Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. Holly Golightly

Holly Golightly Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2015
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    3
    да, имам и други симптоми, но сепак не пијам никакви антидепресиви, се трудам природно и сама да се извлечам од оваа состојба.

На Cleonika и bumbaroska им се допаѓа ова.
  2. stelaohrid

stelaohrid Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    232
    Jas pa se radvam sto se zdebeliv suska isusena bev sega sum kako pufka zgodna hehe ete

На mal.ecka и Merlin_Monroe им се допаѓа ова.
  3. Jasmina85

Jasmina85 Активен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2015
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    5
    Poradi bolki vo glavat i vratot i mojata anksioznost bev i pravev kompjuterska tomografija na glava... Posle toa pocnav da citam na internet kako e stetna kompjuterskata tomografija i i tolku mi trebase.. pocnav da razmisluvam kako kje se razbolam od nekoja teska boles... poradi toa sto sum napravila Kt.. nekoj sovet kje ve molam kako da gi otrgnam ovie crni i glupi misli od mojata glava :)

4. Merlin_Monroe

Merlin_Monroe Активен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    143
    @Holly Golightly i mene isto mi se slucuvase duri na hitna zavrsiv so toa mislev gotovo go goltam jazikot,ama nistoo i jas pivnuvav voda isto,no podobro ti e sok nesto poblago bidejki od vodata uste poveke ke go osekjas taka jazikot ma da toa e samo mislaa veruvajmi jas go nadminav toj simptom samo ignor znaes deka nisto nema da ti se sluci i deka toa e od anksot,samo opustise koga ke ti dojde taka ic ne se sekiraj,pozz

На dunja му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Merlin_Monroe

Merlin_Monroe Активен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    143
    Jas mislam pomalku da gledas horor filmovi,haha se salam no toa e samo od nasiot mozok samata si gi sozdavas glasovite i si se opsednala so toa..

6. TaciCarbonero

TaciCarbonero Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    9
    Веќе две недели имам несоница,се будам преќу ноќ и после нема спиење инаку пијам зепира поради тоа што ја прекинав сама си наштетив и ете симптомите се вратија:| Ве молам за совет ...

7. silvija88

silvija88 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2013
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    184
    BRAVO @dunja !!! Bas sakav da pisam da te prasam zasto ti ja otvori prva temata anksioznost, te molam pisuvaj pocesto navistina me ohrabrija poslednive tvoi postovi, a sigurno i mn drugi ne samo mene. Koga imas vreme pisuvaj ni, kolku vreme ti trebase da ja pobedis anksioznosta? Imase nekoi tehniki? Pozdrav, posakuvam eden den site nie da bideme toa sto si ti denes.

На rose60, Marija_Maci, dunja и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. stelaohrid

stelaohrid Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    232
    Koga ne mozam da zaspijam jas pijam lorsilan i jas ne spiev so denovi

9. IthoughtIwasAnAllien

IthoughtIwasAnAllien Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2014
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    237
    Колку време пиеш лорсилан? Или само по потреба?

10. TaciCarbonero

TaciCarbonero Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    9
    јас пиев санвал за спиење ама како за инат око не затварав од нив и ги оставив оти докторката ми кажа стварале зависност а лорсилан ствара зависност или не ?

11. stelaohrid

stelaohrid Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    232
    po potreba ama jas osekjam potreba sekoj den pa pijam po edna cetvrtina moze mi stvoril zavist veke ne znam ama se osekjam poubo koga ke se napijam,

12. Среќа

Среќа Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    2.568
    Значи сите лекови кои се за смирување несмеат да се прекинуваат НИКОГАШ без да се косултира доктор. Може полека да се намалуваат или зголемуваат ама нагло да се прекине само полошо се прави. И сите тие хемии само доктор треба да ви каже која доза е најдобра за вас и кој лек. Вака на своја рака си правите лошо на себе. Во ред е да се зимаат лекови на природна база ама ако тоа не помага неможе сами да си одлучуваме што и како ќе зимаме. Па сите ли сме доктори и фармацевти?

13. stelaohrid

stelaohrid Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    232
    mislam deka stvara zavisnost kako i site apcinja za smiruvanje se pie kratok period duri se stabiliziras ama jas veke 10 meseci go pijam koga napij se koga ne isto prvo zemav sanval dva tri dena i odma gi prekinav procitav mnogu losi raboti pa pocnav so lorsilan za spienje

14. stelaohrid

stelaohrid Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    232
    normalno deka so konsultacija na doktor gi pijam vakvi raboti na svoja raka ne se zemaat zatoa odime na psihijatar toj ne prati i znae sto i vo kolkava kolicina da ni prepise

15. dunja

dunja Популарен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2009
    Пораки:
    482
    Допаѓања:
    870
    Поздрав Драги мои,
    незнам колку време ми требаше...немаше ваков форум (или пак јас не наидов на таков)па долго време трагав за помош.Сменив 3-4,5 аххахах психјатри кои не беа заинтересирани за нашите тешкотиии на крај најдов еден саглам човек.Човекот УБАВО ми објасни дека оваа е состојба која настанува поради премногу насобрана негативна енергија и стресови...и ддека само самата можам да си помогнам.
    Отпрвин сакав да го плеснам со нешто во глава ха хаха , оти мислев дека јас полудувам , дека ми нема спас , дека јазикот ке си го голтнама, дека нозете нема да ме додржат, дека ке се онесвестам ..а тој мене ,,самата сум си се довела до тукаи само сама можам да си помогнам.Ама подоцна сфатив дека тоа вистина било така и дека човекот бил во право.
    Техника ЕДНА...ИГНОР на секој глупав анкс симптом...нека ми се тресат нозете-продолжувам да одам,нека ми чука срцето-малку вода, мед и толку, нека ми се врти -ке се додржам , ке останам таму каде што сум(во продавница, театар и на пазар најчесто ме обземаше стравот).Секаде се обидувава да дотраам , да издржам ДО КРАЈ.Многу помага преусмерување на мислите(обидувај се секогаш одново)Колку можеш наоѓај нешто со кое ќе ги преусмериш мислите, не долевај страв на старв оти се вртиш во круг и така состојбата станува уште потешка.Обиди се да се смируваш , сама , сама , не барај помош и не ги оптеретувај другите.Знатет зошто?Зошто откако нападот ке помине ке ви биде криво зошто ги исплашивте...А сетете се колку напади дошле и отишле и никогаш ништо не ви станало.Нели?Не полудевте и никогаш нема д полудите.Тие што полудуваат велеше мојот псијијатар не се свесни за тоа.Значи не паднавте, не се онесвестивте, не ви застана срцето, не го голтнавте јазикот....Затоа ИГНОРРРРРРР..продолжете со активност акоај сте ја арботеле во моментот кога наишол старвот...Е едно морам да ви кажам...пиев јас АД многу и разновидни, го менува..понекогаш пиев со месеци , понекогаш 2-3 неделе...незнам да ви кажам колку ми помогнаа...знам само дек апиев деметрин(немојте вие на своја рака мене лекарот ми го препишуваше или пак дијазепам ама од 2мг.само кога ептен ми беше силен нападот)
    И знам ке си решете ..оваа Дуња зборува сешто...нее баш така лесно ..игноррр и еве крај...знам, знам ...ама ако тоа го правите секојпат, нападите ке станат послаби и поретки и еден ден ке ги снема.ВЕрувајте ми.
    Од срце сакам да ви помогнам, а вие ве молам слушајте ме.Одете си на психијатар, терајте си ја терапијата ама мојот ИГНОРРР е испробан лек.Ке видите..Поздрав.Ве сака Дуња

На rose60, deskarada, Merlin_Monroe и 16 други им се допаѓа ова.
  16. Loco992

Loco992 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2015
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    25
    Luge, dali znaete negde kade ima KBT (kognitivna bihevijoralna terapija)? Slushnav deka mnogu ja falat. Odam na psiholog, zboruvame, megutoa imam custvo deka ne mi pomaga...neznam sto da pravam...

17. veren

veren Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    548
    Допаѓања:
    1.270
    Најдете си хоби некое (спортување било какво е добра работа ) читајте книги и гледајте филмови шетајте низ паркови ,природа, планини и шуми , дружете се со фамилијата и пријателите кои ве сакаат и ги сакате, оставајте многу малку време да имате слободно за да мислите на анксот и да се анализирате оставајте време за спиење само, и ако денот ви е исполнет како што треба и си легнете во кревет срекни и од позитивен умор ке се разбудите срекни и правете го тоа пак :)поздрав на сите, ке бидете добро, имајте убава вечер и убави сништа

На Valerija70, dunja, Cleonika и 7 други им се допаѓа ова.
  18. hoex

hoex Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2015
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    189
    Фaлa, истo и нa тебе ❤

19. HoneyStrong

HoneyStrong Активен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2015
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    58
    Drag I moi, monata anksioznost sama si ja dijagnosticirav . Izgubiv eden roditel . Jas se znam sebe za silna licnost. Problemot e sto moite stradanja zapocnaa otkako majka mi zapadna vo depresija. Se probav no nisto ne uspevase da ja izvlecam pa me navlece I mene vo toj lavirint. Sekojdenvno mi zvonese po 15 pati ( studirav vo drug grad) me terase da I raskazuvam do detal se sto se slucilo . Od tie 15 pati zboruvavme po 45 min. Taa ne izleguvase od doma pa jas patuvav da I kupuvam se sto treba za doma. Ako zaspiev be da I Kazam dobra nok ili ako zaminev nekade bez da.se javam vo brzanje znaese da se dere . site moi prijateli I smetaa I jas bev naivna I me koristele. Sto ne bese taka. Nesmeev da se druzam bidejki mi zabrani . Se povlekov prekinav da izleguvam bidejki mi obese zdosadeno da davam izvestaj ili ako nemozam da razgovaram I sakam ednostavno za sebe vreme da posvetam se lutese I mi velese za se u site imas vreme za mene ne. Taka jas se povlekov sosema . Ucev I odev doma . I nisto poveke. Sega sum izolirana totalno . Nisto ne pravam samo jadam I spijam. Ako izlezam srceto mi cuka silno se prepotuvam I si odam doma vo komfornata zona . Znam deka ne e vo red no I koga kazuvam deka ne se rabotite vo red dobivam odgovor od roditelot :worried:ega mene me obvinuvas no jas nisto ne ti pravam ti mene nesakas da mi pomognes. Se nadevam ke izlezam kako pobednik od ova. Jas nesakam na 28 god da ziveam vaka.

На Valerija70 и dunja им се допаѓа ова.
  20. bumbaroska

bumbaroska Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2010
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    392
    Zdravo drustvo eve da viwe pofalam deka psihicki sum dobra samo uste utrinskiye macnini da mi pominat

На bubic.k, Valerija70, dunja и 2 други им се допаѓа ова.