Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    FB_IMG_1446551854976.jpg Убав денн

На Sireni, mal.ecka, deskarada и 14 други им се допаѓа ова.
  2. bumbaroska

bumbaroska Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2010
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    392
    Mozebi nemase da panicam tolku dokolku he citav na net za sekoja bolka sto ke ja osetev na gradata barav odgovor I uste povejke se plasev ama jas ko we zapnav samo na ednata grada ova mi bese uste edna dobro naucena lekcija :) I da site simtomi si gi stvarame nie samite od mislite od nasiot mozok

На deskarada, bubic.k и natemila им се допаѓа ова.
  3. starstar

starstar Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2015
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    69
    Не знам зошто сте толку убедени дека само со психијатар и апчиња поминува нема врска :)
    Треба да се има волја и да го нема тоа "не можам" .

На deskarada, Cleonika, Beba@b и 4 други им се допаѓа ова.
  4. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.053
    Можете вие. Само дајте си време и барајте ја позитивата во се' и во секого. Не бидете во грч, полека опуштајте се со се' она што ви прија. И соочување со стравот, обавезно.
    Активноста е верувајте многу важна за да нема време да мислите на неа.
    И заљубете се, несебично, отворено, искрено. Тоа е еден од лековите за да ја надминете анксиозноста. :)

На GirlLove, deskarada, bubic.k и 6 други им се допаѓа ова.
  5. Beba@b

Beba@b Активен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2015
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    15
    Odlicno kazano :) sosema se soglasuvam. Bravo za zborovite :)

На Cleonika и julie77 им се допаѓа ова.
  6. sanya.n

sanya.n Активен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    85
    bidete pozitivni kolku i da vi e tesko,samo taka ke go sovladate stravot vo sebe.nikoj od nas tuka ne e bolen nitu fizicki nitu psihicki.

На Sireni, Beba@b, bumbaroska и 2 други им се допаѓа ова.
  7. sandrice25

sandrice25 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    172
    Eve I jas da si kazam :) posle 7 mes vo vakva sostojba se resiv da otidam na psihijatar koj sto leci so psihoterapija. Zenata od start mi kaza deka apcinja ne prepisuva. Si ja kazav makata sto me plasi kakvi napadi dobivam megjutoa nekako nasiot razgovor ne bese samo za anksot odnosno nie za anksot mn malku razgovaravme. Povekje zborevme za mojata nervoza I za nekoi drugi problemi. Mi kaza kako rezultat na sto mi se javil anksot, megjutoa koga iskociv od tamu jas povtorno neznaev so da praam pri panicen napad, kako da se spravam so ova. Se razbira ona mi rece deka e prv cas I deka mi treba uste psihoterapija deka ova e samo zapoznavanje, megjutoa sto mislite da prodolzam da odam ili da si baram drug zatoa sto ne se malku pari,a treba da odam ednas nedelno. Imajte ubav den :)

8. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    И јас вчера излегов ради ова на ладното и добив паничен напад надвор, снемав здив, почна силното тресење на телото и плачев како мало дете, луѓе се стрчаа мислеа којзнае што ми е. Се плашам да заспијам да не изгубам воздух на сред спиење.
    Имав многу стресна ситуација минатиот месец и кога и да помислам на тоа почнувам да се гушам и да губам воздух.
    Денес ќе одам на консултација кај докторот и најверојатно ќе се вратам на ад, не ја можам ситуацијава веќе...

9. stelaohrid

stelaohrid Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    232
    I mojot panicen napad izgleda tokmu taka izleguvaj so drustvo so muabet za da ne ti odleta pametot na druga strana koga sme sami se budi strav sto ako ova sto ako ona i doagja panikata, samodoverbata ni e na nula

На blueberry93 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. veren

veren Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    548
    Допаѓања:
    1.270
    нареден пат кога ке имаш страшен напад и јак , направи нешто како совет од мене седни си било каде земи една чаша вода напиј се и наместо да се плашиш од нападот остани силна и длабоко во себе предизвикај го нападат уште повеке да те обземе и јас ти гарантирам 100000% дека ништо лошо нема да ти се случи и ке помине за некоја минута , пробај така ако било што ти наштети на здравјето кажи ми каде да дојдам ке дојдам и удри ми 10 шамари што сум те лажел :) остани силна појака си од тоа само храбро

На sanya.n, deskarada, bubic.k и 5 други им се допаѓа ова.
  11. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    Јас прво не бев сама, меѓутоа се враќав сама, демек да попешачам да се опуштам. Последно време избегнувам излегување, особено во друштва, само со дечко ми и 2-3 другари, коишто ме знаат и можат да ме истрпат и ваква. Инаку вака се осеќам како товар, не можам да се насмеам, да ги ислушам другите. Окупиран ми е мозокот/телото со стравови. И инфузија примив, за што? Ни срце ни бутур било, само психа. Инаку да, преку ден е подобро, муабет/друштво, колку толку се смирувам. Пеколот ми е вечерта, останување сама во соба. Ама што се' не поминало, па стравовиве ли, така? :*

Хахах, ме насмеа. Ќе се обидам, фала многу на поддршка. :hug:

На natemila и veren им се допаѓа ова.
  12. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Хахах, ме насмеа. Ќе се обидам, фала многу на поддршка. :hug:[/QUOTE]

Ова и тоа како помагааа. Немав напад долго време, и пред некој ден си одам на пазар и чекам надвор пред месара мајка ми да испазари и одеднаш ме фака јака тахикардија, почнав да се препотувам и да ги гледам матно луѓетоо... малце повеке паникава ми беше од возбуда за нештоо....нно не е битно, и си викам ок ајде посилно нека ми чука срцево, ајде нека ми се слоши, нека паднам сега одмаа ама не се помрднувам ни со ногаа ќе стојам со место исправено и ќе видам кој е посилен, и верувај не верувај после 2 минн се смирив како ништо да не било. Значи кога ке дојде нападот не се обидувај одма да го преусмериш мозокот во позитивно нема да ти успее, бидејки ти в тој момент си преплашена и со поситивните мисли само го збунуваш мозокот. Застани соочисе, предизвикај го да биде појаккк и ке видиш како ке си замине.

На deskarada, bubic.k, Cleonika и 7 други им се допаѓа ова.
  13. veren

veren Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    548
    Допаѓања:
    1.270

Ова и тоа како помагааа. Немав напад долго време, и пред некој ден си одам на пазар и чекам надвор пред месара мајка ми да испазари и одеднаш ме фака јака тахикардија, почнав да се препотувам и да ги гледам матно луѓетоо... малце повеке паникава ми беше од возбуда за нештоо....нно не е битно, и си викам ок ајде посилно нека ми чука срцево, ајде нека ми се слоши, нека паднам сега одмаа ама не се помрднувам ни со ногаа ќе стојам со место исправено и ќе видам кој е посилен, и верувај не верувај после 2 минн се смирив како ништо да не било. Значи кога ке дојде нападот не се обидувај одма да го преусмериш мозокот во позитивно нема да ти успее, бидејки ти в тој момент си преплашена и со поситивните мисли само го збунуваш мозокот. Застани соочисе, предизвикај го да биде појаккк и ке видиш како ке си замине.[/QUOTE]
    тоа е тоа што се обидувам да го кажам :) позззз :muscle:

На Sireni, bubic.k, presiosaP и 2 други им се допаѓа ова.
  14. zoceeee

zoceeee Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    70
    Znacii na nikoj nrma nisto da mu se slucii od sostojbata samo treba ignor na site simptomi i druzbaa so pozitivni licnostii i mnn razgovor

На Sireni, bubic.k, Cleonika и 5 други им се допаѓа ова.
  15. silvija88

silvija88 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2013
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    184
    Ova so predizvikuvanje na napadot go citav vo edna kniga sto ja spustiv od internet se vika panic away. Istoto go pisuva koga zapocnuva panicniot napad da ne se protivis da go posmatras na pocetokot koga ke stanne posilen brois do 21. Mu davas 21 sekunda da go napravi najlosoto sto moze, potoa koga ke istecat sekundite, koga ke vidis deka nisto ne se slucilo mu kazuvas deka vremeto istece i nema da se zamaras poveke. Knigata e golema okolu 200 stranici se obidov da ja prikacam na forumov no pisuva deka sodrzina e pregolema. Dokolku saka nekoj da ja cita ke se obidam vo pomali delcina da ja postiram, ako ne mozi ni taka ke vi kazam kako da ja spustite.

На deskarada, blueberry93, CameliaMiller и 2 други им се допаѓа ова.
  16. veren

veren Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    548
    Допаѓања:
    1.270
    најдобрата книга за напади и анкс :)

На CameliaMiller, Cleonika, sandrice25 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. azzurro

azzurro Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2015
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    851
    ja vchera bev na kontrola kaj psihijatarot mi reche deka imam podobruvanje zdrav sum sosema nema potreba od drugi ispituvanja, i nekako podobro mi dojde samo ponekoash mi doagjaa negativni glupi misli, stravovi ama so konstantno ignoriranje mislim deka kje bide podobro.

На Sireni, bubic.k, blueberry93 и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    Да, таа е таа книга што сите ја спомнуваме тука, ја имаа неколку постирано порано на форумов, и навистина е добра, доволно е само да ја чита човек, и сознанието дека некој го минал истиот ураган низ кој што ти минеш, и го преминал, и напишал книга детално објаснувајки и убедувајки не како е се ок, многу опушта самото тоа, и дава самодоверба.

На deskarada, CameliaMiller, silvija88 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Sireni

Sireni Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2015
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    48
    (highfive)(y)
    Душо ти благодарам за тоа што ми обрна внимание т.е на мојот пост и прашање.Ќе продолжам да се мотивирам самата себе и секако да ве следам со вашите позитивни искуства.

На Giovanna, natemila и Cleonika им се допаѓа ова.
  20. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.908
    Допаѓања:
    267.409
    Одамна и се токмам на Паник Авеј, ако имате линк праќајте одма :)

На hoex му/ѝ се допаѓа ова.