Eеееххеее еве ја денес после доста време излегов од дома и бев на гости САМА ДА САМА и нешто се чуствувам ОК незнам што ми е само да не се врати она кучка пак неможам веке да ја трпам али највеке ме плаши што вакво нешто ми се случувало и порано и пак се врака али сега се надевам дека нема така да биде па ке видиме Kако сте ми вие cielo5 ајде чекаме резултати ке има частење ја пијам џин да си знаеш иаоко сум ти лута те молам немој НИКОГАШ веке да ми персираш договорено Толку од мене немам ништо паметно да ви кажзам идам да јадам па чајче од кантарион и кревет ВЕ ГУШКАМ СИТЕ
Што и да е ќе помине, секое лошо за добро!!!!!-оваа кај некоја Феминка го прочитав.. Така е !!!!! поздравче и јас немам ништо паметно да ви кажам бев 8 часа на семинар....умор.на до бесвест... само сакам да ви посакам лека ноќ и утре убав ден..... Зоцее ме бара на ФБ ...Зоцеее ем сведителства ем семинар..пукнав од работа...ај уште оваа недела до крај да ја истуркам па ке ме има повеќе на ФБ ...ке си муабетиме почесто....а ти памет у глава, хехе ајде душо ке помине..ајде стегни се!!!! Ако некој од вас сака даа ни се придружи на ФБнека ми го прати вашиот профил преку ЛП или нека ми пише јас ке вби кажам по дкое име да ме барате....(направете си профили под името на форумот...или како сакате па ке се дружиме и таму... Ве сакам драги мои ПС.немој некој да му попуштил на анксот.Никако!!!!!!!..ајде ИГНОРРРРР
vaka sega sinoka koga si legnav potocno koga zamizav da spijam osekav kako tonam vo krevetot kako nekoj da me vlece ama toa samio koga mizam mi se slucuva pisete ve molam
мене ова ми се случуваше во средно, ќе легнев на кревет и одма се појавуваше тоа пропаѓање, како кога ти се врти, а си во хоризонтална положба со затворени очи. не му обрнав внимание на тоа, дури интересно ми стана па и почесто си го практикував во текот на денот озбилно, мислам дека ова не е ништо алармантно
ama samo navecer mi se slucuva ke mi podripnat nozete i vo niv kako nwekoj so noz me bode i posle ke otide nagore i ke zeme e taka da mi se vrte i mislam deka se slizgam od krevetot a pak sum na nego
zoceeee јас мислам дека ти си преокупирана со мислата дека си во некоја тешка здравствена состојба и се фокусираш само на тоа, а кога ги насочуваш мислите само во негативен правец, се случува верижна реакција од негативни појави, расположенија итн. Научно е докажано дека позитивниот став прави чуда!јас не сум ниту психолог ниту психијатар, не можам да ти препорачам лекови ама затоа можам да ти советувам да одиш на јога, медитација, да одвојуваш време во текот на денот за оние активности кои ти причинуваат задоволство...и што е најважно од се - немој да се однесуваш кон себе како кон болна личност. се работи за анксиозност, знам, во ред.и важно е да бидеш свесна дека имаш проблем, ама исто така е многу важно и да знаеш дека тој може да се надмине си правиш лоша услуга сама на себе ако тонеш во апатија, така дефинитивно не си помагаш. поздрав
јас сепак мислам дека лоши соништа (кошмари) се резултат воглавно од лековите кои ги пиеш, па врз нив додадена твојата лична напнатост.......совршена комбинација за кошмар. почни со јога, применувај методи на опуштање, имај некоја физичка активност.....скоро сум сигурна дека ако го правиш ова, на кошмарите ќе им дојде крај
zoce од напнатоста ти се чини дека секој дел ти трне, а мојата анкси. состојба бидејќи ми беше предизвикана од пост-трауматски синдром, кошмарите секојдневно ги сонував и мене лично ми помогнаа полесно да се справам. излези малче на сонцево релаксирај се, пушти си го мозочето на пасење а за останатите обожавателки по слатките работи ви го препорачувам колачов, има неодолив некој слатко киселкаст овошен вкус....вчера кај другарка ми го јадев и денес си го направив страшно ме расположува со шприцер неодолива релакс комбинација рецепт: 2 пудинга од чоколадо се варат, кој сака послатко може да си додаде шеќер повеќе, во пудингот кога ќе се свари додавате праски лупени или готов компот од праски, се заедно мешате,и кога мислите дека е готово го тргате од оган, земате кекс и секое парче го потопувате во млеко на 2-3 сек и ги редите хоризонтално и ставате од филот со пудинг на секое парче кекс и на крај кога ќе завршите со редовите останатиот фил ставете го одозгора се тоа во фрижидер малце и уживајте се надвам ќе ви се допадне знам дека можда на некој не му е дојдено до зезање ,ама дај малче да се расположиме
лелеле извинете малце јас досадна ама заборавив најважното да си го кажам девојки стегнете се и само напред, нема никакви жанси да ве победи ........ секој се соочува било порано или покасно во животот со анксиозност, никој не е имун ни од женскиот нити од машкиот пол, ние самите дозволуваме малче или повеќе да не измалтретира ова одвратно чувство.......она што денес си го донесов како заклучок, можда малце иронично ама мило ми е што сега во овие години се соочив со анксиозност, затоа што свесна сум дека тек ме чекаат многу стресни ситуации, и ова сега ќе ми биде како добро утро и барем сега знам како понатаму полесно да се справам,затоа што сама на себе си ветив дека повеќе нема да дозволам да ми одзме уште една година од животот...... прашањата, како,што ми е, зошто, што ќе биде, нема да биде, зашто било, што сум можела да сменам или не, зашто го направив ова, она, не дозволувам да си ги поставам повеќе..... ова за сите нас е еден само мал тест за издржливоста Она што можам на сите вас да ви го ветам е дека ќе излезете од ова само како попаметни, појаки и поубави едноставно спремни да уживате во секој миг од убавините од животот....... само би требаат вистинските луѓе оној што ви одговара држете го блиску и дајте му го срцето,а оне другите држете ги блиску ама станете имуни на нив зоце неќај да навлегувам што и како е проблемот со тебе, ама колку и да боли и да чуствуваш бес, ќе помине ама јас сметам дека треба почесто да посетуваш психијатар, за да можеш се она што ти е дотиснато да си го кажеш, не си ни прва ни последна што поминала низ тоа, само едноставно мислам дека тебе психијатарот најубаво ќе ти помогне..... позздрав
Зоце мила.... знај дека само позитивниот став може да те извлече од оваа состојба, затоа прекини ги негативните мисли прави нешто што те орасположува, не се замарај со непотребни работи од типот...Што ми е? Зошто срцето ми чука побрзо, зошто ми трпнат нозете,зошто имам кошмари, зошто ова зошто она....... овие работи дури и кога не сме анксиозни не тера на нервоза а не па вака..... мора да прифатиш дека ке бидат дел од твоето секојдневие некое време..... и знај дека сето ова се симптоми на акнсиозноста, и само со прифаќање на нив, можеш да ги победиш...со сигурност ти тврдам дека е така значи овде на форумот сите сме го поминале тоа, некој со поблаги а некој и со потешки симптоми од твоите....така вцртај си во главата дека е така, и ке видиш дека ке се почуствуваш подобро.....јас еден месец бев збрлавена незнаев кај ми е главата со несоници , па кошмари , па трпнење на раце и што ли уште не..... ама од кога ги прочитав дискусиите овде на форумот се ми стана јасно како ден......а таква сум по природа, кога ке воочам дека некој совет е во мој прилог, со сета сила се трудам да го почитувам...... затоа Зоце... само позитивни мисли, дружење, прошетки..... и ич не му ја мисли Сите сме тука за тебе http://www.youtube.com/watch?v=8D5KMUIqV-4 Oh yes, I am wise But it's wisdom born of pain Yes, I've paid the price But look how much I gained If I have to I can do anything I am strong (strong) I am invincible (invincible) I am woman....... Ви ја посветувам.....мн мудра песна ....Поздрав мили, очекувам од вас само позитивни мисли..... Ајде Happy faces
vaka sega kaj mene see e izmesano vo glavata tatko mi e pocinat pred sest godini posle toa imavme problemi so babami ama toa nekoe vreme ne go ni pomisluvav sega se tia slucki mi se vo glava i se si mislam na toa deka i jas ke umram i deka posle ke gi ostavam decata sami i se toa mi se vrte vo glavata ima momenti koga ne mislam na nisto a ima i koga mislam po cel den
zoceeee milooo probaj malku sama da se smiris ja imas celata podrska od site,jas ti rekov da ne ti kazuvam kolku vreme sum vaka eve ti vo kratko cel zivot so tatko alkoholicar i kockar i semejno nasilstvo,koga legnam uste kako da go slusam kako vika....kako na film da ne raspravam veke JAS SE TRUDAM TOA DA GO ZABORAVM,tesko e znam probaj sama da si dades volja jas imam sekojdnevno napadi nekogas pojaki nekogas poslabi mi lupa srceto me bocka srceto mi trne levata raka veruvaj deka trebas sama da se aktiviras i so pomos na psihijatar.Neznam koj go imase napisano receptot si go napisav pa ke go probam super ideja devojki jas se nadevam eden den deka ke pobedam pozdrav do site ostanati vi posakuvam ubav den
Зоце мила, Види вака,јас сум 22 години, од 13 години останав без татко, а потоа се нанижија уште неколку такви случаи во поблиското семејство, цел живот сум храбра и ќе продолжам да бидам, тие што починале, нека почиваат во мир, ама ние живите си продолжуваме со животот понатаму, знам дека останува празнина и болка, но тоа е што е , животот продолжува.....затоа еве иди си на психијатар, психолог, кажи си ги маките, пиј си Helex, отстрани ги тие негативни мисли, чукало срцето забрзано, нека чука , ке помине....тоа е знак дека сме живи верувај дека ништо лошо нема да ти се случи , ти кажав колку побрзо ги прифатиш симптомите како дел од тебе , толку побзо ќе ги снема.......Затоа мила читај не, и верувај дека ако почнеш да ги прифаќаш нашите совети, од ден во ден ке бидеш се подобра и подобра.......... Гледај си ги децата, мажот.....уживај во позитивните моменти........кога ти наиде лоша мисла, прави нешто што те орасположува, шетај, трчај, слушај музика, само не седи и не размислувај............ Повеќе дружи се, уживај во фамилијата, бидејќи нема нешто посвето од тоа................ и замти едно нешто....ЖИВОТОТ Е УБАВ, затоа не троши го на непотребни работи.............. Ве поздравувам и ве читам
за сите вас храбри, храбри жени Funny how a lonely day, can make a person say: What good is my life Funny how a breaking heart, can make me start to say: What good is my life Funny how I often seem, to think I'll find never another dream In my life Till I look around and see, this great big world is part of me And my life This is my life Today, tomorrow, love will come and find me But that's the way that I was born to be This is me This is me This is my life And I don't give a damn for lost emotions I've such a lot of love I've got to give Let me live Let me live Sometime when I feel afraid, I think of what a mess I've made Of my life Crying over my mistakes, forgetting all the breaks I've had In my life I was put on earth to be, a part of this great world is me And my life Guess I'll just add up the score, and count the things I'm grateful for In my life This Is my life Today, tomorrow, love will come and find me But that's the way that I was born to be This is me This is me This is my life And I don't give a damn for lost emotions I've such a lot of love I've got to give Let me live Let me live This is my life This is my life http://www.youtube.com/watch?v=HqxMXlqCFZw This is my life
od koga mi davate hrabrost pocnuvam da se soocuvam so simptomite i da ne panicam koga me fakat ama primetiv bilo koj simptom najmnogu trae 10 minuti samo vrtoglavicite mi se cesti
Зоце... тоа ти го зборуваме цело време, колку и да траат ке поминат, а вртоглавицата ќе ти мине со тек на време, кога ќе ти се смири организмот, се ќе дојде на свое место, само продолжи така Од нас имаш целосна подршка.....