Анксиозност

Discussion in 'Психологија' started by dunja, Jan 12, 2010.

1. Eveline

Eveline Истакнат член

Zdravo na site, otkako mi se sluci prviot panicen napad pred nova godina, mi se slucuva cesto da me fati panika, no ne e tolku strasno kako prvite dva pati. Ama osekjam kako da mi se stega muskulot ili zilata na levata raka gore pod ramoto, znaci od napred, i kako da mi mrdaat nervite na momenti taka sami od sebe. Isto osekam kako nesto da me pritiska kako da mi tezi i ne mozam dobro da disam, eve vtor pat stanuvam, samo sto zadremav me fakja strav i kako da nemam vozduh i sega ne mozam da zaspijam. A bas pregeska citav za ALS bolest koja gi napagja muskulite i sega postojano mislam na toa, mislam deka imam simptomi, se plasam. Ne znam kako da gi ottrgnam mislite da ne mislam na toa.....

2. hoex

hoex Истакнат член

Nemoj samo da citas simptomi zasto taka uste poveke panicis. Nemoj da ti stane navika kako mene za se i sesto da citas i posle da gi cekas simptomite da dojdat i da ne mozes da funkcioniras

Eveline likes this.
  3. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Зошто мислиш сега дека е без целно и празно, тек сега тебе ти почнува животот кој треба да го зоздадеш треба да за почнеш да мислиш на твоето дете како би изгледало колку ке го сакаш и такви убави работи ,а не да се враќаш во минатото а да ја затајуваш иднината ,верувај дека твоето семејство откако ке го зоздадеш никој не можи да ти го замени ,вника за внука ке ја сакаш ама детето твое ке биде незаменливо , оди напред не гледај назат твоите ако ти недостигаат ке ги посетуваш никаде не одат ако треба и по неколку пати на ден ако се поблиску ,но чим се мази гледај да си зоздадеш семејство со деца а и маж ти треба да те исполнува со него заедно да ги решавате сите приблеми и да гледате напред ,немој вака да си штетиш сама на себе ,само во депресии што ке запаѓаш друго ништо ,гледај напред и со позитивна мисла ,поздрав

Merlin_Monroe likes this.
  4. PetraPanka3

PetraPanka3 Истакнат член

Здр, дечки! Ќе ми треба малку време да ве запознаат и да се вклопам со вашите постови. Сакам да ве прашам како ви делуваат наглите временски промени и дали некој од вас посетува психотерапија и да сподели искуство. Снежен поздрав

5. Mehmet

Mehmet Истакнат член

Дечки да ве прашам нешто, значи 3 месеци кога легнувам обично неколку минути пред спиење чуствувам дека телото се движи, значи ми е ептен тешко да објаснам како но тоа што е битно да се каже е дека не е вртење, туку нешто слично како "лебдење" (страшно чуство) и ако не дишам правилно чуствувам дека душата ќе ме напушти за момент и дека ќе умрам, но ако дишам длабоко и ако не му ја мислам многу тогаш тоа лошо чуство се минимизира па страв ми е дека имам нешто во главата што треба да се испитува ваљда некој мозочен тумор, имам направено крвна слика, ехо и екг и сите се во ред, а иначе некогаш и кога сум многу фасциониран за нешто ми доаѓа како да ми се врти, незнам дали некој од вас ги поседува овие симптоми но тоа што повеќе ме нервира е дека кога ова ми се случува често размислувам дека имам некоја "смртоносна болест"!

6. Merlin_Monroe

Merlin_Monroe Активен член

@Mehmet i mene isto minse slucuva kako lebdenje ... A zosto taka neznam.. Bitno ne si sam

Mehmet likes this.
  7. Mehmet

Mehmet Истакнат член

страшно, според крвната слика само железото ми е малку слабо па докторката претпоставува дека можеби поради тоа, ама па сум го имал и послабо па не сум имал вакви проблеми, така да не верувам дека е до железото туку нешто друго, ако е анксиозност не би се замарал многу, но тоа што ме плаши е можеби од некоја сериозна болест

8. bubic.k

bubic.k Популарен член

9. Emili12321

Emili12321 Истакнат член

Здравоо дечкиии :)) Како стеее ? Јас одамна немам пишано можеби сте ме заборавиле хаха :D Како напредувате со анксиозноста ? Бидејки јас никако.
    До негде ми беше таман но последниве две недели повторно почна да се враќа. Имам болки во стомаков веќе две недели па можеби и повеќе. Бев на доктор и ми рекоа стомачен вирус и да пијам повеќе течности. Но не помага ништо и почнав пак да имам панични напади. Денеска сум цел ден сама дома и прееска од силна болка во стомаков почнав филмови да си правам како сеа ќе се онесвестам па дури вечер ќе ме најдат,па што ако умрам и глупости ... И сеа уште сум растревожена и незнам што да правам па си викам ај да пишам да ми олесни малце.

deskarada likes this.
  10. Mehmet

Mehmet Истакнат член

Zemi Vitamin C 1000mg i Magnezan B6 (Dr.Viton), ispij gi vo tekot na denot, ke ti pomognat

Emili12321 likes this.
  11. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Женски, пробајте со дишење 7/11

Marija_Maci and deskarada like this.
  12. HoneyStrong

HoneyStrong Активен член

Здравооо на сите одамна ме нема и мене.
    Во борба сум со анксиозноста уште. Па решив и остава биографии и се вработив . А на интервјуто
    Ме фати страшен паничен напад едвај чекав да заврши. Се надевам сега времето ќе ми е исполнето се запишав и на курс за јазик само да имам повеќе обврски. Се надевам тоа ќе ми помогне! Но сеуште имам тешкотии спијам многууу и само паники си создавам за се и сешто. Позз и убава вечер на сите

natemila likes this.
  13. zoceeee

zoceeee Истакнат член

Zdravo na site mene me macat mb sonista sonam po celi veceri se budam i me strav da spijam dali losite sonista se de od anksioznosta dali imal nekoj iskustvo so ovaa

Girl❤ likes this.
  14. Sun &moon

Sun &moon Истакнат член

Jas sonuvav cudni sonovi ne se plasi mozi e od ankcioznosta ili ako pies antidepesivi moze i od toa da bide. Ne se plasi od sonovi luge sme spieme i mora da sonuvame .ne se opteretuvaj so toa

Sireni and hoex like this.
  15. Mehmet

Mehmet Истакнат член

Losite sonista se del na depresija, taka da ako imas problemi so spienjeto zemi si Magnezan B6, ke mi se zablagodaris :)

16. zoceeee

zoceeee Истакнат член

Ama mene me plasattt mnogu i se sum vo iscekuvanje nes loso da mi se slucii

17. Mehmet

Mehmet Истакнат член

Добредојдовте во светот на анксиозноста :)

18. zoceeee

zoceeee Истакнат член

Ama jas vo svetot na anksioznosta sum sest godini vekee

19. natemila

natemila Популарен член

зоцеее ти толку помина сега за некој глуп сон.......ај не му ја мисли многуу многууу и уживајјј

20. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Јас знам како треба,знам дека треба да уживам во бракот и новиот дом,ама ете таква сум депресивна премногу ми е тешко.....неможам да се посветам на ништо...многу опширно би било кога би пишувала какви мисли ми доаѓаат,потешко е него што изгледа.Јас знам како само нешто во душата ме стега и не ми дава да бидам среќна.Не е проблем одењето кај моите секој ден сум таму на 5 мин.ми се,проблем е што и кога сум таму неможам да уживам,имам грутка во градите и ми теши,ме фаќа ужасна депресија....невозможна сум,знам....