да дефинитивно кај мене има промени и веројатно анксиозноста ги зголемува симптомите ... од мое лично искуство да
сакам само да ве поздравам редовно ве читам но поретко пишувам и морам по незнам кој пат да кажам ФАЛА што постоите...сите мислења искуства и проблеми поврзани со анксиозноста се овде реално искажани и од сите лични искуства може многу да се научи Несомнено ми е многу полесно кога знам дека не сум сама во оваа борба ... ве поздравувам и бидете храбри и силни како досега
Dobro utroo! Denes se cuvtvuvam mnogu podobro. Sonceto mnogu me razveseluva, bev da pesacam i si grickav soncogled. Postojano ve citam, i povekje ne se cuvstvuvam taka samo. p.s denes pravam fizika test, drzete mi srekja (t.e pustete mi ja kje mi treba ) JAS NE SE OTKAZUVAM!
Помоош се мрднувам денеска...не знам што ми стана вчера навечер ме фати тахикардија не можев да задпијам инаку во пмс сум и едвај заспав па после долго време се напив пома хелекс за да заспијам... заспав и станав денеска никаква нормално.. цел ден сум поспана нервозна и тн и ееве сеа дома дојдов ептен ко да ми ескалира нервозата во мене ми чука срцево ми се лоши дури ми трпнат раце страв ме фаќа :/
Те разбирам како ти е. И мене ми било така ама за среќа вчера и денес сум добро. Кога си нервозна пробај нешто на природна база, со магнезиум, Б6, маточина, валеријана. Или земи нешто средувај по дома за да не мислиш многу.
Значи има денпви коа сум одлично и се е нормално или пак денпви вака коа се паѓа во вода... не знам што да направам имам чувсрво вака коа ме напаѓа овој немир и треперење и чукање на срце раката лева ко да ми трпне..и тн. И си велам стварно на раб сум со нервите и кој знае колку малку уште можам.. ми потскокна срце и раце ми се тресат од немир а в гради мислам секој момент ќе ми пукне -.- не знам мн лошо..
Знам како ти е. Запамти дека не си сама. Сите некогаш сме биле така или полошо. Ај пробај од тие работи што ти ги пратив.
Мене денес почна да ме боли кај левата града како коската тука над градата,кога мрдам ме боли. Имал некој слично нешто? Од што може да биде? Се плашам да не е нешто срцето...недај боже
I mene cesto me boli levata strana, a i sestra mi se zalese denovive. Okolu istoto se isanicuvm i jas, no da mislime pozitivno. Negativnite misli kaj nas zazele golem udel.
Многу е тешко да се живее со тебе. Ти си мојот кошмар кога спијам и онаа која ме демне кога сум будна. Ти си мојот најголем непријател. Ти си виновна за сè што ми се случува. Ти си виновна за секоја грешка што ја правам. Ти си виновна за секој проблем што го имам, за секој неуспех. Ти си како казна со доживотна робија. Ти си оној ѓавол што зборува седнат на моето лево рамо. Ти си лошата вештерка од најмрачните приказни. Ти си љубоморната другарка. Ти си страшилото од полињата. Болката во моите гради. Причинатаа за моето страдање. Пречката за моето напредување. Ти си стегата во односите со другите луѓе. Другата која го уништува мојот љубовен живот. Кнедлата во моето грло секогаш кога треба да зборувам. Ти си Јуда од Тајната вечера. Сомнежот што управува со мене. Ти спиеш во мојата постела меѓу нас. Ти си злото во мојот живот. Те мразам. Оди си. Остави ме да живеам. Пред тебе бев среќна, сега полека умирам. Бегај од мене! Јас не те заслужувам, ти мене, уште помалку. Што уште сакаш да ми земеш? Ми го зема сонот, ми го зема мирот и спокојството. Ми ја зема радоста во утринското кафе и во виното за вечера. Ми ја зема самодовербата и ми го уништи духот. Ти си тунел без светлина и без крај. Ти си апстрактна слика која за првпат ја гледам и треба да ја раскажам. Живот или смрт. Ти си сè што не сакам, сè што боли. Ме фрли во пекол откако ми го украде рајот. Ти си мојот почеток и мојот крај. Ти и јас, грб со грб, чекор по чекор, еден ќе повлече прв, ти или јас? (Посветено на сите оние кои се борат против неа - анксиозноста) Го преземав од црнобело.цом
Не заслужува анксиозноста ни една реченица да и се посвети ,само е прифаќаш во својот живот како дел од тебе и не и обрнуваш внимание ,колку повеке и обрнуваш внимание толку ке те уништува ,не и обрнувајте внимание сама ке си замине не ја хранете повеке едноставно не и обрнувајте внимание толку е едноставно .
Nemoze da e srceto zatoa sto toa ne boli na dvizenje na rakata, mozno e da si se ukocila vo spienje ili nesto sosema drugo ama srce ne e. Ne se panici za dzabe
Luge ve citam celo vreme . Jas pijam 3 meseci ad ama nema nekoja golema promena . Zosto taka? Duri se osekam kako zbuneta kako mislite mi se mesaat kako cudno mi e da zboruvam mnogu se osekam umorno pospano . I celo vreme mislam imam nekoja bolest vo glavata zatoa taka mi e . Mnogu mi e tesko neznam eve prvo piev edni ad ne mi odgovaraa pa sega pijam drugi 3 meseci i kako i tie da ne rabotat i se mislam ne e do niv deka jas mozi imam nekoj drug problem .