Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. silvija88

silvija88 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2013
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    184
    dali toa znaci deka si ja pobedila anksioznosta?

2. Merlin_Monroe

Merlin_Monroe Активен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    143
    Jas da kazam deka deneska dobiv (mislam na menstruacija haha) i se osekjam omalaksano me boli glavata,mi se spie se plasam da ne mi e nizok pritisokot..dajte nekoj sovet piev apce za glava mi pomina no eve sega pak me priboluva.. Se plasam neznam dali da go meram pritisokot i sto ako mi e nizok?ili visok??

3. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Благодарение на форумов хахаха имам вистински пријатели...... со @Be-yO-nCe i @bubic.k не се делиме......ма какви пријатели ова се сестриии. Јас мислам дека 99 % сме излечени од кога се знаеме. Ова е благослов. Животот ми се смени со нив. Среќата како со нив да дојде. Се е полеснооооо.... и дефинитивнооооооо може ќе сум првата АМААА ГО САКАМММ АНКСОВВВВВВ од кога ме запозна со ниввв.

На Sun &moon, Crna Dama, dzuls и 9 други им се допаѓа ова.
  4. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.425
    Допаѓања:
    6.952
    @natemila @bubic.k Сакав да ве тагнам погоре ама знаев дека ќе се пронајдите!Си го вративме животот меѓусебно луѓе!Ве обожавам сесРииии :l: Заедно не сме посилни..НАЈСИЛНИ СМЕ!!!! :muscle::muscle::l::l:

На mal.ecka, Sun &moon, Crna Dama и 5 други им се допаѓа ова.
  5. silvija88

silvija88 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2013
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    184
    i mene mi se slucuva istoto, eve za nekoj den i jas ke dobijam :) . Mene najcesto mi paga pritisokot, glavobolki, zamor, premnogu isto kako tebe. Jas mislam da ne se plasis da go meris pritisokot, mozebi e nizok, toa ne e strasno. Poveke tecnosti, solena hrana. Jas taka ko ke me fati ke si polezam i drugiot den ko nova. Pozz i pomalku grizi na site ni se slucuva :)

6. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.906
    Допаѓања:
    15.814
    Јас сега си правам листа на благодарност.
    100,да,да 100 причини на секоја личност за што посебно сум и благодарна.
    За убави моменти, дадени шанси, бакнежи, прегратки...
    До сега сум до 21 точка на една личност.
    Пробајте нема да зажалите :)
    Ви испраќам позитивна енергија.

Последна измена: 18 декември 2015
    На Marija_Maci, Cleonika, Be-yO-nCe и 3 други им се допаѓа ова.
  7. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    @Be-yO-nCe , @natemila леле женииии ме расплакавте , неможам слабост ми сте и ве сакам со цело срце и душа. Најблагодарна сум за вашето присуство и подадена рака низ ова патешествие наречено живот . Со вас се врати насмевката , среќата , убавите моменти , волјата за живот и сите заедно уживаме во благодетите на вистинското пријателство и убавите мажи секако хахахахахаххахахахаххахахахаххахахахха..... едно големо ФАЛА зошто уште не ме имате откажано од сесра иако сум најголем заебант у фамилија ... љубов ми сте :l: серциња :sun:

На Crna Dama, Marija_Maci, silvija88 и 3 други им се допаѓа ова.
  8. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    891
    Допаѓања:
    2.916
    Леле се испонаежив цела, браво за вас девојки, алал да ви е:l: Секогаш бидете среќни што сте се пронашле, денес е претешко речиси невозможно да најдеш поддршка, разбирање, отворен муабет без да се плашиш дека понатаму ќе биде искористен во негативна конотација. Подадената рака во тешки моменти мноооогу значи, премногу, посебно кога ја немаш дури ни во најблиска фамилија... И ете, ја добиваш од рандом луѓе и станувате буквално ко сестри, и тоа се случува :party: Се надевам ќе доживеам еден ден вакво нешто. Најискрено се радувам за вас, премногу ми е мило, премногу :l::hug:

На Crna Dama, Be-yO-nCe, bubic.k и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    Срцка Секогаш сме расположени За нови познанства и склопување нови пријателства така да И ти и сите останати сте добредојдени .. И успат да ти се заблагодарам за убавите зборови . Само храбро луѓе , речете си дека можете и верувајте ми дека ќе успеете

На Crna Dama, Marija_Maci, natemila и 2 други им се допаѓа ова.
  10. HoneyStrong

HoneyStrong Активен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2015
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    58
    Значи средба мора хсхха. Кога пробав да и кажам на една пријателка за мојата состојба ми рече : еее и ти па претеруваш . Што ти фали глупости само . Што е сеа пак нешто ќе се пожалиш. Незнам ти си знаеш. Хахахахахах. Јас се пакувам заминувам во странство кај дечкото да бидеме заедно за празниците. Ми треба оваа промена. Да се дотерам шминкам и да шетам со саканиот . Дај боже повеќе љубов и без страв во новата година. Малку ве знам сите но од сите пријатели вам можев се да ви напишам и да наидам на разбирање. Убави
    Празници и бидете ми среќни ,заборавете на анксиозноста и се и уживајте во празниците. Јас овие 2 недели си ги посветувам себеси и да подзаборавам на се. Поздрааав ':))

На Be-yO-nCe, MiloMalo, Marija_Maci и 4 други им се допаѓа ова.
  11. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Бравооооо девојкооо...само такааа (hollest)(hollest):l::muscle:

На bubic.k му/ѝ се допаѓа ова.
  12. perla24

perla24 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2015
    Пораки:
    208
    Допаѓања:
    191
    Kolku se pronajdov vo ova ,,so e sega,pak nesto kje se pozalis" zatoa nema potreba da im kazuvam,sekako ne te razbiraat i da bidam malce gruba,ne im e ni gajle :) Ubav pomin i srekjni praznici :)

На Cleonika и silvija88 им се допаѓа ова.
  13. Merlin_Monroe

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    143
    Jas sum na kafe ima glasna muzika me fakja panikaaaaaa so da pravammm

14. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    Остани таму диши длабоко и не се предавај ...кажи си овде сум ништо не ми е се е добро ике биде подбро...направи мауабет со некој да ти помине мислата за паника...

15. Merlin_Monroe

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    143
    Nemozev stanav si dojdov doma kako da mi se zatnaa dvete usi od muzikata loso mi e sega se napiv bedoksin

16. presiosaP

presiosaP Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    2.208
    Ne trebalo da si dojdes doma,trebalo da izlezes da vdises malku cist vozduh i pak da vlezes ne trebalo da se otkazes...

На Marija_Maci и Merlin_Monroe им се допаѓа ова.
  17. Merlin_Monroe

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    143
    Znam ama nemozev da izdrzam... :(((

18. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Ах бе срцкааа....и мене малце ме фати на пазар сабајле нелагодност некоја..ама си реков што е тоа е сегааа и после уште еден саат шетав. Следен пат отани до крајјј па што и да осејаш

На silvija88 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Merlin_Monroe

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    143
    @natemila
    Незнам дали затоа што сум во циклус некако цел ден се осеќам нестабилно како без рамнотежа и видот ми е благо заматен..?
    Може од тоа појќе ми беше некако нелагодно и музиката уште ми фалеше ко изгубена бев ... :(

На natemila му/ѝ се допаѓа ова.
  20. bubic.k

bubic.k Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2014
    Пораки:
    1.025
    Допаѓања:
    3.783
    значи прво и основно немој да се плашиш , на сите ни се има истото случувано и сите ете прв-втор пат сме избегале , но дај си збор дека нареден пат кога недај боже ќе настане паника нема да избегаш нигде , туку ќе се соочиш со неа , ќе стегнеш заби и ќе видиш дека одма ќе мине ... Иначе за време на циклус нормално е анксот да е поизразен,пошо ние жените сме живчани суштества и нервите тогаш уш толку ни се во плус хахахаха ....
    уште еднаш ќе повторам немој да се плашиш , и немој да мислиш сега на тоа што си избегала ниту пак да се осудуваш , еве и мене колку пати и уши ќе ми се затнат и тахикардија и паники , нормално ќе се исплашам во моментот значи живи луѓе сме таквата реакција е нормална , нонаместо да бегаш. ќе се потсетиш дека ти веќе тоа си го поминала , си поминала доста панични напади и ништо не ти се случило па нема да ти се случи ни сега .. и одма ќе биде подобро ... ајде без страв и само храбро :):):):):):):)

На Cleonika, Marija_Maci, silvija88 и 1 друга личност им се допаѓа ова.