Немој да ме сватиш погрешно, ама ако тебе не ти биле ок на неа може ке и се. Ова не е со лоша намера. Сега таа од твое искуство нема да се напие а неа може ќе и биде ок со нив.
Како така ја советуваш да не почни со терапија препишана од лекар?Ако знаеше ти како треба со состојбава немаше да пишуваш на темата и бараш совет.Секој организам реагира различно на препишаната терапија и нормално ако не и е подобро после месец дена ќе и ја сменат.Не сакам да се карам ама ич без потреба ама веќе се претерува со докторски совети од нестручни лица.Никој не сака да почни да пие но некогаш е потребно за да се стабилизира состојбата и да се воведи некој ред во хаосот. Не се плаши,нема да станеш зависна.Почни да си ја пиеш терапијата и ти посакувам што поскоро да уживаш во животот!После еден месец ќе види докторот до каде си со симптомите и ќе ти намали од терапијата.Пробај со Санвалот види како ќе биде и не се наслонувај на туѓи искуства.Секој организам е различен! Стела ти не ме сфаќај погрешно но ете се испровоцирав..Слабост е темава..
Ne se kako za nas i maticnata mi rece da ne gi pijam stari babi i dedovci gi piele za da spijat nie sme bile mladi za takvi apcinja jas odam kaj mnogu dobar psihijatar taa veli nikogas na nikoj ne gi prepisala imale mn losi kontraefekti taa e uste dete za da pie sanval
Taa i taka od nisto nema da se napie veke i e strav da pocnuva terapija svati deka ne e bolna samo ima ljubovni maki so ke i pominat bez lekarstva
А ако е проблемот љубовен и нема анкс нека пише во љубовни проблеми. А и демек ние сме болни нели ? Боже боже, овде лугето се соочуват со Анксиозност и панични напади, а не со љубовни проблеми.
Овде некој некого трола..Овде луѓе со проблеми таа дечко и и заминал СКОПЈЕ на обука и не го гледа 4 дена.Сега јас ке ти го фатам таман да не сум сама во Скопје.Свашта
Не не јас и се извинувам на @stelaohrid, девојката нема потреба од лекови кога проблемот и е дечкото што не го видела.
Za sanvalot i jas imam slusnato, tatko mi pocna da gi pie pa go sovetuvaa da gi zameni i da ne gi pie vekje, na dolg rok deluvale loso.Kazuvam so sum slusnala ne me napagjajte, nemam iskuseno niedno apce od vakov tip. A ti devojko definitivno ne si za ovaa tema, ne me sfakjaj pogresno...Pa jas imam decko od drug grad se gledam na dve nedeli pa toa go sfakjam kako del od zivotov.Razmisli malce...
Neznam na koja vozrast si, no eve ke zboruvam za sebe za da ne se navredis.. Vo treta godina sredno se zaljubiv I jas , prv decko so koj imav dolga vrska .. Bolno gi dozivuvav site razdelbi , me imase zafateno taa tinejdjerska treska narecena pubertet I mislev deka ako se razdelam so nego toa ke bide kraj na svetot.. Sekako tuka sledea dolgocasovni razgovori so drugarkite I zalbi od tipot Sakam da umram, ne mi treba zivot , me fati depresija I blablabla drugi poznati raboti niz koi prosol sekoj pomalku ili povekje . Sekako togas ne ni pomisluvav deka Eden den ke sum blagodarna na sekoe novo izgrejsonce koe ke go doziveam , deka ke se vpletkam vo pajazinata na vistinskata depresija I deka ke se osekjam blagoslovena posle sekoj srekno pominat moment . Da se razbereme , nesakam da izbegam od temava, sakam samo da ti ukazam na toa deka tvoeto ne e depresija tuku navika , I da te posovetuvam da ja zivees I da uzivas co mladosta .. Site imame takvi momenti vo zivotot koga se osekjame napusteno,osameno,izdadeno no veruvaj deka pred se treba da mislis na sebe. Viknisi drugarki,izlezete na kafence,muabet, druzise, zabavuvajse . Nemoj da pomisluvas na depresija I begaj sto podaleku od nea. I ke te zamolam da ne mi se lutis , a voedno se izvinuvam za latinicata
Samo deka se pronajdov mnogu vo odgovorov na @bubic.k .... isto taka i jas ... i isto sega koga se vpletkav vo toa,sfativ kolku bezpotrebno se koristel zborot depresivno dodeka ne se oseti vistinski...
Zdravjeto pred se! Sum bila i bez pari, bez decko, sum nemala canta za na uciliste, sum nemala drugarki, sum nemala so koj da izlezam, sum preziveala teska operacija, ljubovta na mojot zivot pred mene zamina so druga, no niedna bolka ne bila tolku golema kolku anksioznosta. Vo sporedba so nea tie bile sitnici, sega bi dala se sto imam za da se spasam od ova cudoviste. I sama da ostanam i bez decko i bez pari, samo da imam mir vo dusata, da bidam slobodna. @alijana citaj i uci! Dobra vi nok na site.
Здравоооо... Јас одамна не сум пишала.Како сте ? Напредувате ли ? Јас бев добра скоро пола година.Имав проблеми но беа онака ситни.Вчера вечерта бев на слава и додека се враќав накај дома во главата наеднаш ми дојдоа мисли што ако повторно имам тахикардија кога ќе легнам и неможам да заспијам и некако многу ме вознемирија тие помисли и кога си легнав кај 12 се до 5:30 не заспав ... ја испратив и мама за на работа и од кај 5:30 до 8:30 спиев само. Најкрваво ми е кога сум вознемирена додека сум легната.Повторно ли со месеци нема да спијам како што треба и цел ден ќе ми биде ужас
Bravo za ova kako samat da se citam . MIROT VO DUSATA E NAJVAZEN . Ova so go imas napisano zasluzuva edno golemo bravo
Многу пати кога излегував на кафе, кога гледав како луѓе седат на кафе, си се шетаат, се смеат, среќни си мислев се би дала за да можам и јас така да се чуствувам, да излегувам со убави мисли, а не дека ќе паднам некаде, ќе ми се случи нешто и да седам како на игли во кафич за случајно да не се деси нешто лошо. Си мислев се ќе направам само да се ослободам од ова. Секој шо не се соочил и не доживеал едно од ние шо доживуваме скоро секој ден, не знае како е, да си здрав а пак да мислиш дека ќе ти се случи нешто, да не можиш да живееш мирно, на никој не би го посакала тоа чуство. И не можам да сфатам како можи да мислат дека цел свет се врти околу ден маж, и за тоа девојчето кој проблемот го пишала овде,а требало во љубовни проблеми, гледај си го здравјето, гледај ти да бидеш среќна, а мажи има, ако ти е суден не на обука и кај и да појди ќе бидете заедно, а ако не ти е и да си секој ден со него џабе ти е. Денеска прекрасен ден, нека се искористи за убави работи
Тоа ми беше зборот. Јас со сопругот се разведов, сама со детето останав и не дојдов до степен на психијатар. Другарки две ми починаа, татко ми почина. Имам другарки деца не можат да имаат и се мачат вештачки да се оплодат, има деца сами живеат далеку од семејствата. Не го кажав со некаква лоша намера само сакам да кажам дека дечкото е нај мал проблем. Како и многу од тука сега се би дала да се замарам за тоа дали некој ме сака или не. Да ми е единствена мака. Животот ни малце не е лесен ама е убав. И еден ден не дај боже кога ке доживееш некоја реална загуба ќе сватиш колку се овие твои ''маки'' сега слатки.
Ne se grizi,seto toa sto ti se slucilo e potsvesno. Znaci stravot sekogas e skrien negde okolu nas I ceka samo da go predizvikame za vednas da napadne . Ete vcera te porazi,no denes ti e vekje naucena lekcijata od Vcera I stisni zabi I ti porazigo so Edna najubava nasmevka .znaci nemoj da se plasis I prodolzi napred. Pozdrav