Zenski aj sovet ako moze. Decko imam 3 i pol godini (i prsteni razmenivme) jas sum premnogu zavisna od nego, samo so nego mozam da izlezam zasto mi ja znae sostojbata i imam doverba vo nego, mnogu mi pomaga, no na momenti custvuvam deka ne mi posvetuva dovolno vnimanie.Taka e zatoa sto toj vozi kamion i po celi denovi e na rabota od rano sabajle od kaj 6 casot do vecerta, si doaga nekogas 20 casot nekogas 22, premnogu e umoren, jas cel den ke go cekam, toj koga doaga kaj mene ili jas kaj nego za eden cas zaspiva, a jas sakam da razgovaram so nego da mu gi kazam moite maki, ama nisto. Nikogas dosega nemame film gledano zaedno, sekogas sama gledam. Ete se slucuva da spie i vo kamion vo posledno vreme pocesto. Nekogas i vo nedela ne e sloboden. Znaci toj postojano e na rabota jas doma si sedam ko utka i se nerviram, nemam so koj da izlezam, majka mi e tuka ama mi se zdosadi i taa veke. Soogled na toa sto e postojano na rabota platata mu e mizerna. Sto pati se karavme za toa ete i sega. Edno vreme mi velese ke najdi druga rabota ama nisto ne se ni potrudi. Ete jas se nerviram mnogu poradi toa, si mislam me ostava sama, si mislam deka treba da posveti poveke vreme da izlezam od situacijava. Taka jas si mislam, dali imam pravo da se lutam ili ne veke ne sum ni sigurna. Zatoa sakav da ve prasam za vasite mislenja. Pozdrav
I kaj mene taka nema nema ke prufuci niz glava nekoja misla deka nesto ne e vo. Red so mene ama jaas odma kontra ili ke pustam muzika ili odma so decava je. Redime kocki a I slozuvalkatta e super zanimacija
mojot psiholog me predupredi deka simptomite na stravot ke setaat niz teloto koga ke se izboris so eden ke se pojavi drug.znaci jas imav mnogu do sega eden period mislev deka nemozam da goltam,deka ako goltnam ke go goltnam jazikot i so strav goltav,potoa mislev deka sekoj moment ke mi se stemni ili deka gledam matno mislev ne mie cist vidot,mislev deka ke se onesvestam,eden period pocna ednoto use da mi se zatnuva i da mi sviri i toa mi stvarase panika,potoa mislev deka imam nesto vo glavata kako da mi vibrira,i neznam uste sto drugo no eve sega poslednive denovi mislam deka se gusam nemozam ubavo da disam ovoj simptom od site do sega najmnogu me plasi i me voznemiruva,eve vekje tri meseci ne sum izlezena so drugarka na kafe pa kamo li vo diskoteka,ednostavno nemozam nikako da se odlucam na toj cekor,i zaboraviv da kazam poradi ova sega sto mislam deka se gusam znaci toa mi e nonstop vo mislite,izdrzuvam do kaj 7-8 navecer i moram da se iznaplacam za da mozam posle toa malku da disam normalno i se taka dodeka se smiram malku i povtorno taa misla me fakja nemozam da zivam vekje ne mi se zivi ednostavno nisto ne me raduva i za nisto nemam zelba,sekoja nadez veke vo mene poleka umira nemozam da de boram veke ova me unisti...
Знам како е кога ништо не те радува и ништо не ти се прави тежок период е тој но мора да го надминеш животот не смееш да го минуваш во солзи и страв, немој да плачеш безпотребно ке помине остави ги сите симптоми настрана и стравовите во себе предизвикај ги и ке си отидат од тебе без да се поздравите ,се ке помине мораш да бидеш јака ништо не ти е уништено се што почнало мора и да заврши , биди позитивна се ке биде во ред со тек на време
Se obiduvav se no koga ke dojde toj napad nemam hrabrost da mu se sprotistavam posilen e od mene,neznam kako naednas vaka se obeshrabriv nemozam da se prepoznaam do pred tri meseci imav mnogu samodoverba znaev i da reskiram i nisto nemozese da me spreci ili da me isplasi,sega pocnav na fax,koga ke ja fatam knigata da ucam mi snemuva vozduh se gusam,sakam da odam na fax da se druzam da zavrsam fax da se gordeat moite roditeli so mene,nemozam ednistavno da ucam ova me koci mnogu a ne sakam da gi razocaram roditelite,sakam da bidam hrabra no ova posilno od mene veke nemam sila da se boram neznam sto ke napravam...
Здраво друштво Да ви се пофалам јас многу убаво си поминав на свадба, ми беше страв само в црква кога бевме, ми се вртеа мисли да не се онесвестам, да не ми се слоши, дека бевме еден сат,ама игнорирав, некако умот на други работи го пренасочував. За вечерата ми беше само многу мака дека од сабаје на нозе не наспана, ама се изнаиграв, после тоа се развештерив, на ништо не мислев хаха САкав уште, кога заврши свадбата ми беше криво Преубо значи Не дека моја ама сестра ми беше како пепечашка, невеста најубава Ах камо да се врати вечерта Се гордеев со себе, издржав цел ден, од сабајле рано станата, спиена само 4сати, цел ден на нозе, растрчував ваму таму. Заминав јас на вежбање, се чуствувам океј, вчера така малку ме здрма кога бев излезена. Дружете се, само позитивни мисли, ние сме посилни од се
Ke izdrzis i mene posledna sostojba mi e disenjeto izleguvam nadvor i mislam deka snemuvam zdiv deka se gusam znaci ne ti e samo tebe site gi imame istite simptomi ke se obiduvas da go ignoriras cuvstvoto podzastani podisi malu smireno povtoruvaj si deka toa e samo misla vo tvojata glava i ke pocnis da zaboravas ne smejs da se predajs na cuvstvoto nikako
Prvo kaj mene isto bese deka goltam jazik I deka imam grutka vo grlo, posle toa deka ke me akne srce pa mi se ,,kocese,, leva raka me bode se, posle rak na beli drobovi I gusenje. Ova so gusenjevo me panicese najveke mislev sekoj moment toa e toa. Megjutoa iskacav nadvor I sama iskacav I se setav so slusalki, taka primetiv deka ne se gusam deka e mojata psiha. Se gusev koga sedev doma I koga mi e dosadno koga nezz sto so sebe I samo mislam na gluposti. Koga imam rabota voopsto ne se gusam. Se javuvav po doktori I na kraj mojata maticna mi vika lugje Ziveat bez eden bel drob izvaden im e pa fubkcioniraat mn normalno a ti se gusis bez pricina. Za da se gusis treba da kaslas bez prestan fa nemozes da pozemes vozduh a ti imas srcebienje od strav I zatoa imas custvo deka se gusis. Taka zavrsiv so gusenjeto sea pak mi e grutkava u grlo ama ja prepisuvam na cigarite. Sekoj den borba I sto povekje nadvor,druzenje so lugje
I jas bev na svadba vikendov no ne uspeav da se raspolozam nikako,stanav da svrtam edno oro no zede sa mi se vrti cela sala i si sednav .. Jas sum dolgo vo ova vekje i mi e stram da kazuvam negativni raboti. No sekako gi ima i pozitivni ,da receme deka sme na pola no se nadevam deka kje bide podobro .. Jas maka macam so nesonicata,ke legnam kaj 11 i do 4-5 taka se vrtam niz krevet nemozam da zaspijam .. Denes cel den izlezena po kafinja so drustvo ubavo mi minuva denot, koga ima sonce ima i pozitivna energija.. Nesto mnogu sum emotivna si gi osekjam solzite deka edvaj gi zapiram , no ke pomine. Ke bideme dobro .. Site !
Срцкооо ке биде добро. А емотивноста си останаа кај мене , нема ден да не заплачам.Дали за детенце на улица што проси, дали за некоја емотивна статиа, па ќе ми текне на татко ми и другарка ми и нема ден бес плачки. Сега во сабота и на гробишта нели дека задушница малце чуствувам немир дека и угорница е а треба пешки да одам но се надевам добро ке поминам.
Како сте дечки? Ја лека полека се излекував (се разболев месец ден влечам,овој антибиотик оној)thank god овој помага. Што има ново кај вас? Се отепав од читање,не знам мене зборење и "tough love" од најблиските,ми помогна.Ќе помине иако сеа изгледа дека не,зборење и зборење е лекот барем кај мене. Баш пред некој ден една пријателка на мајка ми шо и се јавуваше за муабет ова она пошо има анксиозност,рече била на психолог кој и напраила тест и на тестот испаднало дека нема никаква анксиозност.Ха,мисли мисли,ете сите они кои сакат ваљда од матичен ли се зема упат или шо знам,отидете пробајте.Лекови сите дрднаат тука нишо,реално лек не можеш да зимаш цел живот така? Занимации,ето по театри може да идеме,опери,книги,жичарана на вода. Љубов до сите вас,имајте прекрасен ден .
Битно е дека си побарала помош и сега останува да бидеш упорна и да веруваш на психологот. Со тек на време овие симптоми нема да те плашат, слушај паталец. Еве денес сум потресена, раце и нозе се потат, матна глава - ама ќе помине! Нема да умрам, не сум болна, нема да полудам. Дозволи им на симптомите да бидат најсилни што можат, ќе видиш нема ништо да ти биде. Анксиозноста е заебана, многу, и е тешка за справување, ама ќе најдеш начин, знам јас. Сите сме ние во иста каша (и многу други, кои во тишина страдаат), и сите ќе се избориме Јас ќе ти кажам нешто за себе Јас отидов сосема сама на друг континент. Сама, ни другарка, ни никој. Па после бев истата таа, што се сомнева во својата способност да отиде сама до WC. Верувај ми, период е. Не си создавај поголем стрес. Со сила не можеш да учиш. Само повеќе ќе се мачиш. Јас доцнев еден семестар, и никому ништо. Се средив себе прво, па го средив и факсот. Работи на себе, на своите проблеми, и кога ќе се чувствуваш доволно опуштена, само по себе ќе ти дојде да ја фатиш книгата. Купи си мелатонин. Не е страшен, хормон е кој секако нашиот мозок го лачи. Се продава како додаток во исхрана. Мелатонин еден, пригушено светло, и ќе заспиеш (и помирно ќе спиеш). Мене барем многу ми помогна.