Како тоа не ти се живее,не зборувај глупости.Сите сме тука со анксиозност па буткаме некако,ќе буткаш и ти.Ајде луѓе не чекаат убави денови,незнаеме утре што може да се случи.Можеби и на нас ке ни се насмее среќата,само треба трпение.Еве и јас не конзумирам лекови па гледај да останам расположена.
Koga stanav od spienje denes pravo na terasa so maceto si igrav. Si rekov ubav soncev den. Nasata ulica e mirna, tivka, recisi i nema vozila, nasproti mojata kuka od drugata strana na ulicata, livada golema, pa nad nea planinata Baba i vrvot Pelister se gleda. Lugeto cesto ja koristat nasata ulica za setanje. Dodeka uzivav vo prirodata i soncevite zraci pokraj mojata kuka se nablizuvase zena so detence vo kolicka. Koga poglednav podobro ja vidov kolickata bese invalidska, malecka ko za deca, a devojceto vo nea bese mnogu bledo, so rozevo paltence, samo nodzinata mu se gledaja, bea tolku mnogu slabi, se gledase deka e bolno, a tolku malecko. Kakov zivot go ocekuva nego? Dali ke ozdravi? -si mislev... a jas? Zdrava, prava, so noze, race... ne mozam do prodavnica da odam. Zosto? Zaradi mojot glupav mozok. Bidete srekni na sekoe novo budenje, na sekoe novo utro, bidete srekni so imate se, zasto postojat luge koi nemaat nisto.
da ve prasam dali na nekoj od vas mu se ima sluceno da vi se isusi ustata jazikot mene toa mi se slucuva pocesto a isto i mi trnat prstite glavata i magla gledam a i mi se vrtii helpp meeeee
Честo ми се случувa oвa се. Сушењетo е знaк нa стрес. Немaј гaјле. Јaс oвие двa денa имaм бoлки вo грaдите и не мoжaм дa спијaм. ЌЕ БИДЕ ПOДOБРO.
Jas sum nov vo anksioznosta haha uste nema 2 meseci od koga se spravuvam so ova i hipohondrijata. Ama citaj po forumov kolku lugje ja nadminale so pozitivni misli. Mene mi e mnogu tesko ama mora da izdrzime
Mene cetvrta godina mi e kako sum anksiozna .Da dade Gospod da zavrsi sto pobrzo, a i nie da dademe se od sebe, vi posakuvam na site sto pobrzo oporavuvanje. Pozdrav
Дечки дали имате чести главоболки? Јас секојдневно имам никаква таблета не ми помага незнам што да правам... Веќе се плашам да немам нешто. Помош ве молам
Imam i jas i toa jaki glavobolki u mnogu nervoza me faka . I mnogu mi se povraka . Neznam ni jas veke sto e .
Decki, vcera i denes mnogu me bolat belite drobovi kako da me pecka nesto i levo i desno. Dali vi se slucuva ova i na vas?
Здраво на сите и јас сум анксиозна али од тоа нема лек единствено што може да си помогнете е да се контролирате да ги пресекувате мислите да им викате СТОП и ке престанат тоа е борба животот е борба .ја несмеев да отидам во продавница да излегувам ништо ама со помош на психолог се помина ми се дигна самодовербата научив сама да се борам да бидам успешна во секое поле. Ние анксиозните не сме болни ние сме паметни , многу ми помогна медитацијата за сите кои не знаат како отворете ма you tube воѓена медитација од ана бучевиќ она најдобро кажува ако имате некои прашања пишете и нема никаков страв се е до мозокот а ние го контролираме
i jas imam glavobolki, bolki vo vratot, ramenata sekoj den. Moj sovet vo tie momenti meri pritisok da vidis kako e, ako e vo red eve jas gi pravam ovie vezbi koi se ednostavni i mnogu relaksiraat
дефинитивно мигрена е. јас ја имав пред 3-4 месеци секој ден и буквално уште кога ке станев изутрината,станував со неа и ми траеше околу 2 недели