Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. silvija88

silvija88 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2013
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    184
    Ako mozes da najdes nesto drugo ili da se vratis na staroto rabotno mesto ok, ako ne nemoj da se lazes so otkaz mislam toa e najlos izbor. Moj sovet, taka mislam jas zasto od doma se spobudaliv, toa e moe iskustvo, pa sega ti kako sakas

2. zoceeee

zoceeee Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    70
    Lugeee menee mn glavaaame bole cudno kako stegnata da mi e kako pod pritisokk od sto mize to da e taka duri i usite i ocite me pritiskaat helppp

3. stelaohrid

stelaohrid Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    232
    Од сите ад се дебелиш, фала богу што е така малу заличив на човек

На kostadinka24 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.399
    Допаѓања:
    126.737
    Кој гинеколог ти ја водеше бременоста???

5. hoex

hoex Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2015
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    189
    Dali vi se slucuva lugje nekogas kako da ne gi osekjate racete i nozete? Mn me plasi ova ke dojde ke pomine ama mn mi e strav

6. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    729
    Допаѓања:
    290
    Mimoza kapetanoska

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.425
    Допаѓања:
    6.952
    Како сте ми дечки?Кога веќе полека полека ги преминуваме препреките останува една најтешка онака најболна барем за мене.Како јас некогаш ќе оформам семејство?Како јас ќе бидам секојдневно способна на едно детенце да пружам се што му е потребно.Како ќе ја издржам бременоста.Ми се вртат низ глава прашањава а ме има некоја треска фатено за бебе и некој мајчински инстикти:lol:Дали оди тоа со годините не знам.Не дека планирам нешто за брзо ама...:wasntme:
    Јас не знам што да направам со мене во ПМС а не па со труднички хормони:D

На deskarada, mal.ecka, Cleonika и 5 други им се допаѓа ова.
  8. Marija_Maci

Marija_Maci Активен член

Се зачлени на:
    1 декември 2015
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    21
    Super za tebe...

9. stelaohrid

stelaohrid Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    232
    Мене самата помисла на такви работи ми прави стрес паѓам во депресија

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    И јас многу често си размислувам на оваа тема во последно време. Со волку чувства и емоции, не може да бидеме лоши мамички/родители. :f:
    Едно најслатко бепче во прилог

https://www.facebook.com/xendanweb/videos/vb.231127301794/10152843887456795/?type=2&theater

:hug::sun::f:
    вакво нешто може само да ти го разубави животот и сите симптоми да исчезнат.
    Нешто најмило и најубаво на свет. :inlove: Се топам на дечиња. :l:

На Marija_Maci, Be-yO-nCe, Merlin_Monroe и 2 други им се допаѓа ова.
  11. stelaohrid

stelaohrid Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    232
    Сепак тоа е индивидуално, оди на фитнес додека пиеш ад ке ти биде и релаксација:muscle:(y):sun:

На Marija_Maci му/ѝ се допаѓа ова.
  12. doki55

doki55 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    226
    Драги Феминки Нека Новата 2016 година како снегулка ји истопи сета ваша тага, а лицето нека Ви го гали само солзата радосница.Минатото нека е минато иднината нека остане иднина и живејте ја сегашноста здраво и насмеaно зошто на овој свет имаме само една улога од театар, ја одиграме и си заминуваме Секој весел миг направете го вечност,да ви ја топли и грее душата а заборавот нека царува со темнината и го избрише секој Ваш страв и немир во мислата
    СРЕЌНА ВИ НОВА ГОДИНА

На Cleonika, natemila, deskarada и 9 други им се допаѓа ова.
  13. silvija88

silvija88 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2013
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    184
    E ne si sama i jas pagam vo depresija na takvite misli, a ko ke vidam vreme mi e, eksik, se nerviram

На mal.ecka и stelaohrid им се допаѓа ова.
  14. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    15.937
    Јас да ви кажам дека си го пуштив Мистер Бин и се изнасмеав

На MiloMalo, Marija_Maci, stelaohrid и 2 други им се допаѓа ова.
  15. Merlin_Monroe

Merlin_Monroe Активен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    143
    Feminki,pijam zepira od 10 mg po edno nautro deneska malce pokasno stanav t.e sega kak 1 i 15 go ispiv.i odma mi se vrtat nekoi misli.dali ima vrska toa?

16. stelaohrid

stelaohrid Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    232
    И еден ден да не се напиеш нема врска

17. Marija_Maci

Marija_Maci Активен член

Се зачлени на:
    1 декември 2015
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    21
    IMG_20151231_140351.png

На stelaohrid и GirlLove им се допаѓа ова.
  18. Eveline

Eveline Истакнат член

Се зачлени на:
    27 март 2015
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    378
    Вака девојки, имам 20 години. Пред неколку дена бев излезена со другарки, а тие неколку денови дишев отежнато. Додека седев во кола наеднаш добив бодежи кај срцето и се исплашив дека нешто ќе ми се случи (бидејќи дедо ми и тетка ми починаа од срцев удар така без претходно да имаат некој проблем, а татко ми има проблеми со срцето) наеднаш почнав да треперам цела и ми отрпнаа рацете и устата. Ме однесоа на итна веднаш, ми испитаа крв, срцето и се беше добро. Ми рекоа дека тоа е од стрес или некој страв. Си отидов дома но стравот е постојано присутен дека нешто ќе ми се случи, до толку што ја викав мајка ми да иде со мене до вц. Синоќа бев во купатило и наеднаш се вознемирив, ми беше тешко да земам воздух, срцето почна силно да ми чука. Истрчав право во дневна легнав, почна да ми студи и целата се тресев не можев да си го смирам телото значи буквално како во струја да бев вклучена. Се напив апче за смирување и по некое време ме потсмири. Откако ми се случи ова се сеќавам дека пред два месеци исто ми беше тешко да дишам ама немав никаков напад како сега. И тогаш бев на лекар и ми кажаа дека се е добро и да разговарам со психолог и да земам нешто за смирување дека тоа ми е од стрес. И тогаш ми помина откако ми кажа докторот дека се е во ред, значи претпоставувам и тогаш било од страв и ете докторот ме утешил. Уште поназад, во август на пивофест (тогаш претпоставив дека ми се слоши од гужвата) ме обли студена пот, срцето силно ми биеше и имав вртоглавица мислев ќе се онесвестам, за среќа брзо излегов од гужвата и дуваше малку ветер па ми стана подобро. Сега размислувам дали е можно и тогаш да било напад на паника? Или дали имам или сум имала од претходно анксиозност а не сум била свесна за тоа? И заборавив да спомнам дека пред 5 години ненадејно почина тетка ми, со неа бев многу приврзана и од тогаш почнав да се плашам дека нешто ќе им се случи на моите или на мене, навечер шетам по соби проверувам дали дишат, за секоја ситница се растреперувам, значи некој да тресне врата јас можам да се потресам и да не можам да се смирам со саати.
    И уште ова, пред околу 2 години се преселив во друга држава и тој период тешко го поднесов а имавме често стресни ситуации дома до неодамна.
    Ве молам за помош, докторите не ми констатираа никаква состојба но јас сепак се плашам, дури и не сакам вечер да одам да прославам од страв дека нешто ќе ми се случи а ќе бидам далеку од дома и ќе нема кој да ми помогне.

На mal.ecka и Cleonika им се допаѓа ова.
  19. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    891
    Допаѓања:
    2.916
    Мила а да смениш доктор? Иди чисто на второ мислење. Јас мислам дека сепак е анкс во прашање бидејќи сите симптоми кои ги кажа укажуваат на тоа. Синоќа си имала напад на паника, обично тие две работи идат заедно но не секогаш. А и штом е се испитано и е во ред значи нема друго, тоа е.
    Во врска со срцебиењето, ќе ти кажам само дека нема да се онесвестиш бидејќи баш во тој момент, дали од некоја помисла потсвесно нешто си се сетила, возбуда некоја итн., срцето прима повеќе кислород од вообичаено (а тоа е тоа што го забрзува чукањето). До колапс може да дојде ако не прима кислород, додека кај тебе е обратно, што значи нема шанси, само мислиш дека ќе се онесвестиш и со тоа го потхрануваш стравот и затоа уште повеќе ти станува лошо. Но во ред е, ништо не е страшно, посети си психолог и убаво објасни му ја ситуацијава :)

20. Andrijana@@@

Andrijana@@@ Нов член

Се зачлени на:
    21 ноември 2015
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    6
    Lugje sredete se jas sum taa sto ja nadminav anksiozata samo so vrabotuvanje super mi bese se se nadminuva no eve vcera i denes povtorno se vrati dedo mi pocina bese bolen dolgo vreme svesna bev za i toa go ptifativ no vcera vecerta i deneska imav bodezi vo glavata i glavobolki mnogu sum isplasena i nesakam nisto da pravam na momentj mi se place i zeludnikot me boli duri mi se losi isplasena sum mnogu

На natemila му/ѝ се допаѓа ова.