Vo toa e ironijata ankcioznite lugje sme najzdravi a si imame zacrtano vo mozokot deka imame trista bolesti
Jas we plasev premnogu da ne sum bolna. Na gradata site organi mi se zdravi aka sega gi odbegmibam mislite porano samo da me zabolese malce ednata grada jas odmapanicev sega we poretko I poretko
Denes otidov na kardiolog vo Filip 2 I mi napravja celosen pregled, EKG, eho pritisok se se I mi rece doktorkata deka se mi e vo red ama deka od stravov sto go imam osekam takvi simptomi ko potenje dlanki, brzo srcebienje itn. I Aj mi olesna se ok bev nakaj doma, dojdov doma majka mi I ona raat vika ajde sega bidi ok mirna se ti e vo red ne se zamara I jas kako da ok sum I legnav demek da pospijam zaso sinoka poluduvav I oki nemav sklopeno. Koa legnav pak pocna da me fakja paniki nekoja I posle pak si placev I pak zemav da meram pritisok I pak mi se pokacil I use tolku poluduvam sekad imav nizok a denes Nz zaso nemozam da se spravam so ova. Pomos
Па најздрави сме, ниеден симптом не го сфаќаме здраво за готово . А со доктори работам, да кивнам одма ајдее антибиотици, инфузии... Најгокеми хипохондрици се тие
Koga. Prvpat me fati panika mislev deka samojas sum So takvi misli koga pocnav da ve citam skoro I da ne mislam
Doktorkata mi rece da si pijam samo bedoksin I magnesium deka se mi bilo ok I nemalo potreba od nisto drugo da pijam. Jas imam 23 god I do sega nikad ne sum imala so srce problem ama eve ovie 2,3 meseci samo na toa mislam... A I deka od nigde I nikade mi se pokaci malce pritisokot poludivam, a inaku Celo vreme imam nizok. Denes bev u Filip 2 mislev ako e ok polesno ke mi e ama dzabe...
Притисокот сама си го качуваш, престани да мериш притисок и уживај ☺Земи свари си чајче, пушти си некој убав филм и релаксирај се. Мозокот пушти го малце на пасење.
Нормално Страв, возбуда, нервоза. И не ти е висок, нормален е. Денес беше на кардиолог. Ако имаш дома диазепам 2мг или Хелекс 0.25 (пола) напиј се. Малце да се опуштиш. Накратко - имаш зголемено срцебиење, тоа води до повисок притисок. И не е ич опасно!
Со гаранцијаа, имам ддругарка која што исто е опседната со притисок и секогаш кога го мери од страв и паника и покажува висок. Исто бев и јас ама цела година немам измерено и не планирам.
Спобудалував вака како тебе за притисокот 7-8 месеци, опседната бев со него, го мерев секој ден по 100 пати и од што имав одврстност кон апаратот и фобија кога ќе го видам секогаш кога мерев ми беше покачен. Не се замарај, не мери ич. Ти имаш низок притисок ама кога го мериш моментално ти се покачува и така си правиш дополнителни стравови. Јас до ден денес ми е страв да го мерам да не го видам висок оти одма паники кревам, вака поарно да не знам. Воглавно, немај гајле, си направила преглед и се е во ред, редно е да се смириш.
Dusi dali vi se povraka od antidepresivite . Mene skoro sekoj den obicno nasabajle mnogu mi se povraka . Jas sea si napraviv film deka imam rak nekoj vi stomako cccccccc .