1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Azzura

Azzura Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2011
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    150
    hahaha, колку е стара песнава ејјј.... ептен ја игравме у диско на времето :)
    Иначе јас сум ОК, прееска ме фати некоја нервоза онака, ама тоа ми е у карактер, често сум нестрплива. Па после си ја гледав Ферхунде и ми помина... Се тешам зашто веќе немам анкс до доцна попладне, до кај 18-19h , а потоа ако ме здрма, сосема е малку, и со некоја занимација ми поминува....мислам дека кај мене помина голем дел...барем знам како да уживам :)
    а сега одам да спијам, добра ноќ срцки :P

На dunja и nadez31 им се допаѓа ова.
  2. malo-84

malo-84 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    8
    поздрав до сите вас најпрво и мило ми е што постои форумов мислев дека сум единствената во државава која се сочила со ова.

Би сакала да го поделам моето искуство со вас и се надевам дека ќе биде од корист на некого.
    Не би сакала никого да оптеретувам зашто или која е причината поради која се сочив со анксиозна состојба. само знам дека година и 3 месеци живеев со многу интезивен облик на анксиозност од само поставување на дијагнози за болести, страв дека ќе умрам,трнење на тело и секое влакно на главата, вртоглавици, губење на слухот, гушење, присутна ама како да сонувам, дека ако излезам ќе ми се случи нешто до тој степен што не можев од паничен страв да си го најдам патот до дома.. Веќе 4 месеци сум старата некогаш што бев. Не се обратив ниту на психијатар ниту пак земав некаква терапија со тешки таблети. единствено користев МЕНТАТ таблети на хималаја за неосновани стравови некаде околу 280 ден. се во Зегин без никакви нуспојави и деца од градинка ги користат. а што се однесува до анксиозноста таа поминува моментално кога најмалку очекувате, едноставно секундарно како некој повторно да ве вклучи во штекер. Немам намера да се правам паметна ниту пак да држам лекции само би сакала како совет да ви напоменам дека не сте болни ни физички нити психички едноставно се соочувате со ова состојба затоа што сте премногу емотивни и не ги прифаќате работите како другите околу вас. :$

поздрав

3. zoceeee

zoceeee Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    70
    milo mi esto si pobedila i jas se trudam bez tableti da ja pobedam samo piam na prirodna baza ama nekako tesko ide ama taa e do koga se ode neka se ode taa e sega momentalno mi trpne glavata ama minlivo eod vreme na vreme ama me strav da ne me udre mozocen udar pisi

4. Cielo5

Cielo5 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    98
    Se izvinuvam sto pisuvam na latinica imam nekoj problem so mak podrska :)
    Pozdrav ferhunde bas mi e milo to ne pozdravi :)
    Kako si ti se nadevam deka si podobro i deka se e vo red so tebe mora da ni pomine ova mora da se iborime i posle da praime edno anti-anksiozno kafe :)
    Jas sum periodov zafatena ucam polagam ispiti uste 1 ostana da go otarasam i letovo da sum slobodna :)
    Mmm me potseti za receptite na nekoja ubava torta sega ke ja teram majka mi da pravi pa i da poisam nekoj recept :D
    Zoce ajde sama malku gledas site ti vikaat deka mora tabletki smao podobro ke ti e i poseti psihijatar mnogu si napnata se gleda nema mozocen udar da dobies od ova nisto ne se slucuva samo simptomite go osekas odi malce prosetaj moze podobro ke ti bide.
    Slusaj gi sovetite na Dunja i Azzura navistina se prekrasni licnosti i s etrudat da pomognat, no ako ne ti znacat nasite zborovi koi se trudime da te bodrime i da ti dokazeme deka ne ti e nisto barem veruvaj na faktite. Ti se slucilo nesto do sega ne, nema ni da ti se sluci go osekas toa loso cuvstvo da, no samo cuvstvo e znaci ne e bolestajde napred :)
    Pozz i bidete dobri

На dunja му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ferhunde9

ferhunde9 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2011
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    38
    malo84 поздрав и мило мие што си добро ;) баш сега видов за овие таблетки што ги спомна Бугарски така пишува и би те прашала нешто колку време ги пиеше и дали сега ги пиеш.Ке видам мозе и ке ги купам па и мене ке ми помогнат кој знае :rofl:

cielo5 па како нема да ве поздравам вие сте ми најголемата подршка и знам дека единствено некој што минал низ оваа може да ме свати а тоа сте сите ВИЕ :* :* :* и ајде чекам рецепт (само гледај да не е некоја скапа торта "оскудација е паре су скупе" :rofl: :rofl: :rofl: )

dunja јави се кај си :hai: поздрав за се знае моите azzura,cielo5 i dunja и нормално сите други :*

6. nadez31

nadez31 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2011
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    24
    Azzura i Ferhunde9 бравос добар избор на музика се потцетив кога бев прв пат на диско не несто убаво :D браво браво,zoceeee пробај со како сто ти казуват сите и јас имав синоке напад ме дрзесе саат време еве до 5 саат бев супер вопет и десет не мозам да дисам несто ме притиска во градите легнав се смирив малку до сега лезев.....сите сме со симптоми и напади јас се надевам еден ден дека ке помине поздрав до сите останати

7. malo-84

malo-84 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    8
    ferhunde срцка не се бугарски индиски се, да ги пијам уште ова ми е втора кутија 28 билки се внатре најубаво посети ја адресава www.himalayahelthcare.com i baraj Mentat tablets 50 и ќе можеш да си ги прочиташ состојките наменети се за ублажување на неосновани стравови, ментална исцрпеност и хиперактивни дечиња

а зоцеее знам дека ти е тешко и дека не знаеш што ти се случува само те молам верувај ми дека нема ништо да ти се случи, верувај ми имав многу потешки напади од тебе, во такви ситуации сама на себе си викав ајде нека се случи тоа и да продолжам понатаму ќе видиш дека ништо нема да биде, и мене сеуште некогаш ме лазат морници ама кога и да ти трне телото сети се дека и пред да се најдеш во оваа состојба понекогаш кога ти било ладно или ти трнело а ништо не ти се случило сите ние се соочуваме со иста состојба ама бараме различни начини да се избориме, мора малце да се заинатиш и соочиш со се што се плашиш и помириш

8. dunja

dunja Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2009
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    870
    Еве сум....драги мои..интернетот е тапа ама успеав.... :) да ви чкртнам 2-3 збора оти сведителствата нема кој да ми ги напише...леле колку имам за пишување ;( да сте ми малку поблизу па да ве запослам секоја по едно да ми напише...хе хе хе....ке ви мине трпнењето, тресењето, гушењето....а бе ај каков анкс. :@ поминува тоа мили мои само запнете...,,стегнете се малку,, како што вели мојата стара комшивка...ајде!!!!!.Лето е дотерајте се девојчиња, мини сукњички ееее што би дала да сум на ваши години...хе хех ех...Одам да пишувам а Вие останете да муабетите...Зоцееее треба да се сопре малку Зоцеееее!!!!Ајде на лекар и под тераапија и ке ни се придружич..
    Поздравче мили мои....ке ви пишам само да се отарасам од сведителствата..(а многу 5 напишав, хе хе ехех) :lol: :*
    јас го сакам Кемал Монтено...најдете ја ,,Душо моја,,, и послушајте ја!!!! Бакнежчиња за сите мои ...Сиело прекрасна си....мислам дека ти одиш кон победата... Аззура ајде ти покарај се уште малку со Зооцеее јас ке продолжам наредната недела ...Чао :*
    Еве уште нешто корисно, јас секое утро јадам по една и пијам голема чаша вода...после 1 саат појадувам ...ама делува!!!!
    Банана
    Против стрес и анксиозност

Нервозни сте или вознемирени? Земете една банана. Бананите се полни со калиум и Б6 и му помагаат на мозокот да произведува серотонин.

Започнете го денот со банана. Така и ќе го подобрите варењето на храната и ќе бидете посмирени во текот на денот

9. zoceeee

zoceeee Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    70
    fala na sovetite ke pokusam da se sredam ne biva vaka veke ne se trpe a dunja znaci toa za glavata za jazikot se e od toa neli i ne te prasav i za voa abe pred e den mesec koga si legnav mi otrpna celo telo jazik usta i duri dole vnatresno mi izbi i utre denta bev kako otepana dali ito a enekoj silen napad jas pak odma si vikav togas srceto eme cukna ama taa e pisi te molam

10. bllakce

bllakce Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    28
    zoce se e od toa.ako bilo mozocen udar ke si imala mozocen.navistina e od anksioznost veruvaj.i jas sum istata i toa tri godini se mi trne duri kosata sto vikas ti.ako poveruvas deka e od toa mnogu ke ti bide polesno.neznam kolku si odela na lekar ali jas sum gi pominala site veruvaj site isto vikaat na nervna baza.

11. Cielo5

Cielo5 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    98
    I mene mi e milo sto malo84 si podobra navistina gorda sum na tebe
    I vie draga Ferhunde ste mi navistina najgolema podrska i da ne bevte vie so site vasi soveti i podrska sigurno mnogupati ke otidov na lekar zaradi moite simptomi.
    Jas da begam da ucam mi go pomestija ispitot za vo vtornik i sega moram da se stegnam malce
    Dunja mila polesno ke odi pisuvanjeto sveditelstva ako na site decinja im stavis 5ki hahahaha :)
    Pozdrav dragi moi se citame bidete mi dobri :***

12. zoceeee

zoceeee Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    70
    vaka sega zemav p ersen dali da go pijam

13. Azzura

Azzura Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2011
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    150
    SEKAKO, PIJ GO, NA BILNA BAZA E. AMA ZA DA DELUVA KE TREBAAT 3 NEDELI :) ISPIJ EDNA DOZA (KUTIJA) I POSLE PISI ... :) do togas, disi dlaboko i slusaj ubava muzika

14. Cielo5

Cielo5 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    98
    Da zoceeee pij go i jas go pijam ponekogas i pocekaj vreme treba da pomine za bilo koj lek od takov vid da deluva, toa e na bilna baza kako caj da si ispila nisto nema da ti nasteti, no te molam slusaj gi sovetite na Azzura i na mojata mila Dunja tie pominale niz ova i zatoa so svoite zborovi treba da deluvaat na tebe te molam poslusaj gi. Dunja blagodaram na prekrasnite zborovi, se nadevam deka i jas ke uspeam da ja nadminam anksioznosta i da stavam kraj na ova 6godisno macenje :)
    Imajte ubava nok
    prekrasna pesna dunja
    http://www.youtube.com/watch?v=yHBxzuRXsKI

15. danika

danika Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    134
    Еве уште нешто од Монтено,просто ја обожавам песната.Чујте го текстот многу е добар,како што вели Монтено "живот је лјеп,живот је сада" :!: послушајте и само напред :inlove:

http://youtu.be/v7O7VJuNgco

16. nadez31

nadez31 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2011
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    24
    :inlove: BRAVO DEVOJKI AJDE KE SE VRATIME I NIE :D SUPER IZBOR SEKOJA CEST POZDRAV VE GUSKAM SITE :*

17. ferhunde9

ferhunde9 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2011
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    38
    zoceee ја би ти препорачала да посетиш некој доктор и да ги тргнеш твоите сомнежи што ти е пошто гледам дека не веруваш на ниедна од нас и нон стоп прашуваш што ти е а верувај дека од овде никој неможе да ти постави дијагноза ние сме тука само да си дадеме подршка и да размениме искуства,а не да ти кажуваме што да пиеш сепак за тоа има доктори.Затоа во Понеделник книшка во рака и на доктор така ке биде најдобро за тебе и малку ке се смириш поздрав и послушај те молам.

cielo5 мила моја знам како ти е кој не доживеал такво нешто нема шанси да ти верува затоа не само ти туку сите главата горе и правите се што ве прави срекни било тоа да е читање книга,слушање музика,пешачење,фитнес (трачарење :rofl: :rofl: :rofl: ) дружете се и се друго што навистина ве исполнува ;)

Поздрав до сите :hai: :*

18. malo-84

malo-84 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    8
    zooce послушај ја ферхунде посети лекар ќе се увериш дека се е ок со тебе, нема причина за паника само малце нервното системче погрешно ги перцепира работите, не се секирај ќе помине кога најмалку очекуваш

запамти Ние сме господарки на нашиот мозок и нервен систрем ние командуваме а не тој

cielo 5 лесно на испит па да частиш некоја вотка ........

поздрав до сите и убава вечер искористетеја максимално......... Животот е убав вреди да се ужива во секој момент само ти требаат вистинските луѓе .... отидов нешто да бркнам се слушаме киссес

19. dunja

dunja Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2009
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    870
    Благодарам Сиело и Даника...за Кемал Монтено.....го обожавам, а и Малово 84 страшно ми се допаѓаш :inlove: :inlove: :* ни требаше малку оптимизам на Форумов и еве те тебе.... :clap:
    Да ние сме господари на нашиот ум, може тој да се,,збрка,,од многу стресови наталожени во главата, но сепак ние ке му наредиме нему, никако тој нам....обидувајте се со Игноррр на секоја негативнамисла и на секој симптом кој нам ни е и премногу познат да не му придавате значење....и тој ке си замине.Оваа е најдобриот лек за анксот....проверено.
    Ве сакам....не му попуштајте....тој сам ке си замине....Јас вака го избркав.....Јас го победив !!!!!!!

20. zoceeee

zoceeee Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    70
    bev na lekar se si ispitav se e ok doktorot mi rece se e psihicki a mozno lieodo vaa sostojba da zbrlaves aj pisite