Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    228
    да дефинитивно кај мене има промени и веројатно анксиозноста ги зголемува симптомите ... од мое лично искуство да:)

На Merlin_Monroe му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ivana.0909

ivana.0909 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    443
    Допаѓања:
    228
    сакам само да ве поздравам редовно ве читам но поретко пишувам и морам по незнам кој пат да кажам ФАЛА што постоите...сите мислења искуства и проблеми поврзани со анксиозноста се овде реално искажани и од сите лични искуства може многу да се научи :!: Несомнено ми е многу полесно кога знам дека не сум сама во оваа борба ... ве поздравувам и бидете храбри и силни како досега:l::muscle::*

На bubic.k, dunja, deskarada и 3 други им се допаѓа ова.
  3. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Хахаха со задоволствооо :l::hug::muscle:

На dunja му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Valencia

Valencia Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2015
    Пораки:
    510
    Допаѓања:
    610
    Dobro utroo! :)

Denes se cuvtvuvam mnogu podobro. Sonceto mnogu me razveseluva, bev da pesacam i si grickav soncogled. Postojano ve citam, i povekje ne se cuvstvuvam taka samo. :)

p.s denes pravam fizika test, drzete mi srekja (t.e pustete mi ja kje mi treba )

JAS NE SE OTKAZUVAM!

На Marija_Maci, dunja, Merlin_Monroe и 4 други им се допаѓа ова.
  5. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Ти ја пуштамммммм цела среќа на светоттт. ГО МОЖЕШ ТИ ТОА. Бакнежиииииии :*:*:*:*:*

На Valencia, dunja, Merlin_Monroe и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Merlin_Monroe

Merlin_Monroe Активен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    143
    @ivana.0909 se nadevam,a ti izleguvas sega sama ili?

7. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    Помоош се мрднувам денеска...не знам што ми стана вчера навечер ме фати тахикардија не можев да задпијам инаку во пмс сум и едвај заспав па после долго време се напив пома хелекс за да заспијам... заспав и станав денеска никаква нормално.. цел ден сум поспана нервозна и тн и ееве сеа дома дојдов ептен ко да ми ескалира нервозата во мене ми чука срцево ми се лоши дури ми трпнат раце страв ме фаќа :/

8. Среќа

Среќа Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    2.568
    Те разбирам како ти е. И мене ми било така ама за среќа вчера и денес сум добро. Кога си нервозна пробај нешто на природна база, со магнезиум, Б6, маточина, валеријана. Или земи нешто средувај по дома за да не мислиш многу.

На Cleonika му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    Значи има денпви коа сум одлично и се е нормално или пак денпви вака коа се паѓа во вода... не знам што да направам имам чувсрво вака коа ме напаѓа овој немир и треперење и чукање на срце раката лева ко да ми трпне..и тн. И си велам стварно на раб сум со нервите и кој знае колку малку уште можам.. ми потскокна срце и раце ми се тресат од немир а в гради мислам секој момент ќе ми пукне -.- не знам мн лошо..

10. be.positive

be.positive Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2014
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    146
    Zdravo, i jas sum ispanicena. Si izmisluvam razlicni bolesti i gi cuvstvuvam i simptomite. :(

11. Среќа

Среќа Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    2.568
    Знам како ти е. Запамти дека не си сама. Сите некогаш сме биле така или полошо. Ај пробај од тие работи што ти ги пратив.

На Cleonika му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Среќа

Среќа Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2015
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    2.568
    Најди си занимација и не мисли многу. Посвети се на работата или учењето.

На be.positive му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Merlin_Monroe

Merlin_Monroe Активен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    143
    Мене денес почна да ме боли кај левата града како коската тука над градата,кога мрдам ме боли.
    Имал некој слично нешто? Од што може да биде? Се плашам да не е нешто срцето...недај боже

14. be.positive

be.positive Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2014
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    146
    I mene cesto me boli levata strana, a i sestra mi se zalese denovive. Okolu istoto se isanicuvm i jas, no da mislime pozitivno. Negativnite misli kaj nas zazele golem udel.

15. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.905
    Допаѓања:
    15.812
    FB_IMG_1448898961026.jpg

На deskarada, mistrivce, Marija_Maci и 3 други им се допаѓа ова.
  16. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    Многу е тешко да се живее со тебе. Ти си мојот кошмар кога спијам и онаа која ме демне кога сум будна.

Ти си мојот најголем непријател.

Ти си виновна за сè што ми се случува. Ти си виновна за секоја грешка што ја правам. Ти си виновна за секој проблем што го имам, за секој неуспех.

Ти си како казна со доживотна робија. Ти си оној ѓавол што зборува седнат на моето лево рамо. Ти си лошата вештерка од најмрачните приказни.

Ти си љубоморната другарка. Ти си страшилото од полињата. Болката во моите гради. Причинатаа за моето страдање. Пречката за моето напредување.

Ти си стегата во односите со другите луѓе. Другата која го уништува мојот љубовен живот. Кнедлата во моето грло секогаш кога треба да зборувам.

Ти си Јуда од Тајната вечера. Сомнежот што управува со мене. Ти спиеш во мојата постела меѓу нас. Ти си злото во мојот живот.

Те мразам.

Оди си.

Остави ме да живеам.

Пред тебе бев среќна, сега полека умирам. Бегај од мене!

Јас не те заслужувам, ти мене, уште помалку.

Што уште сакаш да ми земеш? Ми го зема сонот, ми го зема мирот и спокојството. Ми ја зема радоста во утринското кафе и во виното за вечера.

Ми ја зема самодовербата и ми го уништи духот. Ти си тунел без светлина и без крај. Ти си апстрактна слика која за првпат ја гледам и треба да ја раскажам. Живот или смрт.

Ти си сè што не сакам, сè што боли.

Ме фрли во пекол откако ми го украде рајот. Ти си мојот почеток и мојот крај.

Ти и јас, грб со грб, чекор по чекор, еден ќе повлече прв, ти или јас?

(Посветено на сите оние кои се борат против неа - анксиозноста)

Го преземав од црнобело.цом

На ivana.0909, deskarada, mistrivce и 12 други им се допаѓа ова.
  17. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.539
    Не заслужува анксиозноста ни една реченица да и се посвети ,само е прифаќаш во својот живот како дел од тебе и не и обрнуваш внимание ,колку повеке и обрнуваш внимание толку ке те уништува ,не и обрнувајте внимание сама ке си замине не ја хранете повеке едноставно не и обрнувајте внимание толку е едноставно .

На GirlLove, deskarada, mistrivce и 7 други им се допаѓа ова.
  18. sandrice25

sandrice25 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    172
    Nemoze da e srceto zatoa sto toa ne boli na dvizenje na rakata, mozno e da si se ukocila vo spienje ili nesto sosema drugo ama srce ne e. Ne se panici za dzabe :)

19. Sun &moon

Sun &moon Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    105
    Luge ve citam celo vreme . Jas pijam 3 meseci ad ama nema nekoja golema promena . Zosto taka? Duri se osekam kako zbuneta kako mislite mi se mesaat kako cudno mi e da zboruvam mnogu se osekam umorno pospano . I celo vreme mislam imam nekoja bolest vo glavata zatoa taka mi e . Mnogu mi e tesko neznam eve prvo piev edni ad ne mi odgovaraa pa sega pijam drugi 3 meseci i kako i tie da ne rabotat i se mislam ne e do niv deka jas mozi imam nekoj drug problem
    .

20. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    Да во право си јас не и обракам ни малку внимание...

На Merlin_Monroe, natemila и elisabeta им се допаѓа ова.