Јас денес божем на воздух се загушив во маглишта. Ужас. Болка ко некој желудникот да ми го притега со ортома. По убавите зборови на Дуња сум некако мотивирана фала од се срце. Мора да биде подобро. Пробувам да ја напуштам комфорната зона т.е дома . Само силно. Само ете пред 15мин почна паничен напад мислев мозочен удар ќе добијам . Па викам ако маваш мавни хахахаха . Малку шала. Бидете позитивни и се ќе е во ред. Позз
Jas pak paniccni skoro I nemam ama vo zeludnikot osejkam takva tezina I gadenje posebno nasabajle nemam apetit za jadenje bakterija nemamispitav a bev I na eho nema nisto ama mene mi e tesko pomagajte lujge
Здраво од мене, првпат пишувам на форумов. Гледам темава е многу активна, па сигурно ќе си најдам сострадалнички и ќе си размениме по некој совет/искуство. Веќе 7-8 месеци страдам од анксиозност и панични напади поради пост-трауматски стрес. Одам на психолог/психијатар и пијам Хелекс 2х0,25 мг. АД не ми дадоа, проценија дека не ми треба. Е сега, во изминативе 2-3 месеци направив секакви можни испитувања како на пример гастроскопија (имам гастрит), екг и ехо на срце, доплер на периферни и каротидни крвни садови, ехо на абдомен, крвна слика, хормонски статус, имунолошки статус, тиродина, хеликобактер, магнетна резонанса и еег... буквално се и буквално СЕ е најнормално, физички ЗНАМ дека не ми е ништо... АМА симптомиве глупави никако да поминат! Сега кога ќе ми се случи некој анкс момент и кога осеќам дека доаѓа паничен, мозокот ми е свесен дека ништо не ми е и дека ништо нема да ми се случи, ама психава не попушта! Последица на тој константен анксиозен момент ми се страшни физички симптоми како трнење на раце, лице, нозе, тахикардија, прерипување на срце, стегање во гради, заматен вид, многу чуден вид... Се држам, стварно се држам и најчесто успевам да се контролирам и да ми помине анкс. Ама некогаш не успевам и се плашам до смрт. СРЕЌА што одамна сум немала класичен паничен. Не знам понатаму што да правам. Знам дека сама морам да се изборам со овие анксиозни моменти, ама не е лесно... Се надевам сите ќе излеземе од овој глупав маѓепсан круг...
Zdravo, Samo da te prasam postojano gi imas simptomite ili od vreme na vreme.. Zatoa sto jas postojano gi imam i nemozam da svatam deka mi se od aneksot i mislam deka stavrno fizicki imam problem....
Па на периоди постојано... на периоди немам никаков симптом. Еве и јас не можам да сфатам 100% дека ми е од анкс, а гледаш колку испитувања имам направено?
Jas imam praveno koplet krvna slika, EKG kako KT na glava pravev, Eho na abdoben i se beshe vo red a jas seuste custvuvam simtomi na bolki po celoto telo mislam duri deka i koskite me bolat... no kaj mene e problemot sto jas nemozam da svatam deka e od aneksot i neznam uste sto ispituvanje da napravam za za se ubedam ...predhodno simptomite sto gi imav kako povrakjanje, trnenje na race i noze i tahikardii mi izceznaaa.. sega imam bolki vo kosite po celoto telo ... I bas e kako magepsan krug celo vreme se vratm od edno vo drugo... Pocna i na Yoga da idam ali vo momentov ne mi pomaga Ti kako gi nadimuvas simptomite sto ti se pojavuvaat? Ti e mi se najgolem problem zatoa sto kaj mene postojano se prisutni ne izceznuvaat
Па ги надминувам со тоа што гледам да си одвлечам внимание. Имам пријателка која поминува низ истото, кога не ми е добро веднаш и се јавувам или и пишувам и си се тешиме една со друга, си даваме сила. Одам на зумба, тогаш најрелаксирано на свет се чувствувам, преполна сум со позитивна енергија. Си играм со детето (имам 5,5 годишен син), со него шетаме, правиме разни активности, печеме колачиња... Се само да немам време да мислам на глупостиве. Ама некогаш епосилно од мене. Пред циклус и околу овулација најтешко ми е.
Pozzdrav do site clenovi na ovoj forum osobeno vas na ova tema,inaku sum nov clen u ovoj forum ne sum nov na ova tema go imam citano ama od strana hehe.E sega da navleguvam vo tema Anksioznost hmmm teska sostojba deka i ja patuvam niz ova sostojba i najtesko od sve e deka nikoj ne te razbira osven toj sto pominuva ili pominal nekogas.Jas imam 7 meseci sto se spravam so Anksiozosta a pricinita prvo bese se onesvestiv na kafe i od toa vreme kako nesto da se smenil u zivot posle psikata ga pravi svoeto.milion bolesti mi nadminuvala vo glava milion crni misli svarno e tesko ama treba da se bori,prvite 2 meseci sum gi teral bez apcinja bez posetuvanje na psiholog ili psihijatar deka ovde uste postoi toj mislenje deka ako ides kude psikolog ili psihijatar si budala prvoto 2 meseci skoro ic ne sum izleguval na ulica moite doma mi pravia pritisak ajde izleguvaj sto se pravis budala brat mi vikase kako u kucen pritvor da bides haha posle posetuvanje na psihijatar mi pisa citram od 10 mg i lunata od lunata nisto povise mi donese problemi za spienje barem mene sega ne me svatite pogresno a od citram sum zadovolen deka sega izleguvam ama ne sum zadovolen kako porano kako toj strasno custvo da bide ss tebe na sekoe vreme,sega drug problem e deka jas izleguvam ama sila nemam kako porano dali i vie imate isti simptomi ,da ne preteram povise imam mnogu da kuzuvam i na kraj site tie sto se muciv ss ovoj problem imam posakuvam sto poskoro izleguvanje od ova sostojba.
Колку е цената на ЕЕГ испитување во Ремедика? Или на друго место само да не е јавна здравствена институција зошто додека се стигне на ред пацинетот ќе .......
[...напуштај ја собата, таа нее конфорна зона , таа е затворот.Оди и праи баш онаа што те ,,плаши,,...Ако те плаши страв од паѓање како оној Аззуро ,хехехе тогаш избери најдолга стаза за одење баш да видиш дали ќе паднеш...следниот пат ке бидеш посигурно.А тоа главоболки ...нормални за анксиозноста (ако се претходно е проверено)...Желудник ...исто...пиј некој чај ...некој ранитал...и само напред..поздарв Отидов на јога
Хелпп.. дајте совет ....се изнервирав нешто дома ии седам еве скоро три дати почнаа да ми зујат уши и ми измер мајка ми притисок ми се покачил 120 со 90.... а 80 го носам и сеа се секирам еве зошто да ми се покали и еве уште иши ми зујат се напив б6 :/
Дали кога имате или сте сведок на стресен настан почнувате да се тресете, особено неконтролирано тресење на вилицата и рацете?
Да мене ми се случува тоа... на пр последно што памтам на комшии до нас им гореше цела кукја пискаа сите надвор беа и страшно беше да се гледа само..и исто така цела се тресев од што беше страшно и стресно.