Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. stelaohrid

stelaohrid Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    232
    Moze na pocetok ama pojke od so mislis mene od heleks mi se povrakja

На Sun &moon му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Sun &moon

Sun &moon Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    105
    Prvo piev 1 mesec edni pa ne mi odgovaraa doktoro mi gi smeni sega novite gi pijam 3 nedeli .

3. stelaohrid

stelaohrid Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    232
    Golem pritisok e od 150 nagore ti se pokacuva od stres vo momentot

4. Sun &moon

Sun &moon Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    105
    So znam so e pijam i valpam tie se slicni kako helex neznam od koi mi e se povraka . Amn veke sekoj den isto so ovie simptomi glupi

5. sandrice25

sandrice25 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    172
    Mi treba pomos, nekolku dena po red me boli vratot I pozadi glavata. Preeska zemav da se izmasiram malku I na levata strana napipav topce, se naogja odma do zilata. Se preplasiv poso pokraj anksioznosta use ova mi trebase ispaniciv epten. Moze I ne mi prasanjevo za tuka ama da ne ima nekoj pojma so bi mozela da bide. Po sekako sabajle idam na lekar samo nezz kako ke zaspijam denes. Na rab sum od panicen :(

На hoex му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Sun &moon

Sun &moon Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    105
    Duso mozi e i nekoe podkozno brumce jas imav nekolku pati takvi cudi na glavata i odma si mislev imam tumor na glavata sega mi se povraka odma mislam deka ima tumor na stomakot nekade . Pocekaj edna nedela ako ne se povleci odi ma doktor cisto da se pregledas.

7. Sun &moon

Sun &moon Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    105
    Kazete mi so pienje na antidepresivi so sedativi posle kolku vreme mozete da osekate epten golema promena . ? Ova mi se zdosade veke sakam da bidam ona starata nasmeana sto uzivase vo zivotot ne vaka den za den so glup nemir vo dusata

8. MilaJ

MilaJ Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    14
    Dragi moi kazete nekoj dobar psihijatar zosto ne samo sto segasnava ne mi pomogna tuku i ankcioznosta stana se poizrazena veke 4 dena kako vo pekol sum mi se uvrte vo glava deka srcevo ne mi e vo red a pred mesec dena bev vo filip vtori rezultatite super,pred dva dena krvna slika se si e ok samo sekerot mi e nizok malku a jas ne sum ok sinoka zavrsiv na hitna,:( :( zal mi e detevo nemozam da go rastam kako prav roditel koga denot mi pocnuva so misla ke mi se sluci nesto i mi zavrsuva so istata misla, od vesela osoba komunikativna nasmeana se pretvoriv vo cveke samo tonam i venam :( :(

9. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    Da ne ispadne deka vi pisam samo koga mi e loso, sakam da vi kazam deka i pokraj nenadejnite pritresuvanja na snagata,gusenjeto i taka natamu ne im podlegnav pak na heleksot i vekje tri meseci sum "cista" . Znaci jas iako se zalam celo vreme ,dlaboko vo sebe nauciv da se boram so ovie simptomi , a nadezta deka eden den skros kje zaboravime na ova nikogas nema da umre. Zaedno sme posilni i veruvajte deka kje uspeeme- ova vi go kazuva covek koj najubaviot del od mladosta go pomina megju cetiri zida,covek koj se plasese duri i od sopstveniot vozduh. Koga kje se prisetam kako so @natemila sme se tesele za edno kapenje od koe ocajno se plasevme i koga kje razmislam do koj stepen sme stignati sega ,svakjam deka nie zasluzuvame da bideme uste podobro zatoa sto sme Hrabri Borci .. Ne se otkazuvame lugje i site kje uspeeme . Ve sakam

На mal.ecka, Giovanna, Cleonika и 8 други им се допаѓа ова.
  10. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.908
    Допаѓања:
    267.408
    Заборави каква си била - минато свршено време. Размислувај каква ќе бидеш.
    Анксиозноста не се појавува без причина.
    Предолго сме игнорирале нешто, анксиозноста се појавува како краен степен на тој “прикриен“ стрес, сигнал дека е крајно време нешто да промениме.

Ако е погодена терапијата, за 3-4 недели веќе треба да осеќаш подобрување.

11. poetesa09

poetesa09 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2010
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    24
    Ova se simptomi na depresija. Te sovetuvam da posetis psihijatar, mozes preku maticen a mozes i privatno. Nema nisto strasno vo toa, naprotiv mnogu ke ti pomogne. Nikoj ne zasluzuva vaka da se cuvstvuva.

На CameliaMiller му/ѝ се допаѓа ова.
  12. poetesa09

poetesa09 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2010
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    24
    Koga ima navistina potreba, podobro e da se zemat, otkolu od nekoi tabu i pogresni mislenja da se izbegnuvaat. Se zemaat odreden period potoa se prekinuva. Sega ima tolku dobri antidepresivi koi ne pravat nikakva zavisnost. A efektot posle nivno prekinuvanje e dolgotraen. Sekako vo tekot na terapijata e potreba kontrola i seansi kaj psihijatar. Takvi apcinja ne smeat da se zamaat na svoja raka i treba redovno pienje. Pocnuvaat da deluvaat po 2 nedeli. Na pocetokot i na krajot dozata postepeno se zgolemuva i namaluva. Se toa go objasnuva psihijatar. Nema niso strasno i edna godina da piete ama potoa ke si bidete ona sto ste vie vsusnost otkolku vaka samo poloso i poloso ke se cuvstvuvate.

13. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.908
    Допаѓања:
    267.408
    Hoex и јас сакам да те прашам што имаш против ад?
    Остави на страна сите глупости што си ги изнаслушал, ако ти речат да пиеш терапија за срце, шеќер, нема да пиеш? Антибиотици?
    Не гледај на ад како на наркотик, не се.
    Нема да се разбудиш и да не знаеш кој си :)
    Истиот си. Само посмирен, пооптимистички гледаш на светот.
    Навистина ми е најкриво што премногу луѓе страдаат во тишина заради глупиот менталитет и полуписмен народ.

Не е ништо страшно да одиш на психијатар и да пиеш ад.
    Страшно е да живееш заробен во ваква состојба, а има помош, има начин.

Премлад си за вака да живееш.
    Крени главата и решавај го проблемот.
    Животот допрва ќе те шамара, мораш да се бориш за себе!

14. poetesa09

poetesa09 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2010
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    24
    Seansi kaj psihijatar

15. poetesa09

poetesa09 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2010
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    24
  16. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.908
    Допаѓања:
    267.408
    Мене прво ми беше тешко да зборувам :D
    Си викам, ако зборам, ќе плачам, а јас не плачам пред народ. :x
    Ама кога еднаш прозборев, сега си плачам, се смеам, немам подобар пријател :)

17. poetesa09

poetesa09 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2010
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    24
    Toa si se profesionalci kako sto si ima i drugi doktori specijalisti. Na ginekolog mu gi pokazuvame nasite intimni delovi no fizicki, a na psihijatar intimnosta no dusevnata. Sto e duri i pobitno i potesko. No da veruvam i treba da go osekjas kako prijatel za razgovor, i slobodno moze da places pred nego. Toa nesto najnormalno. :)

18. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.908
    Допаѓања:
    267.408
    Физичките интимни делови се покажуваат МНОГУ полесно :)
    На гинеколог, на козметичар, пред сексуални партнери :)
    Душата е најтешка за разголување.

На macovska и natemila им се допаѓа ова.
  19. veren

veren Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    548
    Допаѓања:
    1.270
    Значи се можело и без апчиња :) се е до нас не е до лековите ни пак до докторите тоа цело време го зборам , мило ми е што знаеш сега дека си појака од стравот :) позззз

На Cleonika, deskarada, bubic.k и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. stelaohrid

stelaohrid Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    232
    Mesec i pol dva a moze i podolgo jas koga piev zepira za edna nedela bev kalo nova s 10 meseci pijam remirta samo spienjeto gadenjeto i apetitot mi se sredija stravot uste e prusuten sama nikade ne odam odma trista filmovi vo glava so terapijata e individualno sekoj covek razlicno