. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    228
    здравоо на сите... ВЕ МОЛАМ за вашите мислења и помош...вака...пред околу една година дечко ми отиде во странство ... додека беше таму јас направив една многу голема глупост за која мноооогу премногу се каам и се плашам да не дознае... Сега мојот проблем е што имам преголема грижа на совест што секојдневно ме измачува и кога сме заедно само на тоа мислам и се плашам да не му кажам...а не смеам и не можам да му кажам зошто тоа ке го уништи...и него и мене...а премногу го сакам и не знам како си го дозволив тоа... ве молам за некој совет:*