eve deneska cel den imam nekoja panika i nestabilnost pri odenje a sea samo shto se vrativ od lekar i mi rekoja shtom krvnata slika e ok ne treba da se grizish ama ja dzabe sve mislim deka sum bolen i svarno mi e losho.
Pomognetemi ,znaci cel den ucam i sum pod stres bidejki utre polagam,pred malku mi se zatna ednoto use i mi sviri sega me fakja panika neznam od sto moze da e.dalo moze da e od stres i sto da napravam nemozam da se skoncentriram da ucam..??sto da napravam?
Ok ke probam sega da vidam kako ke mi bide ...au ama neubavo cuvstvo kako pola glava da ne ja osekjam od useto so mi e zatnato..
Istoto i mene mi se sluchuva podolg period okolu 2-3meseci samo shto ne mu obrakjam vnimanie mnogu vo posledno...seto toa ti e od stres bidi opushtena shto i da pravish
Ama cudno se slusam sama i drugite kako stegnata pola glava da mi e i mi sumoti vnatre..auu kolku li ke trae ova
probaj da ne mislish na simptomite kolku pojkje mislish tolku kje ti bida izrazeni okupiraj go mozokot so pozitivni misli.pozz
ete projde veke mi se ima deseno isto vaka ova e vtor pat i mi trae taka pola saat/saat ama e nepodnoslivooo..
Jas odkako ja imam anksioznosta mozam da kazam deka ova mi e najlos period. Pominaa site napadi na panika t.e gi zaboraviv e sega sum preokupirana deka poluduvam. Pred nekoj den mazmi mi vika sto si celo vreme otsutna,zamislena gi skokas rabotite po doma namesto da gi krenes, samo so tel citas bolesti. Lugje od togas se preplasiv do smrt. Vikam cim ja ne primetuvam deka e toa taka znaci nesto se desava so mene. Se osekjam kako da ne sum prisutna vo stanov, cudno custvo mn grdo. Kako zbudalena sum. Mislite mi se celo vreme tamu, se analiziram dali dobro gi pravam rabotive I samo na toa mislam. Se plasam mn bit eden panicen ne me plasel vaka. Zakazav na nevrolog I pokraj toa sto psihologot mi rece da prekinam da odam po lekari. Utre sum na psiholog pa ke I kazam za ova sto go custvuvam megjutoa sakav da cujam I vase mislenje. Mu bilo li na nekoj vaka ili jas definitivno zabegavam vekje sum ocajna
Сам си правиш паники на душата , чекај не избрзувај за лековите треба време да почнат да дејствуваат , некогаш месец некогаш повеќе .. но ќе видиш дека ќе биде добро .. Послушај го докторот ,послушајги сите околу тебе , значи ова е АНКСИОЗНОСТ , доживуваш само ОБИЧНИ напади на паника и ништо друго .. Сите сме поминале низ тоа твое неверување и знам дека цело време на глава ти стои еден огромен прашалник но најпријателски ти кажувам .. пробај да се смириш, ќе помине ова и све ќе биде добро