искрено само треба да не мислиш на тоа како ке си поминеш како ке биде се .. треба само опуштено да ги избришеш сите негативни мисли и да си речеш самиот на себе "ако сите овие (глупаци) околу мене го можат тоа тоаш и јас го можам..и никако не му дозволувај на мислите тие да те водат, води се сам\а ти во моментот
Дали некој од вас има стравови дека некој (непознат човек) физички/психички ќе го повреди на улица? Дали имате таков немир додека одите некаде сами?
Jas imam takov strav ponekogas . Uste kolku drugi stravovi imam ako pocnam da nabrojuvam ufffff me skapa glupa ankcioznost nemozsm da uzivam vo zivotot
Христос се роди!Ви посакувам на сите здравје,љубов,среќа!Нека овој ден ни ги исполни душите со мир и спокој.
И мене тоа ми е голем страв,дури секогаш мислам дека сите мене ме гледаат и постојано сум немирна ,го поминувам времето анализирајќи ги луѓето околу мене.сум разговарала со психологот за тоа а таа ми рече дека самото тоа кога јас ги гледам луѓето и тие ме гледаат мене но јас сепак неможам да го спречам тоа а многу ми смета .Како ти се справуваш со тоа ?
Cestit praznik ne samo praznik vi posakuvam sreka sekoj nareden den da vi bide, jas I denes vino a strav nemam poveke otrpnav ,aj ziveli
Други се причините кај мене. Бев нападната пред неколку месеци и сега доколку одам некаде сама постојано се вртам да не ми се случи нешто. Земам длабоко воздух, па после одам на вежбање да се испразнам некако. Ќе помине и ова, само волја, сила, малку оптимизам...
Hristos se rodi! Za mnogu godini praznikov! Ajde jas da se falam pak haha,moram so vas da spodelam. Vcera si se maskirav se napiv eden heleks od 0,25 i so drugarkava si izlegovme vo kafikj ama za prv pat majkami pred kafikj da me ceka so kola(mozebi e glupo no nekakp mora malku po malku na bilo koj nacin da se izboram so ova),i vnatre muzika preglasna,cigari,guzva,ama za cudo super mi bese si poigravme eden saat zamislete izdrzav,ova e za mene uspeh!! Vo posledno vreme se osekjam mnogu podobro,ne skroz ama ova e golem napredok za mene,vi posakuvam i na vas uspesi i sto pobrzo da se otarasame od ovaa anksioznost! Pozdrav i ve guskam rofl:
Здраво девојки,јас сум нова на форумот а веќе долго време ве читам бидејки и јас го имам истиот проблем,имам само едно прашање сегокаш кога се наоѓам пред ПМС секогаш сум вознемирена многу и напната како да имам нешто во мене кое секогаш ако правам нешто ми вели не прави и сл. бидејки ке ти се случи ова она.....станав многу анксиозна каде ги ставам работите,како правам нешто и сл.Некој совет...Фала
Te molam.odvikni se I stavaj bilo kade imam takov problem so majka mi I ako ja mrdnam casata ili ja stavam.na mesto koe nesaka ja trga mislejki nesto loso ke I se sluci. Zatoa disi dlaboko I nemoj da navleguvas vo toa potesko ke ti bide pobaraj pomos ako treba ne se srami. PozdravceUOTE="Sofceto, post: 2647988, member: 97859"]Здраво девојки,јас сум нова на форумот а веќе долго време ве читам бидејки и јас го имам истиот проблем,имам само едно прашање сегокаш кога се наоѓам пред ПМС секогаш сум вознемирена многу и напната како да имам нешто во мене кое секогаш ако правам нешто ми вели не прави и сл. бидејки ке ти се случи ова она.....станав многу анксиозна каде ги ставам работите,како правам нешто и сл.Некој совет...Фала[/QUOTE] Te
Decki dali e normalno posle stres da vi se povtori se ? Bidejki dedo mi pocina predhodno skoro i da ne se sekjavav vekje sto e anksioza a sega nemozam da se opravam ne mi se odi racete i nozrte mi se tresat mi se vrti zilite kaj vratot mi se stegaat tahikardija i se naednas dali e vozmozno poradi stres iako vo momentot koga doznav ne pocustvuav koj znae sto bev izgubena
Isto i so mene bese, pocinaa dve bliski licnosti i na pocetokot ne veruvav i eden den izleze na videlina se. Odma si gi zamisliv bolestite od koi sto umrea oni.
Многу вода и пушти си некоја смешна серија како Friends или Modern Family или некој цртан ,зависи што те смирува и насмејува.