Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. LanaSGirl

LanaSGirl Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2016
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    1.118
    искрено само треба да не мислиш на тоа како ке си поминеш како ке биде се .. треба само опуштено да ги избришеш сите негативни мисли и да си речеш самиот на себе "ако сите овие (глупаци) околу мене го можат тоа тоаш и јас го можам..и никако не му дозволувај на мислите тие да те водат, води се сам\а ти во моментот

На dunja, LollySky, the.vampire.girl и 4 други им се допаѓа ова.
  2. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    Дали некој од вас има стравови дека некој (непознат човек) физички/психички ќе го повреди на улица?
    Дали имате таков немир додека одите некаде сами? :(

На DaNy26 и hoex им се допаѓа ова.
  3. Sun &moon

Sun &moon Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    105
    Jas imam takov strav ponekogas . Uste kolku drugi stravovi imam ako pocnam da nabrojuvam ufffff me skapa glupa ankcioznost nemozsm da uzivam vo zivotot

На DaNy26 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.428
    Допаѓања:
    6.954
    Христос се роди!Ви посакувам на сите здравје,љубов,среќа!Нека овој ден ни ги исполни душите со мир и спокој.

На natemila, veren, hoex и 4 други им се допаѓа ова.
  5. blueberry93

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    Честит празник на тебе и сите останати. Многу здравје, мир, па се' останато.
    :f:

На Marija_Maci, Inkaaa, Merlin_Monroe и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. DaNy26

DaNy26 Активен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2015
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    60
    И мене тоа ми е голем страв,дури секогаш мислам дека сите мене ме гледаат и постојано сум немирна ,го поминувам времето анализирајќи ги луѓето околу мене.сум разговарала со психологот за тоа а таа ми рече дека самото тоа кога јас ги гледам луѓето и тие ме гледаат мене но јас сепак неможам да го спречам тоа а многу ми смета (facepalm).Како ти се справуваш со тоа ?:l:

На Sun &moon му/ѝ се допаѓа ова.
  7. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.540
    Cestit praznik ne samo praznik vi posakuvam sreka sekoj nareden den da vi bide, jas I denes vino a strav nemam poveke otrpnav ,aj ziveli image.jpg

Последна измена: 7 јануари 2016
    На GirlLove, kvkviki, natemila и 9 други им се допаѓа ова.
  8. blueberry93

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    Други се причините кај мене. Бев нападната пред неколку месеци и сега доколку одам некаде сама постојано се вртам да не ми се случи нешто. Земам длабоко воздух, па после одам на вежбање да се испразнам некако.
    Ќе помине и ова, само волја, сила, малку оптимизам... :hug:

На Marija_Maci му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Merlin_Monroe

Merlin_Monroe Активен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    143
    Hristos se rodi! Za mnogu godini praznikov!
    Ajde jas da se falam pak haha,moram so vas da spodelam.
    Vcera si se maskirav se napiv eden heleks od 0,25 i so drugarkava si izlegovme vo kafikj ama za prv pat majkami pred kafikj da me ceka so kola(mozebi e glupo no nekakp mora malku po malku na bilo koj nacin da se izboram so ova),i vnatre muzika preglasna,cigari,guzva,ama za cudo super mi bese si poigravme eden saat zamislete izdrzav,ova e za mene uspeh!!
    Vo posledno vreme se osekjam mnogu podobro,ne skroz ama ova e golem napredok za mene,vi posakuvam i na vas uspesi i sto pobrzo da se otarasame od ovaa anksioznost!
    Pozdrav i ve guskam :*:rofl:

На deskarada, natemila, LollySky и 5 други им се допаѓа ова.
  10. Sofceto

Sofceto Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2015
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    54
    Здраво девојки,јас сум нова на форумот а веќе долго време ве читам бидејки и јас го имам истиот проблем,имам само едно прашање сегокаш кога се наоѓам пред ПМС секогаш сум вознемирена многу и напната како да имам нешто во мене кое секогаш ако правам нешто ми вели не прави и сл. бидејки ке ти се случи ова она.....станав многу анксиозна каде ги ставам работите,како правам нешто и сл.Некој совет...Фала

11. HoneyStrong

HoneyStrong Активен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2015
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    58
    Te molam.odvikni se I stavaj bilo kade imam takov problem so majka mi I ako ja mrdnam casata ili ja stavam.na mesto koe nesaka ja trga mislejki nesto loso ke I se sluci. Zatoa disi dlaboko I nemoj da navleguvas vo toa potesko ke ti bide pobaraj pomos ako treba ne se srami. PozdravceUOTE="Sofceto, post: 2647988, member: 97859"]Здраво девојки,јас сум нова на форумот а веќе долго време ве читам бидејки и јас го имам истиот проблем,имам само едно прашање сегокаш кога се наоѓам пред ПМС секогаш сум вознемирена многу и напната како да имам нешто во мене кое секогаш ако правам нешто ми вели не прави и сл. бидејки ке ти се случи ова она.....станав многу анксиозна каде ги ставам работите,како правам нешто и сл.Некој совет...Фала[/QUOTE]
    Te

На Sofceto му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Sofceto

Sofceto Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2015
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    54
    Фала драга ХОНЕУ СТРОНГ

На HoneyStrong му/ѝ се допаѓа ова.
  13. hoex

hoex Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2015
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    189
    Moze li od vremeto ocite da gi osekjam kako teski, mis e zatvoraat celo vreme

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. stelaohrid

stelaohrid Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    232
    Може

На hoex му/ѝ се допаѓа ова.
  15. LanaSGirl

LanaSGirl Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2016
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    1.118
    da mozno e.. imene taka mi e momentalno

16. Andrijana@@@

Andrijana@@@ Нов член

Се зачлени на:
    21 ноември 2015
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    6
    Decki dali e normalno posle stres da vi se povtori se ? Bidejki dedo mi pocina predhodno skoro i da ne se sekjavav vekje sto e anksioza a sega nemozam da se opravam ne mi se odi racete i nozrte mi se tresat mi se vrti zilite kaj vratot mi se stegaat tahikardija i se naednas dali e vozmozno poradi stres iako vo momentot koga doznav ne pocustvuav koj znae sto bev izgubena

17. stelaohrid

stelaohrid Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    232
    Од стрес е дефинитивно, тогаш со го потиснала ама кога тогаш излегува на површина

18. hoex

hoex Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2015
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    189
    Isto i so mene bese, pocinaa dve bliski licnosti i na pocetokot ne veruvav i eden den izleze na videlina se. Odma si gi zamisliv bolestite od koi sto umrea oni.

19. zoceeee

zoceeee Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    70
    Lugee mn mi e loso deneska mi trnat race noze telo bukvalno see i mn mi e stravv help me

20. Askopje

Askopje Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2014
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    547
    Многу вода и пушти си некоја смешна серија како Friends или Modern Family или некој цртан ,зависи што те смирува и насмејува. :)