Jas nemozam vekje vaka dajte mi.sovet ve molam.vekje 3 nedeli placam i.samo placam nisto ne mi se prave nesakam da izleguvam nesakam na fax da odam nesakam.nisto da pravam nemozam.da se priberam samo zatoa sto.ke mu razdelena so deckoto 4 dena vikendo ke se.viduvame samo nemozam da.si zamislam nemozam da se naviknam :'( sakam.samo da se vrate da ne bideme taka toj mi veli deka nemoze toa e zivotno prasanje ne sakam da odam na.doktor da pijam apcinja ama vekje se upropastiv samata samo.se.nerviram i placam a sekoe utro se budam.rano i.nemozam da.zaspijam.taka.mi.pocnuva sekoj den so placenje do vecer nemozam vekje da izdrzam se mislam deka nikoj.ne.me.razbira ve molam dajte nekoj sovet ovaa ne se izdrzuva
Istoto mi se slucuva mene meseci nanazad , postojano mi se losese pocnav da imam bbolki vo zeludnik, bev se ispitav nisto ne mi e , oslabev 15 kilogrami pocnav da se plasam dA ne boleduvam od poteska bolest , site ti velat si oslabela si se napravila na pola bleda ovakva , panika pocnuva da me faka veke iako ispitav se , bev i na eho i samo mi najdija nekakvi kamencinja vo zolcka i mi kazaa deka se rezlutat na stress i od niv e normalno da mi se losi, no dobivam kako nekoi vnatresni gasovi vo stomak i bolki vo crevata , i povtorno bev i mi kazaa da prekinam da odam zashto nishto ne mi e prosto crevata i samiot organizam e iritiran i pod stress. sega veke ne mi se povraka ama strav mi e da jadam mnogu hrani da ne dobijam nekoja bolka , i normalno ke gubam uste poveke kilogrami .Vo glava mi se prevrtea trista filmovi za rak na organ od digestiven sistem .Se nadevam deka se ke ostane kako sto ni velat doktorite se e od stres . neznam dali nekoj drug imal ovakvo iskustvo ama se pogadna mi stanuva ovaa sostojba gi snemav strasnite tahikardii i i budenja vo nokta ,ama dobiv golemi paniki i trista bolesti preziveav.
Sigurno si tinejdjerka i zatoa mozi taka razmisluvas ako ne se lazam. Podobro e so ke bidete malku razdeleni ti ke imas vreme za tebe posveti se na nesto sto te interesira pocni da si imas vreme za tebe toj za nego taka uste poveke ke se sakate i ke si ja zacvrstete vrskata . Ke vi bide interesno sekogas koga ke se videte. Nemoj da mislis deka ova e nesto tragicno bas naprotiv pocni da se zanimas da se nadgraduvas kako licnost bidi lavica . Nemora 24 so deckoto . Veruvaj mi jas sum mazena pa mi treba i mene i na mazot mi vreme za sebe . Taka da uzivajjj toa e najmal problem vo zivotot lugeto nedaj boze nadminuvaat sekakvi bolesti problemi ova e samo period i mozi za podobro ke si ja zajaknete ljubovta i ke vidite kolku mnogu vistinski se sakate. Ti prakam golem baknez
20 godini sum dosega nikogas ne sme bile razdeleni kako sega toj otide na obuka za policiski sluzbenik vo skopje preku nedela ke e tamu a samo za vikend ke doaga tesko mi e koga e tuka i koga znam deka drugiot den ke si odi :'( non stop si mislam sto ke bide koga ke pomine taa edna godina dali ke se promeni kon mene...enos otide a jas razmisluvam koga ke zavrse :'( samo placam i se nerviram i toj zaedno so mene se nervira duri posakuvam da ne ode :'( moite roditeli znaat za ovaa se nerviraat i tie so mene nikogas ne ni idat nekoj ubavi misli deka koga ke zavrse ke bide ubavo non stop razmisluvam kade ke go stavat.na.rav dali ke mozam da idam i ja kaj nego...ponekogas razmisluvam podobro sto ne e vo stranstvo,no ovoj moj strav od se i sesto e mnogu pogolem veruvaj mi i se naogaam vo bezizlezna situacija :'(nesakam da otidam na lekar nesakam za pijam apcinja seto toa me naveduva deka sum luda kako i site okolu mene sto mi zboruvaat :'( nz sto da napravam za da ne mislam.na takvi raboti da mozam normalno da ziveam kako site
N . Nemoj da mislis ako pies terapija si luda ne jas isto pijam terapija za ankcioznost seto toa ni e zatoa sto sme premnogu emotivni , custvutelni i zatoa. Ako sakas mozes dapojdes na psiholog i da razgovaras ako nesakas apcinja . Nemoj da se sekiras duso zivotot e takov treba da najdeme balans za se probaj da rabotis na samata sebe nema nisto strasno ke vidis toj ke odi na obuka ti ke ucis ke se nadgraduvas probaj vezbaj joga meditiraj davaj se sto mu e potrebno na tvoeto telo . Sekogas koga ke ti dojde misla takva za kade ke go stavat na rabota pa kako bez nego zameni gi so pozitivna tesko e na picetokot znam Ama so malku trud i ljubov se stignuva do celta . Bidiii jaka zena ako ti treba razgovor tuka sum vo sekoe vreme . Veruvaj i jas pominuvam vo polosa situacija mojata familija ja nemam videno 4 godini ama uste stojam na noze i sekogas koga padnam pak ke stanam znam kolku e tesko ama se e vo nasite misli zamenuvaj gi so ubavi nesta
Edna vazna rabota sto sekoja zena treba da ja znae, na decko i na maz se ne se kazuva, i nasite majki krijat raboti od nasite tatkovci, to so si go storila zaboraj go kako da ne bilo, zenata mora da si ima i svoi tajni, pa i mazite gi imaat, ako sakas pak problemi bidi izvini so ke te narecam glupa i kazi mu posle dzabe ke se kaes,, poz od mene
Eh da bea nasite problemi ljubovni kako na devojcinata pogore odma ke gi resevme a? Pa tie ne se ni svesni kolku e skapoceno zdravjeto. Sto e povazno zdravjeto ili ljubovta? Onaj koj iskusil da bide bolen i iskusil ljubovni maki znae. Imajte ubav i prijaten soncev den.
Se e lekcija vo zovotot neli . Zdravjeto i mirot vo sebe e najvazno drugite raboti se kontroliraat samo malku poveke dlaboko razmisluvanje . Se razbirame jas i ti hahaha
ljudi pocnav so ad terapija piem vishe chetiri dena kolku vreme treba da projde od prilika za da pochne da dejstvuva?
Kolku vreme si so deckoto? Jas imam decko 4 god. Ete se stavam na tvoe mesto. I jas ne bi podnesila da bide daleku od mene samo za vikend da go gledam. Ete mojot vozi kamion nekogas spie tamu kaj sto ke bide, jas se lutam mnogu mu se lutam zasto jas sum anksiozna mi treba, koga bi zaminal taka kako tvojot bi mu se skarala bi prodolzila sama od bes od inaet bi mu se skarala zasto stvarno mi treba, a saka da me ostavi. No vidi vaka jas kako sto rekov anksiozna sum, navistina mi treba nemam nikoj drug, a ti? Bolna si od nesto? Ako e taka ok, ako ne nemas pravo da places po celi denovi kako svetot da propadnal i od zdrava da se pravis bolna. Zosto da ne odis na fakultet? Dali ke smeni toa nesto? Ke se vrati? Toj kako reagira? Znae deka po celi denovi places? Nego ubavo mu e? Ne se unistuvaj nez potreba. Bidi blagodarna sto si zdrava ziva, ne znaes kolku e skapoceno nesto toa. Zivej go zivotot, prodolzuva, bidi srekna, pokazi mu nego deka mozes da bides srekna i bez nego.
I toj go znae mojot problem sekoj den se slusame i sekoj den.go pravime istiot muabet i.koga e tuka jas ne go koristam vremeto da sum srekjna so nego da mi e ubavo jas po celi denovi placam zatoa sto ke si ode vo ponedelnikot toa sto ke bideme.razdeleni 4 dena ednostavno nemozam da se pomiram so.toa sto toj otide na obuka i sto moram da go cekam me ubivaat mnogu misli i toa negativi si velam.gospode sega enos otide KOGA EDNS KE MU ZAVRSI TAA OBUKA...5godini sme zaedno i.blisku ziveeme vekje eden mesec e tamu i jas eden mesec placam zatoa sto nemozam da se pomiram so toa sto vekje odluci da bide picaec si mislam tamu tie luge taa sredina ke go promenat pa i ke me ostave..a toj mnogi pati mi e rekol OD TEBE NIKOGAS NE OTKAZUVAM so i da se sluce imam planovi so tebe kade i da me stavat na rabota a jas samo placam i si mislam dali ke bide toa nekogas dali ke dojdat tie denovi koga enos eden mesec e tamu a treba cela godina...nz kako da se naviknam kako da se pomiram koga odam na fak sakam da si odam doma taa sredina me zagusuva a koga sum doma uste potesko mi e a utrata mi se najteski.koga se razbuduvam so strav i celata se tresam nemozam da se kontroliram nz sto ke pravam i sto ke bide so mene toj sekako ne se vrakja nazad da se otkaze od tamu zaradi mene :'(
Najmalu dve nedeli do eden medec a za tri meseci ako ti e pogodena terapijata ke funlcioniras normalno
Preseci pred da bide predocna. Zasto ke se kaes eden den. Procitaj vidi na temava so kakvi problemi se soocuvame nie. Sakas i ti takva da stanes? Poseti psiholog ili psihijatar ako tolku ne mozes samata. Ti sega najverojatno si vo depresija, ne moras da pies apcina i ne treba samo probaj vidi doktor sto ke ti kaze. Ako ne go zapres ova sega uste poloso ke bide. Zosto negativni misli, ako te saka navistina ke se vrati i pak ke bidete zaedno. Moras da gi zapres negativnite misli, da prestanes da places, nema korist od toa, koga veke resil toj da zamine. Gledaj i ti da postignes nesto vo zivotot, da go zavrsis fakultetot primer, da se vrabotis i dvajcata da bidete srekni. Depresijata i anksioznosta se teska rabota, kako vo nekoj krug ke zapadnes i potoa tesko e da izlezes. Zatoa najvazno e tvoeto zdravje nemoj da se unistuvas. Duri sega i jas mu se lutam sto zaminal. Prokleti da se tie mazi. Glavata gore, bidi silna, mozes i bez nego pa na kraj kraevi. Ke vidis deka mozes, ke pomine vreme.
Сакам летово да се врати повеќе ми одговара топло време си возев велосипед често и во најголемата жештина ништо не ми беше сега денов сончев,убав и сум пресреќна Зимава не знам како ќе ја издржам