Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. hoex

hoex Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2015
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    189
    Lugje kako ste denes nekako slusam site gi boli po nesto, me boli nogata, rakata od sto vezbav, kako nekoj pritisok vo ocite... imav 2-3 panicni denes no uspeav nekako da se smiram

2. Merlin_Monroe

Merlin_Monroe Активен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    143
    Jas momentalno kako da ne gledam ubavo kako linii da mi se pojavuvaat me fakja panika nekoja ,i me boli glavata sekoj den vo gorniot del od levata strana ...dali se slucuva na nekoj ova ? :(

3. MilaJ

MilaJ Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    14
    Jas pocnav skoro sekoj den da kriziram da si umisluvam deka ke dobijam srcev udar a ne sum vo maledonija sto uste poloso mi e a pred da dojdam anglija napraviv sekakvi ispituvanja i se vo red ama dzabe so mislite nemozes da se boris :( :( :( :(

На bumbaroska и Cleonika им се допаѓа ова.
  4. starstar

starstar Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2015
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    69
    Многу ми се лоши не можам да заспијам а премногу сум уморна ми се спие :(

5. starstar

starstar Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2015
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    69
    Пробај да размислуваш позитивно дека ништо нема да ти се случи и ете не си во Македонија прошетај забавувај се :)

На MilaJ му/ѝ се допаѓа ова.
  6. starstar

starstar Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2015
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    69
    Не се замарај многу многу јас ефнаш не дум гледала убаво без да ми се мати или линии како тебе а и главата може да те боли од настинка и мене ме боли често а посебно од ладно време ама не се замарам :)

На Merlin_Monroe му/ѝ се допаѓа ова.
  7. starstar

starstar Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2015
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    69
    радувај се што те болат нозе и раце после вежбање знаеш како велат убава болка е таа тоа значи успешно било вежбањето :P

На hoex му/ѝ се допаѓа ова.
  8. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    Се' почна ок, и имав нешто работа со документација во Чаир и таму почнаа филмовите. Прво кога има многу луѓе околу мене се препотувам и губам. Ај што окапав, издржав некако, ама откако искочив веќе почна се' да ме стегаа, да ме боли да се гушам.
    Се изгубив, ми се лошеше. Се мислев да се качам во такси и си викам не биди лузер, што прошло па ова ли!
    Пуштив музика на тел, ставив слушалките на мене. Лоши мисли->дефокусирање. Како што одев, се тресев, амаа не дам сее. Стигнав до Кисела Вода пешки. Дома малце си ја пуштив душичката со плачење, ама тоа е. Сега си цедам сокови и си барам филмче. :D

На Be-yO-nCe, Marija_Maci, Merlin_Monroe и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    Здраво друштво.... јас после подолго време имам прашање :) ... малце возбудена сум еве рано станав имам една обврска, малце плачев вчера навечер коа ми текна дека треба најдрага личност за неколку месеци да си оди во странство, малце пмс сум...ама ме фати вчера на сред плачење, иако не осеќав немир од анксот како што осеќам во др прилико туку само тажна бев и мака ми беше, но осетив како болка в гради и позадо на сред грб... а сум слушнала дека срцето така боли и позади...и еве ме де разбудив порано и од алармот со таа како тапа болка в грб од време на време.... не знам дали да се загрижам или па само сум стегната и не е ништо :/

10. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    891
    Допаѓања:
    2.916
    Добро утро мила :) Види, најлошо нешто што го правиме е она кога си ги гугламе симптомите, но ако навистина е така па јас досега ќе цркнев уште пред да го направат форумов :lol: Исто и она кога ќе слушнеме од некој нешто, или ќе му се случи па одма се поистоветуваме со тоа и се внесуваме во истото, во стилот еј и кај мене е исто, готово, крај, Im next. Може си спиела лошо, си била малку вознемирена и ете, тогаш или е несоница или ќе се будиш секој саат важно на крај си искичмен па те боли и грб и врат и се по список... Не мисли одма на најлошото, срце мрце, не е тоа туку така, многу покомплицирано е (недајбоже). А спомна и пмс, па ете, доволно било. Пмс-от, тоа наше "кравјо лудило", знаеш дека многу има влијание, да не речам најмногу. Нема место за паника, напиј се магнезиум колку да ги опуштиш мускулите и ќе мине. Имај убав и весел ден :f:

На Cleonika му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465
    Фалааа за ентузијазмот и позитивниот одговор :) би сакала олку, а и повеќе да те смирам и да ти влеам позитивна енергија кога и да имаш мака ;) :*

На Merlin_Monroe и MiloMalo им се допаѓа ова.
  12. silvija88

silvija88 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2013
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    184
    Luge gi smenav antidepresivite mirzaten so seroksat. Nekako se plasam, koj me terase da go citam upatstvoto, vo nego pisuva se i sesto. Imal li nekoj iskustvo so ovoj lek seroksat paroxetine?

13. bumbaroska

bumbaroska Истакнат член

Се зачлени на:
    14 ноември 2010
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    392
    Dali nekoj piel Ansilan Neuro-vit I sinekvan mene ovie mi hi prepisaa

14. stelaohrid

stelaohrid Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    232
    Во сите упатства исто пишува многу се осеќаат добро од сероксат сепак тоа е индивидуално не е ништо опасен лекот

На silvija88 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. silvija88

silvija88 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2013
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    184
    Se nadevam i mene ke mi bide podobro, mirzatenot go piev skoro 2 god nemase efekt samo mn uspivase. Vcera gi pocnav ovie, od ko go ispiv apceto odma paniki, da ne povratam, da ne mi se slosi, pa merev pritisik, glavobolki, razni gluposti. Ke mi treba vreme da se naviknam.

16. stelaohrid

stelaohrid Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    232
    И јас пијам миртазапин една година спијам и апетит имам ништо друго денски секој ден со паники депресија пеобав да сменам со зепира ама ништо сега ке сменам и јас не знам што ќе даде докторката од мирт ништо цела година џабе може и мене ке ми даде сероксат, ајде ке кажеш како ти е за две недели треба да имаш резултат, среќно

17. silvija88

silvija88 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2013
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    184
    Fala :) menuvaj gi mirzatenot nema podobruvanje od niv. Piev elicea pred mirzatenot mnogu mi bese podobro, mnogu vesela bev :) no doktorot mi gi prekrati, mi se pojavi pokacen prolaktin, demek od apcinata bilo, sakav da kazam deka kolku so razbrav seroksatot se slicni na niv, a mirzapinot spagat vo dr grupa na lekovi. Eve jas gi smenav apcinata i doktorot koj bese teska pijanica, koj ne znaese da mi kazi deka vsusnost prolaktinemija se javuva od eglonilot, eve site da znaete i vo upatstvoto pisuvalo, a jas trista ispituvanja napraviv, arno so go smenav doktorot toj mi kaza.

На mistrivce му/ѝ се допаѓа ова.
  18. stelaohrid

stelaohrid Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    232
    Да од еглонил е тоа и не е ништо страшно

19. sandrice25

sandrice25 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    155
    Допаѓања:
    172
    Decki taman nekoj period ne mislev na losi raboti ,cat pat nekoj mal panicen denes napraviv glupost. Vo posledno vreme mnogu mi pagja kosata I mi se pravat temni krugovi okolu ocite pa zgora na se mazmi mi vika porano pogolemi ti bea trepkite. Se preplasiv I pomisliv deka imam leukemija I odma simptomi na google I normalno se pronajdov vo 90% od.simptomite. Utre rano idam da praam krvna slika ama sega sum preplasena tahikardija ,mi se vrti,se potam,kje zbudalam do utre. Kako da se smiram barem malku?

20. hoex

hoex Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2015
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    189
    Temni krugovi ima sekoj covek, nekoj od sto ne e spien ubavo, nekoj od alergija. Jas imam od alergija za toa ne se sekiraj... i ne misli na nikakvi bolesti, isto i jas pravam ke izdrzam dve nedeli bez prebaruvanje na internet i na kraj ke go prebaram ona od koe najvekje se plasam j se pronaogjam normalno i gi cuvstvuvam istite simptomi.