Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Анксиозност

Дискусија во 'Психологија' започната од dunja, 12 јануари 2010.

1. LanaSGirl

LanaSGirl Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2016
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    1.118
    искрено само треба да не мислиш на тоа како ке си поминеш како ке биде се .. треба само опуштено да ги избришеш сите негативни мисли и да си речеш самиот на себе "ако сите овие (глупаци) околу мене го можат тоа тоаш и јас го можам..и никако не му дозволувај на мислите тие да те водат, води се сам\а ти во моментот

На dunja, LollySky, the.vampire.girl и 4 други им се допаѓа ова.
  2. blueberry93

blueberry93 Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    Дали некој од вас има стравови дека некој (непознат човек) физички/психички ќе го повреди на улица?
    Дали имате таков немир додека одите некаде сами? :(

На DaNy26 и hoex им се допаѓа ова.
  3. Sun &moon

Sun &moon Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    105
    Jas imam takov strav ponekogas . Uste kolku drugi stravovi imam ako pocnam da nabrojuvam ufffff me skapa glupa ankcioznost nemozsm da uzivam vo zivotot

На DaNy26 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.425
    Допаѓања:
    6.952
    Христос се роди!Ви посакувам на сите здравје,љубов,среќа!Нека овој ден ни ги исполни душите со мир и спокој.

На natemila, veren, hoex и 4 други им се допаѓа ова.
  5. blueberry93

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    Честит празник на тебе и сите останати. Многу здравје, мир, па се' останато.
    :f:

На Marija_Maci, Inkaaa, Merlin_Monroe и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. DaNy26

DaNy26 Активен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2015
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    60
    И мене тоа ми е голем страв,дури секогаш мислам дека сите мене ме гледаат и постојано сум немирна ,го поминувам времето анализирајќи ги луѓето околу мене.сум разговарала со психологот за тоа а таа ми рече дека самото тоа кога јас ги гледам луѓето и тие ме гледаат мене но јас сепак неможам да го спречам тоа а многу ми смета (facepalm).Како ти се справуваш со тоа ?:l:

На Sun &moon му/ѝ се допаѓа ова.
  7. elisabeta

elisabeta Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    1.888
    Допаѓања:
    7.539
    Cestit praznik ne samo praznik vi posakuvam sreka sekoj nareden den da vi bide, jas I denes vino a strav nemam poveke otrpnav ,aj ziveli image.jpg

Последна измена: 7 јануари 2016
    На GirlLove, kvkviki, natemila и 9 други им се допаѓа ова.
  8. blueberry93

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    1.660
    Допаѓања:
    4.477
    Други се причините кај мене. Бев нападната пред неколку месеци и сега доколку одам некаде сама постојано се вртам да не ми се случи нешто. Земам длабоко воздух, па после одам на вежбање да се испразнам некако.
    Ќе помине и ова, само волја, сила, малку оптимизам... :hug:

На Marija_Maci му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Merlin_Monroe

Merlin_Monroe Активен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    143
    Hristos se rodi! Za mnogu godini praznikov!
    Ajde jas da se falam pak haha,moram so vas da spodelam.
    Vcera si se maskirav se napiv eden heleks od 0,25 i so drugarkava si izlegovme vo kafikj ama za prv pat majkami pred kafikj da me ceka so kola(mozebi e glupo no nekakp mora malku po malku na bilo koj nacin da se izboram so ova),i vnatre muzika preglasna,cigari,guzva,ama za cudo super mi bese si poigravme eden saat zamislete izdrzav,ova e za mene uspeh!!
    Vo posledno vreme se osekjam mnogu podobro,ne skroz ama ova e golem napredok za mene,vi posakuvam i na vas uspesi i sto pobrzo da se otarasame od ovaa anksioznost!
    Pozdrav i ve guskam :*:rofl:

На deskarada, natemila, LollySky и 5 други им се допаѓа ова.
  10. Sofceto

Sofceto Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2015
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    54
    Здраво девојки,јас сум нова на форумот а веќе долго време ве читам бидејки и јас го имам истиот проблем,имам само едно прашање сегокаш кога се наоѓам пред ПМС секогаш сум вознемирена многу и напната како да имам нешто во мене кое секогаш ако правам нешто ми вели не прави и сл. бидејки ке ти се случи ова она.....станав многу анксиозна каде ги ставам работите,како правам нешто и сл.Некој совет...Фала

11. HoneyStrong

HoneyStrong Активен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2015
    Пораки:
    38
    Допаѓања:
    58
    Te molam.odvikni se I stavaj bilo kade imam takov problem so majka mi I ako ja mrdnam casata ili ja stavam.na mesto koe nesaka ja trga mislejki nesto loso ke I se sluci. Zatoa disi dlaboko I nemoj da navleguvas vo toa potesko ke ti bide pobaraj pomos ako treba ne se srami. PozdravceUOTE="Sofceto, post: 2647988, member: 97859"]Здраво девојки,јас сум нова на форумот а веќе долго време ве читам бидејки и јас го имам истиот проблем,имам само едно прашање сегокаш кога се наоѓам пред ПМС секогаш сум вознемирена многу и напната како да имам нешто во мене кое секогаш ако правам нешто ми вели не прави и сл. бидејки ке ти се случи ова она.....станав многу анксиозна каде ги ставам работите,како правам нешто и сл.Некој совет...Фала[/QUOTE]
    Te

На Sofceto му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Sofceto

Sofceto Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2015
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    54
    Фала драга ХОНЕУ СТРОНГ

На HoneyStrong му/ѝ се допаѓа ова.
  13. hoex

hoex Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2015
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    189
    Moze li od vremeto ocite da gi osekjam kako teski, mis e zatvoraat celo vreme

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. stelaohrid

stelaohrid Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    232
    Може

На hoex му/ѝ се допаѓа ова.
  15. LanaSGirl

LanaSGirl Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2016
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    1.118
    da mozno e.. imene taka mi e momentalno

16. Andrijana@@@

Andrijana@@@ Нов член

Се зачлени на:
    21 ноември 2015
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    6
    Decki dali e normalno posle stres da vi se povtori se ? Bidejki dedo mi pocina predhodno skoro i da ne se sekjavav vekje sto e anksioza a sega nemozam da se opravam ne mi se odi racete i nozrte mi se tresat mi se vrti zilite kaj vratot mi se stegaat tahikardija i se naednas dali e vozmozno poradi stres iako vo momentot koga doznav ne pocustvuav koj znae sto bev izgubena

17. stelaohrid

stelaohrid Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2015
    Пораки:
    286
    Допаѓања:
    232
    Од стрес е дефинитивно, тогаш со го потиснала ама кога тогаш излегува на површина

18. hoex

hoex Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2015
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    189
    Isto i so mene bese, pocinaa dve bliski licnosti i na pocetokot ne veruvav i eden den izleze na videlina se. Odma si gi zamisliv bolestite od koi sto umrea oni.

19. zoceeee

zoceeee Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    70
    Lugee mn mi e loso deneska mi trnat race noze telo bukvalno see i mn mi e stravv help me

20. Askopje

Askopje Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2014
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    547
    Многу вода и пушти си некоја смешна серија како Friends или Modern Family или некој цртан ,зависи што те смирува и насмејува. :)