Ne znam dali ste go procitale Linden metodot, toa e metod za anksioznosta... Vo nego pisuva deka anksioznosta predizvikuva brzo zeludecno praznenje. Seto ova to e rezultat na anksioznosta i nisto drugo.
Zdravo na site ve citam dolgo vreme no se resiv sega da vi pisam...so anksioznosta se soociv pred osum meseci imav mnogu golem stres pregolem za moite godini...pocuvstvuvav bolki vo gradite i vednas potoa sleduvaa panicni napadi so seto toa sama se spravuvav no povekje nemozev bidejki neznaev sto mi se slucuva padnav vo depresija mislev deka poluduvam site me prasuvaa sto mi e no neznav sto da im odgovoram podocna pocnaa da me napagjaat mnogu simptomi i se povekje tonev me isplasi lupanjeto na srceto i morav da odam na lekar da napravam ekg i se utvrdi deka imam nervozna tahikardija predizvikana od anksioza potoa merev pritisok na nekolku pati od strav i sekogas bese normalen se smiriv odreden period i podocna morav da primam helex koj mnogu mi pomogna i bev odreden period vo red recisi i se povrativ skroz no eve sega povtorno me napadna no sega se plasam od udari i drugi bolesti sega ne e srceto tuku glavata celo vreme se prasuvam da ne mi e nesto mnogu mi e matna glavata kako da sum nestabilna i imam glavobolki i mnogu nervoza za bez vrska raboti isplasena sum i nisto ne podneduvam izvinetr za dolgiot post kje ve molam za soveti
Se izvinuvam zaboraviv da dopisam deka imav mnogu strav od visina avtobusi se sto e prepolno so narod pa se prasuvav dali kje mozam vo diskoteki da odam da se dvizam bez da mislam deka kje padnam i da santram levo desno po ulica pomognete mi ve molam isto taka imam tresenje na racete sto mnogu me nervira i si mislam ponekogas kje go goltnam jazijot do sega milion pati istata misla nemozam da se oslobodam nikakko
Znam i sama no nenozam da se pomiram so toa mnogu strav mi se nasobra mesecov uzasno mi e so glavobolka na 19 godini koga site izlagaat jas odam no so strav
Dobre vo klubot mila samo pozitivni misli I poleka poleka se ke se sredi I kaj mene od vreme na vreme se javuva I snemuva
Здраво друштво..... да ве прашам сакав, дали се случило некому да осеќате ко немир, ко некое чешање или непријатност на средина од раце и позади колена.... ја цела ноќ не сум спиена од сон ме разбуди овој немир и здив не можев да поземам,напнатост, нервоза...и еве станав цел ден ме држи исто чувство, непријатност напнатост...мислам ко хистерија некоја да не ме фати се шекнав ... не знам од што е ова вака
I jas sum od sabajle kako otsutna kako da se posmatram od strana jas ne sum jas, grozno cuvstvo moze ke me fati depresija od vremevo
Btw sakav da prasam za knigata panic away dali ja ima vo biblioteka da si ja zemam ili? Ako ja ima dali e na makedonski i kako da ja pobaram
isto i mene mi se desava navecer posebno se fakja da me cesa haha kakvi ne simptomi uste ke mi se pojavat neznam..
Кога ќе ве нападнат тие симптоми само кажете си и сватете дека тие се нереални и не постојат...и треба да изчезнат..тие се само замислени од нас и така треба да заминат кога ние ќе посакаме!!!
Значи идат без прашање без причина симптоми секакви...... еве вчера ок бев, ништо дури немав ни причина нит нервозна нит напната...и таман што заспав, се разбудив со тој немир и напнатост без причина.... аман веќе од симптомиве..... дај боже да останат само на анкс..и ништо да не е.. па ќе минеме некако )) *
zdrrr drustvo na sitee sakav da postavamedno prasanjee sinoka se razbudiv od son i nozete i racete ne si gi custvuvav nekakokako otseceni mi bea pa se potev nekoj strav koga me fatiloo eve denes e lazat kako mravki po telotoomi trpni ustata obrazite jazikott a najmn me plasee ovaa trpnenjetoo
Значи денеска на кого да се пожалев, ми вика истото дека го осеќале...кој знае до климата е можеби до времето до нешто..не знам веќе што да речам ... ајде да се надеваме дека е периодично и ќе мине... не се плаши ни од отсечени раце, нозе..пошто сите го осеќаме истото еве...
Може понапорен ден си имала и затоа ти се случувало тоа. Ако ти се случува почесто тогаш отиди кај матичниот лекар или на приватно и направи си испитувања. Не се секирај, на сите ни се случува.
Ne se plasi I ne misli na toa. Toa Im se slucuva na site, a kolku poveke go mislis tolku poveke ke ti se slucuva. Dzabe ke odis po lekari samo stresovi ke si pravis koga I sama znaes deka ne ti e nisto tuku samo potsvesta si raboti. Se budis vo sred nok isplasena poso si imala naporen den ili cel den si mislela na vakvi gluposti. I mene mi se slucuvalo isto. Samo opustise
Isto i mene so nozete kako nekoja struja vnatre i me tera da mrdam celo vreme kako da ne mozam da lezam ubavo, mene plus i svetlo mnogu mi preci... A i od vremeto me bolat grbot i kicmata i slusam se zalat i drugi so ova
Mene tilot me utepa od bolenje pritosokov nizok, nikako da se podobri. Se se slucuva od vremeto i kolku i da ne sme nervozni anksioznosta se javuva samo ne treba da se obrnuva vnimanie na nejze. Kolku i da ni treperi teloto se e toa od anksioznosta, prifatete deka ste anksiozni seto toa e rezultat na nea i na nisto drugo