Мила, во тој пост давам совет на членка, не барам. Се однесуваше на Евелин погоре Среќна нова и се најдобро
Дечки веке два дена во левата страна на лицето имам недефиниран гр4, отпрнатост, инаку се борам со анксиозност, ми се има десено и претходно обично пред некои вакви настани , прослави како нова год и слично, еве и денес имам грчеви се плашам да не е нешто сериозно или уште еден симптом од многуте на анксиозноста.
Zdravo lugje, prvo sakam da vi posakam edna srekna nova godina, ispolneta so mnoguuu zdravje, srekja, uspeh, pozitivni misli i se ostalo. Vcera mi bese loso za nova godina deka premnogu ispiv i se isturiv od povrakjanje. Denes cuvstvuvam nekoj vnatresen nemir, celo vreme mislam deka nesto loso ke mi se sluci, deka smrtta e blisku do mene. Levata strana od racete i nozete mi e kako bez cirkulacija veke nekoe vreme. Dali i vie cuvstvuvate takvi simptomi?
Pred se da vi cestitam nova godina se najubavo vo nea,najprvo zdravje,srekja,ljubov i se ostanato so red. Jas vcera pred da idam na docek bev voznemirena si rekov ako ne umram ovaa vecer ne umiram haha. I taka si se napiv eden heleks i otidnav,na pocetokot mi smetase muzikata glasna pa samo izleguvav do nadvor i edvaj cekav da dojde 12 da si cestitame i da begam doma,amaaa dojde 12 pocnaa nekoi poveseli pesni i op se raspoloziv malku si poigrav ova ona se naviknav na muzikata,i gledam saatot 1 ipol,pa malku i si popeav na mikrofon i projde vremeto,doma si dojdov kaj 3. Nemozev sama da se nacudam kako dosedev. Iznenadena sum od sama sebe. Ama deneska nekako cel den tesko disam i sum pod stres mislam deka matno gledam,pak se opsednav da ne mi e krvta slaba..
Среќна Нова луѓе... Посакувам од се срце оваа година се што е поврзано со немир, анкс и паника са исчезне целосно.... е сеа...јас вчера супер поминав, не пиев, заспав вп 5 савајле станав во 12... и ме фати на сред ден немир нервиџс напнатост.... ми лази низ цело тело нешто...ме стегаат гради... полуздрвена ми е лева страна раце нога глава .... дојдовме на вечера ја седам еве со некое боцкање во гради и стегната душа.... немам тахикардија ама имам немир биз цело тело како да немам трпение како напната да сум. . Не можам да се сетам дали сум била вака и порано, или едноставно ако фолго нема симптом после коа ќе ни сојјде мислиме нов е... ... помош.. не сум дома не сум во мој град.. и сум мн напната.. обично терав и се беше ок ама оддамна вака не ме фатила напнатост...
Od nisto, od napnatost I od sto ja mislis. Kolku mozes da ja ignoriras tolku podobro ke si naprais, veruvaj mi. Isto I mene mi pravela panika ama samo ignore I nisto drugo
Lugje, dali nekoj od vas cuvstvuva kako racete i nozete od edna strana mu se ukoceni? Mene levata strana mi e kako bez cirkulacija
Здраво драги мои феминки,пред се ви посакувам среќна нова година,исполнета со многу убави моменти и здравје а без аннкс и паники ве читам често но еве сега да ви кажам дека сум релативно добро,имам денови кога сум 100% супер некои и не толку добро но се трудам!! @hoex истиот проблм го имам и јас понекогаш мислам дека и болка чувствувам па се плашам да не е нешто со срцето иако пред некое време правев испитување и се е ок,па после седнувам размислувам трезвено и испаѓа дека се е од анксот,колку повеќе му обраќаш внимание толку пореални се симптомите!! Уживај во твоите години и празниците !!! Ве гушкам сите
Да од напнатоста ја чувствуваш така раката , рацете, ногата , нозете ..вилицата...ама може да е и од премногу алкохол.И опушти се ...ако решило ,,нешто лошо ад ти се случи(хаа ха ха ха ха ахх ах)ќе се случи се плаешел ти или не.Препушти му се на мирот, согласи се со стравот, не го мари, пушти го....тој ќе си замине и мирот ќе ти се врати:Ќе ти се опуштат и мускулите и че станеш ,,ОК,, позз
И гледаш ...кога си заборавила на стравот,кога си го пуштила да си прави што сака ,а ти си се фатила за микрофонот (браво) си станала Супееееер..па што зборувам јас ..игноррррррр игноррррр и се ке помине .Здрава си ништо не тие ..каква крв ...јади зеленчук и овошје , пиј какао(има железо и магнезиум во него) и УЖИВАЈ позз
Мислењево ми е за во темата депресија ама пошто на оваа тема се чувствувам како дома тука ќе пишам.Тешко ми е луѓе,ме убива депресија,само ми се плаче,ми недостига мојот дом,неможам да функционирам во новиот.Само мислам на моите и внуками и солзи ми течат.Како да се утешам.Пијам хелекс,маџун(слушнав дека е добар за депресија)магнезиум,пивски квасец,чај од кантарион,ама знам дека со овие мисли ништо нема да ми помогни.Совет???
И мене ме уби депресија мислам полошо не ми било за кантарија сум чула дека не се пие со лекаратва како нашиве пробај мајчина душица маточина или камилица
Daj kazete neso ako znaete za moive ad Zepira od 10 mg pijam no go nemam citano upatstvoto i nejkam da go citam od strav,samo znam deka ne smee da se konzumira alkohol i toa duri panika mi stvara da ne se napijam nekogas nesakajki i so i da jadam da pijam citam sostav da ne ima neso alkohol,i duri sonuvav nokeska deka sum se napila neso alkohol i se razbudiv od strav.me interesira so moze da mi se desi ako se napijam nesakajki ili neso kasnam pivnam so sodrzi alkohol i sto uste ne smee da se konzumira dodeka se pijat ad,kazete mi nekoi nesakani efekti,sakam vie da mi kazete nejkam da go citam upatstvoto znam ke ispanicam..fala odnapred.pozz
Nadvor od Skopje sum nekolku dena i mnogu me fakja nostalgija mi se vrakja doma mnogu am mnoguuu.. Sega nesto me gusi u gradi, mi cuka srceto brzo, mi trnat race, noze, glava nisto ne mi e interesno, me peckaat oci. Zagledan vo edna tocka celo vreme zamisluvam sekakvi bolesti. Dali imate nostalgija lugje izvinete na negativniov post moram da se iskazam barem tuka