da ama deprozelot ne mi odgovara mi trpne celo telo poveke od niv a toa sto go vnapisav pregeska za glavata deka mi trpne i ustata i jazikot dali e seto toa od nervite aj pisi ili najdi me na f b pod goke nikolov
Zdravo na site. Gi citam vo momentov vasite problematiki i se tesam. Go imam i jas istiot problem, otkako imav spontan abortus i posle nekolku dena smrten slucaj vo semejstvoto veke pola godina si go postavuvam istoto prasanje sto pretstavuva zivotot.. si velam koga mozese da mu se sluci najlosoto na moeto bebe vo mojot stomak zosto i mene ne bi mi se slucilo nesto loso..i sega sekoj den ocekuvam deka ke mi se sluci nesto i ke pocinam. Od prethodno navedenite stresni sostojbi mi se pokaci i tiroksinot sega ja lekuvam i tiroidnata zlezda. Mnogu se plasam kako ke prodolzam ponatamu. Od vedra hrabra licnos prerasnav vo placka sekoj den placam i se molam da doziveam starost. Zarem na moite 25 god da se cuvstvuvam vaka ? Seuste ne sum posetila strucno lice za mojot problem no citajki gi vasite razgovori mislam deka e dobro da go napravam toa. pozz do site
Поздрав Бапа.....добредојде ех....за жал!! Едно ке ти кажам....имаш само 25...ееееј девојче пред тебе е животот, те молам еден спонтан и веднаш паѓаш.Знам колку е тешко ијас го изгубив бебетои се беше попусто...плачењето, паѓањето во депресивно-анксиозни состојби.Не!Мораш да побараш помош од некој лекар , ма да и не мора..избори е сама и да се ,,потрудиш,,хе хе да си направиш друго.Оваа првово ...речи си,,така морало да биде,,(не морало ама немаме избор). Ајде душо знам една пријатлка која имаше дури 4 спонтани (не дај Боже)ама на крај успеа...сега е среќна. има прекрасно момченце.. Минатото не можеш со ништо да го поправиш...колку и да сакаш и колку и да размислуваш и ......ајде стегај си ја дфушата, заборави и гледј само напред...послушај ме јас имам 45 год. и многу претрпев и претеглив во животѕот...не вреди да тажиш по загубеното...не вреди.... поздрав драга ...незначи дека еднаш се случио пак ке се слчи...НЕ..верувај дека се ке биде како треба и навистина така ке биде!!!!!
Dunja od srce ti blagodaram tvoite zborovi mi znacat mnogu. Drago mi e sto postoi nacin da komuniciram so licnosti koi se soocuvaat so isti ili slicni problemi...tesko e da te razbere nekoj sto ne ja pomial ovaa sostojba. ke se potrudam sekoj tvoj pisan zbor da go napravam realnost. Pozdrav i sekoe dobro. [mod-kirilicaeuirq6m][/mod-kirilicaeuirq6m]
Здраво Бапа, и одма да кажам да не се секираш. И мене ми се случи истото, не баш исто, ама слично...во секој случај го нема веќе бебето...долго тагував и со сите се расправав, но потоа времето навистина лечи се...Морам да напоменам дека пиев и АД, но со тек на времето сфатив дека не можам да живеам во постојана тага. Мила, ние сме веќе дојдени на овој свет и заслужуваме и имаме право да сме среќни. Оние кои си заминале, веќе заминале (бебе, родители...) Мој совет ти е, да појдеш на психијатар, ако не можеш да функционираш во секојдневието. Ќе ти препишат можеби нешто, и сето тоа ќе ти помогне малку да се средиш. Потоа, сфати дека ништо нема да ти се случи, зашто тебе ти е одредено да одиш понатаму. Истагувај ја загубата, исплачи се, солзите се река на животот. А потоа, „напиши му писмо на бебето, кажи му дека ти е жал и дека кога ќе бидеш подготвена за него, нека повели и пак нека дојде...“ и потоа, обиди се да не мислиш повеќе. Главата горе и грабај
Така е Аззура...дури и мене ме утеши ех иако јас одамна го имам исплакано и поздравено со бебето....Времето лечи ......така е ...мора напред да се оди...животот еполн со изненадувања и убави моменти. Бапа....тргај напред...еве сме јас и Азура со тебе...
Се апсолутно секој симптом ти е само од анксиозноста односно од нервниот систем. Тио само мислиш дека депрозелот ти ги прави тие симптоми, јас сега читав во моето пакување и нигде не пишува дека депрозелот има такви нус појави. АКо не ти одговара отиди на психијатар ке ти заменат и ке ти дадат друг антидепресив. За твое добро е тоа. Мене мн ми помогна за трпките во главата, јазикот и на устата ми еден билен лек Персен, на билна база е и нема негативни ефекти земи го пробај. Мораш нешто да правиш вака само во место стоиш. Ајде храбро и мене и на мн други од форумов ни е лошо, јас секојден вртоглавици имама а имам 21 година и 6 годи сум анксиозна што да кажам јас ајде мора малку сам.
a znaci sto mi trpne ustata e od toa neli da n e se plasam a tebe celi li 6 godini ti e so ovie simptomi
vaka imam, eden problem koga miruvam mi krcka nesto kaj levata raka dali e od ansioznost pisirte [mod-kirilica:24z5olji][/mod-kirilica:24z5olji]
Вака...Приметив дека во неколку теми пишуваш за еден исти проблем што го имаш..Значи како што кажуваш - трнење на устата, јазикот, крцкање во левата рака(тебе те цитирам), укочен врат и рбет, болки во половината итн...Мислам дека ти немаш некакво органско заболување, туку си во анксио-депресивна состојба и треба да побараш помош од психијатар, бидејќи и самата признаваш дека имаш проблем и патиш од депресија...Не можеш на своја рака да земаш анти-депресиви и сама да се лекуваш, мораш да одиш кај стручно лице, кое ќе ти помогне...Денес приметив дека цел читав ден во неколку теми пишуваш за депресија, за болки итн..Така нема да се излекуваш во никој случај...Форумов е супер место за виртуелно дружење, споделување искуство со другите, советување итн, но од тука не може никој да те излекува...Активирај се малку, врати се во реален живот и побарај помош од психијатар...
Нема потреба 100 пати да прашуваш дали ми е од анксиозноста ова дали ми е од анксиозноста она. Се ти е од анксиозноста свати верувај ни и јас поминувам и сите овие луѓе. Јас првите 3 години ги имав симптомите на трнење но со тек на време тие исчезнаа останаа само вртоглавиците. Се е до нашата психа, мораш да посетиш стручно лице за да ти препише терапија или да ти ја смени оваа и да имаш подобрување. Сите поминуваме низ истото, само мораш да сватиш дека не е органска болест туку дека е од главата сето тоа, така ќе си помогнеш на себе си.
ami sum bila dva pati na psihijatar ama jas ne sakam da piam apcina momentalno pijam kapki valerijana i persen na bilna baza a znam deka se mi e od ovaa rabota i koga mi trpne glavata najmnogu me faka strav
Ne mozes, razberi ti kazavme site deka treba da pies apcinja...sto pati ti kazavme da ne se plasis i da prezemes nesto , a prvo e da pies terapija. Pocni da pies i po 3 nedeli pisi kako se osekjas
Aman devojce, kakov mozocen udar, ajde dosta stvarno, pa i za tebe ne e ubavo vaka da se maltretiras ...mlada si , odi izlezi so drugarki, napij se eden helex i dosta mislis na gluposti. Mozocen udar ne se dobiva taka, a glavat ti trpne od nervniot sistem. Ti kazavme pij terapija i da se javis za 3 nedeli
Zoceee ова се што го пишуваш и прашуваш дали ми е ова дали ми е она VERUVAJ SE SE TOA SIMPTOMI NA ANKSIOZNOSTA и најдобро би било да посетиш психијатар и верувај дека после барем еден разговор ке се чувствуваш поинаку ако не и подобро сето ова сите што сме овде сме го поминале и мора да ни веруваш и немој да се плашиш ништо страшно нема да ти се случи запомни НИШТО bapa поздрав и за тебе еве да ти кажам дека и јас имав еден спонтан така да мила не си сама и немој да паѓаш со духот тоа е најбитно Поздрав за моите DUNJA,AZZURA,CIELO5 како сте ми женчиња ја мааалку подобро само секогаш тоа прашање до кога дај пишете нешто да знам дека сте тука не мора да е за анк. дајте некој рецепт за колачи ве гушкам сите
А баш прееска те помислив и си реков сигурно е подобра...и гледам дека е така Ма не се прашувај до кога ќе ти биде подобро, едноставно знаеш дека си ОК и терај даље. Договори некое одморче ако можеш на море, излежавај се, одмори се, врати се згодна и поцрнета...а знаеш дека летото е прекрасно за љубов (од кај знаеш, може ќе упали нешто хахаха) еве ти една песна за да се потсетиш на стара добра времена hihiii http://www.youtube.com/watch?v=QYHxGBH6o4M
Azzura фала срцка на песната телепатија опасна работа хахахаха.Добра сум али и порано било вака и знам дека пак ке се врати али ке уживам барем додека ја нема кучката еве една и од мене мене ова ми дава некоја снага незнам зашто али добра е за играњеее http://youtu.be/z33tH-JdPDg Ти како си ми мила???