Mene iljada pati mi se ima sluceno da mi se pricini kako da me vika nekoj I koga sum bila so anks I koga ne sum bila. Tebe ti e toa vo mislite I zatoa te plasi, ti si fiksirana samo na toa I strav da ne poludis. Primer mene vo glava mi e deka ke me akne srce I sekoja bolka si ja prepisuvam deka gotovo srcev udar e. A toa sto ti se slucilo tebe mu se slucilo na sekoj, da mu se pricini deka nekoj go vika voopsto ne e deka imas sizofrenija Ili deka poluduvas
Zdravo decki bi sakala da prasam dali nekoj imal bockanje vo levata grada koi traaat nekolku sekundi I se gubat, I koga sakas da zemes vozduh nemozes od sto bocka.
Ti blagodaram mila malku se smiriv koga znam deka ne sum samo jas mene samo mislite mi se na toa nemozam da mislam drugo samo toa i se plasam . Se probam i meditacija i slusanje videa od ana bucevic i vezbam ama uste ne begaat tie misli i plus pijam i terapija veke 5 meseci i uste mislam na toa i zatoa si velam lele ova ne pominuva sigurno ne e ankcioznost i gotovo . Zosto e tolku teskooo ova
Fala srcka na od odvoenoto vreme mnogu mi znaci ova inaku neznam kako bi preziveala se ova so mi se slucuva . Ti prakam golem kiss i toplo Od Avstralija
Фала за советите, не го напнувам ниту го притискам ...затворен си е он од претходно и сега ова како капак на се .....и ми стана страв ова да не се продлабочи ...за да се интервенира уште на почеток
Tuka sme da se poddrzuvame edni so drugi, da znaaeme deka ne sme sami jas mislam deka samo nie tuka mozeme da se razberime kako ni e eden na drug. Veruvaj i mene ne mi e lesno, mnogu mi e tesko. No toa e, mora da se izdrzi, i jas ti prakam golem kiss od Makedonija ti posakuvam se najubavo
Мене од срцев удар стравот вечен ми е буквално секое чувство на тоа го припишувам последниов период особено... дури и коа така преку ден имам некое вртење лошење и ќе си речам, ќе ми откаже срцето сеа од ништо и ке умрам.. исто така мн ми е увртено во глава последно време коа сум нервозна нешто, ама дури и ситници, ја ги преувеличувам во себе и го развивамчувството на нервоза, не дека праам нешто, ништо не праам седам се мирна, ама во себе како да ми расте нервозата од тоа што сум го напраила тој бескраен круг да мислам дека од нервоза срцев удар ќе ме удри, и малку да се изнервирам веднаш стравот ми се јавува и ми ги дуплира симптомите на се.., ама до сега ете ништо не се случило.. не сакам да се напнувам да навлагам дфа мерам притисоци и слично пошто знам полошо ке напраам и глеам да игнорирам само...
После 3 години ослободување повторно ми се вратија симптомите каде депресијата ми е најизразена.Скоро 3 недели дали сум изедила по едно лепче во ден дали не.Почнав да повраќам најмалку 1 во ден обаезно.Имам мисли од минатото кои ме мачат,премногу страдав и се ми се враќа некои мисли. Тешко ми е луѓе.... Вчера бев со другарка на гинеколог,го видов и бебчето...плачев од среќа..кога јас ќе можам да бидам мајка со овие хелексиве,а без нив неможам. Кога ќе бидам среќна повторно без овие глупи мисли!!
Ако знаеш во што е проблемот, во мислите, зошто не работиш на тоа ? Таблетите нема мислите да ти ги тргнат од главата, може само моментално да ти ја подобрат ситуацијата ништо повеќе, Штом знаеш, седни и од корен излечи го тоа. И сама си свесна од што" патиш" , мора да направиш нешто за работите да се сменат . Не може да очекуваме резултати ако истата работа ја повторуваме.
дали е можно анксиозноста да е наследна мене ми кажа бабами дека мојот дедо го имал истио проблем ама во тоа време за оваа состојба не се ни знаело ниту пак имало психолози и лекарства
Анксиозноста можеби како и другите состојби, има генетска компонента. Не заради нешто друго туку затоа што многу едноставно, телото памти се.
Малечка и сама знаеш дека е се пролазно. Ако те мачи нешто од минатото пробај да го средиш а ако е нешто што не се средува помирисе со тоа. За мајка ќе бидеш мајка, моја другарка цела бременост ѓи пиеше и си има здраво бебе.
drugari ova e pekoll neznam do Koga vaka DALI NEKOJ OD VAS PIJA ANTIPSIHOTICI kakvo e vaseto iskustvo has pijav SOLIAN probav da go otkazam I za nekolku Dena pajgam na dno uzasna napnatos nepodnosliva mi se cini ke poludamm pozz do site be molam pisere
Jas piev mirzaten antidepresivi gi zameniv so seroxat, naednas gi prekinav. Za otkazuvanjeto da ti kazam deka mene istoto mi se slucuvase, ogromna napnatost, tresenje, losenje no skoro gi nadminav krizite odprilika mislam teka toa trae barem 2 nedeli mozebi i poveke zavisi kolku vreme si gi piel. Ako sakas da gi otkazes treba da si dades vreme da gi nadmines krizite potoa se ke bide ok. Potrebno e psihicka sila i trpenie pozz se nadevam ti pomognav
Девојки ве молам дајте го линкот за зорановиот метод сакам и јас да го прочитам.поздравче. Dunja te cekam
konsultirajse so tvojot psihijatar i kazimu sto custvuvas i prasaj go dali se mozni vakvi promeni otkakosi gi ostavil apcinjata i mnogu e bitno dali gi ostavi postepeno ili naednas gi prekina.kako i da e posle sovetot od lekarot sekako ke ti e podobro smirise disi dlaboko i postepeno ispustaj go zdivot misli poziivno najdi nesto zarabotise za da ti se o dvlece vnimanieto .pozdrav
Луѓе, денеска ми се плачеше а нз зошто. Негативна енергија еден куп. Застанав пред икона. Ми идеше да плачам Се помолив :Господе, исфрли ја негативната енергија од мене. За миг се осетив ослободено. Имајте лека ноќ.
Ти дале антипсихотици за лечење на Анксиозност?Чудно..Да си побараш друг психијатар и да си почниш со нормална терапија.Антидепресиви и седативи.Овој Солиданот читам за акутна или хронична шизофренија е..