И мене ми паѓа коса, многу. Влакна оставам пред мене, зад мене. - Се тешам дека е период на пагање и дека се обновува. Имам тахикардии, кратки и си го слушам срцето како ми лупа независно дали седам, пешачам.... Често имам негативни мисли, лелеел што ако паднам сега на сред улица, што ако се лизнам.... или Што ако му се случи нешто на овој, лелеле какво дете ќе родам и се решив да не пијам апчиња, си поставив задача - одма почнуивам сама да си давам сила. Си викам стоп будало една....свести се, ајде прекини со негативни мисли... Да, ми се случува често, но сфатив дека морам сама да се борам со тоа
Сaмo мaлку дa пoмислaм нa нештo лoшo, oдмa ме фaќaaт нaпaди. Гушење, oмaлaксaнoст, груткa вo грлo, кaкo дa не гo oсеќaм телoтo. Мнoгу ме вoзнемирувaaт реклaми зa лекoви, не мoжaм дури ни нa фб дa седaм oд штo и тaму имa стaтии зa бoлести. Гледaм филм и кaкo зa инaет кaжaa зa некaквa бoлест и јaс oдмa прoчитaв и успaничив. Кaкo дa се спрaвaм луѓе сo нaпaдиве веќе ги имa вo изoбилствo?
А дали ти млад господине си фати девојка па да ја трошиш енергијата на друго место наместо да читаш за болести?
Sami hrabro ne se prwdavajte Jas sum super ne deka nemam losi misli ama daleku pomalku od pred nekoj mesec
Me interesira dali imash nekakvi nus pojavi od seroxatot I dali imashe problem so debeleenje? Go pijam vekje mesec I pol I trebashe odamna da preminam na celo apche ama imam strav da ne me uspiva premnogu,da ne mi go defokusira pogledot a najmnogu da ne me zdebelat....do sega nemam takov problem,ne mi vlijaat na apetitot voopsto Blagodaram na odgovorot
Zdravo, dali nekoj ima tegobi vo zeludnik, postojano mi se povrakja a pogotovo posle jadenje... mi e strav da ne e nesto fizioloski ... dDali nekoj ima iskustvo so ova?
Здраво дечки, бремена сум 32недела па почнав секој ден да мислам како ке помине породувањето,дали ке можам да издржам, да не ми биде нешто на мене на бебето, почнав да мислам каок ке бидам во болница сама како ке издржам.Дали има некој тука на форумот што е бил анкс и е поминала бремен со анкс и какво искуство има со породување, со седење во болница? Поздрав до сите
Nus pojavi nemav sega zasega ne sum zdebelena a prviot pat koga gi piev se zdebeliv 10kgi mene mi bese strav da preminuvam na povisoka doza iako veke go pominav toj pat pred 6 godini ama mecka strav mene ne strav.Nemas gajle jas sega pijam od 30 a za mesec ke pocnam od 40mg.Mene malce nekoja blaga dremkicka me fajka ama nisto strasno so malo dete sama sum po cel den doma taka da ok se drzam vo toj pogled.Sega neznam mozi se e individualno ali ete vo kratki crti toa e za mene i seroksatot.Bitno me vratija vo zivot oslabena bev mnogu i ne jadev ic sega jadam kako budala
Nisto...mene ni edno kilo mi e neprifatlivo ako primetam zdebeluvanje ke moram da baram promena na terapijata..inaku nemam voopsto apetit jadam ednash dnevno ama apetitot mi e sekogash takov I na site problemi uste debeleenje kje me unisti celosno ali moze e individualno ne znam Fala ti sepak
Zdravo na site. Nova sum na forumov i sakam da go spodelam mojot problem so nekogo taka se custvuvam podobro. Pred 3 meseci na rabota me unapredija bez da me prasaat dali sakam i dali sum spremna. Iskreno jas ne ja ni poznavam doboro rabotata sto treba da ja rabotam a uste postrasno kolegite na koj sum im pretpostavena ne me ni prifatija. Jas sirota taka neiskusna se pretvoriv vo isplaseno gluvce. So strav im se priblizuvav na kolegite da im dadam da rabotat, a rakovodoitelot mi e strav i trepet. I kako posledica od seto toa jas kako emotivna dusa se razbolev. Bev na psihijatar i mi kaza deka imam ankcioznost . Mi prepisa heleks da go pijam dva pati a po potreba i tri pati na dena i popratno mi gi prepisa i triptovon i vitamin zatoa sto ne mozam da jadam i sum mnogu osabena. Bev 15 dena na boleduvanje a utre pocnuvam so rabota. Dragi moj Gospod neka mi e na pomos.
Sinolickee spored mene ne trebase voopsto odmor da zemas, trebase da se fokusiras na rabotata, kolku poveke rabotime nesto tolku poveke ne mislime. Moj sovet da se fokusiras na rabotata, ostavi ja anksioznosta doma. Misli na toa kako da te prifatat kolegite, da bides najdobra. So poveke obvrski anksioznosta pobrzo minuva. Bidi srekna sto imas rabota, nekoi od nas po cel den doma fantaziraat za sto naredno ke se sluci na pr jas . Eve ti sega si na pocetok i toa e mn vazno kako ke se postavis na pocetokot. Znaci misli na rabotata kako da napreduvas i ti posakuvam se najubavoo pozz
Tokmu toa i se nerviras sto imam rabota, a nekoj ja nemaat i sto e najstrasno ne ja sakam rabotata. Na rabotata mi e kako vo horor film i iskreno pobarav da se vratam na staroto rabotno mesto zatoa sto mislam deka ke poludam i postojano mi naviraat misli da dadam otkaz tolku ne mozam da podesam . I moram da ti kazam deka si vo pravo , ne trebase da zemam boleduvanje zatoa sto 15 dena se nervirav i misev samo na rabotata i ocekuvav deka ke mi se javat da mi kazat deka me smenile.
Zdravo prijateli, Eve me mene povtorno. Pred nekoj den si go povrediv prstot so heftalica. Rabotam vo necisti uslovi i pri rabota nesakajki se bocnav. Mi go iscistija prstot, rekoa deka ne e potrebno da me bockaat protiv tetanus bidejki na 18 god.sum primila vakcina no ako sakam da se konsultiram so maticniot. Maticniot mi rece da pijam antibiotik. No jas sum mn. ispanicena! Osekam sekakvi simptomi i sum preplasena. Me boli glavata, rakata...znaci ne znam kako da si gi ottrgnam mislite i da ne mislam deka ke umram...mn.se plasam. Nekvo iskustvo, sovet...? Fala vi, ve gushkam.