Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Matea94

Matea94 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    587
    Допаѓања:
    452
    Дечки дали анксиозноста ви ствара нервоза,напнатост,вознемиреност и како да чекате да експлодирате ?? Мене во последно време тоа ми се случува мислам ќе полудам нападите на паника ги немам веќе подолго време ама секој месец ново излегува...

На Merlin_Monroe, Cleonika и Sun &moon им се допаѓа ова.
  2. bumbaroska

bumbaroska Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2010
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    392
    I jas se prasuvam istoto abre nemozam da se prepoznaam we nesto me boli sekoj den razlicen del od teloto me boli de zeludnik oak slabina pa pod rebra baska na se nervoza do plafon ooooooole mi idi da vikam na cel glas da izleze se od mene

На Sun &moon му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Sun &moon

Sun &moon Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    105
    Luge vi se ima li vas sluceno kako da ne gi osekate racete dali e toa del od ova glupa ankcioznost . Jas sega si praam filmovi gotovo deka ke nemozam da gi mrdam prstite deka nesto ima ccc koga ke zavrsi ovoj film

4. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    Матеа јас сега тој проблем го имам..исто така немам проблем со паника подолго време, ама па на периоди во месецот,одредени денови и слично исто се осеќам така како нелоја нервоза во себе од никаде да имам...како да ќе експлодирам...вознемиреност некоја чудна ко трема и слично... не знам зошто и од каде...според мене, од што ми е преку глава ваљда од анкс и од се и сега веќе нервоза собирам секад коа ќе осетам симптом.. ама не знам..може е само анксот

На Matea94 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Merlin_Monroe

Merlin_Monroe Активен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    143
    jas koga imam napad mi se olabavuvaat muskulite i sekoi moment mislam ke padnam vo nesvest,a isto taka mi se desava pocesto da gi osekjam cudno nozete kako da nemam sila da odam i sednuvam malku pa prodolzuvam :)

На Cleonika му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Merlin_Monroe

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    143
    i jas isto de osekjam napnato i voznemireno znaci nonstop a toa e zatoa sto nemozam da se opustam od strav ..

На *Barbi*, Cleonika, Matea94 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. azzurro

azzurro Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2015
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    851
    ljudi ja sea samo shto se vrativ od trchanje super projdov ne osetiv ni nestabilnost ni gubenje ramnoteza odlichno beshe...znachi kolku losha rabota e psihata moze da te napravi svarno da se osekjash bolest...lekot e samo fizichka aktivnost.ja si projdov super sega sekoj den idem na trchanje

На silvija88, Cleonika, LUCI 99 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. sanya.n

sanya.n Активен член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    85
    prasanje do site ,mi se slucuva da stanam na sabajle so takihardija 100 otkucai vo minuta dali nekoj bil vaka i kako se spravuvate? dali e povrzano so anksioznosta poso mene mi e taka vo poseldno vreme odnenadez ke pocne da mi cuka srceto silno.

9. bumbaroska

bumbaroska Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2010
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    392
    A pa mene zeludnik me boli I op doletaaa losite misli

10. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    929
    Допаѓања:
    2.826
    Да ве прашам дали некогаш пред да заспиете онаа осотојба како полузаспан ви се селуцува тогаш како да ви прескокни срцето? ова ми се случуваше порано сега пак некако понервозна ко ке сум вака ми се прави

На Cleonika и sikky им се допаѓа ова.
  11. sikky

sikky Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    И мене ова многу често ми се случува

На LUCI 99 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Merlin_Monroe

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    143
    jas da se pofalam 6 dena sum super da ne se zarecam a najmnogu mi pomognavte vie so ve citam tuka mi davate nadez i sila da prodolzam da se boram.do sega imav tri kolokviumi i pominav dobro (so heleksce) :D .a pred edna nedela bev kaj psihologot i imav napad na panika,so zakluciv deka veke nema da posetuvam psiholog bidejki koga me navrakja na taa tema se voznemiruvam i mi se vrakja toj strav.sega probuvam sama da gi trgam mislite,si gi pijam ad i se nadevam deka ke bidam podobra,isto i na vas vi posakuvam sto poskoro da se izborite so ovaa glupava anksioznost..pozdrav ve guskam :*::*:*:l: (i se izvinuvam so ne pisuvam so makedonski font nemozam da se snajdam od mobilen :^))

На sanya.n и Cleonika им се допаѓа ова.
  13. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    ИСТО ПОТПОЛНО. Ми се случуваше и мене така порано скоро секоја вечер така еден период, сега не , ама знае некогаш да се појави..

На LUCI 99 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. azzurro

azzurro Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2015
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    851
    znachi ova nema kraj vechera super bev deneska pa mi e losho pochnuem da mislim deka ne se raboti za anksioznost i deka nema da se izvlechem od ova piem i ad nema drastichno podobruenje neznam sho da praem potreben mi e razgovor so nekogo... a nemam so kogo i toa e toa me fakja panika

15. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    lujge kako ste mi????da vi kazam ad pocnaa da mi deluvaat jas se osekam dobro iako se bunev deka nema da odam na psihijatar morav.Psiholog mene voopsto ne mi pomogna.E sega veruvam vo terapijata no veruvam i vo sebe i ke dadam se od sebe ova da pomini kako sto mnogu pati idi i pominuva.Samo hrabro i pravete toa sto mislite deka ke vi pomogni.

На Sun &moon му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Sun &moon

Sun &moon Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    105
    Zatoa sto mislis deka ne e ankcioznost zatoa te fakat paniki da znaes deka i jas sum taka ama se boram . Bidi borecccccc na krajot ke se gordeeme i nisto nema da ne srusii . Koga te fakaat paniki pusti gi videata na youtube safari duha od ana smiruvaat . I probaj so 4 dlaboki vdisuvanja pa zadrxi go vozduhot za sekunda i izdisi do 8 ili 6 nekolku pati povtori go ova . Veruvaj i jas eden den ili momen sum dobra posle si velam ne bre ne e ankciosnost i koga me fakaat takvi misli brojam do 17 i mislam na broenjeto i mislata pocnuvaa da bledee. Probaj vezbaj malku disenje na youtube ima yoga for anxiety probaj . Nie oti mislime taka i zatoa se osekame loso znam
    Deka ti e tesko ama ne se predavaj ova nema dojdeno za eden den i nemozi od kratko vreme da pomini sekoj den trudi se istoto i jas go praam i bas te rasbiram niz sto pominuvas .

17. azzurro

azzurro Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2015
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    851
    sum probal so se i seshto i mnogu teshko mi ide shto pojkje vikam ne mislim na toa ja pojkje mislim i se se vrtim u krug psihijatarot mi reche dema imam silno izrazena anksioznost a ja pa sve mislim deka e neshto drugo nema kraj ova mnogu sum razocharan.

18. Merlin_Monroe

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    143
    azuro,znaci stom na krvnata slika nemas nisto togas moze samo sam da si izmisluvas deka ti e nesto,svati go toa deka nemoze nisto drugo da ti bide ne si umisluvaj,stom psihijatar ti dijagnosticiral anksioznost a i po simptomite e toa,nemoze drugo da bide ne se sekiraj,i jas sum imala takvi denovi koga mislam deka nikoj ne me svakja nemozam da im dokazam deka stvarno neso mi e mislam ne mi veruvaat i na kraj jas se uveriv vo toa so mi go zboruvaa celo vreme.znaci pred se moras da prifatis deka si anksiozen i da si vetis deka ke se izboris so toa i deka nisto ne e posilno od tebe! ne se predavaj na IZMISLENIOT STRAV!! Se nadevam malku ti pomognav,i ako pies ad ne se nadevaj da deluvaat odma,na sekogo razlicno deluvaat,na nekoj za dve nedeli na nekoj za dva meseci ,i isto ne se nadevaj deka moze za eden den da ti pomine,stravot moze povtorno da ti se pojavi,samo treba da se naviknes i da znaes da go prepoznavas i da mu se sprotivstavis. pozz i zapamti gi ovie raboti so ti gi kazav za da gi primenis.srekjno i te ocekuvam so dobri vesti :) poz

На azzurro му/ѝ се допаѓа ова.
  19. azzurro

azzurro Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2015
    Пораки:
    127
    Допаѓања:
    851
    fala mnogu e ova mi treba nekoj shto kje me razbere ja doma non stop se raspravam ne me svakjaa ozbilno mi vikaa nishto ne tie ja svarno gi osekjam simptomite i zatoa mi e teshko i fala na sovet kje probam malu da se stabiliziram

20. Merlin_Monroe

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    143
    Nie sme tuka da si pomagame edni na drugi zosto onie koi ne go prosle ova nemozat da ne razberat logicno.bidi uporen a koga ti e tesko moj sovet ti e isplacise ubavo da vidis posle toa kako ke ti bide poubavo,zosto ako cuvas vo sebe samo si nastetuvas povekje i se pojavuvaat simptomite pa nervoza itn itn.ne se sekiraj,se ke pomine koga togas,svati go ova kako eden test na izdrzlivost.i da NAPOMENAM deka anksioznosta gi fakja INTELEGENTNTE LUGJE :D :rofl:8)

На Sun &moon и azzurro им се допаѓа ова.