Да. И слабост во двете колена. И во глуждовите... Другар, сите, ама сите симптоми ти се дело на анксиозноста. Верувај. Утре друго ќе ти биде. Задутре трето... И така во недоглед, освен ако не го решаваш проблемот. Поздрав и пиши ни
mene ovaja neramnoteza, nestabilnost me ubi neznam vishe shto da praem konstantno mi e i zaradi toa sve mislim deka imam nekoja bolest ova ne se izdrzue vishe mnogu mi e teshko.
ja sum za nigde ne teram mnogu vake i nikoj ne me svakja ozbilno ni doma, ni na lekar svie mi vikaa ne e nishto samo anksioznost nishto strashno a ja sve obratno mislim
Азуро, сите ние тука сме во иста ситуација. Какво е ова плачење? Да ти кажеа дека имаш рак на дебело црево, полесно ќе ти беше? Тешко е, да не сум го преживеала истото, па да не знам, ама застани, земи воздух и сфати дека е лош денот, не лош животот. Малце сам со себе збори си, кажувај си дека не ти е ништо. Не е лесно, ама нема предавање. Ништо не ти е. Ако имаше сериозна болест, ќе имаше и сериозни симптоми. Ама ти ја имаш секоја болест на која ќе помислиш. Што значи тоа? Во право е докторот. Дај си време, дај им време на таблетите, кога те фаќа паника седни - не ја избегнувај, само повеќе ќе се мачиш. Седни и повторувај си - еве, за минутка-две, ќе помине. Малце повеќе верба во себе!
u pravo si sve ama mene loshite misli i simptomi mi traat vishe dva meseci zatoa mi e strav i teshko mi e mnogu golem hipohondrik sum od mal
kj ne bev vishe na ispituvanja site mi vikaat nishto strashno organski si zdrav ama problemot e shto ja ne se osekjam take
Па тоа е анксиозност другар - ги имаш сите соматски (физички) симптоми, а всушност немаш болест. Што значи тоа? Треба да се работи на психата. Со соодветен доктор - психијатар. Со терапија која тој ќе ја определи. И најмногу од се - со твоја голема волја. Не се чувствува никој од нас здраво, ама мораш да прифатиш дека си здрав.
ok jasno mi e sve toa i kje probam da porabotam za toa i izvini sho te zamaram ama koga zborim so nekogo za ova polesno mie...plshto samo ovde mozem da se iskazem.
Не ме замараш Азуро ич. Мој совет - пушти филмче, излези на воздух, прави нешто. Анксиозноста е најсилна кога и даваме време и внимание. Ако се окупираме со друго... ќе заборавиш дека имаш симптоми. Обиди се, кажи како поминало
i jas stanav golem hipohondrik se zapocna od edno kasnuvanje od insekt najverojatno pajak taka mi kazaa tocno nad gradata prvo mi otece pa si vcrve mestoto i me bolese jas na lekar otidov po 2 nedeli koga vidov deka ne pominuva arno ama jas za celo vreme go stegav da vidam kako i so e panika skroz mackav sinopen otokot spadna ama mene mi ostana kako grutce i toa me unisti kaj maticen mi kazaa ne nisto ke pomini so tek na vreme ama mene rakata i mislite mi ba vo grutceto se plasev nemav apetit potev nemozev da razmisluvam pocna gradata da me bocka jas na sekoi pet minuti praveve samo pregled bev na eho na cel organizam se bese vo red doktorkata specijalist za gradi za grutceto mi kaza deka e od toa sto sum go stegala se napravila kapsula od ubodot puknale kapilarcinja i krvta se zgrutcila ama jas ne go ostavav na mira toa bebe vo juli neme mi stoi grutce sekako namaleno i panika koja poleka poleka se namaluva