Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.986
    Допаѓања:
    268.037
    Абе само со апчиња ништо не праиш :) Мене докторката од прв ден тоа ми го кажа.
    Асентрата ќе те оправи, Хелексот (кој го пиев само еден месец и сега по потреба) ќе ти треба дур Асентрата почне да делува, ама ако сакаш нормален живот - мораш да си го направиш.
    И така е, само со регулирање и на активности, и на храна, и на циклус на спиење, можеш да си помогнеш.
    Да смениш навики :)

На Cleonika и irina91 им се допаѓа ова.
  2. irina91

irina91 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2014
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    81
    Yezzz girl,баш така.Бај д веј убав ден то алл :).

На CameliaMiller му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Merlin_Monroe

Merlin_Monroe Активен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    143
    Vaka jas da kazam moe iskustvo so heleksot poso gleam pisuvaa nekoj deka tera na spienje.Znaci jas piev tri nedeli (od 0.25 mg) zaedno so zepira(prvata nedela edno navecer edno na sabajle,drugite dve nedeli samo po edno navecer) a sega go pijam po potreba.toj lek deluva samo na strav znaci ne tera na spienje niti t omalaksuva,funkcioniras normalno skroz samo bez strav,duri i samata se cudev kaj e stravot,deluva za 20-30 minuti i dejstvoto mu trae 2-3 saati.se nadevam e vi posluzat informaciive.i za opustanje navecer za ubav son vi go preporacuvam cajot od valeriana mnogu vkusen i ima prijatno relaksiracko dejstvo :) pozdrav

На azzurro и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  4. Sun &moon

Sun &moon Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    105
    Luge kako ste jas sum so mazot mi na ribolov preubavo e ovde ama luge mene me otepa dearalizacija i depresionalicaija . Nemozam da se opustam srceto brzo mi cuka nemozam da uzivam kako nisto ne mi e interesno kako vo son sum . Celo vreme se analiziram. Mnoguu mi e teskoooo lele

На Cleonika и hoex им се допаѓа ова.
  5. hoex

hoex Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2015
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    189
    I jas deneska bev u grad i se gubev u guzvata, im se cudev na lugjeto se mi bese cudno ama posle sobrav nekoja energija doma ne mi se vrakjase.

На CameliaMiller и Sun &moon им се допаѓа ова.
  6. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    Не сте сами значии и ја цел ден денеска се спремав да одам на журка вп др град и се изнервирав нешто од дома акп верувате анкс ми се разви 7 саати со некоја напматпст бев после не фати тоа чувсрво на анализирање и анкс и стргање во глава и црни мисли после долго ввреме..еве ме деа во дискп и значи порано сум обожавала да играм сеа поиграв малце ии некако ко брзо да се заморувам ко лошо вртење..не знам можеби и порано вака ми било ама не сум приметувала.. сваштааа ..ама ајде.жж само издржувајте. :*

На deskarada, hoex и Sun &moon им се допаѓа ова.
  7. Sun &moon

Sun &moon Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    105
    So da pravime mora da izdrzuvame site ovde znaete kakvo e toa custvo samo krivo mi e sto drugite nemozat da ne razberat . Jas celo vreme glumam deka sum dobro a ustvari ne sum najtesko mi e da glumam ama nemozam da im se zalam piveke nikoj ne razbira kako robot sum.

На Cleonika и hoex им се допаѓа ова.
  8. azzurro

azzurro Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2015
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    851
    ja pak sum losho....nema spas od ova tri chetiri dena dobro sea pa losho...pochnav i da ne veruvam deka sum anksiozen sve mislim deka e neshto drugo

На hoex му/ѝ се допаѓа ова.
  9. hoex

hoex Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2015
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    189
    Isto, se pronajdov vo ova. Taman mi olesna sto im kazav doma na moite i sega pak mislam deka nesto loso ke mi se sluci. Tesko disenje i bolki vo vrat i pozadi kaj glavata celo vreme ne mozam vekje vaka, ne mozam da se nasmeam ne se prepoznavam samiot sebe nisto ne mi e zabavno

На Sun &moon му/ѝ се допаѓа ова.
  10. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Ова го постирав и во друга тема, но не добив одговор зашто изгледа темата не е многу активна. Се надевам дека тука ќе добијам совет.
    Не знам дали постои решение за ова но јас сум личност која постојано е загрижена. И кога викам постојано, значи навистина е така.
    Се започна со еден голем проблем кој го имав пред подолго време.
    проблемот се реши, и навистина ми олесна, зашто навистина се трудев и се борев за се да биде во ред и кога испадна се по план навистина се почувствував како огромен товар да сум симнала од грб.
    Но тоа траеше неколку дена, затоа што после почнав пак да се грижам за истата работа, иако сите ме убедуваат дека се е во ред и се е решено и дека нема шанси повторно да се појави истиот проблем.
    Но јас се плашам дека се ќе се сврти наопаку повторно, иако и самата знам дека шансите за тоа се скоро непостоечки.
    Како да се грижам по инерција... постојано размислувам, што ако повторно ми излезе истиот проблем. Не би издржала... не знам како би се справила.
    Не можам да уживам во среќата сега зашто се плашам се да не тргне наопаку повторно.
    Не знам како да го објаснам ова, можеби го напишав малку хаотично, се надевам ме разбравте.
    Му се има ли на некој случено нешто слично? Многу е апсурдно... Како да престанам да се грижам за непостоечки проблем?

11. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    Луѓе кажувајте си МОЖАМ И ЌЕ УСПЕАМ! И навистина ќе успеете.. знам дека воопшто не е лесно и не дај боже да го фати човек.. но тоа е се почесто кај нас.. секој втор си пати од Анксиозност.. Опуштете се колку можете и кажете си можам и ќе успеам!

Повеќе обврски во текот на денот и тоа помага..

Поздрав само убавини да не следат сите :*

На CirezD, natemila, deskarada и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.652
    Недела навечер обично ми создаваше најголема анксиозност. Ништо не требаше да се случи, туку самиот факт дека утре е понеделник ми создаваше огормен немир и напор. Мислев дека цел живот недела навечер ќе ми биде таков, по дифолт.

Сега, понеделникот ми е омилен ден. Само престануваш да бидеш мачка на топло и излегуваш во светот со убавиот опаш, тоа е тоа. Можеби зашто си го сакам секојдневието и обврските, но повеќе е и тренинг.

- Најмногу ми помогна тоа што однапред си ја организирам неделата, ќе си ги поделам обврските со минимална можност за изненадување. Запишувам ама баш се' што треба да средам, макар и глупо да е.
    - Неделата ми е баш слободна и мрзелива и гледам да сработам се до ручекот, за вечерта да не ми биде оптеретена и да се плашам дека нема да стигнам да завршам.
    - Обичен, глуп муабет со другарки исто ми помага и ме опушта.
    - Намалувам со серии и книги за ептен да ми биде досадно и едвај да чекам да ми почне утрешниот ден кога всушност ќе бидам во акција.

Ако го имате овој проблем што јас го имав - опуштете се, испланирајте уште сега како ќе бидете облечени и тивка, пријатна музика нема да ви биде на одмет. :)

На CameliaMiller и Sun &moon им се допаѓа ова.
  13. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.935
    Допаѓања:
    31.290
    Читав денеска дека се повеќе млади патат од анксизосност и си мислам не сум само јас, не сум сама, заедно сме посилни.
    Има денови кога од кревет не ми се станува, депресивна со најлоши мисли, ама така нема да си помогнам одма мислам да правам нешто, пуштам музика.

Вечерва ми е многу досадно, седам дома, а баш ми се одеше некаде и како би ми дошло една чаша црвено винце мххх. 8):d:

На Cleonika, CameliaMiller, bumbaroska и 4 други им се допаѓа ова.
  14. hoex

hoex Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2015
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    189
    Lugje dali se cuvstvuvate i vie kako mene, idam nadvor pesacam i mnogu mi e ubavo dobivam nekoja energija i posle doma koga ke se vratam pak mi se vrakjaat nekoi losi misli?

На bumbaroska му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Sun &moon

Sun &moon Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    105
    Mene mi e obratno koga sum vo guzva so luge mi e tesko koga ke si dojdam doma malku se smiruvam i navecer najsmirena sum oti pominal denot i ke spijam zatoa .

На Merlin_Monroe, CameliaMiller и hoex им се допаѓа ова.
  16. bumbaroska

bumbaroska Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2010
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    392
    Eve me I mene I. Jas kako hoex. Koga sum doma we gusam I sakam da izlezam bidejki aka sedam samo doma odma losi misli mi letaat niz glava

17. hoex

hoex Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2015
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    189
    Mislev za pesacenje niz maalo kaj sto nema guzva, a za vo grad jas isto se gubam vo lugjeto i togas odma sakam doma.

На Merlin_Monroe и Sun &moon им се допаѓа ова.
  18. hoex

hoex Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2015
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    189
    Spored mene losite misli se od toa sto imame mnogu slobodno vreme pogotovo vo nedela koga site se spremame za vo skolo za rabota itn. Primer da iskocam nadvor na laden vozduh mnogu mi e poubavo ke se izmoram ke dobijam nekakva sila vo nozete za uste setanje. A eve se vrativ doma i pak pocnaa vrtoglavicite i nekoja teskotija vo dusava. Ednostavno covek treba da ima premnogu obvrski za da zaboravi na anksioznosta.

19. bumbaroska

bumbaroska Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2010
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    392
    Ne si sama I jas postojano sum zagrizena samo pozitivnI misli I se ke bide vo red

20. bumbaroska

bumbaroska Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2010
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    392
    Se slozuvam so tebe jas imam I deca ama pak nekako nemam obvrski mnogu he sum vrabotana I doma doma I umot ke ti sasardisa od misli. De ova ke boli de ona I samo dijagnozi si naojgam aka nekoI strasni