Искрено, страшно многу ми смета она маркет неонско светло! страшно многу ми создава вртоглавица. Дома сум нонстоп со подстишано светло. На неонсконо чувствувам како очите да ми излегуваат надвор. Предлог: ПРедлог: Почни да гледаш во сонце кога ќе станеш од сабајле, за се шпто наведе до сега е добро и ќе ти ги отклони пречките со слухот и видот и гушпењата итн. Мене ми помогна многу пред извесен период .
Истo, истooo. Кaј и дa имa тaквo светлo ми се врти. И јaс пoвеќе сум зa пoслaбo светлo, мaлку пуштенo.
Poso ucam medicina . Te zamoluvam neka odi devojceto. Na nevrolog. Dali pagala vo nesvest nekogas? Mozno e da se raboti I za epilepsija ima eden oblik koj dava taka vo son tresenje na nozete. Da napravi obavezno EEG. Ako e se vo red togas mozebi e na psihicka baza . Poz
Нема паднато до сега,повеќе и е страв дека ќе падне.Била на невролог и во принцип сите и кажуваат дека е на психичка база.
Јас одмана сум во ваква фаза на моменти сум добра на моменти мислам дека ќе припаднам ме стега срцето понекогаш, ми се тресат рацето од нервоза имам чувство дека ќе добијам нервен слом. За ситници се нервирам не можам да се контролирам едноставно таква сум ... Некако како да немам енергија во последно време немам сила за ништо , можеби бидејќи не внесувам доволно витамини сигурно и то има влијание. Дечко ми психички ме турка наместо да ми помогне ми одмага, секој ден си наоѓа некоја рачка за кавга ама се лажи ако мисли дека уште долго ќе го трпам. Многу е лоша ваквата состојба му завидувам на оние девојки што се секогаш насмеани без разлика на тежината што ја носат во душата.
Ne sum piela sent is aka I tie imaat slicno dejstvo ko valerijanata gi citav Ednas I tie imaat valerijana vo sebe plus mesavina nesto. Uspivaat I tie jas od valerijanata bev kako napusena hahahahaUOTE="Marxa, post: 2613702, member: 54131"]Штотуку се напив Сентис, ме смирија ептен, ама и ме успаа, да не заспијам на работа ?XD Не знам дали да се напијам утре доколку ме фати тоа чудото? Кажи ми ти Сентис пиеше?[/QUOTE] Ne
Здраво девојки. Веќе некое време ги имам скоро сите симптоми на анксиозност. Тоа што сум пушач ја прави мојата ситуација уште полоша. Најмногу од се што ме плаши е тоа што во последно време многу често имам болка во градите, срцето ми чука многу брзо.. и веќе еден месец не можам да престанам да кашлам. Сакам да напоменам дека ова може да бидат и симптоми за инфаркт. - Знам дека звучи глупаво, но не знаев каде да се обратам.
Zdravo drustvo eve da se prijavam I jas nema nema I toa custvo na strav ke se pojavi esinestveno so jnemam poizrazeni paniccni napadi ama strev premnogu nekogas uspevam da se soocam nekogas uste tolku zapagam
Чим биле и се е во ред тогаш е анксиозност. Не дозволувај како нејзина блиска другарка да се затвара дома и да и се зголемува стравот. Искачајте почесто, и да и е страв кажии дека ти си покрај неа.
Точно цигарите допринесуваат многу на анксот. Намали ги барем цигарите. А ова за инфарктот извади си го од главаа.
I jas sum ista mene mi e strav da mu kazam da deckoto da ne pomisli deka sum ludaca ali ako ne te svakja otkaci go nas ni treba poddrska i razbiranje
@hoex mene isto mi se slucuva nekogas,skoro pocesto mi smets svetlina i glasna muzika ili glasno zboruvanje me nervira...
Ајде девојки можете виеее, и вие насмевките на лицееееее колку и да ве гази животот. Колку ти е потешко толку подобро изгледајте. Ако ти одговара биди во врска ако не ајт таму. Мора малце да се научите да бидете и егоисти. Ке се смееме еден ден сите заедно на ова. И да знаете дека само после ова ке бидете посилни од кога и да еееее. Вее гушкамммм
Хелоууу .... се радувам читајки за сите што се борите и што ви е подобро, и ми е исто така жал што се повеќе нови личности има.... Само сакав да испратам малкуу барем позитивна енергија до сите вас, само борење...не е инфаркт, не е болест, не е ништо од тоа.. Истите симптоми, истите стравови, се врат во глави на сите нас,истите епизоди на паники и етапи на анксиозни размислувања, сме ги минале сите...и се мине! само треба да сте истрајни, повторувајте си го тоа во глава, дека сите низ исто минат, тоа е таа, една те иста, состојба, не е болест, анксиозност, напад на паника. . И има подобри денови, само држете се, цврсто за мислата дека има излез од тунелот.. Тешко, е знам и јас и сите знаеме, и секојдневно се бориме.. само тоа што стигнав до колку толку барем , убави денови, ми дава надеж.. тоа што сега можам да седнам во автобус и барем до Скопје сама да отидам ми е надеж,,и значи дека се менуваат нештата. тоа што и на кафе издржувам, тоа што и не ми се развива веќе страв и паника и сите симптоми по ред, коа ќе осетам обично матење, омалаксаност, лошење..боцкање, стегање гради... дури и да се загрижам, не си развивам дополнителни симптоми пошто гледам дека веќе не реагирам со страв и паника на сетоа тоа.. веќе е видено, ќе мине. Значи истото е..ни јас не сакам ништо да осеќам од се тоа, а верувам никојх тука не сака, но најверојатно така мора да биде...последица на новово сурово време, последица на начин на живот...последица на тоа што можеби имаме меки души.. Сепак,, за луѓе било... можеби навистина ќе зајакнеме сите на крај чувајте ја и негувајте ја надежта, ќе биде подобро. *
Сите анксиозни имаат проблеми со видот.Замаглен поглед или одвреме -навреме светкање , треперење пред очите, просто неможност да шеташ на сонце....најчесто бараат очила за сонце со кои си го решаваат проблемот со светлината.Ке ги видите со очила за сонц еи кога е облачно , посебно кога надвор ќе падне снег. Јас и ден денес ни ѓубре не фрлам надвор без очила ако има сонце...и среде зима сум со очила.Ама како се откачив од анксот очилата се помалку ми требаат, сега ми се повеќе навика!!!Не грижете се како напнатоста и стравот ќе исчезнуваат и овој проблем ќе го снема!!!Поздрав
izgleda samo jas imam porblem so nestabilnosta eve sea pak bev na lekar losho mie sekoj den simptomi najnmnogu nestabilnost pri.odenje imam i strav deka.kje mi se sluchi neshto matichnata mi vika psihichki e toa se a jas ne veruvam dajte sovet ve molam mnogu mi e teshko.