Jas koga ve citam vas kako nekogas samo ste napnati itn,jas nonstop sum napnata na so i da mislam nemozam da zaboravam na anksioznosta toa kako da mi sedi vo nekoj del od mozokot i postojano mi e tuka.vcera samo so stanav osekjav deka denot ke mi bide sranje,iako trebase za mene toa da bide ubav den bidejki si kupuvav nov telefon bas bev nekako negativno nastroena so mislite i pred da trgnam kako da predosekjav deka ke mi dojde panicen napad,i taman na avtopat mene pocna da mi se losi,da mi se olabavuvaat muskulite me fati panika samo cekav da se onesvestam,odma se napiv heleks i malku se podsmiriv poso znaev deka sum se napila apce,no neznam zosto najverovatno poso psihata e posilna i od apceto pak me terase da mislam deka mi doagja napad,nekolku pati mi dojde edvaj go iskontrolirav,samo cekav so poskoro da stignam doma.I taka vecerta jas razocarana pocnav da si razmisluvam gluposti no sepak jas mislam deka od ova nema spas za mene bidejki jas sitnici vo zivotov edvaj zaboravam a kamo li ova,nikogas nema da mozam da go izvadam od glava a ne pak da go zaboravam i taka si zakluciv deka neznam uste kolku dolgo ke teram jas so ovaa sostojba so me maci se prasuvam sto li tolku zgresiv za da mi se sluci mene ova bas vo najubavite godini,za mene ova momentalno ne e zivot,jas ne ziveam jas samo postojam! Se osekjam kako sama na cel svet da sum i samo teret na mojata familija.se mrazam... Izvinete za dolgiov post no samo ovde mozam da se iznapisam se sto mi tezi na dusava.. Pozz
Здраво на сите,потполно го сваќам вашиот како да кажам проблем,бидејќи го поминав истото пред неколку години,искрено е тешка борба но не смеете да престанете.Ако ви треба помош околу разговор слободно пишете пп,ке ми биде задоволство да помогнам некому ако можам.
Ne si samo ti taka site go isekjame istoto i site si vikame zisto jas, ti si na pocetok zatoa ti e tolku tesko so vreme ke naviknes i ke podzaboravas bidi silna ne smeja sa mu se predajs na cuvstvoto
eve deneska i vcera pritisokot mi e premnogu nizok nemozam da funkcioniram a moram radi decata akomozi sovet kako da gi otrgnam mislite odova cucstvo i losi misli
Nema magicna formula,se e do podsvesta.Ako i dozvolis da te sovlada nema da mozes da funkcioniras.Podobro odvoi eden saat-dva da si posvetis vreme sama na sebe i da pravis raboti sto te pravat tebe srekna otkolku da pravis nesto sto moras.Na toj nacin barem malku od malku ke gi otrgnes crnite misli,mene nekogas mi uspeva nekogas ne ,ama vredi da se proba.I jas eve tri dena bev dobra i od sinoka pak mi se zavrtea tie pusti crni misli ama ne im dozvoluvam da me sovladaat.Si ja pustiv svadbata na sestra mi i se obiduvam da se relaksiram da ne mislam na nisto.
i ja ne im dozvoluvam na crnite misli i napadi da me sovladaa vecherva izlagam se opushtam jako pa da vidimo koj e po inaet ja ili anksioznosta ne i dozvoluvam vishe ni minut da me oneraspolozi...ova se reshava samo so pozitivni misli i jak karakter imajte ubava vecher i uzivajte.
јас имам стандард низок притисок , па кој како сака нека свати ама кога осеќам дека уш толку ми е паднат единствено ми помага кока кола .. Но не обраќај внимание толку многу , нека не ти е цело време умот во притисокот и апаратот за притисок , еве ти кажувам од искуство јас порано цел ден седев и го мерев притисокот и од самата помисла дека 5 минути немам измерено притисок мене веќе ме фаќаше паника .. За да ги оттргнеш мислите , земиги дечињата и нека лошово време не биди пречка за една убава прошетка низ маало , низ парк .. Пробај да се дружиш повеќе во овој период , да бидеш опкружена со луѓе и не дозволувај да имаш премногу слободно време за мислење , задавајси себеси по некоја обврска .. Немој да се откажуваш во никој случај , борисе и само храбро !
Bravoooooooo site sme so tebeee vo borba nema da se davame samoooooo napred ti ja pustam cela sreka na svetottttttttt
Jas sakam da postavam edno prasanje tuka bidejki pisav vo temata koja sto e otvorena za problemi so zeludnikot i nikoj ne mi odgovori seuste,pa zatoa rekov da prasam tuka bidejki sme po aktivni,od prilika edna nedela veke od koga ke jadam polovina cas ke pomine maksimum i jas se osekjam gladna,zeludnikot mi e prazen kako nisto da ne sum jadela,i taka cel den moram da jadam nesto bidejki nonstop se osekjam gladna i mi hrcat crevata,a vo wc odam normalno ednas do dva pati na den.neznam vo sto e problemot,dali imal nekoj slicno iskustvo ili nesto znae da mi kaze za sto se raboti i nekoj sovet ??
јас денес цел ден сум напната т.е уште од 3 сатот сабајле имав кошмари и ко се разбудив срцето ќе ми излеташе не појдов ни нашколо..мие страв од толкава напнатост и стрес да не ми се случи нешто скраја дае..
откако се здобив со анкс еве 2 год ми е така бев на доктор за желудникот ништо не ми најдоа се било супер :/
Isto I jas si naogjam simptomi, ama prekinav da citam vekje I da prebaruvam. Koga ke mI dojde nekoj simptom odma mi teknuva kako sum bila vekje na lekar I mi rekle deka nemam nisto I go ignoriram totalno.
I jas bev n.a. Lekar pred 4 meseci se e kristalno cisto I jas ke go primenam ova da si velam deka bev na lekar I sum zdrava
Значи побарајте помош од доктор немојте да си направите поголем проблем од тој што веќе го имате. Не е срамота да се побара помош.