Jas ovie denovi sum so nizok pritisok i me bolat muskulite race noze mi se vrti nemam ramnoteza ali ne obrnuvam vnimanie zatoa sto znam deka e anksioznosta. I bidejkji pomalku mislam na toa nemam ni panicni napadi, znae od vreme na vreme da dojde tesko disenje ama samoto pominuva. Samo ne obrnuvajte vnimanie na simptomite ke vidite deka mnogu posvezi ke bidete.
moram da priznaem deka sega mie e malu polesno zatoa shto ne sum sam kje probam da mislim pozitivno i kje gi primenim tvoite soveti fala ushte ednash i golem pozz.
и мене ме мачи истата работа... долго време читам мислења во врска со ова и во се се пронаоѓам...мене ова ме мачи 2 години, лани мислев дека имам некоја болест па со мачење помина некако сега пред 4 месеци пак почна само овај пат е посилно...мозокот мие како машина за црни мисли, само нив ги прифаќа...на моменти ко ќе сум напната имам бодежи во срцето, па тогаш мислам дека во секој момент ке ми се деси нешто, кога ќе помини то почнува нешто почудно, како нешто да ми наредва да прам глупости-како на пример фати ја рачката 3 пати и сл.а ако не напрам така дека на некој близок или мене ќе ми се случи нешто.. бев на психолог и ми рече дека то е игра на мозокот, дека на многу така му се случило и дека треба да го игнорирам ама то е посилно одмене..незнам..на никој за ова му немам кажано освен на психологот..
Imam edno prasanje kako se spravuvate so emociite jas se sto ke vidam ili procitam vednas si go zemam zdravo za dotovo I cela se potresuvam I kako da ja izvadam mislata deka nesto imam na gradata se tuka mi se mislite I odma pocnuva nesto da me pecka ako slusnam deka nekoj go bolelo. Pod pazuva I mene me bolI neznam sto da pravam
Pregolemata custvitelnost e odlika na anksioznite licnosti, mozi i zatoa sme anksiozni, eve i jas sum takva i mene mi se slucuva, jas bidejki imav operacija od krvarenje vo stomakot na sekoja mala bolka si mislam da ne e pak toa, no nisto ne e pominuva...
Barbi moeto e cetvrta godina veke, sum slusnala anksiozni i po 8, 10 godini, od toa najveke se plasam od nisto drugo
Анксиозноста нема да помине, цел живот ќе си ја имаме. Некогаш 2 месеци, некогаш 2 години без неа, ама не е нешто што се “лекува“. Финтата е да не се плашиме кога ќе дојдат симптомите. Животот е таков, има стресови куп, ние сме преемотивни, и анксиозно реагираме. Симптомите ќе дојдат, ќе поминат, животот оди понатаму
Dali se plasitendeka ste bolni od nesto koga ke ve zaboli nesto dali se toa samo lazni signali od nasite glavi porano kolku I da sum imala bolka pominuvase kako naednas ne odrnuvav vnimanie
Toa se simptomi na anksioznosta,da go realizirame sekoj simptom sekoe bockanje,trnenje,bolka i sl.Porano koga ne sme bile anksiozni sme imale drugi idei obvrski zanimacii itn. a sega edinstvena preokupacija ni e anksioznosta i od premnogu mislenje na ovaa sostojba gi preuvelicuvame rabotite i si pravime nekoi svoi zaklucoci si izmisluvame nekoi bolesti koi nemaat vrska.toa e samo rabotata na nasiot mozok toa e nasata psiha!
И јас исто само мислам на умирање оваа година цело време сум само со операции цело време само нешто ми се случува ми скисна веќе само на најлошото мислам сега почна и десната нога да ме боли таква остра болка веќе незнам што да правам и терапија пијам за тироидната жлезда... абе мукии
Јас веќе се навикнав на симптомите, бев повторно на лекар и чим матичната ми кажа дека крвта ми била супер вика нема потреба да се грижиш за ништо. Иако не можам да одржам рамнотежа ме бутка нешто цело време лево десно и ме болат мускулите, ми се сечат нозете рацете некои треперења внатрешни знам дека е од анксиозноста, од моите мисли и дека ништо друго не може да биде. Пред една година бев на целосен преглед и се беше океј. Плус многу позитива ми даваат и моите дома затоа од кога им кажав ми олесна и тоа многу. Сега гледам да немам слободно време да читам по интернетов за се и сешто.
јас на матичната и станав редовен пациент.. секогаш со различни симптоми и луди идеи па зато ме пуште на психолог па ќе видиме резултат, а за срцето ми рече дека од шо сум напната мие така
istoto i mene mi se deshava nemam ramnoteza, kako da me turka neshto levo desno i krvna slika pravev ok beshe.anksioznosta e mnogu losha rabota
Kaj mene krvtabe poslaba hmb mi e 110 rezerhite mi se poslabi pijam terapija ama mene sekogas krvta mi bila slaba sekogas hbm mi bil 98 sega duri I mi e super samo rezerhive