Добро, тоа сите го правиме, а и целта е да успееме да научиме да живееме без ад. Не е крај на светот и ако ги пиеме, ама добро е, нормално, како и за сите други терапии, да можеме без нив. Само сакам нешто да те замолам, мислам дека ќе ме разбереш - немој однапред со коментари “не ми падна ни на памет“, и слично, затоа што така можеме да одбиеме од посета на доктор некој кој навистина има потреба и од доктор, и од ад, или на некој кој тек почнал да пие, да му создадеме паника беспотребно. Не сечија состојба е иста и може да се третира без медикаменти. Во оваа земја сеуште е табу посетата на психијатар и пиењето ад, се согласувам дека некои луѓе од лигавежлук пијат (па уште и на сопствена рака), но ова е јавен форум па да пробаме да не обесхрабруваме некого, освен ако немаме доволно факти и докази со кои можеме да потврдиме дека таа личност не треба да прави нешто, што докторот кажал дека треба. Се надевам нема да ме сфатиш погрешно, не ми е ни намера да ти менувам мислење, ниту ништо слично, само дадов еден предлог кој мислам дека е добар, од аспект на тоа дека форумов го читаат многу луѓе, па и оние на кои очајно им е потребна стручна помош. Имај пријатна вечер
Апсолутно се согласувам, до збор. Подлабоко се запаѓа ако се занемариш сама себе, а не ако не пиеш или пиеш ад Исто и јас така, иако немам стаж колку тебе. Веќе знам како и кога да се “дозирам“, и најголем дел од животов и без ад и без Хелекс ми поминува, ама кога имам премногу стресен период очекувам анксиозна епизода и се спремам. Докторката е согласна со мене за мојов начин на третирање, затоа што до сега се покажал како успешен, ни јас не сум постојано со ад, ни па имам веќе панични напади. Во најголем дел од времето можам сама да се справувам со симптомите, ама доаѓаат денови кога немаш сила за ништо, премногу обврски, живот во трчање, и едноставно ми е полесно да си дадам “оддишка“ неколку недели со пиење на Хелекс, од 0.25 - половинка Матичната еднаш ме праша дали воопшто толку мала количина ми делува Со оглед на тоа дека никогаш немам пиено претходно ништо за смирување, да, и таа мала, безначајна количина ми делува, можеби е и пласебо - не знам, ама се додека е во овие граници, добро е
Anafranilot e od grupata na postari antidepresivi nareceni TCI.Ovoj antidepresiv najcesto go davaat koga prethodno se koristeni dva antidepresivi od grupata SSRI no ne dale rezultat. Inaku e antidepresiv broj eden pri lecenje na opsesivno kompulzivno poremetuvanje.
Jas se plasam da ne imam tumor na glavata , na stomakot , da ne se zbudalam . I nogu pati se plasam od duhovni raboti . I uste 1000 bolesti imam preziveano .
mene mi e mnogu teshko imam goolem strav neshto ne e u red so mene...proshli put koga bev na psihijatar mi reche deka imam silno izrazena anksioznost ja sve mislim deka e pogreshna dijagnozata.
Kako sto imam pisano bev na eho za site organi se e kristalno cisto baska I maticnata a I uste trojca doctors mi kazaa deka nemam nisto jas we plasem dodusa sega poretko a I se plasev deka jas sum edinstvena so takvi misli ama otkako pocnav da ve citam se cuatvubam prekrasno
I mene mi rekoa isto jas uste si mislam nesto ne e vo red so mene .pijam terapija ama neznam malku podobra sum ama nogu gluposti mi idat u glava . Ti zosto mislis nesto ne e vo red so tebe kako se osekas?
Ufff znaci kolku luge pominuvame niz ova . Jas imam ispitano poveke raboti i so mene e se ok ama mislam nesto ne e ok .cudno se osekam kako tesko mi e da zboruvam so luge . Abe so ne osekam . Sekoj den si davam nadez deka nema nisto ama toj nemirrr ne isceznuva
Mozeme li da naparavime lista na psihijatri i psiholozi (drzavni ili privatni) koi sme gi posetile ili posetuvale i za koi smetame deka si ja znaat svojata rabota i koi mnogu ni pomognale vo nadminuvanje na nasite problemi. Eve jas bi ja zapocnala listata: Psihijatar dr.Kamka Paketcieva od drzavna bolnica mnogu dobar doktor i za razgovor i za lekovi.
Дечки...Со гуглање на симптоми на се што ќе ве заболи нормално дека ќе изнајдите се и сешто по нет.Ме заболел стомак,ме заболел.Глава ме заболила ма нека боли.Жив човек,не секогаш има совршен баланс телото па ништо да не не боли.Гледам погоре ја напаѓате @natemila зошто кажа дека е против тоа да се наслонуваш само на апчиња а е скроз во право!Апчињата да,помагаат за да се застани на нозе но не и да те задржи таму.Треба силна воља за да се продолжи понатаму и да се успее!Излегувајте почесто,нека ве огрее сонце,вежбајте па макар и дома,љубете некој со цело срце и душа и дозволете си да уживате во животот!Со затворање дома и мислење само на негатива нормално дека ќе биде лошо.И најбитно не бегајте од паниката!Прифатете ја,оставете ја нека го обземи телото и не се плашете,ќе пројде!Кога ќе се навикните на чувството дека и покрај тоа сте останале на нозе и ништо не се случило ќе биди полесно! Зборот ми е,правете работи што ве правеле среќни пред состојбата,не прекинувајте да живеете! Почнете од денес,убав ден е надвор! Бидете силни борци!!!!
Mene koga ke me fati nekoja kriza nemozam da sedam doma mi se cini deka ke polufam odma izleguvam od doma